- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samtya
senior tag
Na, ha ennyire játszadoztok, jöjjenek komolyabb játékosok is - akusztikus gitáron: Jesse Cook, Tommy Emmanuel és egy érdekes leányzó, Tash Sultana, aki az elején elektromost effektezget.
-
Spíler
őstag
válasz fericske #62252 üzenetére
Sőt,akár 190 fokosan
(#62248) Bodz
és a Többiek
Köszönöm a segítséget.
(#62253) Recon666
ITT egy kis tájékoztatás a bass kapcsolóról.
Samtya
Jesse Cook ismét nagyot alkotott,ezt még nem hallottam,köszi.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
emiki6
veterán
válasz fericske #62252 üzenetére
Akkor én is félreértettem, de nem hiszem.
De egy hifista úgy látja, hogy a hifi fejhallgató hangzási igényét bátran használhatják a gamerek, azzal együtt, hogy várhatóan-valószínűleg korlátozottabb lesz a tér leírása, az apró részletek megmutatása, mint egy tipikus gamer fajhallgatónál.
Nem tudom hifista alatt kit ért, de botorság lenne azt gondolni, hogy egy stereo gamer fejes tér leírására és a részletek megmutatására valószínűleg jobb, mint egy azonos árú "hifi" fejes. Nem tudom, hogy általánosságban írja e ezt hifistákról vagy ő maga is egyetért ezzel, én nem hiszem, hogy ez lenne az általános felfogás.
A kifejezetten gamer célra készített fejhallgatók azonban nagyon ritkán mutatnak olyan hangkaraktert, mint a hifik.
Nem vagyok benne biztos, hogy a gamer gyártók figyelmet fordítanak e arra, hogy gamer hankarakterbe illő fejhallgatókat tervezzenek. Szerintem csak beleraknak valamit, hogy "szóljon valahogy", megépítik zártnak, tesznek rá egy mikrofont, legyen fekete műanyagból, legyen színes, csilivili, RGB, szögletes, de sokszor még arra se figyelnek, hogy a műanyag ne recsegjen vagy hogy órákon keresztül kényelmes legyen.
Más a cél
A divat és hifi fejhallgatók gyártásának mindig is más volt a célja. A gamer fejhallgatók alacsony árkategóriában általában nagyrészt divat hulladékok, drágábban túlárazottak, de ott már talán tényreg fordítanak a hangzás fejlesztésére. Állítólag a 70k+-os 7.1 féleségek már kezdik elérni a vállalható kategóriát, jó lenne kipróbálni egyszer egy olyat.
Nem mondanám, hogy más a cél. Pl egy kalibrált, jó minőségű monitoron jobb filmet nézni és játszani is, ugyanez igaz egy minőségi fejhallgatóra. A cél, hogy jobban, szebben, élethűbben halljuk amit hallgatunk. Bár az igények máshogy vannak megfogalmazva, mégis fedik egymást. Az, hogy játék közben a hangminőség igénye háttérbe szorul, mert nézni is kell, meg irányítani, az nem jelenti azt, hogy ne kellene minőségi hangforrás.
SkyForcer: Összefoglalót olvasd el!
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
biokox
tag
AVX-en fent van a szent grál
-
preludium975
tag
Ki milyen zenelejátszót használ? Én leginkább a Windows Media Player-t preferálom...
-
fericske
addikt
válasz preludium975 #62260 üzenetére
Jriver
-
emiki6
veterán
Lehagytad a kappát
Én foobar2000-et kezdtem használni, mert azt ajánlották, aztán annyira megszoktam, hogy nem váltanék már.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
törölt tag
Ember! Te be vagy rúgva?!?!?! Szarva közt a tőgyét?!
(#62244) emiki6:
(#62255) emiki6:"Na ezt erősen kétlem! Adott áron egy hifi fejes mindig jobb hangot fog adni, mint egy gamer csoda. Játékban jobb hangot!"
Ha nem is mindig és eleve és kivétel nélkül, de persze, az a jellemző, hogy a hifi jobb hangot fog adni - de nem feltétlen játékra. Sőt. Mert mi az, hogy jobb hangot? Más a jobb hang egy gamernek, gamer célra, mint nekünk, hifi célra. Egy gamer számára nem feltétlen a hifi fog játék célra "jobb" hangot adni. Sőt."Ha egy fejes kiegyenlített az rossz nem lehet."
De gamernek, gamer célra nem feltétlen a kiegyenlített kell. Sőt, például inkább a prezenszet feltűnően kiemelő kellhet neki jellemzően. És a prezenszkiemeléstől máris teljesen más lesz a térhatás, méghozzá transzparensebbnek, szélesebbnek tűnő lesz. Ahogy a gamerek jellemzően szeretik. Például, hogy hallani vélje, hogy honnan jön az ellenség, és "hangosan" hallja a legapróbb neszét is. Prezenszkiemelés."de botorság lenne azt gondolni, hogy egy stereo gamer fejes tér leírására és a részletek megmutatására valószínűleg jobb, mint egy azonos árú "hifi" fejes."
Lásd, mint fent. Gamer számára gamer célra jellemzően jobb lesz a gamer tervezésű tér és részletmutatás."Nem vagyok benne biztos, hogy a gamer gyártók figyelmet fordítanak e arra, hogy gamer hankarakterbe illő fejhallgatókat tervezzenek."
Pedig az a jellemző, hogy figyelmet fordítanak. Értelemszerűen, kategóriától fügően több-kevesebb figyelmet, de jellemző, hogy fordítanak figyelmet. Ugyanis a gamerek többségének egy idő után stabil nézete alakul ki arról, hogy milyen a jó gamer hang. És az eléggé más, mint a hifi fejes jellemző hangja. Lásd például prezenszkiemelés, de akár hangszóróelhelyezés is, hát még ha többhangszórós a gamer fejes.[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
PC-n Foobar2000,Winamp.
Telefonon HibyMusic,Jetaudio.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Recon666
Közösségépítő
-
-
emiki6
veterán
válasz preludium975 #62268 üzenetére
Ugyanez, csak más stílussal és a borító helyén EQ, amivel néha próbálkozok, aztán feladom és visszateszek mindent 0-ra...
-
emiki6
veterán
PipeDrumz, avagy nem elektronikus elektronikus zene
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
beats studio 2.0-nál hogyha lemerül az akumlátor akkor utána nemtudom használni a fejhallgatót, addig amég föl nem töltöm? -
Bodz
nagyúr
válasz jeromosi #62277 üzenetére
Ha kell a sok mély, akkor 27-ért jó vétel a Monitor. Semmivel sem rosszabb, mint a Beats, sőt...
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Köszi, elég jónak tűnik, és árban is jobb mint bármeik beats.
Még a beoplay h2-t fogom kipróbálni, de lehet itt kapni aztis.
Valamikor bemegyek, és kipróbálom aztán választok.
Ahogy eddig látom, mindenhol azt írják hogy kényelmes és jól szól.
Ez van olyan basszusos mint a beats? -
Tulku
veterán
Ettől függetlenül lehet mondjuk egy komoly V karakterrel megáldott, de nem torz és hallgathatatlan fejes olyan ami egy játékban kelthet bizonyos "ottlét" érzést, viszont mondjuk egy klasszikus vagy jazz zenén alaposan megbukik....
Abban egyetértek, hogy az igen részletes hifi fejesek (pont ezért említettem a HD800-at) kellően alkalmasak lehetnek játékra is....de a sokak által emlegetett Beyerek is akár (bár ők nem állnak túl közel szívemhez ilyen jellegű zenék tesztelésekor...)
-
tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy AKG k712-höz, és házimozizáskor rövid a gyári 3m-es kábel, mivel a pc hangkártyája és a kanapé akkora távolságra van egymástól, hogy pont kifeszül a kábel ami így elég kényelmetlen, kellene még 1m hossz. Kérdésem, milyen mini xlr-jack kábelt ajánlanátok hozzá és honnan érdemes venni?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Nagyon gondolkozok, hogy beoplay h2 vagy marshall monitor legyen.
Szerintetek melyik a kényelmesebb és melyik szól jobban?
Szeretem nagyon a sok basszust, de a közép és a magas se legyen elmosódott rossz.
Tehát szerintetek melyik hosszútávon a kényelmesebb és melyik szól basszusosan és jobban? -
Sinesol
veterán
Hát ez érdekes, általában véve az Ath nyitott fejhallgatókban nincs túl sok mély, sőt ha jól emlékszem anno valaki mondta is itt, hogy ha akarok valami mélytartományt is, akkor kerüljem az Ath nyitottakat, vagy hasonló. Sennheisereknél meg általában nem szokot panasz lenni a mélyekre, legalabbis dinamikusokhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
jeromosi
aktív tag
És szerintetek mennyire kényelmes a marshall monitor?
Mert a beoplay az onear, ez meg fülköré illeszkedő.
Hosszútávon melyik lehet a kényelmesebb?
Vagy ez felhasználótól függ?
Eddig fülköré illeszkedő fejhallgatóból egy sennheyser pc 330-am volt, de azt már nemtudom eldönteni hogy fülköré vagy fülre illik, de az elvben gamer fejhallgató ami meg nem az én hangzásvilágomhoz tartozik. -
emiki6
veterán
válasz jeromosi #62290 üzenetére
Szerintem nem kényelmes, de próbáld ki a fejhallgatóplázában. A marshall is inkább supra, mint circum, ha jól emlékszem.
-
emiki6
veterán
válasz SkyForcer #62280 üzenetére
Ezek volnának azok a kérdések, amire jó lenne ha válaszolnál.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
4.) Új vagy használt?
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
8.) Honnan vásárolnál?
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?És ezek mellett még ha van bármi egyéni igény azt is írd le.
-
Tin
veterán
tudom, hogy nem vagyok egy fejesben tapasztalt, sokat hallgatott ember, de én speciel a dt770 pro 250-es mellett, váltva hallgattam a custom one pro-t, meg egy m50x-et, amikor választani akartam. a custom one pro-t a friendly-sek ajánlották, de az első körben kiejtettem, mert laposan szólt, olyan élettelenül. már bontott volt, de azt el tudom képzelni, hogy nem volt rendesen bejáratva, de nekem nem tetszett. semmilyen beállításon, és tényleg nem tudom jobban megfogalmazni, minthogy "lapos". a 250-es dt770 viszont nagyon bejött, csak akkor még ugye nem volt erősítőm, szóval a 80-asat vettem, és az is bejön.
-
Spíler
őstag
válasz SkyForcer #62296 üzenetére
"de ha az összefoglalóban lévő kérdésekre válaszolsz,könnyebben tudunk segíteni."
Ezt válaszoltam neked a feltett kérdésedre.Ezen mi nem volt világos?Ugyanezt a választ kaptad Emiki fórumtárstól,csak szájbarágósan,ő megnyitotta helyetted az összefoglalót.Hol írtam én olyat,hogy a kérdésed nem vág témába?
A (#62280) bejegyzésre válaszoltam.Nem jó arcképet választottam,hülyének néznek ,vagy ez attól független?[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest