-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz poli27 #44949 üzenetére
Nem egészen csak részben, de azért tisztítótornyot csinál a jobb színátmenetek érdekében, de az lehet sokkal kisebb és így kevesebb anyagpazarlás.
Tökéletes megoldás csak a többfejes nyomtatóval van, de hát nézd meg a Prusa XL-t, a beállítását 5 fejjel és persze az árát is. És hát azért a szép színs nyomatokkal még ott is vannak problémák. -
fabula
őstag
válasz Tomika75 #44950 üzenetére
A BS-ben és az Orca-ban is be lehet állítani, hogy egy a többszínű nyomtatás mellé mellé rakott bármilyen más nyomtanivalóba (funkcionáli vagy szórnivaló) tisztítson a tisztítótorony helyett és akkor az szép színréteges lesz a színváltásokkal szinkronban.
Csak arra kell figyelni, hogy magasabb legyen, mint az eredeti színes nyomtatás. Ez a tárgyba tisztítás, ez is egy opció, ha kell valami, ami ennek megfelel.[ Szerkesztve ]
-
PSasa
tag
Creality K1 klipper nyomtató fw frissített 1.3.3.5-re. Utána self-check. Crelity silcer rendben fut, de az ORCA-t ha megnyitom a device részen ez a figyelmeztetés fogad:
Az én tudásom itt már kevés. Plz segítsetek, hogy most mi van, mit tegyek. Klipper újra indítása, Firmware újraindítása nem oldja meg.
Azóta Orca-al még nem nyomtattam.
Kösz -
őstag
Semmit, K1 Max is ilyen, a creality féle fw kicsit herélt így tippre. Mióta megvan (kb 2 hónapja) rootolva van, nem volt belőle baj eddig. Nálam néha bedobja, hogy az MCU fan adatait nem tudja lekérdezni, ez is creality bug, pár perc után magához tér.
[ Szerkesztve ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
FNG
kezdő
Sziasztok!
Adott egy MK3 ami 5 éven keresztül tökéletesen nyomtatott, soha nem volt rajta cserélve vagy állítva semmi. 5 év használat után a fűtőblokk mellett elszakadt a fűtőtest kábele. Kicseréltem a fűtőblokkot és azóta bármit csinálok nagyon szálaz nyomtatás közben. A mellékelt képen lévő bal oldali tárgyat produkálja. Ezután kicseréltem a következőket: fűtőblokk, fűtőtest, termisztor, nozzle. Ezzel az új felállással a jobb oldali tárgy született. Próbáltam a retracton állítani, semmi változást nem tapasztalok.
[kép][ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Honnan a legérdemesebb perpill filamentet rendelni?
Inkább olcsóbb legyen mint szuper minőségű, tökéletesen megvoltam eddig a creality value pack-al és a 10 éves örökölt wanhao filament szettel.
Köszi. -
AndrewTdi
addikt
-
TeebyKay
őstag
SUNLU jó árban van de perpill kb üres az eus raktár Mennyi időnként szokták tölteni?
-
poli27
Topikgazda
válasz TeebyKay #44963 üzenetére
Variometrum 3D nyomtatás - Variometrum webáruházWebáruház
vedd innen jó áron van
-
RicsiSuly
aktív tag
Már irtam párszor feljebb toltam a keretet
Sovol SV06 Plus 290$ ezzel nemlesz már szenvedős a nyomtatás? (150mm/s)
Van egy cukrászkellékes boltom ezzel már gond nélkül tudok nyomtatni sütikiazurokat?Üdv SRicsi
-
fabula
őstag
A tegnapi Bambu AMS filament hulladék spóroláshoz egy videó, a leírásában pedig ott a Makerworld-ös link is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz poli27 #44964 üzenetére
Ezek jó minőségűek? Holnap jön a Formfutura és Polymaker filamentem, persze jóval drágább volt...
Bocsánat ha hülye kérdés, csak pár hete van nyomtatóm. Gembirdet olvastam hogy nem jó minőség.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Imy
veterán
Markerworld modells hungary csoport. Az markerworld oldalra feltöltött fileokat meg tudod osztani, és a tagok kölcsönösen letöltik. Így egy pár értékes ponthoz lehet jutni. Csatlakozzon aki szeretne.
-
Reggie0
félisten
Elegoo saturn 2 megint kaphato europai raktarukbol, ha valakit erdekel.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Filament szárítón vacilálok egy jó ideje, de nem tudok dönteni
Sovol SH01 - mert nagy, ventis, de csak 50 fokot tud
Sunlu S2 - mert tud magasabb hőfokot, ez tetszik a legjobban, de nincs ventije
Eibos Easdry - ez elvileg tud magasabb hőfokot, van ventije is, de nem időzíthető, nem lehet pontosan állítani
...meg még ezer másik példány a fentiek csoportjábaAlapból PLA-PETG, talán ABS szárításra kellene (meglepett, hogy a most 1 hete kint lévő PLA is pattogott nyomtatáskor), gondolom a nylon amúgysem szárítható ezekben, szóval nem tudom, mi az a max hőfok, amire lőni kéne Meg a venti mennyire showstopper, ha nincs..
-
KisBundi
őstag
A régi műanyag Gembird orsó súlyát nem tudja valaki?
-
KisBundi
őstag
válasz Mr.Csizmás #44980 üzenetére
Azt megköszönném. Neten hiába kerestem, ez pont hiányzik mindenhonnan. Csak az új papír orsót találtam meg.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
Már 2023 év eleje óta csak az új, ventilátoros Sunlu S2 szárító kapható, tehát kb. egy éve . Én tavaly vettem egyet és van benne ventilátor, de egész halk, csak közelről hallod. Nem 0 dB (decibel, db az darab ) a hangja, de nyugodtan lehet mellette (kb. 3 méterre) aludni .
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Köszi a válaszokat, akkor ez el is döntötte a kérdést
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Qidi Imate S nyomtató. Most kicsit szétszedtem a fejet, mert takarítottam, meg fúvókát cseréltem. Miután összeraktam, el akartam indítani a felfűtést (kalibráláshoz), de nem fűt a fej. A hőmérséklet érzékelő rendben van, mert mutatja a hőmérsékletet, de a fűtés rákapcsolása után kb 10 másodperccel hibaüzenetet ír a kijelző és a fej hőmérséklet semmit sem emelkedett. Kikötöttem a fűtőszál vezetékeit, mértem rajtuk ellenállást: 75 Ohm. Gondolom ez rendben van. Nekem így laikusként úgy fest, hogy az alaplappal lesz probléma.Igazam van? Javítható? Nincs esetleg valahol egy biztosíték a fűtő betétnek, amit ki kellene csak cserélni?
Köszi előre is mindenki segítéségét!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ParadoxH
tag
Tippre a módosítók (hú de hülyén hangzik lefordítva ) mezőben keresném először a hibát. Ott 30-50 es limitek vannak.Ű
up: Közben most látom, hogy figyelmetlen voltam a kérdéseddel kapcsolatban, hogy mire vonatkozik.
Egy hasonló hibát kaptam rákeresve.[ Szerkesztve ]
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Joshi
titán
válasz ParadoxH #44987 üzenetére
Kipróbáltam a Bambu nyomtatóval is ezt a kockát a saját szeletelőjével (Bambu Studio), de ott is ugyan ez a jelenség. Annyi különbséggel, hogy a Bambuál gyorsabban nyomtat ami érthető, hiszen modernebb nyomtató. De pl a kocka lassabb rétegeit miért nyomtatja ennyivel lassabban? Még a kitöltés rácsát is, pedig azt azért nyomtathatná gyorsabban is.
-
Joshi
titán
válasz szabieable #44989 üzenetére
A volumetric flow 10 mm3/s-en van, de ugye ezt le kellene kalibrálni hogy tud-e annyit a nozzle. Szerintem ez reális. A minimum layer time-ot nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz szabieable #44991 üzenetére
Nem akarom kalibrálni, ez az érték (10) alapba benne volt a Prusa Slicer Kossel profilba. Gondolom ez jó érték, habár ez filament függő is.
-
matta2003
tag
Sziasztok!
Magyarországon tudtok olyan gyárról/gyártóról stb, ahol nagy mennyiségben gyártanak gyantás nyomtatóval?[ Szerkesztve ]
nem 21 éves vagyok...
-
Joshi
titán
válasz szabieable #44994 üzenetére
Én azt írtam hogy kalibrálni kellene, amúgy nem akarom. Ez 10 köb mm/s, de a Bambunál is 12, szóval azzal nem lehet gond.
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
FNG
kezdő
-
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
csendes tag
Halihó! Van egy kb másfél éves Artillery Genius Pro nyomtatóm. Eddig PLA-val, meg PETG-vel nyomtattam. Nagy felbuzdulásomban pet palackból készítettem vagy öt-hatszáz méter filamentet. Három-négyszer nyomtattam is belőle, de nem az igazi, mert minimum 260-270 c fok kellene hozzá. A gépen 260 a max, amin tlmelegszik és letilt. All metal hotendre cserélném a teflonos gyárit, de nem tudom megemelni a hőfok limitet. A firmware-t frissítettem, de a hőfok limit ugyanaz. Valaki csinált már artillery-n ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kupon kunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Crypto Trade
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lexus, Toyota topik
- Robotporszívók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest