- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Apple iPhone 11 - népalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tanker1990
újonc
Sziasztok !! Nyilván már tudjátok miről is lenne szó . Egy MSI 760GM-p23 FX lapról van szó .
Az x4 605e gépben volt és működött , az én lapomban az x250 napi használatban volt .
Átcseréltem a procit , felpörög a gép de a videókártya 3 ventijéből csak 2 megy és nem kapcsol fel a gép . A Proci melegszik , mármint szerintem működik . Az alaplapra kiadott összes biost feltettem , feltételezve , hogy a Bios verzió miatt nem kezeli a lap .
Próbáltam Cmos resetet alkalmazni , semmi . Ha vissza rakom a x250 -et máris indul a gép .
Tanácstalan vagyok -
addikt
válasz Albigator #42801 üzenetére
dxgmms2.sys
Ez a Geforce driver része. Sajnos driver szoftverhibától kezdve hardverhibáig bármi lehet. Lehet akár a RAM is, mert ez a dump csak annyit jelent, hogy ezen fájl futása során történt a hiba. A GPU nincs tuningolva? Sztem próbáld meg azt hogy minden hardverről leszeded a tuningot, és úgy játszol egy ideig. Ha nem jön elő a hiba, akkor a tuning lesz a gond.
-
Albigator
őstag
válasz Superhun #42803 üzenetére
Első körben akkor VGA drivert frissítek hátha...
Vidikarin nincs OC. A tuning meg igazából a RAM-on semmi, procin az undervolt se vészes. Lehet 2 hónap múlva lesz megint gond és ezt nehéz azzal kideríteni ha mindent visszaállítok gyárira.
A RAM nem lehet h "elfogy"? Win10-nél olvastam ilyen gondokról mostanában asszem.
Mert ha megy GTA V az persze semmi. De képernyő kiterjesztésnèl van 1 FHD 144 Hz, 2 FHD 60 Hz, 1 HD 60 Hz-es kijelző, amin fut csomó böngésző.
6 gigás 1060-omnál tuti volt ebből gond ha jól rémlik de kaptam erről hibaüzit h kevés VRAM és bezáródott a game.[ Szerkesztve ]
-
kovimester
aktív tag
Sziasztok kedves fórum társak!
Olyan kérdéssel; kéréssel fordulok hozzátok ami már meghaladja az én szintem.
A probléma adott egy i5 3570k gigabyte lap ( z77-udh3 ) 12 GB ram ( teamwork 2x4 Gb+4Gb noname )és SSD; Vinyo.
Egyik napról a másikra azt csinálta, hogy bekapcsolás után egyből leáll. Az az a proci venti 2 mp. re felpörög és ennyi. Se a Biost semmit nem tudok, tud behozni.
Amik nem hoztak sikert
-Lehúztam mindent SSD Vinyo stb.
-Probáltam másik táppal ( régi táp 400W noname; csere Chieftek 400W )
-próbáltam VGA ( GTX 1050TI ) nélkül alaplapi VGA-val
-Próbáltam úgy hogy ramokat cserélgetem és úgy hogy csak egyet használok; és azt is úgy hogy cserélgetem a slotokba ( 4 van )
-Gomb elem csere is volt az alaplapban.
Amit nem próbáltam mivel nem tudtam szerezni az a proci csere a lapba.
Nagyából arra számolok hogy az alaplap hullót szét és nem a processzor.
Esetleg jól sejtem vagy még mielőtt bármit veszek, intézek próbáljak e ki valami mást ami segíthet.
Esetleg egy sokkal jobb ötlet hogy mi lehet.
Előre is köszönöm a választ és a segítséget Kovim.!!!! ( egyesítettem a posztót )Akor a konfing;
Gigabyte Z77 udh3 - lap
I5 3570k - proci
2x4 Gb + 1x4 Gb noname - ram
400W noname - táp
Samsung 250 GB - SSD
500 GB - Winchester -
addikt
válasz Albigator #42804 üzenetére
Lehetséges, hogy elfogy a VRAM ennyi monitornál. Futtass egy GPU monitor progit az egyik monitoron, és nézegesd a VRAM használatot. A normál RAM nem hiszem, hogy elfogy, van virtuális memória is a Windowsban, ami kiterjeszti (majdnem megduplázza) az elérhető RAM kapacitását.
-
sipoczgabor
tag
Sziasztok, frissíteni akartam néhány hardwaret a gépen, elötte kifujattam dobozos levegővel a cpu hűtőt, úgy hogy rajta volt az alaplapon. azóta olyan dolgokat produkál.
bekapcsolás után picit halványodik a ventillátor ledje.
1. pörögnek a ventik de semmi kép nem jelenik meg
2. venti pörgésbe lesz egy kis leállás (világítás és a ventik is egy pillanatra nem kapnak áramot) utána már a bioson is áttud libbenni egészen a win10 semmítérő javítójáig
3. ha a 2 pont működött, legközelebb nem biztos hogy újra sikerülni fog
4. ma még nem csinálta de fekete kép mellett kb 10 másodperc után ujraindult utána meg 2-3ramokat cserélgettem össze vissza mindegyik slotba, volt hogy elsőre az 1.s pontig jutottam vele, majd újraindítás után megugrotta a kettest is. 2 táppal is volt próbálkozva már,
alaplap:GA-P67A-D3-B3
cpu:i5 3470
ui: a procit is kivettem már és megfújkáltam a foglalatot és a procit is.[ Szerkesztve ]
-
fkaresz
tag
válasz kovimester #42807 üzenetére
Bios jumper-e nem lett rövidre zárva? (jumper áthelyezés)
Vissza lett normál módra "zárva"?
Tápegység csere után minden csatlakozó rendesen csatlakoztatva lett?
Processzor nem lett kivéve véletlenül - az alaplapi lábak nem sérültek?
Próbáld meg az alaplapot gépházból kivéve is indítani![ Szerkesztve ]
-
kovimester
aktív tag
válasz fkaresz #42811 üzenetére
Szia!
Tápegység csatik tuttik. Úgy is próbáltam, hogy kivetem a házból.
Tegnap szettem ki a procit és igen 2-3 láb sérült ( látam hogy elvolt hajolva ), próbáltam vissza rakni de az se segítet.
Szerintem marad a lap főleg ebben a tudatban.Még a Jumpert megpróbálom; de nem hiszem hogy az.
-
nagyúr
válasz kovimester #42812 üzenetére
Lehet hogy nagyon fontos az a pár láb, ez már okozhatja a nem indulást. Megérhet még egy javítást.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz kovimester #42814 üzenetére
Megérne egy beazonosítást az a pár sérült láb.
Hogyan sérültek ?
Le is törtek, vagy csak hajlottak ?
Ha hajlottak, egymásba érnek (rövidzár) ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
JENKINS1
csendes tag
Sziasztok, szükségem lenne egy kos segítségre!
Kicseréltem a ramokat, azóta se kép se hang. cmos reset is megvolt.
i5 2400
gtx 1050ami benne volt :
2x4 GB Corsair 1600mhz 1.5 v
az új :
2x8 GB Hynix 1600mhz 1.35 v
automosowebshop.hu
-
-
Fuel
tag
Sziasztok újra!
Mégsem szűnt meg a problémám és nagyok kikészít mikor váratlanul újraindulgat a gépem, de az eseménynaplóba megtaláltam mi a hibaüzenet: (Kernel-Power 41). Azóta már próbálkoztam mindennel, szétszedtem darabokra utána összeraktam (ki is takarítottam), videokártya driver-t frissítettem, memtest is futott ami kb. 3-4 órán át ment és nem írt semmi error-t, de még mindig újraindulgat. Mi lehet a baja?ui: Nagyon úgy érzem hogy ennek szerviz lesz a vége mert sajnos én már nem tudom tesztelni itthon.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Üdv. -
Fuel
tag
válasz MrDerekas #42820 üzenetére
Szia!
Sajnos nem még, lehet beruházok egy FSP-re mert ez már nagyon régi és itt vettem aprón használtan, viszont nekem is az a gyanúm hogy táp lesz, mert az alaplap nincs 2 éves se.Köszönöm a segítséget!
Üdv.#42821 Szia! Futott MemTest is, 3-4 óra hosszú volt és mikor befejezte nem írt semmi hibát, minden oké volt.
Köszönöm szépen neked is!
Üdv. -
Castiel10
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy amikor jatszok pár játéknál a menüben és az atvezetőknel két oldalt megjelenik egy-egy fekete csík mintha átváltana akkor 4:3 képerányra a játék,valamit elállíthattam mert ez a probléma eddig nem jelentkezett csak azt nem tudom hogy mit,mivel új gép és sokat allitgattam,ha valaki tudja a megoldast és segitene azt megköszönném! mellékeltem képet hogy szemléltessem
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Ha beindítom a gépet, megy, de nincs kép. Jól gondolom, hogy VGA? -
MrDerekas
addikt
válasz IMIIKE1998 #42826 üzenetére
Nem
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #42828 üzenetére
Kevés az info.....
Géped konfigurációja, előzmény(ek), speaker ha van, mit csipog, stb....Távolbalátás még nem megy és jósgömb sincsen kéznél.
Egy kiragadott példa: IGP-vel is rendekező gépnél alapértelmezett dVGA használatakor a dVGA feladta a harcot, a gép mégis elindult, a rendszer felállt, csak kép nem volt... amíg át nem dugtam az IGP-re.
Most felkiálthatnánk, hogy akkor a dVGA volt a rossz... pedig nem. A táp kezdett el gyengélkedni, ez egy pci-e 8 pines VGA volt, és nem kapta meg a rendes kraftot, annyit kapott hogy nem tiltott le mindent... köztes állapot, nem jellemező, de ez is egy lehetőség.
Régi alaplapnál ez nem ment volna, nem elég intelligens a BIOS, itt már eléggé az volt, hogy átlépje ezt a problémát.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
IMIIKE1998
őstag
válasz jokeph #42829 üzenetére
Van 2 berregés, de semmi csipogás, pedig régebben volt. A konfigom benne van az aláírásomban, mivel elég régi, nem lep meg, hogy elromlott, mivel a HDD-n kívül már majd 12 éves a gép. A VGA-val eddig is az volt a baj, hogy nem ment a gyári órajelen, de lejjebb tekerve ~200 MHz-cel 5 éve működik.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #42830 üzenetére
Hajajj.... IGP nincs, marad a próba VGA kölcsönbe, első körben.
Táp is cirka 8-9 éves, egy átnézés/mérés annak se ártana meg.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MrDerekas
addikt
válasz IMIIKE1998 #42828 üzenetére
Gyors kérdés, gyors válasz Ahogy a kolléga is fejtegeti, más is lehet a háttérben. Majdnem minden, kb. Még mindig nem egzakt tudomány a távolbalátós hibakeresés.
Elsőre másik vga kipróbálása, utána táp, ha marad a hiba akkor jöhet a ram, cpu. Esetleg indítsd úgy, hogy semmi periféria ne legyen rákötve. Azaz még egér és bill se. Okozhat ilyet egy baragadt bill is. A házon a reset gombot is nézd meg, nem e az van beszorulva.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
törölt tag
válasz IMIIKE1998 #42830 üzenetére
Ha nincs csipogás, az hardveres problémát jelent, de bármi okozhat ilyet. Csak annyit hagyj az alaplapon, ami feltétlen muszáj egy inditáshpoz, értsd: húzd le a tárolókat, egeret, billentyűzetet, pci-pcie eszközöket, maradjon 1 darab vga(ha van alaplapi, akkor az), egy memoria, cpu és kész. Ha nem jó, nem indul, akkor csak ezeket kell cserélned. Cserélni csak cseredarabbal, ne vásárolj semmit, amig nem vagy biztos, hogy mi a hibás hardver! Ha nem találod meg igy a hibát, akkor szervizben nézesd meg az alaplapot. Extrém helyzetben a gombelem gyengesége okozhat még ilyet, illetve olyan BIOS beállitás, amit már nem bir el a konfig, csinálj BIOS resetelést és szerezz másik gombelemet, szintén próbára.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok most allitotam össze egy gepet havernak:
Ryzen 5 2600x
2x8gb ddr4 gskill
Fsp Hyper 500M táp
Asrock b450m pro4-f alaplap
22volt milyen gány módon tud csomagolni eszem megáll.
Készítettem videót is meg lőttem 1 képet is, hogy a memória modulok hol voltak a csomagban.
Semmi védelem csak a saját csomagolásában belevágva alulra.
Összeraktam a gépet, win10 felment rá és egy szabálytalan leállítás (haver barinője nem tudta leállítani így kinyomta a szemét hosszan) után sajnos kékhalálozik memory management leállási kóddal.
Na most itt kezdjek félni, hogy a memória király csomagolása miatt vagy a szabálytalan leállítás miatt csinálja ezt.
Ötlet, javaslat esetleg?
Előre is köszi!
Ergo a tápegség kompletten nyomta a memóriamodulokatÁllandóan kékhalál jön hol:
Kernel security check failure vagy
Irql not less error
Memory management error leallási kódokkal fagy ki.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
pontyos
senior tag
hello, lehet bármit tenni, ha a gépem tökéletesen működött. Win7 frissítés nyomtam egy lemezkarbantartót és töröltem minden fájlt majd újraindítás után csökkenetett módban is csak 35% on pörög és semmi w10 telepítés előtt kellett volna menteni, de így kuka
-
anonymus89
addikt
válasz anonymus89 #42835 üzenetére
Úgy néz ki megoldva a2b2 be helyezve a memóriakat Így jól megy most azóta.
Deep sleep s4/s5 bekapcsolva így a billentyűzet gép kikapcsolás után 10sec.múlva megszűnik a világítás.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
addikt
válasz anonymus89 #42837 üzenetére
Ha újra jönnek a kékhalálok, akkor csinálj egy Memtestet. Memóriákon amúgy látszik sérülés?
-
finest
addikt
Sziasztok! Tanács kellene. B350 PC Mate+Ryzen 1700+2x8GB 3000Mhz Ram, minden alapon, eredeti Win 10, semmi tuning, függetlenül attól, h mivel állítom le a windowst pl shutdown /s /f parancssorból a powerled nem alszik ki a számítógépházon, pörögnek a ventik, ill. ég a piros led a külső vinyóracken.
A windowsban, ha kikapcsolom a gyorsindítást, akkor nem kapok kritikus leállás hibaüzenetet az Eseménynaplóban, ha a leállási folyamat után a power gombot hosszan lenyomva tartva állítom le a gépet. Vagyis a windows 10 a maga részéről leáll, de a leállítási folyamat valahogy a legvégén elakad és az alaplap nem kapcsol ki. Nincs tuning, a BIOS-t frissítettem, ill. az energiagazdálkodásban állítgattam jobbra-balra mindent, de nem változott, 10-ből 9x nem tud leállni tökéletesen a lap. Kikapcsoltam viszont az alaplapi smart CPU fan dolgot, utána hibátlanul leállt, de nem teszteltem tovább. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
fo_di
őstag
Sziasztok,
van egy Gigabyte GB-BLCE-4105C ([link]) Brix gépem, amit most vettem. Elvileg DDR4 laptop RAM kell bele 8egy slot, max 8 giga, 2400MHz), vettem is egy Hyperx Impact 4GB/2400MHz DDR-4 (HX424S14IB/4) RAM-ot. A probléma, hogy nem kapok képet semmi kimeneten (van egy VGA és egy HDMI kimenete is, egyik sem ad képet), a gép amikor bekapcsol, a ventilátor felpörög, a bekapcsológomb körül világít a perem, de nem megy tovább, a billentyűzet ledjei se villannak fel.
Ha jól sejtem, a memóriával lehet a gond, de elvileg benne van a modul a supportlistában. Mit gondoltok? -
h4l4csk4
újonc
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Tegnap összeraktam az új konfigom, rendesen működött, aztán ma már kétszer kifagyott. Ilyenkor a kép lefagy,de megmarad, az egér nem mozog, a hangfal pedig sípol. Aztán gyorsan le is állítottam mindkétszer. Nem tudom mitől lehet, a táp kevés? Vagy valami más probléma lehet?
Asrock B450m pro-f alaplap
Ryzen 5 1600AF
Sapphire RX580 nitro+
2x8 gb ram
1 SSD, 1 HDD
Chieftec Force CPS 500W -
nyozo
aktív tag
válasz #10726912 #42845 üzenetére
Üdv! Ma egy olyan probléma lépett fel, hogy gta v közben újraindult a gép, és ezt a folyamatot ismételte pár másodpercenként amíg nem áramtalanítottam, ez mitől lehetett? Soha nem fordult még elő ilyen... Valakinek valami ötlet?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
h4l4csk4
újonc
válasz #10726912 #42845 üzenetére
Neteztem. Még csak nem is játszottam.
Be quiet tápkalkulátora alapján bírnia kéne a 2-3 éves Chieftec tápomnak a gépet. Ötletem sincs mi lehet a gond ha nem a táp. Azóta egyébként nem jött elő többször és ment jópár órát a gép. De ettől függetlenül aggasztó,hogy egy teljesen új konfig nem megy hiba nélkül.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Értem. Innentől már a szokásos kör: cseredarabok (próbára) terheléses tesztek, amig ki nem bukik a hiba. Tápegységre néznék rá, hőmérsékleteket kell figyelni, ha kell, egy portalanitás se árt, de akár egy gyengélkedő hdd-ssd (vagy annak RAId-je ) is lehet ludas. Az is lehet, hogy nem jön elő hetekig...nyúzni kell.
h4l4csk4 : Akár a telepités is lehet baja. Milyen rendszer? Jogtiszta? A legfrisseb WIN10 is tud produkálni bajokat...futtass tisztitó progikat (pl ccleaner), töredezettségmentesitőt (a piriform oldaláról, deflagger). Emellett stresszeld a gépet minimum hardverezettséggel, ami nem kell, húzd le, vedd ki.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest