Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SylverR

    senior tag

    Rendben.
    Nos. Kedves Bodz tagtársunk kérésére firkantok ide egy kis személyes véleményt az év elején vásárolt Audio-Technica ATH-TAD400-as fejhallgatómról.
    Egyelőre nem fogom összehasonlitani a HD555-ös Sennheiserrel, head2head, mert lusta vagyok. DE, azért alapvetően hallom igyis, hogy mik a különbségek.
    Nos. Féláron - egy TAD400-as i****onon 19ezerért került megvételre, fura mód azonnal ki is fogyott ahogy megrendeltem :K , mig a HD555 gondolom mindenki tudja, hogy 46ezer jelenlegi árán. -. Igaz, én "akciósan" jutottam hozzá, mindössze 10ezerért. Igy nekem ez most drágább lett.
    De azóta, hogy ezzel hallgatom a zenéket, most már aláirom, hogy 10ezernél többet nem is érne egy HD555.

    Időközben beszerzésre került egy Xonar D1, annak ellenére, hogy sokan akartak róla lebeszélni. Nekem fontos volt a Dolby Headphone funkció, mert nem hiszem, hogy egyhamar lesz másik szobám, ahol elférne egy komoly 5.1. Viszont a DTS alapú zenék igenis foglalkoztatnak, illetve jó lenne végre térhatással játszani, és filmezni. Bár nem olyan tökéletes a DH funkció mint gondoltam, ennek ellenére belehet álltani úgy, hogy az összes csatorna - a sub is - kijöjjön a fülesen.

    Ezek után pedig jöjjön a véleményem:
    Ha a mélyet nézzük. Sokkal több benne a basszus. Ugyanakkor részletesebb is. Azt hiszem már értem miért irták sokan a HD555-re, hogy "sok a mélye". A megfogalmazás rossz. Kevés a magasa. :)
    Ugyanis mély tekintetében a TAD400-am kenterbe veri.
    Ez már az MX880-as Sennheiser fülhallgatónál is kitűnt. Most meg nem mondom melyik zenei forrásnál, de megtanultam kihallani 3 különböző mély sávot. Ugyanezt a HD555-ön nehéz volt érzékelni. A TAD400-on viszont könnyű ismét csak.
    Kicsit elkalandoztam megint... :U
    Tehát, több a mélye, és részletgazdagabb is. Még a subbasst is kilehet rajta hajtani. Lehet nem minden részét, hiszen csak egy fejhallgató. De ahhoz mérten elég sokat. A magasa elég éles, cincogós, kristálytiszta. Szeretni való. Részletes.
    Középben kellemes, de nem domináns. Ez egy picit zavaró. Mert a mély dominál legtöbbször. Néha a magas is, olyankor kiegyensúlyozott a hangképe.

    Röviden: kellemes, meleg, részletgazdag. Ezek után őszintén kiváncsi lennék egy nagyobb tesójára. :B

    Anyaga jó, eddig strapabirónak tűnik. Kábele kellemes, gumis. Ha a HD555 kemény műanyag kábeléből indulok ki, ez feltételezhetően sosem fog megtörni. :)
    A kialakitása fura, a felfekvése a fejemre nehézkes. Szeret elmászni, és olyankor a hangkép is módosul. Ezt mondjuk nem értem benne. A kalapméretemből itélve, nem nagy a fejem. A fejhallgatók valahogy mégis mindig kicsik rám.. :))
    Fülem nagy, valszeg ennek köszönhető, hogy huzamosabb használat után fáj a fülem. De csak akkor ha rosszul van felhelyezve.

    Azt hiszem egyelőre ennyi. Akinek egy olcsó, de jó minőségű fejhallgató kell, melegen ajánlom az AT fejhallgatóit. :)

    Még egy apróság a hangminőségről:
    HD555-tel, ha magasra tekertem a hangerőt, bizonyos zenéknél az éles magas csesztette a fülemet, úgy hogy fájt tőle. Torzitott, kellemetlen volt.
    Ez a TAD400-zal megszünt. Magasabbra birom tekerni a hangerejét, és továbbra sem fárasztja le a fülem. Sokkal kellemesebb, lágyabb a magasa. Kihallani ugyan ha torzit, de sokkal kevésbé irritáló.

    Nem!

Új hozzászólás Aktív témák