Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • closer

    csendes tag

    Üdv!

    Egy kis segítségre lenne szükségem, kezdek kifogyni az ötletekből.

    A konfig:

    Core2Duo E8400
    Gigabyte EP35-DS3R
    CSX 2x1 GB 1066Mhz (kit)
    Samsung F1 500gb sata2

    A történet:

    Pár héttel ezelőtti Win10 telepítés okán sehogy sem akart bootolni a gép usb-ről, illetve miután a pendrive-val nem ment, már hdd-ről sem akart bootolni, bootmgr image is corrupt szöveggel. Néha a bios-ig sem jutott, néha beengedett, néha csak egy villogó kurzor fogadott a bootmgr-es szöveg helyett. A lényeg, hogy minden indításnál más gondja volt. CMOS reset után már bootolt hdd-ről, végül win alól frissítettem w10-re.

    Mindenképp frissen telepített rendszert akartam, ezért tegnap megint nekiugrottam a folyamatnak. Hiba szintént ugyanaz: bootmgr image is corrupt, illetve emellett a már említett hektikus viselkedés. Kis keresés után, mivel sokan a ramokra panaszkodtak, először kipróbáltam az egyik modullal, azzal nem ment, de eljutott egy javító képernyőig, majd a másikkal simán bebootolt USB-ről is, így megvolt a friss telepítés.

    Itt jön a black magic:
    Azóta futott memtest86 (1 óra, 3 pass) a hibásnak vélt modulon, de semmi hibaüzenet, néha viszont lefagy a rendszer ezzel a stick-kel. A másikkal látszólag jó. Dual channelbe berakva a két modult nem bootol a rendszer, javító menü jön fel. Nem dual channel slotokba rakva viszont feláll a rendszer.

    Memtest86-nál a 3 kör lefutása után meg akartam nézni a beállításokat (c-lenyom), ekkor lefagyott a rendszer (szintént a hibásnak vélt modulon futtatva). Windows saját memória tesztjét is néztem, ez egyszer szintén fagyott, máskor lefutott rendesen és hiba nélkül.

    A kérdés tehát:
    Mi lehet ez? Memória vagy alaplap hiba? Esetleg más? Mivel tudnám 100%-osan kiszűrni?

Új hozzászólás Aktív témák