- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz GribMate #26347 üzenetére
A BIOS letöltési oldalon nem csak magát a BIOS-t tudod letölteni, hanem kékkel írva van még egy halom driver link. Alul pedig pirossal ezt írja:
"* After updating this BIOS, please flash newer versions only."Nem vagyok jó angolos, de ez nekem annyit mond, hogy az új driver-eket használjam. No persze lehet, hogy butaságot beszélek.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Ðávid
aktív tag
válasz Vakegérke #26351 üzenetére
Szia!
Elnézést, hogy beleütöm az orromat, de az általad idézett mondat azt jelenti, hogy a BIOS frissítése után csak újabb verziójú BIOS-t tegyen fel.
(#26347) GribMate
Milyen Windows-t akartál telepíteni?Kicsit utána néztem az alaplapodnak az Asrock oldalán. Van még egy frissebb BIOS, ami támogatást ad a Windows 8-hoz, de ez csak beta megjelölést kapott.
Ha IDE módban telepítetted a Windows-t, akkor utána is van lehetőség az AHCI módra váltásra. Keresd ezt a részt az oldalon:
6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?
Már én is csináltam ilyet. Ennek az lényege, hogy a Windows regisztrációs adatbázisában kell egy értéket átállítani és utána újraindítani a gépet és csak akkor AHCI-ra állítani a BIOS-ban a merevlemezek kezelési módját.[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
Windows 7 (Ultimate x64) verziót, pont ugyanarról a DVD-ről, amiről előtte is volt a hibátlanul működő rendszer az előző SSD-n.
Igen, én is láttam a béta BIOS-t csak pont azért mert béta nem igazán akartam használni (pont attól félve, ami a stabil verzióval is történt... ). Na most ha azt ráflashelem, akkor nem tudom visszatérhetek-e a P2.10-hez, bár annál a BIOS-nál épp nem írja, hogy csak újabb verziókat flasheljek utána úgy látom...
Kipróbálom akkor az IDE után AHCI dolgot és megnézem fagy-e tőle megint az egész gép, ha átállítom BIOS-ban, miután átállítottam registryben...
A legjobb megoldás az lenne, ha tudnék szerezni egy rohadt BIOS képfájlt, amit rátehetek pendrivera és talán arról egy Instant Flash ugyanúgy P2.10-re. Csak tudnám minek támogat az alaplap ilyen funkciót, ha az ASRock nem ad ki hozzá képfájlt, csak Windows alóli telepítőt?!
(Mert ugye nem az a fő gond, hogy most IDE vagy AHCI a telepítés, azt negyed óra alatt megoldom, direkt nem "laktam be" a rendszert, hogy ne vesszen kárba, mert még számítottam reinstallra a fagyás miatt. Hanem az, hogy ne legyen UEFI-be sem beengedős, BSOD szintű fagyás, hanem stabil legyen a lap).Lehet írok az ASRock supportnak, hogy ugyan mégis mi a teendő ilyenkor, mit javasolnak, illetve teljesen kizárt-e, hogy tudnak nekem adni egy P2.10 képfájlt Instant Flash-hez
-
Ðávid
aktív tag
válasz GribMate #26354 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy a BIOS frissítést az Asrock is úgy mutatja a leírásban, hogy rendszergazdaként futtasd (jobb gombos menü). Saját tapasztalatból mondom, hogy hiába rendszergazdai jogosultságú a fiók, akkor is van olyan eset amikor csak akkor fut le rendesen egy program, ha így indítod.
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok, összeállítottam egy új gépet akövetkezőkből
EVGA 650W 120-G1-0650-XR tápegység
Fractal Design Define Mini számítógép ház
Gigabyte GA-Z97M-D3H alaplap
Gigabyte GTX760 2GB DDR5 GV-N760OC-2GD R2.0 videokártya
Intel Core i5-4670K processzor
Kingmax 8GB DDR3 1600MHz memória (2 db)
Samsung 250GB EVO MZ-7TE250BW SSD meghajtó
Western Digital 3TB 64 MB SATA3 WD30EZRX merevlemezElkezdtük összetenni, majd eljutottunk a bekapcsolásig. Első probléma az volt, hogy folyamatosan újraindult egy kis idő után. Kiderült, hogy odéb kellett tenni a ramokat egy slottal. Ez megoldotta az újraindulási problémát. A következő probléma az, hogy valamiért a vga nem küld képet a monitornak. A következőket próbáltuk ki és tapasztaltuk:
Át tetem a régi vga mat az új gépbe (zafir 4850) ment a perifériákkal együtt.
Áttettem az új vga t a régi gépembe hibátlanul működött.Az új gépben az új videó-kártyával lehúztunk minden perifériát, nem ment.
Nem kötöttük rá a tápot a vga ra. monitor működött és kiírta, hogy kössük rá a tápot a vga-ra.
Rákötöttük a tápkábelt a vga ra de kihúztuk a tápból másik végét (placebo hatás miatt), hogy ne kapjon áramot, megint csak nem jött be kép)
Kicseréltük a tápot az új gépben amit átalakítók segítségével rádugtunk az új vga ra ami el is indult. (a régi tápom 550 es corsair. Ennél a pontnál arra jutottunk, hogy biztos a táp vacak)
Kipróbáltam mi történik, ha ráteszem a perifériákat, nem jöt kép.
Egyesével elkezdtem leszedni a perifériákat és csak akkor működött amikor a terrás vinyót dugtam bele.
Megnéztem mi történik akkor, ha a táp más más csatlakozóit kezdem el rákötni (itt még mindig a régi tápról van szó, az 550 es ről)és arra a következtetésre jutottam, hogy valamiért csak egyetlen csatlakozóval működik a rendszer.
Kiderül, hogy téves a következtetésem mert mikor megint megpróbáltam az amivel az előbb ment, most ugyan abba a problémába ütköztem mit amivel eddig is küszködtem(a gép elindul de a vga nem küld képet (a régi 550-es táp).
Megnéztem mi van akkor ha a az új tápot kötöm be átalakítókkal, a probléma még mindig fenn állt.
Megnézem mi van akkor ha átalakítókkal kötöm fel az új tápot perifériák nélkül, ugyan az a probléma.
Megnéztem mi történik akkor ha leszedem a perifériákat és az régi táppal (550w) üzemeltetem, jónak tűnt, de mikor újraindítottam a probléma ismét fennlát
Kipróbáltam mi történik akkor, ha lehúzok megint minden perifériát és nem kötöm rá a tápot az új vga ra, érdekes módon most még csak kis sem írta, hogy kössem rá a tápot, pedig eddig kiírta ha ezzel próbálkoztam.
Több ötletem nincs mit csinálhatnék. Nektek valami ötlet ?
Mi okozhatja a problémát ? -
sphe
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A gépem random módon bekapcsoláskor vagy kikapcsoláskor, vagy közel egy gigás Windows 8 automatikus frissítés közben lefagy és csak az áramtalanítás segít rajta. Minden új garis: wd blue 1tb, Kingston 4gb hyper x fury, asus p8b 75-v, i5 3470, tp-link wireless PCI, fsp hexa +400, alap dvd író. Mind vadonatúj, garis.
Amit próbáltam: 3 féle op rendszer, BIOS frissítése, hardver elemek kiiktatása, kábelek cseréje, csatlakozások ellenőrzése, pc teszt programok, asus BIOS teszt, memtest USB-ről bootolva.
Ha kiiktatom a winchestert, akkor USB-ről vidáman fut a Linux. Fagyásmentes, minden szép. Szerintetek mi lehet a gond, ha pc diagnosztika programok nem mutatnak fel semmit?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
GribMate
aktív tag
Megoldódott a probléma, mégpedig az L2.18A verziós béta BIOS felflashelése után.
Megpróbáltam még egyszer ráflashelni a P2.10-es stabil kiadást, AHCI alatt újratelepített szűz Windows alól, sikeres volt a művelet, de utána ugyanúgy fagyott a lap, nem engedett be UEFI-be, viszont a Windows indult...
Így gondoltam próba szerencse, ennél rosszabb már nem lehet, béta BIOS-t neki. Na az L2.18A-val már pöpecül megy, azonnal belép F2-re UEFI-be POST előtt, szépen megy minden, semmi random fagyás nem volt azóta.Mellesleg ezzel a BIOS verzióval elvileg "Windows 8 ready" az alaplapom, bár teljesen indokolatlanul szegényke...
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat
Tanulság: mindig a kevésbé stabil UEFI-t tegyétek fel -
atis86
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, tegnap még semmi baja nem volt a gépnek,de ma reggel már el se akar indulni,csak villan egyet a bekapcsoló gomb meg a ventik. Videókártyát kivettem úgyse indul,ramokat is megnéztem de az se segített.A gép még nincs 2 hetes se. Sajnos másik tápom nincs hogy kipróbáljam hogy az a lúdas. Videókártyán 2 db zöld led világit. Mi lehet a gond?Asrock Fatal1ty H97 Performance, Intel Core i7 4790, ASUS R9 280 DC2T, Kingston Hyperx 4*4 GB, FSP Raider 750, Zalman Z11 Plus
-
atis86
csendes tag
Igen,csak 1 másodpercre felvillan a led utána annyi.
Asrock Fatal1ty H97 Performance, Intel Core i7 4790, ASUS R9 280 DC2T, Kingston Hyperx 4*4 GB, FSP Raider 750, Zalman Z11 Plus
-
Jarod1
addikt
válasz atis86 #26367 üzenetére
hmm ez lehet 2 féle hiba vagy alaplap vagy táp. valamelyik feszkó nincs meg, 1.8v, 3.3 2,5. ezt a 5V os tápból csinálja az alaplapon,, vagy a tápod vmelyik ága rossz 5V vagy 12 és induláskor csekkolja és mivel nem jó letilt.. egy másik táppal kéne mindenképp kizárni az alaplapot..
-
Angel1981
veterán
Üdv Urak!
A profilnál megtalálható a konfigom, több, mint 5 éven át hibátlanul működött.
Kb. 3 hete a következő dolgokat kezdte el produkálni:Bekapcsolást követő első 5 percben 95%-os eséllyel kékhalál, újraindulást követően nincs nincs kép (no signal), házventik, merevlemezek rendesen pörögnek, VGA ledek világítanak. Ha resetelem, ugyanúgy no signal, csak a teljes áramtalanítás után hajlandó újra felállni a rendszer.
Ha ez megtörténik, akkor az első 5 percben kb. 50%-os eséllyel fagyás kékhalál nélkül, resetelésre ugyanaz, mint feljebb, áramtalanítani kell.
Harmadik bekapcsolásra már 95%-os eséllyel jól működik akár egész nap.A lényeg; ha az első 5 percet "túléli", akkor onnantól fogva gyakorlatilag akármeddig jól működik, de erre első bekapcsolásnál csak kb. 5%, másodikra 50%-os esélye van.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
oneal1
senior tag
Sziasztok!
Következő volna a problémám.
Adott a gép: új alaplap asus h 87 pro
8 gb ram
radeon 290
i5 4670Azt csinálja a masina, ha ki akarom kapcsolni, hogy miután kikapcsolt, 1-2 mp-re rá bekapcsol újból.
Már szerintem minden beállítást megnéztem, ami a wake up al kapcsolatos, de hátha kimaradt valami.Most már addig jutottam hogy kivettem az alaplapot a házból, tápot is, hogy kizárjam hátha a ház okoz valami zárlatot, de úgy sem jó.
Ja és ahogy a tápot bekapcsolom indul a gép, tehát nem kell a bekapcsológombot nyomni.
A táp,alaplap és a vga új.
Próbáltam mindent lehúzni, usb-s eszközöket stb.
Mikor kipakoltam a gépet csak az ssd és proci és memóriákvoltak benne, így a vga-t is kizártam, többi vinyót stb.
A bios számomra új, lehet ott van valami kalamajka, de akkor sem kellene a táp bekapcsolása után elindulnia.
Tud esetleg valaki segíteni?
köszi előre is!
-
frigyo
újonc
Mit jelent a következő hibaüzenet? reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. mit tegyek?
-
Vakegérke
félisten
-
betegphiu
senior tag
válasz oneal1 #26371 üzenetére
szia,szinte biztos,hogy a bekapcsológomb vagy a gomb rossz alaplapi bekötése a baj. tudod,ahova rá kell dugni a hdd led,power,reset stb kábeleket. ha ott jól van minden bekötve (leellenőrizve a kábel +-okat is) akkor lehet a gomb mikrokapcsolója be van ragadva,csak nem látszik magától a gombtól. reset gomb él ??
-
oneal1
senior tag
Sajnos ugy is indul, tehat probaltam a gomb bekotesevel is es a nelkul is.
-
sphe
senior tag
válasz oneal1 #26371 üzenetére
Nekem is asus alaplap van, és ha be lenne ragadva a power gomb, akkor indulás után hamar ki is kellene higy kapcsoljon nem? (mintha nyomva tartanád a gombot)
Szerk.: ja látom már kipróbáltad.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
válasz oneal1 #26378 üzenetére
Csak úgy viccből húzd le a lapról a 24 tűs tápcsatlakozót, nézd meg, hátha a zöld kábelt, meg valamelyik feketét hátha áthidalja valami kosz, vékony drótdarab. Fújd ki a fészket, meg a csatlakozót, és dugd vissza. Most se jó?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
yamato80
csendes tag
Hello!
Az lenne a gondom, hogy a gép van amikor nem bootol be, de ha elindul akkor egy idő után eltűnik a kép (hang sincs) a monitor standby üzemmódba kapcsol (villog a kis lámpa) és újra kell indítanom a gépet. Először 4GB memóriát (1x2GB és 2x1GB stick) használtam a gépben egyszer csak filmnézés közben elment a kép, utána nem is akart be bootolni a gép (4GB-al azóta se csak az 1x2GB-al). Utána egy ideig (1-2 hónapig) működött a gép úgy, hogy csak 2GB memória volt de 1-2 napja elkezdte a fent említett problémát. Annyira nem értek ezekhez a problémákhoz így csak annyit próbáltam, hogy a videó kártyát levettem és az integráltra kötöttem rá de ott is fenn állt a probléma. Azok alapján amiket olvastam erről (mert nem sok mindent találtam) ilyesmi hibák lehetnek: tápegység, alaplap, memória. (sajna arra nincs lehetőségem, hogy más alaplappal, memóriával vagy tápegységgel próbáljam ki a gépet). Az alaplapon nincsenek púpos kondenzátorok. Amit tudtam ki portalanítottam kivéve a processzort (ahogy nézem azért arra is ráférne), mert azt még sose szereltem szét és nem értek hozzá.
Gép:
Tápegység: FSP 400W
Alaplap: ECS AMD690VM-FMH
Processzor: AMD Athlon 64 X2 6000+ (2x3GHz)
Memória: 2x1GB DDR2 Kingston + 1x2GB DDR2 Kingston
HDD: Samsung 250 GB
Videókártya: Gigabyte Radeon HD4670 -
törölt tag
válasz yamato80 #26384 üzenetére
Akkor kezdj kutakodni, ki tudna segíteni. Szedd le a CPU hűtőt, alaposan fúvasd ki, mehet új hűtő pasztaa és mehet vissza. Vedd ki a VGA-t, Húzz le és szedj ki mindent a gépből és pl a VGA-t is jól megmozgatva a slotban ki és be hagyd a helyén, ramokat egyesével próbáld ki minden slotban. A Biost túrd át, ha van benne Spread Spectrum, és vagy automata tuning, azokat kapcsold ki, Az alaplapod manualját nyálazd át, gugli lefordítja.A HDD-t, ODD-t, 24 pines tápcsatit, 4 pines tápcsatit is húzd le az alaplapról, és csak a rendszer HDD-t, egy darab memóriát, VGA-t, tápegységet, és természetesen a CPU-t, meg annak hűtőjét hagyd az alaplapodon. Ha nem jó, mehet másik memória. Ha nem jó, próbálj másik egeret, billentyűzetet. Ha így sem jó, próbálj WIN telepítést futtatni, vagy LINUX Live rendszerről bootolni.
-
törölt tag
válasz frigyo #26376 üzenetére
Esélyes, hogy memória hiba van, ez szokott a leggyakoribb hiba lenni, Második esélyes, hogy a HDD adta meg magát. Harmadik esélyes maga az alaplap. Nézd meg, hogy a Bios látja e a HDD-t. Ha igen, próbálhatsz csak HDD-t megadni neki, de ilyenkor a rossz RAM miatt nem fog tudni bootolni.
oneal1: A BIOS manualját nézd át, az alaplap oldalán megleled, gugli fordít.
Nagy eséllyel a tápegység hibás, próbálj egy másikat keríteni próba erejéig, a biost pedig majd reseteld, ha sok helyen elállítgattad. Olyan alap BIOS beállítás nincs, hogy a gép mindig induljon újra.[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
Erre ötlet valakinek? Winchester, memória vagy alaplap? Melyiket vigyem vissza gariba?
Ki nem kapcsoláskor a winchester leáll és a monitor standby üzemmódba vált, a ventik pörögtek tovább, de a CPU hőmérséklet emelkedik.
Fagyás esetén az egér és a kép is lefagy, a winchester áll.
Tegnap este lefuttattam két hdd diagnosztikai programot, a hdd állapota "jó", ill "ok".Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
Vakegérke
félisten
válasz frigyo #26394 üzenetére
Akkor értsem úgy, hogy formázva volt, feltelepítve a Windows7, és azóta is működött?
Meg kéne bontani a gépet, és megnézni, hogy a winyó rendesen csatlakozik-e a táphoz, adatkábelhez. Esetleg lehúzni a csatlakozásokról, és visszadugni. Lehet, hogy csak érintkezési hiba.
-
alex89
senior tag
üdv!
Kifogott rajtam az "apósjelölt" gépe... és hát nem ártana, ha be tudnék vágódni azzal, hogy megcsinálom neki Teljesen random kikapcsolgat menet közben. Általában már a windows betöltő képernyőnél eldobja magát, de volt, hogy ment már órákat is. Újratelepítés nem oldotta meg a dolgot, xp és win7 alatt is ugyanez a jelenség. Nem sípol, nem jelez semmi gondot, nem újraindul hanem kikapcsol mintha hirtelen áramszünet lenne. Tápra gyanakodtam első körben, de kicseréltem és ugyanezt produkálta. Ramokat is cserélgettem az sem lehet gond, ha hdd lenne akkor szerintem kékhalál vagy fagyás jelentkezne. Vga nincs csak alaplapi, és ha már alaplap én arra gyanakszom...
Emlékezetem szerint az alábbi konfigról lenne szó:
Abit NF-M2S
AMD Sempron LE-1150
2x1gb ddr800 kingmax
samsung 80gb sata
samsung dvdköszönöm az ötleteket előre is
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
berzebub
aktív tag
válasz alex89 #26396 üzenetére
Üdv!
Lehetnek a gombok is zárlatosak(bekapcsoló,reset).Húzd le a kábeleket a lapról és indítsd csavarhúzóval .Aztán ellenőrizd a lapot, h nincs e rajta púpos kondi. Végül pedig ha még nem tetted meg procit pasztád újra és rögzítsd a hűtőt,lehet lötyög.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
alex89
senior tag
válasz berzebub #26397 üzenetére
Átnéztem/megcsináltam mindent , nem láttam vagy tapasztaltam semmi változást. Ötször kikapcsolt, aztán most meg megy rendesen egy negyed órája... hd sentinel szerint van egy hibás és egy gyenge szektor, de nem hiszem, hogy ez ilyen módon befolyásolná a dolgokat.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Kellene ismét egy kis segítség.
Mi okozhatja azt a jelenséget, hogy a gépet amikor bekapcsolom akkor semmi hang, csak kiírja a képernyőre, hogy Intel. (A szokásos szöveget)Előre is köszönöm.
Üdv
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- HP 8000 SFF / Q9400 , 8GB DDR3 , 250GB HDD, WIN10 /
- Ryzen 7 2700x / Asrock B450M Pro4 / AMD Prism hűtő
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- AMD FX-8800P integrált procis minigép.
- Eladó AMD Mini-ITX félkonfig(Asrock B450, AMD 3400G + gyári halk hűtő, 16GB Kingston)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest