- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Na, megtuningoltam egy kicsit a Gx701-est, mert idegesített, hogy 50-52 fokos a 9600GT GPU terheletlenül is.
Szétszedtem a gépet, pedig még garanciális, de ismerve az MSI szervizét, inkább bevállaltam a garvesztést, minthogy az egyébként a melegre érzékeny 9600-as 2 nappal a gari lejárta után adja be az unalmast.
Lepippantottam a tápot az egyetlen ventiről, mert láttam, hogy bazi nagy FET-je van, tehát röhögve el fog bírni két ventit is:
Elcsűrtem a kábeleket a videókártya közelében a nyák szélére az általam felragasztott csatiig: (ez egy kicsit gány lett):
Így teker végig az alaplapon:
Majd a ventit ahol gyárilag illene lennie oda beragasztottam. Sajna a házával együtt már nem fért volna be így most a közelben az összes alkatrésznek jut majd a friss szellőből:
Nagyban jobban látszik:
Sok reményt nem fűztem hozzá. Viszont kellemes meglepetés ért, a GPU 40-41 fokos lett, és az alaplap is hűlt 3 fokot. Mennyit számít egy nyamvadt kis légkavaró,,,
Más egy baromság a HannStar-tól: (ők gyártják ezt az notit)
A tápkábel fémes árnyékolását simán ráragasztották a VGA kártyára, ami persze le is testelte az egyik FET-et. Ami már nem nagyon működött, tehát ki is cseréltem ha már szétdöntöttem a gépet. A kábelt meg betekertem hőálló szalagba, hogy ez megint ne fordulhasson elő.Barmok.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ludsimon
veterán
válasz KillHates #11250 üzenetére
Szétszedve 100%-ig még nem volt, de nem is merem bevállalni.
Hátul a lemezeket csavarozgattam le eddig. Tegnap volt rendesen kitakarítva, kiporszívóztam 1600W-os porszívógéppel (jól szív), a porfogó rács viszont megfogta a nagyobb szöszöket azokat pedig tűvel piszkáltam ki.
Proci nem volt újrapasztázva még soha.
Elakadtam ott, mikor kicsavartam a procihűtőbordákat tartó csavarokat (4db rugóval erősített) és nem akar lejönni. Pedig nagyon szeretném újrapasztázni.Látom te ismered a Clevo-kat volt már vele dolgod?
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz KillHates #11252 üzenetére
Látom te nagyon vágod ezeket a hardveres cuccokat.
Most, hogy láttad az MSi szívét mi a véleményed az MSi-ről?Nekem a GX720-as nagyon tetszik, ilyet is szerettem volna venni, csak lebeszéltek az MSi-ről a "Milyen notebookot vegyek?" topicban. Azt mondták vagy HP, Dell, vagy Lenovo.
undefined
-
ludsimon
veterán
Levettem a napszemüveget.
undefined
-
Heliox
csendes tag
Sziasztok, Vr630x-re szeretnék Linux Ubuntut felrakni, de fekete lesz a képernyő és nemtölt tovább telepítésnél achit ki be kapcsoltam ugyanaz a probléma, hogy lehet felrakni rá ?
-
ludsimon
veterán
Egy kis sufnituning mennyit számít:
Volt itthon egy 9V-os 900mA-es tápom, rákötöttem a ventit és ez lett a végeredmény.
Addig tökéletes amíg meg nem jön a hűtőpad.
Annyit hozzáteszek mikor bekapcsoltam XP boot, bejelentkezés és a HD Sentinel venti nélkül 33 fokot mondott. Most ventivel használat közben 29 fok.[ Szerkesztve ]
undefined
-
urbanjozsi
senior tag
Elérkezett a nap amikor is aZ MSI VR630X-051HU laptopomat leadtam szervízbe Az okok: a képernyő egyszercsak kifehéredik, vagy kivilágoskékesedik. Bekapcsoláskor valami kerreg majd egy idő után abbahagyja. Naponta egyszer kétszer lefagy. Na majd az okosok megmondják...........
-
nagyúr
válasz ludsimon #11253 üzenetére
Szia!
Persze, volt már a D470-el dolgom, bőven, hiszen 12 éve szerelek notebook-okat. Az a megoldás a hűtőbordád kirobbantására, hogy:
- vedd le a hűtőborda feletti műanyag lemezt, de a borda csavarjait hagyd békén.
-kapcsold be a gépet akku nélkül és járasd töltőről 10 percig, hogy jó meleg legyen.
-ha már forró a borda és a venti is ment már egy ideje, akkor húzd ki a töltőt (a gép eldobja majd az agyát)
-most csavard ki a 4 lefogató csavart
-a bordát finoman mozgatva le tudod majd emelni, de vigyázz mert a lamellák nagyon könnyen megvágják a kezed!!
- kelleni fog egy tapétavágó kés penge; ezzel tudod majd levenni azt az aluminium szart amibe a procid bele van nyomódva. Amíg még meleg a borda viszonylag könnyen le tudod majd vágni azt a sárga valamit amivel oda van ragasztva.
-tisztítsd meg teljesen a bordát és a procit
-használhatsz sima fehér hővezető pasztát nincsen szükség csoda kencékre, a notebookoknál nem annyira érzékenyek erre mint a túlhajtott asztali gépek.Sok sikert!
következőre:
Nyugodtan vegyél MSI-t, szar, de legalább olcsó. Ilyen teljesítményű hardvert kb 3x ilyen drágán kapsz meg DELL-ben, HP-ban... És a HP is egy rakás meleg xar. A DELL az nagyon jó, de egy combos XPS fél millió forint.
Használd a szerkesztés gombot, mert a modik pitsán fognak rúgni!!!
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Jön a jóidő és a notim izzad néha rendesen.
Hol tudok és milyen tipusú hűtőpadot venni alá? 17"-os és 1 nagyon nagy venti legyen benne.Köszi!
MSI GX 701-95HU
[ Szerkesztve ]
-
mc-4
aktív tag
Már ezzel is kibékülnék.Hol lehet kapni?
-
mc-4
aktív tag
Vissza lapoztam az idő kerekét, de nem találtam meg, valaki rakott fel brutál noti padot.
Emlékszik a tipusára valaki linkeljen légyszi! -
Rellind
senior tag
M673X helyzetjelentés:
Júniusban lejárt volna garancia,és úgy gondolta gépem el látogat addig még egyet a szervizbe. Lehet az intenzív használat eredménye(napi 10-14 óra), de se kép se hang nem jön ki belőle. Bekapcsolom, a kijelzőn semmi,vinyo nem pörög fel,numlock-ra capslockra nem reagál...(nem ég a led) Sztem alaplap...(én kis okos )
Gatya....
Remélem ugyanúgy Go7600-val kapom vissza -
ludsimon
veterán
Nem akar valaki egy Clevo D47V-t? Majdnem ilyen van nekem is, csak az enyém HT-s, és 1GB ram-os.
Megkedveltem.
De nem vennék még egyet.
Inkább jobbat.undefined
-
nagyúr
-
nagyúr
Vettem ma egy ilyet, nagyon jól teszi a dolgát:
A hőmérsékletek:Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Rellind #11269 üzenetére
Szia!
Hát lehet az bármi, szerintem a hirtelen jött meleg viselte meg. Reméljük nem alaplap, mert akkor vagy 2 hónapig nem kapod vissza. Ha visszakapod, akkor biztosan azzal a konfiggal amivel leadtad, vagy ha a VGA kártya szállt el, akkor legfeljebb jobbra cserélik. Ilyen szempontból korrekt az MSI szervize.
-
nagyúr
válasz ludsimon #11275 üzenetére
Szerintem nyugodtan vehetsz MSI-t. Ha a Clevo D470 eddig kibírta nálatok, akkor gondolom tudtok vigyázni a gépekre. Márpedig a D470 gy beteg, kényes rettenet. Nekem is volt, szerencsére ellopták mielőtt beszart volna
Nekem a 701GX bejön, nagy batár péklapát, van benne hely a levegőnek, hogy elég szellős legyen és nem fülledjen be mint a 600-asok. Ja, és a fullos modellt 200 körül már megkapodTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ludsimon
veterán
-
nagyúr
válasz ludsimon #11278 üzenetére
Ha nagy gond van a géppel, akkor mindegyik szerviz ül rajta. A DELL, Lenovo, ACER 1-2 hetet, A HP 2-4 hetet, és a feketeseggű MSI 2-6 hetet, az überállat megaszopás az ASUS az NSE Hungária Kft-vel. Azok nem elég, hogy lassúak, de még elég bénák is szoktak lenni.
-
Laraxior
titán
WIN7-re jók a driverek? úgy gondolom kipróbálom holnap a 64bitest
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Kolondrum #11283 üzenetére
7077,de lehet hogy 32bites lesz belőle.... 1GB ramért nem fogok kinlódni
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
félisten
válasz Laraxior #11284 üzenetére
Én a 68-at tenném fel! De ahogy gondolod! Tedd fel aztán nézd meg kell e driver, ha a vga problémás, de nincs win7-es akkor vistást tuszkold fel. Nagyon off volt! Többit tedd fel a win7 topicba, most úgy is pang!
Amúgy olyan 3.5gigát látni fog a 32-es.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Laraxior
titán
válasz Kolondrum #11285 üzenetére
most a Vista csak 3GB-ot lát....
-
legenda
válasz Kolondrum #11287 üzenetére
sajnos több összetevő függvénye, bizonyos notikban sok más megcímzendő memória van még a videókarin kívül is! az asus notim integrált videókaris, és ennek ellenére is csak 3.12 gb adott vista 32 bit mellett a 4 gb-ból - pedig a különbözetet nem képes egyedül csak a vga benyelni...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Laraxior
titán
válasz Kolondrum #11287 üzenetére
3070MB a pontos valahonnan még összekaparok fél gigát
-
nagyúr
válasz ludsimon #11280 üzenetére
A HP ugyanolyan szutyok Hannstar vagy Compal gép mint az ACER-MSI-ASUS trió.
Ha Compeq alaplapos gépet akarsz, akkor DELL, Lenovo, Toshiba. De ezek sem olyan patentek mint régen...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Laraxior
titán
válasz vranyek #11295 üzenetére
tehát akkor jó lesz rá a driver...akkor elkezdem tölteni, szerintem ma este fel is teszem köszönet Uraim
mellesleg sikerült belőnöm a VGA-t is "enyhe" tuninggal.... még alakul a téma,de már szépen üzemel
Windows 7 build 7106 ez lesz a nyerő[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
külső winyora telepitettek már oprendszert? ki kéne venni hozzá az SSD-t mi? hiába állitottam be biosba, hogy.... mégse látta Vista telepitő a külső winyot,pedig e-satán volt
-
Laraxior
titán
válasz vranyek #11299 üzenetére
64 bites... aszongyák nem tuti.... ezért teszem a 7077-est
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest