Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Burt1793

    veterán

    Tegnap majdnem felborított egy KingLong-os (helyi volán). Pályról Bia felé a falu vége előtt van egy 90 fokos bal kanyar, utána kezdtem előzni a buszt, ami követett egy hagyományos swift-et (40-nel ment már a kanyar után az is kb.). A busz felénél tartottam, amikor hirtelen, index nélkül kivágott, hogy megelőzze. Besatuztam, lehúzódtam balra a szegélyig, a végén kicsit súroltam is, mert a tükör már a buszt érte szinte. Utána dudáltam és a következő egyenesben megelőzve mutattam neki, hogy jót cselekedett ma is.
    Nem is értem, az az egyenes, ahol előzött, elég rövid egy busznak (kb. 200 méter), utána jön egy jobb kanyar, ami nem belátható, facért előz ott...
    Szerencsére a tárcsa nem ért a padkához, a gumi meg szélesebb a felninél, így nem lett semmi gond a motorral, még jó, hogy fent van ez az új gumi, mert ott elég csúszós az aszfalt, a régivel nem tudtam volna ekkorát fékezni. Ha kocsival megyek itt, akkor simán szarrá töri a busz, persze az lehet, hogy feltűnik a tükörben.
    Így, most, hogy vidéki utakon kicsit többet járok, már megértem azt, hogy sokan hangos kipufogót akarnak/használnak, Budapesten eddig nem éreztem ennek szükségét, inkább csak idegesíti a többi közlekedőt, de itt vidéken kell a figyelemfelkeltés.
    Páty amúgy is életveszélyes, össze-vissza sétálgatnak az emberek az úton és az autókat is csak a boltig használják.
    Jött mögöttem egy motor, nagyon nyomta neki, ezért én is kicsit gyorsabban mentem a megelőző 5 km-en, bár itt amúgy is előztem volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák