- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz BomiBoogie #41651 üzenetére
Huhh, de mennyire...
Most egy Takstar HI 2050 vendégeskedik nálam ContaxG jóvoltából (talán ha csillapodik a sziszegése akkor marad is), de az AD500X sokkal képzettebb játékos nála. Annál semmibe, de semmibe nem tudtam belekötni. 26k-ért vettem tavaly Bodz-tól, igazi audio heaven.[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz BomiBoogie #41653 üzenetére
Bőven elég lesz, de lehetőleg valami meleg hangú, mélyorientált OPA-t tegyél bele. Pl. LM6172 vagy OPA Green. A világos, magasba húzó forrás nem jó az AD500X mellé. Fiio-knál lehet játszani a bass boost-tal.
[ Szerkesztve ]
-
sonajdoba
csendes tag
szerintetek, egy ilyen kombot érdemes beszerezni, jó árban van ???
-
moma
őstag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Munkában, esetleg utcán. Jó lenne, ha kevés zaj menne be és ki és kényelmes lenne a fülemen.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene hallgatás, oktató videók.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20k, de örülnék, ha mondanátok egyet 10k alatt/körül is.
4.) Új vagy használt?
mindegy
5.) Circumaural vagy supraaural?
Fontos, hogy kényelmes legyen, akkor gondolom circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt a zajok miatt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Sok mindent hallgatok sima rock, post rock, free jazz, psy trance, ambient elektronikus dolgok stb
8.) Honnan vásárolnál?
Akár külföldről is.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Munkában integrált hangkártya laptopban. Utcán lehetne használni telefonnal is?Köszi, ha tudtok segíteni!
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
-FreaK-
veterán
AKG K553 Pro-t hallott már valaki? Itt a topicban a kereső nem dobott eredményt.
Még mindig csak informálódom, olvasgatok, a HD555-nek keresek utódot (nem kapkodom el). Eddig az AD900x és A900x-re tenném a voksom, de talán elektronikus zenékhez jobban illene az AKG. Kellene keresnem egy helyet ahol ezeket meghallgathatnám
(#41660) Andapac: Rossz topic, ezt kerested: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Andapace
tag
Sziasztok, "gémer" fejhallgatót szeretnék vásárolni 25 ezer körül. (nyilván csak mikrofonos jöhet szóba)
Siberia v2-t ne ajánljatok, most is ez van de szvsz. nem egy nagy durranás.
Köszi előre.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz hszilard666 #41650 üzenetére
Nem csak neked. Méltatlan az a kialakítás, semmi mozgási szabadságot nem ad a fejes fülkagylóinak.
(#41663) Andapace: Nem, a Cloud egy jó fejhallgató, gamer kategóriában a többi csak porhintés. Gamerek körében a Siberia v2 elég népszerű, és mégis, látod, neked is feltűnt, hogy elég gyenge.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz Andapace #41663 üzenetére
What makes Good Gaming Headphones? (Z Review)
Itt 5:20-tól a fazon elmagyarázza, hogy miért akkora parasztvakítás a surround gaming fejes. Szerintem ne keress tovább a HyperX Cloudnál. Ha nyitott is jöhet, akkor esetleg ATH AD500X + hozzá egy mikrofon, ennél jobb kombót én nem tudok elképzelni játékhoz - illetve egy AD2000X biztos jobb nála, de ez már totál felesleges, ágyúval verébre kategória lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Andapace #41663 üzenetére
A Superlux HMD660 (vagy HMD660E) ami még jó lehet mikrofonosban, feltéve hogy találsz belőle. Ez elvileg bőven 20k alatt van (volt), lényegében egy Superlux HD660 mikrofonnal. 150 ohmos cucc, zárt, műbőr párnás.
A HyperX Cloud szerintem megéri az extra cash-t.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz -FreaK- #41659 üzenetére
Az AD900X-szel óvatosan, van egy elég komoly középmagas emelése, ami hosszabb távon zavaró lehet. Ezt leszámítva amúgy nagyon jó, csak sajnos nagyon kilóg az említett tartomány. A900X-et még nem hallottam, de azt általában szinte mindenki dícséri/szereti, az sokkal biztosabb választás, ha vaktában vennéd. A K553 szerintem nagy eséllyel egy minimálisan finomított K550, mivel ránézve nem együtt vannak a modellpalettán, hanem az új váltja.
-
Bodz
nagyúr
válasz Dorien #41620 üzenetére
Óóóóóó, na jól van már.
(#41657) moma: 10k alatt/körül Takstar HD2000 és Superlux HD661, 20 felé közelítve Audio-Technica ATH-M20X, Creative Aurvana Live, bár ennek a zajszűrése nem túl acélos. Már hiányzik a Pro80 itthonról basszus....
Külföldről meg Takstar Pro80.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz demmer123 #41668 üzenetére
Mivel ez egy Pro 80 mikrofonnal, szinte ugyanazt kapnád zártban, mint ami most van. A hallható különbségek feltehetőleg ezek lennének: valamivel sötétebb karakter (több mély és talán egy kicsivel kevesebb magas) és jóval kisebb tér. Felbontása, dinamikája ugyanaz a kettőnek, ugyanaz a driver is bennük. [link] Én csak akkor cserélném le erre, ha fontos lenne a zajszigetelés.
Inkább egy ATH AD500X külföldről (kb. 30k mindennel együtt). Az szerintem térben és felbontásban is jobb a HI 2050-nél és nem sziszegős semmilyen forrásról. De a HI 2050 is egy nagyon jó fejes az áráért.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Majd veszel forrást, meglásd, csak még nem tudod, hogy fogsz.
Komolyra fordítva a szót, nyilván azért a teljes tudását nem fogod így hallani, de bőven élvezhető lesz szerintem. Különösen akkor, ha eddig még nem volt szerencséd normálisabb fejhallgatóhoz. Amúgy meg lehet tök elfogadható hangú telefonod és notid van, ki tudja?[ Szerkesztve ]
-
Bukk900
őstag
Megérkezett az AKG K550, leírom az első benyomásokat, amíg a fejemben van az elődje a Takstar HI-2050.
+ kényelmes ez is, jól szigetel mindkét irányba (emiatt váltottam), kisebb a szorítóereje
- ez alatt már lehet izzadni, nem egy nyári darab
+ féltem a basszushiánytól, hát erről szó sincs, ledöbbentő, hogy milyen ütős, tiszta mélyei vannak
+ akusztikus hangszereknél észrevehető a jobb felbontása, részletessége
- a sztereó tér összement, itt azért jobbra számítottam, remélem javul, ha bejáratódik, vagy elfelejtem idővel a nyitottat
+ az viszont tetszik, hogy nem a füleim közé és mellé helyezi a színpadot, hanem a szemem elé közvetlenül, így kevésbé fejhallgatós hatású
+ a magas hangokból mintha kevesebb lenne, viszont finomabbak, selymesebnek
Ugyanúgy könnyen hajtható, mint az elődei, a kis e10k-t ezzel sem fogom 20-25% fölé tekerni. Kíváncsi vagyok, hogy változik-e majd valami a használat során. -
.DLL
veterán
válasz Dorien #41641 üzenetére
Ma ilyen Dorienes napot tartok, ne haragudj
Vintage DT880:
Mi az, hogy ósdi? Mi az hogy "ótvar kinézetű"? Fejen van, nem édes mindegy ha hangjától elcsöppensz? És nem is utcai fejhallgató, hogy számítson a kinézet. Vintage ortho-kis Chokito-k.(#41654) Dorien: OpaGreen nem mélyorientált, még csak meleg tónusúnak sem mondom, sőt! De nagyon transzparens, részletező hangú.
(#41672) Dorien: Nem biztos, hogy azonos a driverük. Még ha a tekercs ugyan olyan is, pl. a Hi-2050 hangszóróján 1 kivételével az összes lyuk le van fedve, addig a Pro-80 hangszóróján minden nyílás szabad, emiatt is van több mélye, de a zárt ház ad egy kis ellenállást. Ha azt nyitott házba tennénk, már nagyon kontrollálatlan lenne a mélye szerintem. Ez csak egy kis elmélkedés volt.
Egyébként a tere nem olyan durván kisebb a Pro-80-nak, és szerintem (de cáfoljatok meg) jobban értelmezhető tere van, mint a 2050-nek.
(#41659) -FreaK-: Na ez új, még nem hallottam róla. Vajon miért kellett a K550-et lecserélni? Mindenesetre kíváncsi vagyok a hangjára. Vajon hány m-es kábele lesz?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
Semmi gond, legfeljebb neked is készítek valami bannert...
Vintage: Ja, hát ez ízlés kérdése, nincs nagyon értelme vitázni róla.
HI2050 vs Pro80 driver: Lehetséges, te jobban érted a műszaki részét nálam.OPA Green: Na ebben viszont segíthetnél. Van nálam egy Takstar HI2050, ami egy csodálatos fejes, egyedül a szúrós, sziszegős magasai kergetnek ki néha a világból, erre szeretnék valami költséghatékony megoldást. (Továbbra is Fiio E10 a DAC.) ContaxG a Heed Canamp-ot ajánlotta, állítólag azzal neki tökéletes volt a fejes, de ennyit nem áldozok rá, az tuti. Bkercso viszont a saját olcsó Canamp klónja helyett inkább a Presenter2 + OPA Green felé terelt, szerinte az nem mos annyira, nagyobb a felbontása, és jó lesz hozzá a magasok csökkentésére. Szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #41683 üzenetére
A Fejhallgatóerősítő és DAC topikba válaszoltam, a kereshetőség végett.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
fericske
addikt
Általában segít a magas hangok tompításában ha vattával kibéleled a fülest. Az szerint csinálod milyen alap kialakítású; zárt, nyitott, félnyitott. Az utóbbi kettőnél lehet játszadozni a szándékoltan üres rész továbbra is teljesen üresen hagyásával, illetve a vatta mennyiségének a beállításával, de körben a csavarok körül nyugodtan lehet tömíteni továbbra a hangkép változása nélkül, viszont várhatóan csillapodik a magas hangok élessége.
-
Dorien
veterán
válasz fericske #41685 üzenetére
Köszi az ötletet, de ezzel még várnék, egyelőre ki sincs fizetve a fejes.
Viszont szinte tutira marad, most ugyan van bennem pár pohár brandy, de Steven Wilson új albuma ilyen tökéletesen, ilyen testesen még soha nem szólalt meg az AD500X-szel. Annak aki szereti a progresszív rockot:
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Tényleg jó ez a Z-Review tetszik a laza stílusa. Néha kicsit sokat parázik a kábelen, AD500X-nél a videó felét a kábelen való méltatlankodás vitte el, már beletekertem, mert beakadt a tű.
DT880 vs. Hi-2050 - ugyanezt értem én is. A marshmallow cukros hasonlat a legjobb (bár félrevezető is lehet, de a kényelemmel az egész élménnyel együtt rendben). Csak felteszem, és nem érdekel más, minden oké.
Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy a 2050-nek "jobb" magasa lenne.Steven Wilson: Jó muzsika.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Golota
aktív tag
válasz Bukk900 #41676 üzenetére
Valamennyit biztosan valtozik majd. Ha mas nem, akkor annyi, hogy jobban hozzaszoksz. Egyebkent a ter-erzet kivetelevel osszefoglaltad az en tapasztalataimat, orulok, hogy nem vezettunk felre es nem csalodas. Ugye, hogy ott vannak azok az utos melyek?!
A tere szamomra viszont hatalmas volt. Igaz, en zartakkal egyutt "teszteltem". Hasznald egeszseggel, jo valasztas volt.
-
Bodz
nagyúr
válasz Dorien #41686 üzenetére
Legolcsobban, gar vesztes nelkul ugy probalhatod szeliditeni a magasakat, ha a driver ele vastagabb vagy mas anyagu szivacsot teszel, esetleg egy vekony extra reteget a mar meglevo ele.
A HI2050 jobban skalazodik, tobbet javul a jobb forrasrol, mint az AD500X, szoval egyszer tenyleg lecserelhetned a kis Fioo-t.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
A Hi2050 és a Canamp (klón) egy iszonyat jó ár/értékű páros. Sok mindent el lehet mondani róluk, de azt hogy unalmas, meg hogy mosott azt nagyon nem. Ja és közvetlenül alaplapról használom
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorien
veterán
Köszi srácok a sok segítséget, öröm ide járni!
DLL: Igen, a youtube tele van unalmas, semmitmondó fejes review videókkal, ez a Z-Review egy üdítő kivétel. Tyll stílusát bírom még az Innerfidelity-től.
Bodz: Otthon majd kipróbálok valami szivacs vagy vatta modot, mert tényleg csak néhány felvételnél jön elő a dolog, de ott igen zavaró.
ContaxG: Az a Canamp klón, amit találtam már sajna elkelt, így marad az OPA Green-es P2, ha a vatta/szivacs mod nem válik be.
Bukk900: Nem hallottam, de nekem most a HI2050 is nagyon dögös hangzást ad, piszokul élvezem a zenehallgatást vele. Remélem, hogyha ez a Superluxos sziszegés/csörömpölés alábbhagy, az nem megy majd a többi tartomány meg a tér rovására.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Superlux HD685
Sajnos nem lettunk baratok, nem rossz fules, de nem az en vilagom. Nem is tartom meg ezert. A hangjarol a Digitech Pro Monitor ugrott be rogton, valami hasonlo. Mentes mindenfele eles magastol, az erre erzekenyek nagyon elegedettek lehetnek. Ugyanakkor kisse hianyos is legfelul. A kozepe teljesen rendben van, a vokalok kellemesek, a noiek kulonosen. A mely meg van nyomva rendesen, egy picit tobb mint mondjuk a 681 Evonal. Tere nincs szethuzva, kozeli es intim minden. Jol izolal, utcan is batran hasznalhato. Ezt segiti a hozza adott 2db 1.2m-es kabel, az egyik raadasul meg mikrofonos is. Van meg a dobozban barsony szutyo, hasznalati, meg egy kabel rogzito. Hajtani konnyu, elvan telefonrol is. Elonyos lehet vilagosabb hangu forrasokkal parositani.
Az eppen aktualis radio slagerekkel elveztem vegulis, filmezni is jo lehet (egesz kenyelmes nekem), de nem, ez nalam nem talalt be. Viszont biztos vagyok benne, hogy sokak meg pont ilyen hangra vagynak, igy nyugodtan meg lehet vele probalkozni.Kerdes esetleg? Mit fejtsek ki reszletesebben?
[ Szerkesztve ]
-
-
Crondore
tag
A900X -em van, nagyon érzékeny a meghajtás minőségére, ha mély hangsúlyos karakterű a lánc nagyon rátelepszik az egész hangképre a mély tartomány pl.: nfb15, nfb11-el nagyon jól szól, nfb29-el nem hoz annyira kiemelkedő változást hogy megérje a dupla árat. Denon -al kb. nfb11 szintjén teljesít kevesebb térrel. Steinberg UR242 -vel nagyon szépen szól, de ez lehet elfogultság is mert nem volt alkalmam összehasonlítani az előzőekkel, de nem mély hangsúlyos az biztos. Minden leírt tapasztalat a DAC/hangkártya saját fejes erősítőjén keresztüli meghallgatásra vonatkozik.
Még ami volt: Cambridge házimozi fejes kimenete közepesen teljesített semmi kiemelkedő, ahogy emlékszem.
Még valami, ezekben a 30 fokokban a A900X mivel zárt szinte elviselhetetlenül meleg tud lenni, ha olyan a környezet, jól klimatizált helységben semmi gond vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest