Hirdetés

Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Nem tudom ez mennyire mélyvíz, de a sima Defy topikban múltkor kérdeztem, hogy miként lehet kiirtani a kamera idegesítő és túl hangos zárhangját a telefonból. Egy kis kísérletezéssel sikerült pofon egyszerű módon megoldani... szinte már csapkodtam a fejemet, hogy miért nem ezzel kezdtem, ahelyett, hogy feltettem egy ilyen kérdést.

    (Csak simán kimásolom onnan, itt talán még az első posztban is elférhet)

    Kamera zárhang eltüntetése Android rendszeren:

    (A leírás haladó felhasználóknak készült mert nem ismerteti az egyes fogalmakat, noha igazából pofon egyszerű az egész. Ha nem tudod mi az a root akkor előbb olvasd át az első posztban a menetét).

    1.) Szerezz root jogokat a rendszer felett ha ezt még nem tetted meg.

    2.) Tölts le egy olyan fájlkezelőt, mely a telefon belső memóriájában is tud kotorászni (pl: Root Explorer, vagy amit én használok az CM7 alatt rootolható ez pedig az ES File Explorer).

    3.) Ha a fájlkezelőd megkapta a superuser (root) jogokat, akkor irány a telefon gyökere, azaz a belső memóriája, mely független az SD kártyától. Itt a következő elérési utat kell megkeresned:

    ROOT/system/media/audio/ui/

    4.) Az itt található hangfájlok az állapotjelző hangok és ezek között van a "camera_click.ogg", amelyet csak simán át kell nevezned és a rendszer nem fogja lejátszani. Én törlés helyett átneveztem "camera_click_X.ogg"-re. És láss csodát, már ha akarna sem tudna semmiféle hangot kiadni a kamera (kivéve a videó felvétel vagy az Auto Focus visszajelző hangot, de lásd később az 5. pontot). Persze átnevezés helyett tetszőlegesen kicserélhető más hangfájlra (pl: halkabbra, kevésbé idegesítőre), csak ugyan ezen a fájlnéven kell bemásolni ide.

    5.) Opcionálisan megkeresheted a "system/media/" mappában a többi hangot is amit csereberélhetsz vagy szintén némíthatsz a fenti módszerrel.

Aktív témák