- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bep
őstag
válasz Heroes fan #47247 üzenetére
Előbb-utóbb lesz. Most egy műküdő gépet akartam. Játszani nem játszom rajta, net, youtube, stb. Játékra ott van mellette a konzol (Xbox SX).
-
Rebelf
aktív tag
Igazából nem is tudom hogy melyik topikba kellene ezt megkérdezem mert fogalmam sincs hogy mi okozhatja a következő problémát. már másodjára fordul elő hogy a számítógépet alvó állapotba tettem és mikor egy vagy két nap múlva felébresztettem akkora a Corsair házam négy darab ház ventilátora nem működik, nem pörög ,és nem is világít. a gyári Corsair programjába pedig nem jelenik meg a ventilátorral kapcsolatos beállítások, egyszerűen nem látja mintha nem is lenne. ezt már másodjára csinálja a gép legelőször az hozta rendbe hogy a biost reseteltem. És akkor is azt hiszem a második reset után villantak fel a ventilátor fények és pörögtek a ventilátorok. onnantól lehetett állítgatni a programjába is, és felismerte. szerintetek mi okozhatja a problémát mit kellene megnéznem. Corsair 4000D airflow a ház.
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topikba írok-e, ezért előre is elnézést kérek ha nem ide vág a téma.
Azzal kapcsolatosan lenne kérdésem, hogy már napok óta észrevettem párszor, hogy feszültség ingadozás volt a házban bizonytalan időközönként, úgy 5-10 másodpercig (villogtak a lámpák, illetve a gép tápja is "szikrázó hangot" adott ki).
A mai nap egy kicsit nagyobb szél volt, így végleg leszakadt a a villanyoszlop és a ház közötti elektromos vezeték.
Amikor ez megtörtént nem "kapcsolt" le a biztosíték (FI relé, és fesz védelem sem). Így elképzelhető, hogy oda lett pár dolog.
Annak kiderítésére, hogy a gép, illetve valamelyik periféria károsult-e milyen folyamatokat, "teszteket" végezzek el?
Vagy ha már bekapcsol, és működik úgy mint eddig, akkor nyert ügyem van?Előre is köszönöm szépen segítséget (illetve elnézést a szakszerűtlen megfogalmazásokért)!
-
senior tag
válasz Rebelf #47255 üzenetére
Ha már ennyire kérded, akkor én megnézném a tápellátás részét a BIOS-nak, és kipróbálnám, hogy különböző state-k esetén hogyan viselkedik.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
savior
őstag
Helló.
Az biztosan táp hiba, ha a gépet nem lehet bekapcsolni?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
savior
őstag
Közben eszembe jutott, hogy van itthon egy ezer éves gép és abból átraktam a tápot.
A problémám most az, hogy ezen nincs a sapphire rx570-hez( [link] ) tápcsatlakozó, így a régi rx460at kell használnom.
Van valami átalakító, amivel jó lenne a régi tápom(500W-os) az 570esemhez? Vagy mindenféleképpen új tápot kell hozzá vennem?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Grave_444
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz dannyl #47262 üzenetére
Sőt, akár agyhalott alaplap is. Egyszer jártam így pont saját géppel : na mondom elromlott a bekapcs gomb... elvittem szervízbe elmondtam hogy mi a baj. Röviddel később szóltak, hogy a gombnak semmi baja, viszont az alaplapomnak annyi
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
savior
őstag
Tönkrement a másik táp is. Játék közben durrant egyet, aztán jött belőle a büdös.
Mitől lehet ez, hogy egy hét alatt 2 táp is gallyra ment? Zárlatos valami?
Ha vennék egy új tápot milyet kellene, ami bírja a gyűrődést, de nem drága?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
A gyermekem által örökölt gép beadta az unalmas.
Hetek óta nem volt összerakva. Előtte hibátlanul működött. Elvileg fizikai atrocitás nem érte.
Most azt produkálja, hogy indítás után kb. 30 másodpercig megy, betölt a Windows, és újraindul. 1x elment 1 percig, de inkább a fél perc a jellemző. A Discordig általában nem jut el.
Néhány újraindításnál felhoz egy Helyreállítási képernyőt, de azzal nem tudok mit csinálni, mert nincs helyreállítási pont létrehozva.
Semmit nem próbáltam még javításra, holnap lesz csak rá időm.
Régi 3. generációs proci van benne, 16 giga ram, 1 éves Gigabyte táp, ssd, hdd, 1050 Ti videokártya.A segítséget előre is köszönöm.
Üdv, Zoli
-
-
törölt tag
válasz Essejó #47273 üzenetére
Nekem még az "őskorban", 1989-1995 között volt Vörös Csillag Mgtsz (elektronikai melléküzemága Perőcsény) tápom, strapabíró jószág volt.
Vargánya az egy fostalicska volt, a Codegen-ből a narancssárga címkés volt óvatosan használható. Voltak még más géprobbantó tápok is, csak már nem jutnak eszembe. A terminál.hu fórumán volt olyan topik, hogy "Segítség! ..... táp megölte a gépemet."
2013-ban 3 hónapos Chieftech iArena tápban durrant el a kondi a primér körben, de a gép gond nélkül megúszta. Legalább a védelmei jók voltak. Egyedi eset volt, az Aqua-ban összesen 1 perc volt a garanciális ügyintézés, kis ráfizetéssel vettem egy CTG 500-80P tápot. Na az jó, megvan még vésztartaléknak.
-
Werkly
őstag
Alaplap hiba vagy elmelegedés lehet az, hogy játék közben AB -el monitorozva a CPU hajtja a VGA-t mondjuk93-on majd egy idő után bezuhan mondjuk 50-60% körülire. Ekkor nyomok egy CTRL-ALT-DEL-t majd visszalépek és megint jól hajt. HWinfo szerint nincs thermal limit meglépés. Vagy játékhiba ez vagy valami C state hülyeség? Kösz!
-
shotika
őstag
Videokarim (RTX 2060 Super) fel-fel pörög még üres járatban is. A géphez jó ideje nem nyúltam, nem használok semmilyen különleges progit, csak az nvidia saját drivere van a gépem. Mi lehet a probléma?
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
-
Aftershock11
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap 2x is kikapcsolt random a gép. Társjelenség, hogy a táp ventije felpörög és áramtalanítani kell a gépet. Egyszer üresjárátban történt, egyszer játék közben.
Gondolom táp gond lesz, de tehetek még valamit hogy ezt megerősítsem vagy kizárjam (azon kívül, hogy elkezdem vadul cserélgetni az alkatrészeket)? -
őstag
válasz Aftershock11 #47282 üzenetére
Esetleg elviheted olyan helyre, ahol van táp teszter. Milyen márkájú?
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
törölt tag
válasz Aftershock11 #47282 üzenetére
Jó lenne, ha leírnád pontosan a konfigodat. Anélkül esély sincs valami értelmeset mondani.
Jól szellőző házad van? Mert ha nem a táp felmelegszik és ezt a jelenséget is okozhatja.
Vírus, trójai is okozhat proci túlterhelést, nagy áramfelvétel, melegedés egy öregebb tápnál szar szellőzéssel meg pláne.
Földelt a konnektor?
stb. -
Aftershock11
csendes tag
Egy Corsair SF450-esről van szó, 5 éve használom.
A konfig egy i7-6700 és GTX1070. A ház egy Fractal Design Node 202. A szellőzéssel egészen biztosan nincs baj, portalanítva szokott lenni és amúgy is porszűrős a ház.A rendszer nincs a szokásosnál jobban terhelve, az elektromos hálózatban sem állt be változás. Most is a gépről írok, de ha tényleg rossz a táp valamelyik része, akkor nem akarnám kockáztatni a többi komponen épségét.
A Corsairrel felvettem a kapcsolatot, elvileg 7 év rá a garancia - ugyanakkor nyilván ők is csak akkor fognak elfogadni egy RMA-t, ha tudom bizonyítani, hogy a táppal van gond.
Egyelőre nem tudtam semmihez kötni a dolgot.
-
Adirotor
tag
Sziasztok!
A tegnap este folyamán MAFIA3-azni szerettem volna a lenti gépen HDMI-vel rákötve az LG50UN70003LA TV-mre.
Az első ami feltűnt az az enyhe szaggatás/lag (ennek a gépnek ezt a game-t simán bírnia kéne nem?)
Kb az intro után 5mp-el, ahogy bedobott a játék lényegi részébe elkezdett egyre hangosodni a gép és 20mp-el később mikor épp akartam kihúzni a HDMI-t, elment a kép a TV-ről.
Azóta újraindítás, kikapcsolás után sem érzékeli HDMI-ként a TV.
A VGA hűtő működik.Kérdésem az lenne, hogy mi történhetett és kihez tudok ezzel fordulni.
Előre is köszönöm- barebone ház
- Gigabyte GA-Z77M-D3H LGA1155 alaplap
- GIGABYTE Radeon R9 290 WindForce3 4GB GDDR5
- Corsair VENGEANCE LP 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CML16GX3M2A1600C10B
- Intel Core i7-2600 3.4GHz
- Arctic alpine 12LP
- Chieftec GPS-600A8
- Samsung 650 SSD 120GB
- WD scorpio blue 250gb
- hűtők -» Cooler Master, Sezeya -
őstag
-
Adirotor
tag
így van kép igen, erre igazán gondolhattam volna
fel se ismeri a VGA-t már, de továbbra is megy a hűtőjeez volt akkor is mikor összeraktam, alig akarta felismerni
lehet hogy kevés a 600W neki?(egyébként a procit elírtam -» i7-3770)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
richardwarga
újonc
Hi
Adott egy működésben lévő Ryzen PC. Minden tökéletesen megy rajta, használom is már régóta. Régen egy 550 Ti volt benne(nem volt pénz venni újat, Valorant meg pörgött vele), de akkor még csak egy 3600X-szel ment.
Azóta cseréltem procit 5600X-re és raktam bele egy 1060-at. Ezt a régi 550 Ti-t meg beleraktam egy gyengébb konfigba, de ott is pörgött vele a Vali, meg minden.
Ennél a pontnál minden tökéletesen működik, mindkét gép üzemel hiba nélkül.
Legyen az A gép a 1060-as, a B gép a gyengébb 550 Ti VGA-val.
Tehát kivettem az A gépből a 1060-at és beleraktam a B gépbe, működött, eladtam, hogy majd veszek egy PS5-öt.
B gépből az 550 Ti-t beleraktam az A gépbe, mondván, hogy elpöcörög azzal is, amúgy sincs időm FPS játékokra. DE NINCS KÉP.
Speaker nem pittyen, nem is megyünk el a BIOS-ig szerintem.
Minden megy(kap áramot), VGA is, Proci is, legalábbis pörgeti a ventiket.
RAM-okat megcseréltem, semmi.
Raktam bele másik RAM-ot, semmi.
Raktam bele másik VGA-t(egy 560 Ti, ami ugyanúgy régi, de egy másik konfigban folyamat megy), semmi.
Ha visszarakom a 1060-at, megy, speaker is pittyen.
Kivettem a CMOS elemet, visszaraktam, semmi.
Monitor, monitor kábel jó. (B géppel működik ugye)
A BIOS szerintem majdnem up-to-date, nemrég frissítettem, nem bétára.
Táp egy 700-as FSP, de meg ezt a VGA-t már üzemeltette.(ha netán többet enne a régi)
Tehát A gépben 1060-nal minden megy, minden fasza. A B gépben mindkét VGA-val megy minden, minden fasza. DE ha az A gépbe rakom bele a régi VGA-t nem ad képet.
Valaki találkozott már ilyen anomáliával? A proci lehet a baj? Hogy túl új? Van ilyen? Nem hiszem, de ugye a másik konfigban egy 1700X van, azzal megy...
Egyszerűen semmi ötletem sincs.
Valaki monnyon' valamit mert megb*sz az ideg.Maradok tisztelettel, Varga Richárd
-
senior tag
válasz richardwarga #47293 üzenetére
UEFI és CSM beállítások.
Nem kizárt, hogy az 550Ti nem UEFI kompatibilis és ha a rendszered UEFI-ben, CSM disabled-ben van telepítve és beállítva, akkor se kép, se hang."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Adirotor
tag
válasz KonzolKartel #47290 üzenetére
csak az integráltat látom az eszközkezelőben
a VGA nem jelenik meg ott -
richardwarga
újonc
Ha érdekel mi volt:
CSM disabled volt valóban, de úgy sem volt kép. Aztán pár óra keresgélés után találtam egy tagot, akinek kb. ugyanez volt a problémája. BIOS-t kellett downgrade-elnem...
Szóval mostmár üzemelek szépen
Köszi amúgy nélküled nem indultam volna el ezen a szálon!Maradok tisztelettel, Varga Richárd
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Van egy régi HP DC5800-as számítógépem, tegnap este még vígan netezgettem, majd lefekvés előtt kikapcsoltam. Ma reggel már nem tudtam bekapcsolni, nem reagál a power gombra. Tápegység probléma lesz szerintetek? Illetve ha az, valami speckó tápegység van ezekben, van egyszerűen, olcsón cserélhető?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz richardwarga #47298 üzenetére
Szia!
Hogyne érdekelne! Köszönöm a visszajelzést!
Jó, hogy lett megoldás!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest