- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg az első symbianos mobilomat (nokia 6630) -> kezdő vagyok. Azt szeretném megtudni, hogy honnan tudhatom meg az OS-om verziószámát ill. hogyan lehet a gépet frissíteni?
Van-e jól bevált symbianos honlap valahol?
Köszönöm előre is a segítségeteket:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
MODERÁTOR
válasz piadex2 #1851 üzenetére
A verziószám kiderítésére talán jó lehet a *#0000# kód.
Frissíteni itt tudod.
Nézz körbe a Nokiaprogramok.hu oldalon, sok-sok infót találsz majd ott.Xiaomi 13T
-
piadex2
senior tag
válasz Viktor0610 #1852 üzenetére
Hello!
Köszi!
Tehát a v 6.03.40 az 6-os symbian. Még annyit, hogy a legújabb symbian elfut-e a 6630-asomon? Van-e gépigénye ennek az OS-nak?piadex2
-
VChris
csendes tag
válasz piadex2 #1851 üzenetére
Én is két napja vettem meg életem első Symbian-os telefonját Nokia 6650.
Az OS verziószámát itt tudod megnézni, ezt már felfedeztem:
Menü/Beállítások/Adatkezelő/EszközkezelőHa telepíted a Nokia PC Suite programot, és abban kiválasztod a Phone Software Update programot, akkor telepíti hozzá az OS frissítő szoftvert, és ha azt futtatod, akkor megmondja neked, hogy van-e új változat, ha igen, azon keresztül tudod frissíteni.
Ezt már én is kipróbáltam.Az enyémben 3.09-es változat van, és még nincs frissebb.
Nekem is lenne hasonló kérdésem: van olyan Symbian-os honlap, ahol lehet olvasni arról, hogy mikor lesz újabb frissítés, milyen javításokat tartalmaz, etc.
Továbbá lenne egy specifikus kérdésem is, a szakértőkhöz: Az e-mail postafiókomat úgy állítottam be, hogy: Üzenetek/Beállítások/E-mail/Postafiók/Automatikus letöltés, és azon belül van egy olyan lehetőség, hogy E-mail értesítések, azt beállítottam automatikus frissítésre, de nem értesít a telefon, ha új e-mailem érkezik.
A postafiók helyesen van beállítva, mert manuálisan tudok küldeni/fogadni.
A júzer manuál azt írja, hogy a fenti menüpontban lehet megadni, hogy meghatározott időközönként automatikusan megnézze a postafiókot. Na de hol állítom be azt a meghatározott időpontot? Mert itt csak annyit lehet választani, hogy automatikus legyen, vagy sem. De sajnos nem értesít a telefonom új e-mailről.
Meg lehet oldani valahogy, hogy mondjuk óránként nézze meg, hogy van-e új e-mailem? -
quander
csendes tag
Estét mindenkinek! Egy 6500 slideot birtokolok, ehhez szeretnék egy S40-es téma editor szerezni. A freeware nokia theme editor 2.2 nem jó mert ezt a telefont már nem ismeri. Ha valaki tud segíten vagy esetleg van ötlete, előre is köszönöm.
Ja és igen: erre a telóra is lehet telepíteni valami féle vírusírtót vagy egyéb védelmet?[ Szerkesztve ]
-
Samus
addikt
válasz quander #1855 üzenetére
azért egy választ megér. Carbide.ui Theme Edition 3.2 (legújabb) (letöltéshez ingyenes reg szükséges), szerkeszthető téma vele MINDEN S40 és S60 mobilhoz is (külön kategorizálva a kiadásokat is (2nd, 3rd, FP1, FP2, stb). Ez egyébként a hivatalos témaszerkesztő, kicsit ugyan nagy méretű, de az utolsó bitig testre szabhatóak a témák (és ezért eléggé bonyolult, de egy próbát megérhet). de valaki segítsen már ezzel a nem fogadott hívás kérdéssel kapcsolatban. erről mindenhol mindenki hallgat....
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
quander
csendes tag
...amint az látom, a hozzáértés rögtön tükröződik a kérdésemen ,na erről ennyit. A válaszaitokat nagyon köszönöm. Bepróbálom az említett softwert.uff
Azt már inkább nem is kérdezem, hogy mi az S40/S60 és Symbian közötti különbség, én aztán nem húzok fel ezzel senkit![ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz quander #1858 üzenetére
nagyon nem tévedtél el, mert mint kiderült, az S40-hez és S60-hoz (az S60 a Symbiannak a legelterjedtebb fajtája, gyakorlatilag Symbian alatt S60-at értünk a legtöbb esetben, az S40 pedig csak egy szabványos Nokia platform, amit a butább telefonok használnak, illetve a nem-okostelefonok, a nevén kívül és a hasonló kinézetén kívül nincs sok köze az S60-hoz) ugyanaz a témaszerkesztő van, így félig még on-topic vagyunk
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
<fél off> miért írja ki a nokia software updater, hogy "A kapcsolat megszakadt. Ellenőrizze a hálózati csatalakozást vagy azt, hogy a tűzfal akadályozza-e az alkalmazás megfelelő működését." Mindezt persze úgy, hogy nincs telepített tűzfal és az XP SP2 tűzfala is le van tiltva. Symbian-t szeretnék frissíteni, és most nem tudom, hogy hogyan.
Légyszi, aki tud, segítsen. Előre is kösz.piadex2
</fél off>
-
piadex2
senior tag
válasz Viktor0610 #1852 üzenetére
Köszi a linkeket és a segítséget. Szerinted létezik olyan hely, ahol van nokia software updater-nek korábbi verziója?
piadex2
-
asadasad22
őstag
-
piadex2
senior tag
válasz asadasad22 #1862 üzenetére
Hello!
Na, ezt kérdeztem egy korábbi (1583-as) hozzászólásomban. Annyi kérdésem még lenne feléd, hogy azt jól látom, hogy ezen a gépen (6630-as) 6-os Symbian fut?
Előre is kösz a választ.piadex2
mod: ha beírom, hogy *#0000#a, akkor azt írja ki, hogy " V 6.03.40 [...]". Ha ez tényleg 6-os symbian, akkor a gsmarenaban miért írnak 8-ast? link
[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz piadex2 #1863 üzenetére
pofonegyszerű. a gsmarenában azért írnak 8-ast, mert 8-as Symbian fut rajta
ami *#0000#-el előjön, az a fw verziója, annak semmi köze nincs a Symbian verziójához. a Symbian verziója nem frissíthető, illetve mindezidáig még sosem volt frissíthető, még a mostani 9.2-es telefonokat sem lehet 9.3-ra frissíteni, pedig technikai akadálya nem lenne a dolognak. -
piadex2
senior tag
válasz asadasad22 #1864 üzenetére
Hello!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Mivel a 6630-on nincs számológép, én telepíteném rá. Hogyan kell egy symbianos gépre szoftvert telepíteni? A nokia application installer jó hozzá?
Kösz a választ előre is.piadex2
-
piadex2
senior tag
válasz asadasad22 #1866 üzenetére
Hello!
Ismét kösz!
Megint újabb kérdés: néha nem azt látom, hogy symbian v9.1, hanme azt, hogy s60. Az mit jelent?
Kösz előre is. (Még valószínű, hogy lesznek láma kérdéseim...)piadex2
-
piadex2
senior tag
Hello!
Van ez a Nokia PC Suite. Az a gondom vele, hogy USB-s csatlakoztatást nem ismer. De nekem most csak USB-m van: hogyan komunikálok akkor a telefonommal?
piadex2
-
piadex2
senior tag
válasz asadasad22 #1871 üzenetére
Hello!
Kösz a segítséget!
piadex2
-
symbiota39
csendes tag
Üdv!
3rd-re keresek hasonlo programot mint (2nd)-Blustreamer/Mstreamer sis.
2 3rd-s telefon között szeretnék vizuális camera kapcsolatot létre hozni bluetoothon.Ha esetleg létezik már ilyen 3rd-re is és tud valaki rola légyszives jelezze.THX! -
symbiota39
csendes tag
Üdv!
3rd-re keresek hasonlo programot mint (2nd)-Blustreamer/Mstreamer sis.
2 3rd-s telefon között szeretnék vizuális camera kapcsolatot létre hozni bluetoothon.Ha esetleg létezik már ilyen 3rd-re is és tud valaki rola légyszives jelezze.THX! -
kappa
csendes tag
válasz symbiota39 #1875 üzenetére
Nokiaprogramok.hu-n keressél. ott van biztos
A kivétel erősíti a szabályt!
-
zsolidodd
senior tag
Hello! Tudna nekem valaki olyan naptárat 9.2re, amin be lehet állítani az emlékeztetők ismétlődését, de minden harmadik napra. olyat találtam, ami pl minden harmadik csütörtökre stb berakja, de ami minden 3ik napra nem. Előre is köszi!
-
user01
aktív tag
válasz zsolidodd #1877 üzenetére
Ezt tudja beépített naptár is!!!!
Az a trükkje, hogy a számítógépen az Outlook-ba kell beírni a találkozót (emlékeztetőnél nincs ismétlés) 3 naponkénti ismétlődéssel, majd szinkronizálni a telefonnal.Gyakorlatilag először a telefon naptárját vidd át az Oulook-ba (hogy meglegyenek az eddigi beírások), majd írd hozzá az új ismétlődő bejegyzést, és végül vidd vissza a telefonba.
Én már régóta használom 4 napos ismétlődéssel teljes megelégedéssel!
-
user01
aktív tag
Az az érdekes, hogy pl. a Nokia 3110c már alapból tudja a napi ismétlődés intervallumának beállítását, de a symbian-ban még mindig nincs benne. Ki érti ezt?
-
addikt
Sziasztok!
Nokia 3250 vagy Nokia N70-et vegyek? 3250 állítólag szebben játssza le a zenét és S60v3 míg N70 S60v2. 3250 elég gyökérül néz ki, ám mégsem tudok az N70 előnyét igazoló indokot! Szerintetek? Árban is nagyon hasonlóak.
Üdv!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy merre lehet találni Symbian 8.0-ra Skype-ot?
Előre is kösz a választ.
Ill. még annyi, hogy ha van egy 9.1-re Skype-om, akkor az elfut-e a S. 8.0-on?piadex2
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Utána néztem, hogy mit töltök le: nos nem symbianos a kicsike, hanem java-s. Az meg nincs a 6630-asomon... tud valaki valódi symbianos skype-ot?
piadex2
mod: egy elírás korrigálva
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Sziasztok! (Ez most egyszerre válasz kaller1 és Inarus részére.)
Találtam egy skype-os oldalt még tegnap (ezt), és ott nem szerepelt a 6630. Ezért gondoltam, hogy biztos azért, mert nincs rajta java. Azóta megnéztem a telefon leírását és tényleg van.
Szóval a kérdésem így módosul: ha 6230i-re vagy n80-ra szerzek java skype-ot, akkor az működhet-e a 6630-ason?
Ill. még annyi, hogy a symbian program csak kettős klikk és már települ is. A java-st hogyan lehet telepíteni?
Előre is kösz a választ.piadex2
-
Balinov
titán
válasz piadex2 #1895 üzenetére
Fring? ki tudom valasztani a listabol a Nokia 6630-at..en uiq3-as P990-en hasznaltam 3G-n ill. nyitott wifin keresztul, mind a skype chat,mind a skype-skype hivas reszet is.van benne msn,gtalk,meg meg egy IM progi tamogatasa is. Ha nincs 3G/UMTS, akkor allitolag meg sima GPRS/EDGE-n is elvezheto a hangminosege
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
dddd4
tag
A Feature pack 2 mivel tud többet mint az 1?
-
addikt
Hali! 6630as telcsimről lementettem PC Suite progival az SMS-eket és a névjegyzéket. Mindent sikeresen vissza is másolt, kivéve a bejövő üzeneteket. Találtam egy progit, amivel megnézhetem az nbu kiterjesztésű mentést. Minden SMS-t sikeresen eltárolt. De valamiért visszamásolni nem tudja. A program azt írja sikerült, de csak a "sent" és "packed short messages" (ez nem tudom mi, de a bejövőbe ezt az 1 sms-t másolta... nem tudom ez miért nem az inboxban van), kategóriában lévő sms-eket rakta vissza. Valamiért az "inbox" kimarad! Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest