- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz eketomy #16101 üzenetére
Sziasztok!
Ebbe kijavitalak,nem azt jelenti,hogy rá tudsz 5.1-et kötni,csak annyit jelent,hogy virtualizálva tud "5.1"-et,sztereo hangszoron.
Idézek pl a realtek program dolby theater fülből."Meggyöző 5.1 csatornás suround hangzás csupán két hangszóró használatával." Álltalában laptopra 5.1es hang kimenetként s/pdif-et raknak. az msinél találkoztam elöször olyannal,hogy jackel is rá lehet kötni az 5.1-et asztali pécéhez hasonlóan rózsaszinbe a hátsó,kékbe a center,subwoffer,feketébe első. de bármelyikbe dugható bármelyik.(legalább is az én ex700x-embe ki lehet választani a realtek-be hogy melyikbe mit dugtam.)
Ódv NoNo -
eketomy
senior tag
válasz #80875784 #16103 üzenetére
Fene se tudta
Nekem MSI notim van EX623, nekem is van matricám a gépen és ugye van 5.1-es jack kimenet! Ezért gondoltam, hogy az olyan notikra teszik rá a matricát ami ezt tudja. Ráadásul, az MSI-knél terjedt el nagyon a jack 5.1-es kimenet, más notikon nem nagyon van ilyen.
Na de legalább most már ezt is tudom, mindig tanul valamit az ember!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
Smile99
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy honnan tudok laptopalkatrészeket a legolcsóbban beszerezni. MSI GX610i készülékem van és a töltőm ment tönkre. megtörtem a kábelt.
utángyártott töltő is érdekel,persze a alegegyszerűbb ha az albacomp szervízvben megrendelem,de az 15-20.000 FT
Láttam olcsóbban is,csak nem tudom szabad-e olyat megvenni.
Köszönöm előre is a segítségeket!
A töltő adatai :
AC6DC Adapter
model : ADP-90SB BB
INPUT: 100-240V 1,5A 50-60Hz
OUTPUT: 19V = 4.76A -
Balázs1986
addikt
válasz Smile99 #16105 üzenetére
Legolcsóbb megoldás ha egyszerűen csak levágod a megtört részt, és összeforrasztod. Pár cm-rel rövidebb lesz, de kb. ingyen kijössz a dologból.
Vagy, vannak univerzális töltők 10ezer alatt is akár, ha pont kifogsz egyet.
Vagy hardverapró, notebook alkatrészek topic, ott is szoktak bontásból visszamaradni.
Hirtelen ezek ugrottak be -
törölt tag
válasz Balázs1986 #16106 üzenetére
Szia! Örömmel Látom, hogy "előkerültél" (sokáig nem voltál prohardveren)
Lenne egy olyan kérdésem,hogy tudnál-e nekem segiteni, ex700x modolásba,mert láttam,hogy msid van neked is,és olvastam a modolásod,hütéssel kapcsolatban,zavarhatlak privátban ezügyben?
-
schlecker
tag
Sziasztok.
Nem tudná valaki megmondani,hogy GX630-ban a chipseten,és a vga ramokon milyen vastagságú thermal pad van? 0,5mm,vagy 1mm?
Köszi.
Üdv. -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Adott egy MSI GX720 gamer notebook, amire szépen feltettük a win7 64bites kiadását, de nem találom az MSI honlapján a szükséges 64bites drivereket.
Valakinek esetleg ötlet hol találhatom meg őket?Köszönöm előre is!
Semmit sem írok alá!
-
eketomy
senior tag
válasz bmwk1200s #16113 üzenetére
Igen, anno én sem találtam, a legtöbb driver egyébként használható a 32bites kiadással is mint pl. card reader, wlan, lan, kamera, stb..., egyedül a hangot meg a vga-t érdemes más oldalról letölteni, mert léteznek újabbak ill. azokból sanszos hogy 64bites csak a jó!
-
törölt tag
válasz bmwk1200s #16115 üzenetére
Vannak univerzális driverek, amelyek egy szimpla exe fájlból állnak, és telepítéskor megállapítják, hogy 32bites, vagy 64 bites Windows-od van, és a neki megfelelő drivert teszik föl. Nekem az Acer gépemnél is így van néhány eszköznél. Igaz, ott a fájl nevében benne is van, hogy x86-x64.
[ Szerkesztve ]
-
-
ace05
senior tag
Elvileg itt a videokártya driver frissítési gondunkra a megoldás gx701 tulajok, de én addig nem próbálnám ki amíg valaki hozzá nem értő le nem teszteli !
[link] -
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy alig használt MSI EX-600 gépem ami a szokásos problémákkal küzd. Konkrétan letört a fedlap a zsanérnál.
Keresgéltem neten, de mindegyik bontott cuccból általában a fedlap alkatrészei az elsők amit elvisznek.
Ajánljatok már valami helyet ahol lehet kapni cuccot ehhez a szutyok géphez.
Kösz előre is.
üdv
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy MSI GX740 es laptopom.Jelenleg i5 460m es proci van benne , de én szeretnék bele egy i7 es procit.Szerintetek ez cserélhető e egyáltalán benne? Ha igen érdemese-e magam kicserélni, vagy vigyem szervizbe.A gép még garis.
Sőt ramot sem tudok benne cserélni, mert pont ott van valami garanciával kapcsolatos matrica....
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
-
eketomy
senior tag
válasz plejik #16123 üzenetére
Ha le van matricázva a géped akkor semmit nem fogsz tudni benne cserélni, mivel ha megsérül a matrica akkor elvész a gar!
Egyébként meg sztem notebookba tök fölösleges az i5-ös proci i7-esre váltani mivel annyival nem tud többet viszont jóval többet fogyaszt ill. sokkal jobban melegszik. Egyébként támogatni támogatja az i7-et csak azt kellene tudni hogy első vagy második generációs a processzor!
Na mind1, ha cserélni akarsz valamit akkor a matrica miatt csak a szervízben de az nagyon nem lesz olcsó szvsz!
-
Balázs1986
addikt
válasz eketomy #16124 üzenetére
Tud cserélni, ha nem a proci/ram szervizablakon van a matrica. Az esetek túlnyomó többségében pedig nem oda teszik, gondolom azért, hogy a hűtő házilag tisztítható maradjon.
Nálam pl. a kártyaolvasó alatti csavaron van, ami csak akkor (volt ) zavaró, ha a teljes burkolatot bonto(tta)m. -
eketomy
senior tag
válasz Balázs1986 #16125 üzenetére
plejk írta: "Sőt ramot sem tudok benne cserélni, mert pont ott van valami garanciával kapcsolatos matrica.... "
Ezek szerint nem tud, ezért is írtam, hogy ha ott a matrica akkor netszes a csere!
[ Szerkesztve ]
-
plejik
addikt
Kösz mindenkinek a választ. A proci csere inkább csak feltételes módban lenne.(amúgy első generációs mivel i5 460m es)
Inkább majd csak egy ram cserét vagyis bővítést.Egy mailt megér szóval meg is próbálom.
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
-
Balázs1986
addikt
válasz eketomy #16126 üzenetére
Huh...akkor figyelmetlenség esete áll fenn, elnézést
Kali megoldása (bontási engedély) viszont ilyen esetben teljesen működőképes lehet.De komolyan nem értem, miért olyan helyre kapta a matricát, ahol nem hogy esetleg előfordulhat, de havi rendszerességgel kifejezetten indokolt is a bontás
[ Szerkesztve ]
-
solyom76
senior tag
Sziasztok,Esetleg ha valaki tudna segíteni,meg köszönném.
Van egy GX-660-as om ebbe kellene nekem egy venti ,mert kezd zörögni,pedig csak 7 hónapos.ariba lehet hogy megoldanák de sajna nincs időm kivárni azt a 3-5 hetet.Esetleg valaki nem tudja ,hogy itthon beszerezhető-e.Már probáltam a google-t,de csak német oldalakat ad be típus szerint B9733L12B028.Köszöntem.
Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok
van egy msi c620as noti. Van benne egy HD5470 VGA meg egy sima alaplapra integrált. Hogy lehet váltani a 2 kártya között?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Egyik gépész szaktársamnak kell új laptop 130.000 környékén.Játszani max Counter Strike, meg régebbi játékok.
Viszont tervezésre is használná. Egyetemi házikat csinálna rajta Solidworks, esetleg ProE programmal. Szóval annyira azért nem komolyakat, nem fog 1000 darabos összeállítási 3d-s szimulációt csinálni, csak egyszerűbb rajzokat.Szóval itt jön a képbe ez: MSI CX640-601XHU
Mi a véleményetek róla?
-
törölt tag
válasz dangerzone #16140 üzenetére
Nem rossz. bár maga a programokat nem ismerem,hogy mit kreálnak velük de a gép elég "erős"
-
eketomy
senior tag
válasz dangerzone #16140 üzenetére
ez a gép bőven elég lesz azokra az alkalmazásokra amikkel használni szeretné!
és később még mindig lehet bele erősebb proci, nagyobb hdd-t ill. + ramot pakolni a notiba.
-
eketomy
senior tag
válasz dangerzone #16144 üzenetére
Nézd, az MSI-k billentyűzete sztem alapból nem a legjobb, és ha valaki vesz MSI-t biztos nem ezért választja
Egyébként kimondottan ezeket az újabb tipusokat nem ismerem, lehet hogy már valamivel jobb a kialakítása tapintása és úgy mindene, de az is lehet hogy nem... ha van rá lehetőség vétel előtt akkor kézbe kell fogni próbálgatni és ha annyira nem jön be akkor lehet még másik modell felé kacsingatni ha nincs akkor viszont dönteni kell vagy mások véleményére hagyatkozni.
szerk: egyébként sztem az ilyen olcsóbb kategóriájú MSI-k burkolata sem a legjobb túl műanyagos nekem, dehát kompromisszumot kell kötni ilyen áron nem lehet minden téren csúcsminőség ez a noti!
[ Szerkesztve ]
-
Pizzu
aktív tag
válasz eketomy #16145 üzenetére
egyetértek a kompromisszummal
ha valaki kiváló minősítésűt akar venni: APPLEdangerzone :
mellesleg nem értem mit jelent az hogy ratyi billentyűzete!?magától nem esik ki... nem kopik le könnyen sőt tovább menjek 3 évesnél régebbi gép is volt nálam és a karakterek mindegyiknél látható...
vagy mire gondolsz!?Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása
-
Pizzu
aktív tag
válasz dangerzone #16147 üzenetére
Azt is figyelembe kell venni hogy qva sok MSI van a piacon
így a nagy számok törvénye alapján biztos van ki hideget de épp úgy meleget is kap a márkaegy dolgon ne felejtsünk el
napról napra fejlődik a technika így lehet ami ma szar volt az jövőheti gyártásnál már kiváló minősítést kapha engem kérdeznek mindig azt a gépet tanácsolom ahol a legtöbb a garanciát adják
ha nem elég köss rá biztosítástazért valljuk be vegyünk 10 000 magyar MSI vásárlót
abból 100 nekiáll és becsmérli.... Az nálam 1% annak fele általában sarkít vagy béna....Lehet régi...Lehet új... Ha eltörött! Megújul! Laptopok mechanikai problémák javítása
-
törölt tag
Ott a pont a mesternél! Nekem is egy ex700x-em van amit agyon össze vissza szidtak,hogy ilyen szar,olyan szar, közbe fejlesztve lett a vga benne egy 9600m gt-re gx701-es bios-al hogy ne csökkentettbe menjen és tökéletesen üzemel,nagyon megterhelő játéknál is csak max 90 fokos a vga. és még nincs hütés mod benne... Én nagyon kellemeset csalódtam az msi-be az egyik asztaligépemnél,amibe az alapap msi volt,és igy jutottam el oda,hogy mivel alaplapba bizonyitott nekem,ezért megpróbálom a laptopot is. és itt is bizonyitott az msi számomra, pedig világ életemben elfogult voltam az msi-vel szemben. én csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
törölt tag
válasz Balázs1986 #16129 üzenetére
Kedves gx701(ex700x) tulajok. Megvan a megoldás,ha kikapcsol a monitorotok az új nvidia drivernél. én leteszteltem nekem müködik.Ajánlom megnézni ezt a videot,amibe meg van minden info ami kell hozzá. nem kell hozzá nagy szaktudás,elég ha megtudod nyitni a registry-t és meg találod az adott mappát. oda kell pár dolgot hozzá adni,dword-be akár 64-bites rendszert használsz,akár 32-bitest.
És a video amit [Igértem!]
Remélem sokembernek tudtam ezzel örömet szerezni,nekem nagyon nagy öröm volt,hogy müködik rendesen.Üdv és várom a vissza jelzéseket !
Ui. Mindenkinek jó akinek ilyen problémája van az nvidia-val,hogy új driver után szarakszik.(Fekete kép,fagyás,összeomlás)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest