Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Sziasztok, van egy am3 asus lapom (frissítettem, de régi/új BIOS-sel is ez a gond), és 2*1gb ddr3 1600mhz ocz ramom, vagy egy hónapja, eleinte tökéletesen ment, utána cserélgettem tápot, vga-t, stb, és most bizony gondok voltak vele, random fagyások leginkább, próbáltam szűkíteni a kört (vga, táp, lap, ram, driver, os stb), erre jutottam:

    Az alaplapon van 4 ram foglalat, 1,2,3,4, eddig 3,4-ben volt a két modul.
    Bent hagytam a 3.ban, ráengedtem 2 mem testet (jülönböző verziók Ubuntu Grub menüből), egyik már az elején hibákat jelzett, az újabb verzió csak később. Gép bootol, de játék, prime, netezés, vagy bármi alatt idővel kifagy, win alatt, ubuntu alatt.
    Átraktam másik slotba, ott semmi gond. Lefutott a két mem test, játék, játék+prime, szóval ott rendben.

    Fogtam másik modult, először szintén a 3.slotba - el sem indul a gép, ez azért különös, szóval még a tesztekig sem jutottam el. A 4. slotban jól megy, játék, teszt is.

    Érdekesség még talán, hogy 1. modul miét ment mindkét slotban, a másik ram meg miért nem (ha amúgy a programok utána rendesen futnak), illetve, hogy a 3. slotban a memtest valahogy ~433MHz-et írt, a 4. slotban meg csak 311MHz-et. Ez miért lehet? Lehet azért nem hibázik a 4. slotban, mert alacsonyabb frekin üzemel? Ez akkor alaplap hiba, vagy ram? Garisak, csak nem tudom melyiket kellene bevizsgáltatni. Gondolom proci vagy más nem lehet.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák