Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • assemble

    addikt

    válasz schawo #21481 üzenetére

    +Ati1979: Tudok a hdtracks-rol, es nem veletlen irtam, hogy tenyleg elterjedne; ertsd: bekerul a koztudatba, es nem csak az audiofil <1% tud csak egyaltalan a letezeserol. Ehhez pedig annak koze nincs. Arrol nem beszelve, hogy az altalanos hangminoseg is erosen valtozo ott.

    "Lásd "Mastered for iTunes", sokszor a legjobb kiadás."
    Ez sokkal inkabb az osszes tobbi kiadast minositi, minthogy barmi jot is elmondana arrol a hangminosegrol, amihez itunes-on hozza lehet jutni. Az utobbi idoben egyre gyakoribb, hogy mar a master is rossz minosegu, mert az embereket nem erdekli, megveszik rossz minosegben itunes-on, fogalmuk sincs hogy letezik jobb, az ujabb generaciok lehet, hogy soha nem is hallanak mar jobbat. Es ezen pont nagyot segitene, ha bekerulne a koztudatba a jo hangminosegre valo odafigyeles, amihez eleg jo uton jar a pono.
    Egyebkent ahogy olvasom, ez mastered for itunes is legfeljebb a CD minoseggel vetheto ossze, de altalaban azzal sem, ami nem veletlen, mivel lossy az is. Az eredeti master hangminosegehez vagy vinyl-hez meg nyilvan semmi koze nincsen.

    "Ez csak annyit mutat, hogy sikerült csúcsrajáratni a bullshitgenerátort :)"
    Vagy hogy epp tenyleg jo uton jarnak, es tenyleg tobben vannak, akik jobb hangminoseget akarnak.
    Tenyleg fel nem fogom, hogy mi bajod van vele. Most komolyan, magyarazd mar el.
    Neked szemelyesen mi hatranyod lesz belole, ha ne adj isten tenyleg sikeres lenne a cucc?
    Ha maga a lejatszo nem is tetszik, ha az egesz cucc hidegen is hagy, neked nem lenne jo, ha jobban bekerulne a koztudatba a hangminoseg kerdese, ha jobb minosegben jelennenek meg zenek? Szerinted minden rendben van azzal, hogy manapsag gyakorlatilag kb ott tartunk, hogy sokan eletukben nem is hallanak jobbat parszaz kb/s-es lossy szemetnel? Mitol lesz kifejezetten rosszabb neked ami miatt tamadod? Mi motival?

    raven12: ez csak viszonyitas kerdese. Amig konkretan nem jelenik meg, nyilvan nem lehet biztosat mondani. De valoszinuleg nagyjabol barmilyen "mp3 lejatszo"-nal (amilyen topicban vagyunk) klasszisokkal jobb lesz, mert nem epp az mp3 a celformatum, amihez keszul, es ez elmondhato a tobbi lejatszok tobbsegere is, hacsak nincs valakinek monjduk legalabb $1000 arkategoriaju audiofil zenelejatszoja (akik szerintem eleg erosen kisebbsegben vannak itt is, es barhol mashol is).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák