- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung B2430HD monitort. HDMI kábellel próbáltam összekötni a PC-vel, de az istennek nem akar szép képet adni. Azt már sikerült megoldanom,h. ne legyen fekete csík a képernyő körül...de a felbontás még mindig nem stimmel. Kb. úgy néz most ki a képernyő mintha egy full HD felbontású monitoron kisebb felbontású asztal lenne beállítva mondjuk 1024*768. Élesnek éles lenne a kép, de nem részletes. Remélem értitek mire gondolok.
Mit lehetne ezzel kezdeni?
UI: Gigabyte HD5450 512MB-os vga kártyám van, frissítettem a legújabb driverre.
-
wektor1
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung SyncMaster SA100 19colos lcd-led monitor. A probléma az,hogy az ajánlott 1366x768 felbontáson a kép jobb oldala kilóg. A monitoron semmiféle gomb nincsen csak 1kikapcsoló gomb. Nvidia vezérlő pultban nem lehet összébb húzni a képet csak eltolni,ami szintén nem megoldást mert akkor a bal oldalon fog kilógni.
Esetleg tudna valaki valami megoldást? :/ -
tretyak
aktív tag
Helló!
Érdekesen kezdett el viselkedni a monitorom: a fekete részeken kék pontok láthatók, illetve vannak még egyéb más színhibák is, de ez a legfeltűnőbb.. Most DVI-ról kapja a jelet, eddig analógon volt (integráltra kötve). Viszont korábban ugyanezzel a kábellel, videókártyával rendben volt minden, csak fogyasztási okokból kivettem, most viszont visszakötés után ezzel a hibával fogadott. Nincs valakinek vmi ötlete?
Köszönöm
Üdv -
El Kebir
őstag
válasz wektor1 #7652 üzenetére
"Magic tune"-os vagy mi a rák ez a monitor, elvileg a saját driverével szoftveresen vannak pótolva a "gombjai"...
Amivel későb majd samsung részéről sz÷p@tva leszel, ha nem támogatja a videókártyád, vagy majd nem támogatja a monitorod. (mint ahogy én is a 770p-vel már jó régen kiestem a támogatásra méltó kategóriából)"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
VhanDale
csendes tag
Szépjóestét
Egy bosszantó hibával állok szemben, remélem kapok tôletek segítséget.
Tegnap megleptem magam egy DELL 2312hm-el, ami ma szerencsésen meg is érkezett. Eddig egy 17-es és egy 19-es viewsonicot bambultam, nagy elôrelépés, kétségtelen. A probléma nem is ezzel van, hanem a Samu P2250-el ami kölcsön van nálam. A videokarimon van egy DVI egy D-Sub (meg egy HDMI, de az a monitorokon nincs). Ha a Samu-t a D-Sub-ra kötöm, akkor az istennek nem tudom 1280*1024-nél nagyobbra rakni a felbontást, nincs olyan... még ha nincs második monitor feldugva akkor sem, DVI-on meg simán megy. És hogy ne legyen egyszerû, a Dell gond nélkül megy FullHD-ben D-Subról is... de nem akarom oda kötni, az szentségtörés lenne
Valaki tudja mi lehet az oka?[ Szerkesztve ]
-
csikiregio
csendes tag
udv forumozok uj vagyok it nemtudom jo hejt erdeklodome van egy gepem amelyet egy monitora kapcsolva elindul de a kepernyore nem mutat ki semit es ha at teszik egy masik monitora akor mar megy rendesen na it jon a kerdes ?
miert nem megy az elso monitoral mi lehet a megoldas ? a segitseget elore is koszonom.... -
VhanDale
csendes tag
válasz El Kebir #7659 üzenetére
Igen, feltelepítettem egy illesztôprogit a samuhoz is külön, még azt is megkérdezte, hogy az analog vagy a dvi porton dugom... nem kattintottam félre. Holnap (ma delutan) megprobalom meg ujrarakni a drivert, de ha nem megy akkor at kell gondolnom milyen masodik monitort vegyek.... esetleg valami ilyen hdmi -> d-sub atalakito segitene?
pl egy ilyen?[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz csikiregio #7660 üzenetére
Szia.A megoldas ? az hogy avval hasznald amelyik jo,talan hibas.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
axlrose32
őstag
válasz csikiregio #7660 üzenetére
Szia!
Az egyik monitor rossz.A másik pedig jó.
A hibásat ha gondolod megjavítom.06703896891
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos aktív mini displayport - dual DVI átalakítóra lenne szükségem. A kérdésem az hogy kell vigyázni itt vagy megrendelhetem ezt: Link
Kis hazánkban szinte nem lehet találni csak single DVI átalakítót?
Mitől ilyen drága? -
Bsony
tag
Sziasztok!
Nagy segítség kéne.
vettem egy ilyet
eyeinfinityhez, de a vga-n hátul csak nagy displayport van nem mini... a monitorom meg csak dvi, és vga kimenet van. egyszerűen nem találok displayport-dvi kimenetes aktiv átalakítót.
Valakinek valami ötlet?
Segítség!
-
Dantenero72
aktív tag
Üdv!
Olyan problémám lenne hogy nemrég azt csinalja a gépem hogy ha elinditok egy jatekot a kép elvan csúszva jobbra. Nah most Auto Adjustal beall középre a kép,de ha kilépek akkor meg a windows van elcsúszva de az meg balra. Ha manualisan allitom be a kép helyzetét akkor hiaba nyomom csutkáig balra(jatekban) mikor elérem a 0-t még mindig van vagy 10cmes eltolodás -.-" Csak akkor áll be középre a jatek képe ha a képfrissitést 59Hz-re rakom(WoW esetében),de pl Battlefield 3-ban 59,58!!!!!!!Hzes beallitason all be középre(van mellette 59.9,60 ezeken elcsuszik a kép). Nos az asztal 1680x1050(nativ) 60Hzen megy és mar probaltam áttudgni a DVI-t akkor ez egyszer működött a WoWban tehat visszaállt 60Hzen is középre de ahogy altaboltam megint elcsúszott az egész :S 5letem sincs miért csinalja,de mintha a legujabb nvidia driver óta csinalna bar miutan felraktam azutan 1hét utan kezdte ezt csinalni kb -
Rx
aktív tag
sziasztok
[link]
ezt kötöttem össze az xbox360-al hdmi kábel és hdmi/dvi átalakítóval, kezdetben volt kép csak 480p elkezdtem állítgatni és sikerült úgy elb@sznom h nincs kép, laptoppal is össze kötöttem a hdmi-vel és ott is ezt tapasztaltam, vmi ötletkeep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
woodpaul
őstag
Sziasztok,
Ma este vettem egy LG IPS236V típusú monitort.
Nos, az a bajom, hogy a képernyő bal alsó sarkában feltűnően nagy a bevilágítás.
Csatolok két képet, hogy lássátok.
http://woodpaul.atw.hu/img/IMG_1198.JPG
http://woodpaul.atw.hu/img/IMG_1198.JPGMit gondoltok, ez egy hibás darab lehet, vagy ez a monitor "ilyen"?
Szerintetek érdemes visszavinni és ilyen indokkal kicserélik?Előre is köszi az értő segítségeteket!
w.
[ Szerkesztve ]
Androidő
-
fero02
nagyúr
-
woodpaul
őstag
Igen ám, de ha cserélik és a másik monitor is ilyen...
Jó lenne tudni, hogy ez a típus "jellemzője" vagy csak megint sikerül egy hibás terméket kifognom (nyáron a fényképezőgépemmel is szívtam).Esetleg valaki, aki ilyen monitorral rendelkezik? Bár szerintem ez nem lehet normális.
Régi SyncMaster 214T-m olyan homogén ehhez képest, mint a szén.Androidő
-
moonguru
őstag
Én is hasonlóan jártam a Tesco-ban vásárolt LCD monitorommal!
Viszont cserélni nem akarták, mivel nem látták a hibát!
A 3 napos cseregarancia szerintük már rég megszűnt! (hibátlan terméknél)
Végül nagy rábeszéléssel sikerült rávennem őket hogy "téves vásárlás" címén beszámítsák egy LCD-s tévébe!
Amit persze monitorként használok!
Ui:
Kipróbálni persze azt se lehetett!
Ui2:
Monitort mért veszek a Tesco-ban? hirtelen felindulásból! (enyhítő körülmény)
Monitor Guru!
-
cavman
tag
Én is jártam így tescóban, aztán visszavetettem a 3 napossal.
[ Szerkesztve ]
-
gjoe
addikt
Sziasztok lenne egy apró problémám!
A monitorom ami 23"-os a gép csak 22"-nak kezeli full hd-ban.(nem tölti ki az egész képernyőt!
Hol tudom beállítani? -
tonnoka
tag
Sziasztok!
A Samsung Syncmaster 720n kapcsolóprobléma orvoslására tudja valaki a megoldást?
Bővebben: néha magától felugrál az osd, gyakran ott is marad, nem reagál semmilyen monitoron levő kapcsoló piszkálására. Most már ott tartunk hogy be sem kapcsol....olvastam a hibáról több helyen, állítólag valahova be kell építeni plusz ellenállást és ennyi?
Tud erről valaki valamit? -
Pety1
csendes tag
Hali, nem tudtam hova is írjam, de talán ide a legjobb.
Az lenne a gondom, hogy filmezés közben ha filmben épp olyan jelenet játszódik ahol , pl éjszaka van, vagy bármi okból sötét a helyszín, akkor a monitorom fogja magát és elsötétül, mint mikor kímélőre kapcsol, egér mozgatásával újra visszaáll, de aztán megint csinálja.
Energiagazdálkodás ki van kapcsolva, monitoron gépen egyaránt, képernyőkímélő sincs beállítva, és az összes lejátszóval ezt csinálja, mi lehet a gond?
-
Dantenero72
aktív tag
Erre valaki? :S [link]
-
kokeny92
tag
Sziasztok. Vettem egy hdmi-dvi kábelt. Rákötöttem a gépre. És túl éles a kép, túl kontrasztos..meg nem is teljes képernyő..:S valaki segítsen légyszíves..:S mi lehet a kínja.? Samsung t24a350.
Üdv Kökény
-
El Kebir
őstag
válasz Dantenero72 #7673 üzenetére
Helló!
Próbáld ki az analóg d-sub bemenet helyett a dvi-n keresztül... (ha jól sejtem, mivel olyan apróságokat, mint monitor típusa, a használt bement típusa nem írtál, most a vga-t a dvi-i kimenete a monitort d-sub bemenetére van kötve)
Elég nagy keverés lehet már abban monitorban is, ha ilyen tized Hz-ekben számolsz, eseteleg egy gyári beállítások visszaállítását is nyomhatnál neki.
Elvileg minden felbontáshoz és frissítési frekvenciához külön beállítás tartozik, amit a monitor "megjegyez", tehát az asztal felbontásához nyomsz egy "autoadjust"-ot, akkor az a játékban is ugyanaz lesz, ha azt is ugyanazon a felbontáson és frissítési frekvencián használod.
üdv:
"Ne dudgi""Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest