Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    válasz mm00 #17657 üzenetére

    Az FB policy-ből koppantáson már gondolkodtam, csak aztán találtam egy blogot róla, hogy ha abban bármi nem a szaknyelvi száraz anyag, hanem egyediséget tükröző részlet, azt az érintett hozzájárulása nélkül használnom ejnye-bejnye. A másik, hogy felhasználok egy anyagot, amiről azt hiszem, úgy jó, ahogy van, mert akkora súlycsoportok, mint az FB vagy a Google a jogászbirodalmukkal a hátukban csak nem hibázhatnak, és akkor találok egy ilyet: [https://www.thelocal.fr/20190121/why-france-fined-google-50-million] . Ha már a Google jogászaiban sem bízhat az ember, hogy legalább róluk normálisat lehet másolni, akkor bizony marad a nyögvenyelés - ami pont úgy néz ki, mint amit én itt csinálok ezen a topic-on :) Nem koppanthatok ész nélkül. Muszáj megértenem, mi miért, és hogy ne írjak többet, mint amit feltétlenül kell, mert az a későbbi fejlesztéseket korlátozza, és újra kell majd írni miatta, amit már késznek hittem.

    A GDPR jogokat illetően még az sem fér bele, hogy írjon egy email-t, mert 10k emailt elolvasni is kb kívül van a realitás korlátain. Én olyasmire gondoltam, mint például a telefontársaságok automata ügyfélszolgálata. Inkább extrém részletes lehetőségeket adok megnézni mindent, meg visszavonni bármilyen jogot, mert az még mindig csak egy program, ami egyszer elkészül, és utána a számítógépek fáradhatatlanul tudják futtatni. Amin gondolkodom, hogy ha csak olyan lehetőséget adok, az feljogosít-e rá, hogy beérkező emaileket és leveleket ignoráljam vagy legalább nagyon lassan dolgozhassam fel? Leírhatom a terms of useban meg a privacy policy-ban is, mit és hogyan tud csinálni, és hogy írásban csak legvégső esetben keressen meg. A logisztikai matek azt mondja, hogy ha bekapok 10k emailt, azt nem 30 napig tart majd válaszolgatni, hanem kb 5 évig. És akkor még mindig 6 válasz per nap sebességgel dolgoztam fel a beérkező stuffot, ami valószínűleg elvitte az egész napomat. Esélytelen azt úgy "normálisan" üzemeltetni. Na ezért akartam én inkább kiskaput keresni, hogy eleve elkerülhessem azt az esetet. De az nem jött össze. Valami megnyugtató tisztázást akkor is találnom kell, hogyan lehet a mindenféle céltalan nyavajgót lerázni, mert egy ingyenes alkalmazás, aminek a használatára a kutya se kényszerít senkit, igazán nem arra van, hogy a sok bully unalomból az adminját zaklassa. Persze attól még arra fogják használni. Az ellen úgysem tudok majd sokat tenni. Viszont legalább a 20 millió eurós rendi bírság esetét el kellene kerülni.

    És ha éppen bárkit érdekel, pszichológiai statisztikák szerint várhatóan minden 25 felhasználóból egy tipikus zaklató természet, 100-ból 1 napi szinten konkrétan azzal szórakozik, 1000-ből lesz már egy potenciális gyilkosom is, 10k-ból legalább 1 potenciális sorozatgyilkosom. Szóval ha 100k felhasználóm van, és nem adok nekik elég jó szórakozást ingyen (!), legalább 10-en a családommal együtt írtanak majd ki, míg másik 100 konkrétan csak énrám lövöldözik és újabb 1000 a napi szintű zaklatásomban látja majd élete kiteljesedését. Welcome to the practice of community management. Mindezzel együtt még a rendi bírság is már igazán nem fog hiányozni.

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák