- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Randomized
csendes tag
-
whited
addikt
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
4.) Új vagy használt?
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
8.) Honnan vásárolnál?
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?1, kizárólag otthon játszani és filmet nézni
2, játék és filmnézés
3, 30k körül
4, mind a kettő szóba jöhet, de a használt csak ha van rá jótállás
6, lehetőleg zárt
7, nincs különösebb speciális igényem
8, lehetőleg belföld
9, egy lenovo y50-70ről hajtanámHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
.DLL
veterán
válasz Trk.Adam87 #46693 üzenetére
Neház ügy, mert a HD555 és társai a legkényelmesebb fejhallgatók közé tartoznak evör. Ilyet kényelemben még a Beyerek sem tudnak, nemrég valaki pont e kető tapasztalata után fájlalta, hogy a füle nem fér el rendesen a DT990(? asszem) -ben. Mindenesetre méretre ugyan az a DT770 Pro is. Viszont ha nincs extra füled akkor simán belefér és sokáig kényelmes lehet. A szorítóerő viszont elég nagy amíg ki nem tágul kissé a fejpánt.
Ami tuti kényelem az az AKG K550/551/553 Pro/K550 mk2. Low end jó, tiszta, száraz, megfogott, nincs előtérben de ott van hallhatóan. Ez a fejformától is függ, mert ha nem zár teljesen körbe a párna akkor a mély hangok "elszöknek". Ennek kistesója a K545, ennek kevesebb gond van az illeszkedésével, de kevesebb a hely is a fülpárnában, viszont több a mélye.(#46701) Randomized: az én tippem is az EVO, de ha mindenképp zárt kell akkor Invotone HD2000 és társai (ajánlóban részletezve).
(#46702) whited: Hyperx Cloud, ATH M30x, M40x de asszem fel kéne frissíteni a fejhallgató tudásomat, hogy ne mindig csak ez a triumvirátus legyen ajánlva, ott van néhány ígéretes JVC, Audiotechnica fejes, Sennheiser HD280 Pro-t is meg kéne hallgatnom valahol valakinél, sőt legjobb lenne el is hozni ezeket 1-1 hétre... bocs ezt nem neked írom, csak hangosan gondolkodtam.
(P.H.)
-
Tin
veterán
válasz Randomized #46701 üzenetére
ha nem zavar, akkor ezért az árért nem fogsz jobbat kapni az evónál, legalábbis mindenki ezt mondja. ráadásul jár hozzá bársony fülpárna is a műbőr mellé. netről rendelve meg maximum elállsz, ha nagyon nem jön be.
-
őstag
Sziasztok!
Sűrűbben játékra, ritkábban filmre szeretnék fejhallgatót. Hangzásból mindenből olyan közepes elég véleményem szerint. Fontos a kényelem, mert van, hogy 5 órát is rajtam van.
Nyitott-e vagy zárt fogalmam sincs melyik lenne jó. Külső zavaró hangok nemigen vannak. 10-20e között.
Jó lenne ha több típust ajánlanátok, mert esélyes, hogy megpóbálom holnap Pécsen vagy Fehérváron megvenni Médiában vagy valahol. Rendeléssel nem szeretnék bajlódni, mert addig nem tudok mivel játtszani, ma este darabokra szaggattam az 5e Ft-os Geniust, mert nem érintkezett rendesen a péntja is eltört már és a fülem is nyomta és az agyamra ment elfogyott a türelmem.[ Szerkesztve ]
-
Ruszli66
csendes tag
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok jártas a fejhallgatók terén, annó megelégedtem az occsó Tesco fejhallgatóval, de valljuk be, ezek sz*rt se érnek!!
Nem értek a témához, így ha lehetséges, akkor egy kis magyarázatot is hozzáfűzne az ajánló az adott termékhez? Kitöltöttem az összefoglaló kérdéseit, de annyit hozzáfűznék, hogy csak és kizárólag MIKROFONOS fejhallgató érdekel.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- Csak és kizárólag otthon, asztali számítógéphez lenne.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- Játékra, Skype-ra és filmnézésre, zene hallgatásra. A játék és a beszélgetés a dominánsabb tényezők.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- Maximum 30k-ig gondoltam a dolgot.
4.) Új vagy használt?
- Természetesen ÚJ-at szeretnék.
5.) Circumaural vagy supraaural?
- Elolvastam az összefoglalót, de fogalmam sincs, bármelyik?
6.) Zárt vagy nyitott?
- Zártnak jobban örülnék, de ha minőségben jobb a nyitott/félnyitott, akkor hajlok afelé is, a lényeg az ár/minőség kombójából a legjobbat kihozni ilyen áron játékra.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
- FPS játékokban érezhető legyen a térhatás, basszust is tudjon azért produkálni, de ezek mellett számomra fontos még a Skype közbeni lehető legjobb hang átadás.
8.) Honnan vásárolnál?
- Egyértelműen belföldről, ipon, pcx vagy valami hasonló. (nem tudom hol kapni jó fejhallgatókat Kaposváron lakom, itt esetleg valamerre? )
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- MSI H170 Gaming M3 alaplapom van, de hogy ezen konkrétan milyen hangkártya van, azt sajnos nem tudom.Köszönöm a segítséget!
Üdv,
Peti[ Szerkesztve ]
-
Trk.Adam87
aktív tag
Köszönöm szépen az ajánlásokat és hogy figyelembe vetted a HD555 után elvárt kényelmet is.
Ha majd Pesten járok mindenképp megpróbálok belehallgatni ezen típusok hangzásába. Gondolom Media Markt-ban ezek ritkák, ott inkább a Sony és más divat fejhallgatók mennek, úgyhogy szerintem felkeresem majd valamelyik helyet, amit Tin javasolt.
-
törölt tag
válasz Trk.Adam87 #46707 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a többiek most nagyon jóindulatú ajánlatokat mondtak. Az elvárásod, miszerint pontosan úgy adja vissza a mélyeket, ahogy az eredeti anyagban van nem igazán fér bele ebbe az árkategóriába, inkább egy nullát még hozzá kellene csapni a végéhez, és úgy reálisabb lenne. De még úgy is ott van az az apróság, hogy a fejes mélyeik igazából csak illúzió, mert nem a testeddel érzékeled (ahogy egy hangfalnál), ezért sosem fog úgy morajlani, mint egy hangfal, csak próbál hasonlítani hozzá. Az meg a másik, hogy az 5.1-es rendszered is valószínűleg azért jelentősen hazudik mélyek tekintetében, ha tényleg linearitást néznél, akkor valahol a drágább sudiómonitorok táján kellene keresgélni.
Tehát úgy érdemes kérdezned, hogy az árkategóriához képest kiegyenlített, és az árkategóriához képest próbálja visszaadni a mélyeket megfelelően, így már értelmezhetők azok a fejesek, amit a többiek írtak. De hozzáteszem, hogy a forrás nagyon nam mindegy: rossz párosítással a DT770 felül visítani fog, alul meg alig lesz valami ereje (U7 mögé szerintem tuti kell majd valami erősítő). Ki kell próbálni több variációt, és a saját ízlésednek megfelelően választani.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #16820480 #46710 üzenetére
Fordítok magyarra: Vannak gyártók, akik tudnak fejhallgatót, akár játékra szánt fülest is csinálni, és vannak gyártók, akik a fejhallgató jóságfokát a plusz egy hupilila ledes, világító tűzokádó sárkánnyal képzelik javítani.
De amikor a k+f költségvetés 80%-át a mérnöki gárda helyett a kreatív osztály kapja meg, abból jó dolog még nem sült ki. Ez működik egy internetes szennylapnál, de egy kézbefogható végterméknél
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Lucif-R
senior tag
válasz EQMontoya #46687 üzenetére
Ehhee-ehhe... hát mondjuk erősen éjfél után adtál választ belefér az ilyen Amúgy meg adtál onEar és fülölelgetőset is
ATHx A900x na az kialakításra pont olyan mint a régi Technics fülesem és az az úgynézek ki mint egy UFÓ kategória, otthonra okés / utcára nem okés
És akkor kösz még1x a feldobott típusokat. Valamikor feldobok egy teszt napot és elmegyek ide oda hallgatózni.
Forrásnak Fiio X1 v X3 -lesz, vagy van valami amit tudtok ajánlani? ( tudom ez nem a DAC-os meg MP3as lejátszós toyik... ) Viszont akinek van egy jó fejese az azért csak tudja mi szól jól hozzá ( legalábbis remélem )
-
Tulku
veterán
Hááát ámberek!
Nem hagyott nyugodni ez a Sonus Faber fejes, bár elillant minden reményem mikor valaki japppán membránt emlegetett, de tudjuk hogy sok cégnek készít fejest pl az audio technica, gondoltam hátha...
Hát nem...ez elképesztően sz..ul szól, doboz csörömpölés középen, még brummogást sem igen hallottam, egyszerűen rossz hangkép...és a komfort érzet is fertelmes...még a kis fülkagylóimra is kicsi ráadásul. Kizárólag növésben
Tudom még bejáratós, de ebből nem lesz jó hang arra fogadásokat kötök...összehasonlításképp meghallgattam a 100 ezerrel olcsóbb Focalt...tönkreverte hangban nálam.Végső összevetésként paralel meghallgattam az Oppo PM3-at (azonos árkategória, ne hümmögjünk!) a különbség három szóval jellemezhető: ég és föld...
Egyébként az Oppo így még nekem nem szólt mint ezen a csöves Lars&Ivan hordozhatón, egészen meglepődtem, jé vannak ebben magasak és a mélyei gyönyörűen kontrolláltak, a közepei pedig mesések...persze ehhez kellett a borzasztó Sonus hangkép...
Grandpiano mongggyonle!
-
fattyu
veterán
Meh. rossz topik. bocs
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bodz
nagyúr
válasz Kaci84 #46705 üzenetére
Az 5 órát, meg úgy általában a kényelmet senki se tudja garantálni.
Superlux HD681 Evo, Takstar HI2050 és alteregói (ajánlott listában). Muzikernél akciós a Fostex TH-7, az is jó választás, ha nem kell nagyon eros mély. Jobban jársz a rendeléssel, Médiában ritka a 20 alatti értelmes füles.(#46706) Ruszli66: HyperX Cloud, Superlux HMC681.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Tényleg van ekkora külömbség? Eddig egy 5ezres Géniusom volt. Hètvègère kène játèkra a rendeléssel nem vagyok előrébb.
Az Extreme Digitalban elég sok féle van raktáron Pécsi vagy Fehérvàriból van ajànlható?
Nem kívànom hogy nézegesd àt de legalàbb melyik màrkàkra szűrjek rà? -
vodkaboy22
addikt
Üdvüdv
DT1770 - ről van már valakinek véleménye? T70--hez vagy DT770-hez képest milyen ?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #46723 üzenetére
Semlegesebb hangkép,, nem olyan kiemelős, DT770-nél jobb felbontás, megfogottabb hang. T70 asszem nem volt akkor a közelben, azt elég rég hallottam. Terére sem nagyon emlékszem (későn kaptam észbe). Jó lenne egy hétig tesztelni egy olyan rendszeren ami kis si szolgálja, mert az ára elég húzós Ki kell deríteni, hogy megéri-e.
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
válasz krichd1 #46732 üzenetére
Ilyen lenne? Hm... Bár neked majdnem minden ilyen.
Valamire muszáj lesz cserélni, mert eleve nem azért vettem, hogy megtartsam (nincs rá szükségem, van jobb), csak szerettem volna itthon nyugodtan kipróbálni egy ideig. Most pedig hajt a kíváncsiság. Na de ha nem találok értelmes, érdekes alternatívát, akkor maradhat még, bírom a hangját.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Kevés fejhallgatót hangolnak be jól. Lehet neked tetszene, de szerintem tucat fejhallgató, annyi különlegessége van, hogy a mélye pontosabb, mint az átlag zártaknak.
Mondjuk a Pro vonalon érdemes lenne összehasonlítani az AKG K553 Pro, Audio- Technica M70X, Beyerdynamic Dt770 Pro Limited Edition 32ohmmal.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
Sokáig kerestél egy sötétebb hangú zárt fejest, a NAD VISO HP50 pedig ilyen. Emlékszem a Denon D2000 is kiesett, mert amellett hogy kellemesen testes hangú, a magasai kicsit szúrtak. Ja most figyelem csak elnéztem a típust. Azt hittem a Pioneer HRM7-re gondolsz.. na annak nemkicsit szúrósak a magasai. (az után egy DT770 megváltás ) De ezt a Yamaha MT7-et még nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
sting2
addikt
válasz krichd1 #46734 üzenetére
Ne már.
Hol marad a bátor, dicső impulzus vásárlás nyújtotta adrenalin, sőt, endorfin tódulás?..
Ránézve arra a versenyagár kinézetű NAD-ra, már mindegy is hogyan szól...
Olyanok fején tudom elképzelni akik csipesszel eszik a görögdinnyét is.[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Randomized
csendes tag
Hát, ha nincs más javaslat, akkor maradok a Superlux HD681 EVO-nál. Tudnátok linkelni egyet, hol lehet még kapni? Egyet találtam, de az fehér. Feketében már nem is lehet kapni?
Illetve még egy olyan kérdésem is lenne, hogy egy ilyen fejhallgató meddig bírja?[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Randomized #46739 üzenetére
Muziker pl.
Mig szet nem hullik, eltörik, stb. Eloszor a mubor párna fog megkemenyedni es repedezni. Aztán megreped a pánt.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz #16820480 #46738 üzenetére
Valószínűleg máshol vannak rezonanciacsúcsok a füleinkben, nekem az a Pio szúrós volt, nem tehetek róla. Nem erősen kiemelt, hatásvadász, mint mondjuk egy DT990-nél, hanem vékony sávban éles, mint egy tű. Ha arra pont nem érzékeny az ember füle akkor, viszont kellemes hangja van.
(#46737) Bodz: Valóban, ezt el is felejtettem, ill. nem tudtam melyik volt előbb.
(#46742) sting2: Az arcon, a fül körül nincs annyi receptor mint pl. a tenyéren, ha felveszed, fogalma sem lesz róla a fejednek, hogy kissé szögletes a párna, csak azt érzi, hogy valami van a füled körül. (de inkább oválisnak mondanám, semmiképp sem négyzet) Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
petata
őstag
válasz Tomdriver #46728 üzenetére
Mit választottál hozzá?
Rövid tapasztalat (iPhone 5s + Bravo Audio V2 + DT 770 Pro 80 Ohm): 10-15 perc próbálgatás után egyértelmű, hogy hangminőségben és hangerőben is történt változás pozitív irányban. Eltűntek a kellemetlen és karcos magasak, a mélyebbek és a közepek hangsúlyosabbak lettek - szvsz, ez nem egy szaki véleménye nyilván. Bizonyos szint fölött torzít viszont, de a szükséges hangerőig így is feltekerhető torzításmentesen, illetve figyelembe kell venni, hogy itt a DAC szerepét az iPhone tölti be, illetve a telefon és az AMP közötti kábel nem túl jó minőségű.
Röviden, szerintem karakterben illik a DT 770-hez a kis Bravo, az első benyomások mindenképp pozitívak.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Tin
veterán
superlux.hu vagy emag is. keress valami magyar forgalmazót, az elállásnál egyszerűbb, mint visszaküldeni.
nem tudom mennyire tartós. nekem a 662b fülpárnája gondozás nélkül kb 2 év masszív használatot bírt, már 1-2 helyen megrepedt a bőr, de teljesen használható. -
Randomized
csendes tag
Közben megkérdeztem apámat, hogy mi a véleménye, és azt mondta, hogy fölösleges ennyit kiadni egy fejhallgatóért, 5e alatt is lehet kapni jókat. Azt mindketten tudjuk, hogy ilyen jó minőséget 5e Ft alatt nem lehet kapni, de azért kíváncsi lennék, hogy az alatt is tudtok-e mondani olyat, ami játékra és zenehallgatásra jó lenne?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Randomized #46746 üzenetére
Az 1200,- Ft-os teszkós headszethez képest vannak persze jobbak 5e Ft alatt azért De ha van rá keret azért egy Maxell Retro DJ-nél alább ne add szerintem. De most a Pro Studio (HP6000) is 7k-ért megkapható MM-ban pl. Ez kényelemben, térben pl. jobb.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
blackboard
csendes tag
Sziasztok!
Mi a velemenyetek a Sennheiser 471G hangminosegerol? Elsosorban komolyzene, masodsorban jazz hallgatasara hasznalnam, legtobbszor laptoprol? Es neha skypolasra is kell, ezert a mikrofon.
Most egy Technics RP-F600-am van, aminek kiegyenlitett hangzasa van az egyes tartomanyokban, amolyan belepo studio fules. Ezt szeretnem helyettesiteni a fenti Sennheiserrel.
Koszi elore is!
-
őstag
Senheisser HD 449 25ért bevàllalható szerintetek?
Ha nincs különösebb kifogàs ellene nekem megfelelne laikusként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs