Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ba cy lus

    őstag

    válasz Dave™ #86577 üzenetére

    Kérdés, mit értettél hangdobozos tér alatt. Nálam a hangdobozos tér olyan, ami előttem játszódik, nincs oldalirányba széthúzva, van rendes mélysége.
    Ha döntik a drivert, az elvileg ebbe az irányba jelentene elmozdulást, hiszen a hangdoboz normálisan sosincs úgy beforgatva, mint egy tipikus fejhallgató drivere. A hangdobozos tér ebből is adódik az áthallás mellett.
    Fejhallgatónál persze csomó más tényezőtől is függ a tér.

    A hangdoboz fülre ráfordítása szerintem nem annyira kérdés, mert "egyenesen" csak lesugározza rendesen a teljes frekitartományát a magashangszóró, de elforgatva már nem biztos. Dómsugárzók elég érzékenyek a forgatásra. Ha idegesítő a magas, lehet ezzel játszadozni ízlés szerint, de "a gyári" hangzása egy hangdoboznak (hangszórónak) az lesz, mikor "ráforgatom" a fülre, pontosabban a hallójáratba/mikrofonba érkező hang a dobozból merőlegesen indul ki. Hiszen így szokás mérni, hangolni a dobozokat.

    (#86576) Gzula[HUN]:

    Pedig, ahogy elnézem, ment nélkülem is a szekér, Sinesol kolléga továbbra is színt vitt a fejhallgatós topikokba, mentek a szokásos viták. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák