Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    Én most kipróbálom, hogy mi van, ha gazba vetek. Csináltam fészkeket olyan fél méterre egymástól, kb. 10 szem bab-kukorica, 1-2 szem tök, 5 centi mélyre, olyan 20 fészek.
    Ezen a részen kaszálni sem tervezek. Az érdekel, hogy vajon ezek a növények el tudják e nyomni a gazt és teremnek e. Tulképp már az is érdekes, hogy ilyen körülmények között egyáltalán kihajtanak e. A tök bolti mag, a kukorica is bolti csávázott, a bab az itthoni kezeletlen.

    A másik projektnél olyan 1 hete raktam ki paprika magot magaságyásba, csak úgy lenyomtam a földbe. Ez is kezeletlen mag, fogalmam sincs már, hogy milyen paprikáról gyűjtöttem. Talán kápia vagy hegyeserős lehet.
    Kíváncsi vagyok, hogy van e elég idő ahhoz, hogy teremjen, vagy muszáj palántázni.
    Innen lopták el tavaly a chilit, úgyhogy most sokat nem költöttem ezekre a magaságyásokra. Bekamerázni túl sok pénz lenne, bár lehet, hogy meglépem, aztán később áttelepítem a kamerát máshova, ha lement ez a szezon. Kíváncsi vagyok, hogy ki van ennyire mélyen, hogy más kertjéből lopja a paprikát. A környék azért nem ennyire lepukkant, ez nagyon extrém.

    A tavaly május végén ültetett fák közül a 2 szilva kivételével mindegyik megeredt. Azokon már akkor látszott, hogy végük. Azt hiszem 1-2 volt, aminek a felső része elszáradt, de oltás felett újra kihajtott. Úgyhogy lehet akár nyáron is fát ültetni, ha jó kertészetből jön, és hetekig öntözve van, főleg az aszályos időben.
    A nagy részét megmetszették az őzek. Most nem nyúlok hozzá, tulképp amíg nem kezd fa formája lenni, addig úgy döntöttem nem bántom, még a rügyeket sem szedem le alulról. Talán így gyorsabban nő, ha nem csesztetem állandóan.

    Raktam még otelló szőlőt 10 tövet a kerítéshez, és tervezek egy szőlő lugast vegyesen ilyenből és oltott szőlőből, oda most 7 otelló ment egyelőre.
    De még nincs meg a váz, amire felfuttatom majd. Még azt is el kell döntenem, hogy fém vagy fa lesz, illetve a technológiát is, hogy csavarozom, hegesztem, stb. kell e beton alul, ilyenek. Még olyat is láttam, hogy műanyag csőből csinálták.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák