- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz fattyu #47750 üzenetére
És ez is csak azért lett "végállomás" mert az LCD 3 már túl drága, így jó lesz a 2 is.
HE-560 nekem is jobban tetszett amúgy, és kényelmesebb is, pedig nincs extrém fejem, elvileg jól illeszkedik az LCD 2, de 10 perc után már igazgatni kellett mert nyom.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz #16820480 #47752 üzenetére
Amikor a Galaxy S7 Edgeket itthon is viszik szépen, akkor nem gondolnám, hogy aki hasonlóan érez a fejhallgatós zenehalgatás iránt, és tetszik neki, az ne tenne félre rá, de azért a dupláját már kétszer is meggondolja az ember, vagy tényleg fel sem merül, így a 2-es marad a láthatáron.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
zsocy
őstag
Hát, az a helyzet hogy sokan lélektani határokat húznak egy bizonyos összegnél,és akkor sem költenek ennyit fejhallgatóra, ha amúgy megtehetnék. Én legalábbis így gondolkozom, és nálam az a határ sokkal lejjebb van, pedig ez a hobbim. Ezért marad álom az lcd2, vagy a hifiman....
-
Samtya
senior tag
#47709 Zola007: szerintem 15k-ből nem lehet kihozni wireless headsetet, ami kényelmes és zenére lenne. Igaz, nem ismerem a választékot ebben a kategóriában, de soha nem láttam még, hogy olcsón jót ajánlottak volna.
#47727 attilav2: biztos cserélhető, mert az ebay tele van hozzá való párnákkal, kb 800 Ft-tól kezdődnek. Angol amazonon, aliexpressen is lehet találni. Mérd le a méreteit összehasonlításhoz, mert van ahol azt is leírja az eladó.
#47743 Nojbee: Pioneer SE-A1000, Audio-Technica ATH-AD500X amazonról. Philips SHP9500-is lehet még ugyanitt kapni, pedig korábban már halálhírét keltették. Az ATH-M50X-ről megosztóak a vélemények, illetve a többség szereti, de van akinek nagyon nem jön be. Tehát nem biztos, hogy megéri a +20k-t, ahogy .DLL is írta.
#47748 PiciDikenz: Sony MDR-1A, esetleg MDR-100AAB ha színekre vágysz. Vagy Bodz kedvence a Magnat LZR 580. Lehet nekem is tetszene, csak még nem hallottam.
-
Santi22
aktív tag
Na megjött a JVC RX300 és azt kell mondjam hangügyileg hozza amit kell és kényelemre is teljesen rendben van, szemüvegben is. Ami nekem kifogásolnivalót jelent az egyedül az anyagminőség, de valószínűleg ezen az áron itt kellett kompromisszumot kötni. Néha recseg a műanyag, fejpántnál hiányolok valami szivacsot vagy bármi puha anyagot és a kagyló műbőr borításától is félek, hogy hamar elfog kopni, főleg, hogy szemüvegben használom. Másik dolog, hogy hamar bele lehet fülledni, pedig 23 fok van a szobában, nemtudom mi lesz majd nyáron 38 fokban. Összességében ennyiért elégedett vagyok a cuccal, a hangminőség a legfontosabb és abban ezen a szinten nagyon is jó. Még1x köszönöm mindenkinek, aki ajánlotta.
-
Madara
tag
Felvettem vele a kapcsolatot, de vannak előttem páran a sorban.
Köszönöm szépen! -
törölt tag
Viszont a legújabb telefonokat lehet szolgáltatónál kapni kedvezménnyel, és/vagy részletre, az LCD2-t meg nem annyira. De amúgy szerintem is ez inkább lélektani határ, hogy milyen eszközért mennyit hajlandó kiadni az ember. Nézd meg mondjuk a fülhallgatós topikot, hányan keresnek szifon mellé 5-10 ezerért fülest, mert egyszerűen nekik nem ér többet.
-
titán
Egy telefon rengeteg dolog egyben. Zsebszámítógép, navigáció, dap, videolejátszó, videokamera, fényképezőgép, fényképpapír nagyinak, zsebóra, ébresztőóra, fáziskereső a falban, és mellesleg kommunikációs eszköz is a neve alapján. Ehhez képest a fejhallgató csak zenehallgatásra való.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem húgomnak az ajánlott Superlux HD681 EVO-t. Látom felment az ára, legalábbis 1-2 éve még 10k-ért is meg lehetett venni, gyengül a forint vagy ki tudja miért.
Szóval gondoltam ezzel nem nyúlhatok mellé, 15k a keret, játékhoz és pop, elektronikus zenéhez kellene.
Én mondjuk a Superlux HD-668B-t is belevettem a számításba, de a külső... Meg tapasztalatból tudom, hogy a tartalék fülpárnák is jól jönnének, illetve a kényelem is fontos. Muziker-nél olcsóbb egy ezressel, csak ott meg van posta. Tudtok más helyet, ahol jó áron árulják? Személyesen át tudnám venni Bp-n és Miskolcon.Illetve van esetleg más ajánlott füles is ilyen árban?
Nem volt még félig nyitott fülesünk se, csak zárt, de szerintem megér egy próbát úgyis csak a gép előtt használja. Egy ASUS Xonar DG alap hangkártyáról lesz hallgatva.
Jöhet több ajánlat is, ha van. Köszönöm!Üdv, Dávid
-
dr.ac
csendes tag
válasz Nestor16 #47765 üzenetére
Én pár hete nyúzok egy 668B-t, és kb. ez minden, amit fejhallgató témában ismerek, de erről a típusról lebeszélnélek. A hangja szubjektív, nekem többnyire tetszik, még ha a basszusa néha konkrétan a belső fülemet irritálja is. Én úgy találtam, hogy az ilyen néhány hangszeres, sterilebb dolgok állnak jól neki (Lana Del Rey, Joe Satriani, Cécile McLoren). Ami miatt viszont nem ajánlom, az a kényelem. Ez egy alattomos dög: 30-40 percig semmi gond nincs vele, vagyis hiába próbálnád fel valahol rövid ideig, ott nem fog kiderülni a drágám jellemhibája. Vagyis hogy egyórányi viseléshez közelítve hirtelen elkezd konkrétan égni a fejtetőm a két idióta "csápja" miatt, aminek csak a hegye fekszik fel a fejemre. Szélesebb-kerekebb fejű egyénre rárakva ugyanez volt a helyzet. Mindenféle kalodát építettem könyvekből és legóból, nap közben arra van ráhúzva, de nem vettem észre javulást. Remélem tudtam segíteni a döntésben.
-
s4tch
veterán
válasz schawo #47763 üzenetére
Viszont egy minőségi fejhallgató ~örök darab, míg egy mai okostelefont általában 1-2 év után kukáznak a népek. Hifi komponensre hamarabb adok/adtam ~200e-t, mint egy telefonra. A telefon inkább fogyóeszköz, pl. pár hete a fiam egy határozott mozdulattal kinyírta a telefonom kijelzőjét.
-
Tulku
veterán
válasz BigBlackDog #47770 üzenetére
Úgy látom téged is elkapott rendesen a gépszíj....VC1000 óta "nagy" utat tettél meg őrület fronton
-
Tulku
veterán
No akkor egy kis Sennheiser Momentum Wireless szubjektív:
Külsőre Momentum, cég aszondja, ha vezetékesen hallgatod elektronika nélkül akkor a hang is az.
Na így nekem nem tetszik, soha nem vettem volna meg 80-ért ...kissé öblös, a mélyeké a főszerep, morózus, ezzel együtt közepek és magasak simák, szépek...de mégis a mélyek a meghatározóak, ezekről szól minden.Ha bekapcsolom a zajszűrőt vagy BT módba kapcsolom akkor a helyzet más lesz; a mélyekből visszavesz (de ez nem azt jelenti hogy pl levágja a 40 Hz alatti részt) és kinyílik gyönyörűen. Teltség megmarad, de a közepek és magasak egységes(ebb)ek, nekem így egy sokkal harmónikusabb, simább hangkép jön létre.
Ami miatt megvettem az a BT modul; semmilyen digitális utóízt nem tudok felfedezni, teljes értékű fejesként tudom használni. Tere szűk kissé, de kellően magas és mély, ezzel együtt teljesen sima (talán ennyire sima fejest még nem is hallottam) sokáig hallgatható.
Kényelemre eddig nekem 5-ös.
Hátránya számomra egyetlen van; BT módban nem kikapcsolható a zajszűrés ami utazás közben ha zötykölődik a busz dobogó hangot hallat....ezt spec mikrofonok okozzák amik felelősek a zajszúrés pontosságáért. Tehát futáshoz, hullámvasúton, terep rally autóversenyhez nem ajánlom...amolyan békés, nyugodt BT fejes ez...kell is hozzá nyugodtság, miután kifizette a hazánkfia a 140 ezres ellenértéket....
-
Blasku
tag
Szia!
Szerintem inkább ne nyomorgasd, hanem szereld le, úgy ahogy van az egészet. Nekem olyan nagy a fejem a HD668B-hez, hogy a fejpánt drótjai is hozzáérnek a fejbőrömhöz, gondolhatod hogy milyen jól esett az a 2 Audio-Technica koppintás tappancs is ahogy ráfeszült a kobakomra .
Ha megnézed két oldalt a hangszórók felett a nagyobb műanyag darabokat amikből kilógnak a "csápok", a belső oldalukon ott vannak a csavarok. Csak azok tartják össze az egész tákolmányt.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Tulku
veterán
válasz EQMontoya #47774 üzenetére
Egyrészt nekem 85-ért sikerült beszereznem, másrészt ezt telefonról hallgatom amit az általad leírt modellel nem tehetek meg. Harmadrészt vezeték nélküli szabadságot ad, 5 mp alatt párosodik a telóval és vihetem bárhová...hívás közben pedig nem kell levennem a fejemről, mert headset is...
Egész nap a fejemen van munka közben is...és mivel csak egy ponton jó a vétel a melőhelyen (vodafonye borzalom...sajna céges) és így egész nap ott a telefon, de én mozoghatok...
Na ezért vettem...85-ért...
-
.DLL
veterán
válasz schawo #47763 üzenetére
oké, akkor hozok másik példát. Fotózás: egy belépő kategóriás váz és egy kiobinál kicsit jobb zoom, és már is 250-nél járunk újonnan. És csak egy dolgot tud: képeket készíteni.
De szerintem is inkább lélektani vonalak vannak meghúzva, illetve én még vallom a fokozatosság elvét is, nem egyből megvenni egy kvázi végállomásnak szánt eszközt kontextus nélkül.
Én is összegyűjtöttem a pénzt egy pár Genelecre, 8030-at szerettem volna, de amikor ott álltam, hogy na igen vagy nem? Akkor áááh, dehogy költöm el rá az összes pénzt, jelenlegi helyükön nem lennének kihasználva, az akusztika, a tér koránt sem ideális, és bár ezek elég időtálló¹ cuccok, tehát akkor is jók lennének amikor a körülmények is ideálisak számukra, de addig is lehet pl. a forrást fejleszteni, ami sosem árt, és kisebb szinten több tapasztalatot szerezni. Ilyen tapasztalatokkal a hátam mögött majd mondhatom, hogy X vagy Y termék lesz-e a végállomás, vagy megyek-e tovább.Az eredeti kérdés amit feszegettünk, ugye az volt, hogy miért az LCD 2-t tekintik sokan A majdani célnak, akár tapasztalat nélkül is, az olvasottak alapján. Ha az, akkor már miért nem LCD 3 vagy egyéb más HiEnd fejes.
¹(nem úgy mint egy mobiltelefon ami hardveresen akár még elég is lenne sok-sok évig, de a szoftveres oldal ezt előbb utóbb ellehetetleníti, megszűnik a támogatottság, nem jön ki rá semmi, hibával nem indul, stb.)
(P.H.)
-
lazapeti
csendes tag
Üdv, egy kiváló társat keresek a buksimra, ebben kérném a segítségetek!
1. Otthoni használat.
2. Játék és zene.
3. kb.30.000 HUF (inkább kevesebb)
4. Új vagy újszerű állapot.
5. Legyen kényelmes hosszabb távon is.
6. Hmmm... inkább zárt.
7. Játékbeli hangok jól kivehetőek legyenek mind irányban, mind forrásban,
metál/rock, és elektronikus zene se kottyanjon meg neki.
Ne legyen csúnya. (Sennheiser,Sony, ami dizájnra kellemes)
8. Bárhonnan ahonnan be tudom szerezni. (Hardverapro, webáruház, üzlet)
9. PC (ASUS Xonar DG)Segítséget előre is köszönöm!
Tisztelettel: Petya -
Akos1994
aktív tag
Nah, ma elmentem a fejhallgató pláza nevű boltba próbálgatni. A momentum on-earhez képest mindegyik részletezőbb volt, lehet ennek a hiányát érzékeltem dobozhangnak. Sokan itt félreértették és azt hitték, hogy nekem a mély ami kevés (és aláírom, hogy hülyén is fogalmaztam meg) de csak úgy szimplán nem tetszett az egész. Viszont, a telefonom (nexus 4) harmatosan gyenge lehet, mert konkrétan mélytartományban egyik fejesnél se volt érdemi különbség. Igazából a sony fülesemnél (32 Ohm és 105dB/mW) is van, hogy egyik-másik halkabbra masterelt vagy vinyl rip-es felvételnél elfogy a hangerő. Itt meg 3× akkora drivereket kéne mozgatni..
Tapasztalat:
Audio technica M50x --> Nekem eléggé V-karakter, kicsit sok magas, közép tartomány nem jött be.
Yamaha HPM-300 --> túl sok magas, ez már bántotta is a fülemet.
AKG K550MKII --> Iszonyat nagy buflák párnák, kényelemre ez volt a legjobb, viszont hangra nekem semmi különös. (de vegyük figyelembe hogy a leggyengébb láncszem a forrás volt nálam..)
És akkor a végén csak úgy elkeseredetten leemeltem egy Audio Technica M40x-et, nem tudtam, hogy ez ennyire jobb lesz, csak azt néztem, hogy olcsóbb, és egyből azt hittem, hogy "gyengébb" is. Hát nagyon nem. Itt volt végre a legtermészetesebb és zeneibb a középtartomány, és a magas se volt tolakodó, csak pont amennyi kell. Ha nagyon bele akarnék kötni, akkor kicsit lehetett volna melegebb hangzású, egy nagyon picit steril volt. De végre élveztem a zenét.
Nem akartam előre motyót venni hozzá, de úgy néz ki kénytelen leszek valami hordozható erősítőre előre beruházni, mert ha érne is valamit a telóm akkor észrevennék egy ilyen púpot az M50x-nél.
Az orthodinamikus fejesekre is ilyen naturális/középorientált hangzás jellemző mint ami nekem tetszett?[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz Blasku #47776 üzenetére
Köszi az ötletet. Szétszedés után láttam, hogy belülről recés annak a műanyag elemnek a fala, így állítható a csápok magassága. Mivel nélkülük úgy éreztem, hogy egy kicsit csúszik le a fejemről a cucc, ezért egyelőre visszaraktam őket egy magasabb állásba, ahol remélhetőleg már nem zavarnak annyira.
-
krichd1
addikt
válasz Akos1994 #47785 üzenetére
Amit linkeltél mérést, az nem M50X, hanem M50, abból is szerintem a régebbi fajta kék dobozos.
"Az orthodinamikus fejesekre is ilyen naturális/középorientált hangzás jellemző mint ami nekem tetszett?"
Nem igazán lehet egy kalap alá venni ezeket, mert többféle hangolású típus létezik, de inkább neutrálisak, mint naturálisak.
Ha neked az M40X is "akkor kicsit lehetett volna melegebb hangzású, egy nagyon picit steril volt" akkor nem biztos, hogy tetszene egy magasabb kategóriás planár. Például egy Oppo PM-3, az jóval sterilebb mint egy M40X, persze jelentősen nagyobb a felbontása is.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
4just1quest
csendes tag
Sziasztok, egyszerre több kérdésem is lenne, előre köszönöm a válaszaitokat!
1.Vettem a minap egy Razer Krakent. Isteni szép a hangja (laikusként tetszik) de iszonyatosan nyomja a fülemet. Lehet nagy fülem van, de akkor is kellemetlen, 1-2 óra használat után érzem hogy nehéz, és alul a fülcimpánál kényelmetlen, picit fáj. Egy ismerősöm azt mondta, hogy mivel ez az első zárt fülesem, csak meg kell szoknom, és pár nap használat után jobb lesz. Vélemény?
2. Amennyiben úgy döntök, hogy lecserélem, még egyszer nem szeretnék lyukra futni, úgyhogy a jól bevált nyitott, könnyű modelleknél maradok.
( példa kinézetre: https://www.headsets.com/images/hds2/products/sennheiser/800/1286.jpg )Kérlek, ajánljatok nekem egy hasonló, könnyű kis cuccot, általános használatra ( zene, játék, skype ) 15 ezer forintig (+/- 1/2 ezer). Fontos kritérium, hogy legyen rajta mikrofon, és elérhető legyen Magyarországi boltban. Tudom, hogy egy asztali mic jobb lenne, de ez kényelmi/funkcionalitás szempont nálam.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Tin
veterán
válasz 4just1quest #47789 üzenetére
Kingston HyperX Cloud - zárt
Superlux HMC 681 EVO - félnyitott, ki/be hallatszik kicsit a hang
bár ez tényleg nem a headset topik, de ezek fejhallgatónak is kiválóak, és van hozzájuk plüss párna is (utóbbihoz nem tudom, de a mikrofon nélküli változatához van). dobd rá azt a párezret, megéri.
-
EQMontoya
veterán
DT770-re vajon lehet szerezni ezüst/szürke műanyag biszbaszt, amibe becsúszik a szár a pánt alján?
Mindkét oldalon meg van repedve kicsit, lehet is kapni javítócuccot, de csak feketét találtam.Same rules apply!
-
Tin
veterán
válasz 4just1quest #47792 üzenetére
bármilyen fejes + külön csiptethető mikrofon?
itt általában ár-érték arányban a legjobb fejeseket ajánljuk, nem a legjobb nevűt, vagy ilyesmi. a fenti 2 fejessel nem fogsz csalódni, de az az ajánlottak "alja". szerintem a headsetes topikban jobban tudnak neked segíteni a direkt headsetben.
-
Mydgard
tag
Csao!
A Sennheiser Pc 3 chat headset fulesemhez keresek uj szivacsot (50*55 ovalis), mert a regi elhasznalodott. Tudnatok adni tippet hol lehet venni es hol cserelnek ki?
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
-
Tulku
veterán
válasz Akos1994 #47785 üzenetére
Amennyiben telefonon szeretnél fejest hallgatni, erősen korlátozó tényezővel állsz szemben, ez pedig maga a telefon mint hangkeltő eszköz.
Fülesre inkább megfelelő lehet, de a fejesek igen nagy részét nem tudja meghajtani.
Te az írásodban nem a fejhallgatók minőségét ecsetelted, hanem azt, hogy miképp viselkednek a telefonoddal.
Gyanítom egész más lenne a helyzet egy jó erősítővel rendelkező dap estén, és még tovább lépve egy asztali fejes erősítő esetén.
Tapasztalatból írom, hogy más hangképet kapsz telefonról, mint amilyennek a fejes készítői azt a készüléket megálmodták a legtöbb esetben.Planárt pedig ne is próbálj meghallgatni erről a forrásról (telefon)...esetleg egy ott kiállított fejes erősítő meghajtja majd...
-
Dorien
veterán
válasz 4just1quest #47792 üzenetére
OFF
Ez nyitott, és nem szorít: [link]
Plüss párnát meg szerzel hozza, ha a csomagban nincs... A HD681 EVO-hoz jár.Wherever you go - go with all your heart.
-
törölt tag
Azt hiszem megtaláltam az első problémámat a TH900-zal. Annyira kényelmes, és jól szól, hogy egész délután rajtam volt, és egyszerűen nem tudom levenni a fejemről, pedig nagyon kellene már WC-re menni
-
lazapeti
csendes tag
Sennheiser HD 451 és HD 471-el kapcsolatban van valakinek bármiféle tapasztalata vagy véleménye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- 2 éves irodai PC netezésre, filmezésre
- Asus E406M 13.3 Intel proci/SSD/ Szép állapot /Full hd/WebCam/ Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Toshiba Satellite laptop i5/16 GB RAM/Új 500 GB SSD
- Lenovo LOQ 15,6, RYZEN 5 8645HS, RTX 4060, 16GB, 512SSD, 144HZ, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest