-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demo07
aktív tag
válasz Scallion #44697 üzenetére
Nyomás próba alatt ezt a folyamatot értettem.
(#44700) Reggie0
Köszi a tippet, tank tisztítás még nem volt, csak a z-offset-et állítottam, majd ma fogok bele resint önteni.
Tank tisztításhoz mennyi tegyek bele? Elég ha éppen ellepi az alját, és max 2-3mm áll a tank alján? -
Scallion
senior tag
válasz Demo07 #44702 üzenetére
Szerintem ezt nem szabad csinálni. Gondolj bele, fellazítod leküldöd home-ba , akkor ugye rászorítja, te meghúzod a csavarokat, felemeled hogy jó legyen le okézod a z-t. Aztán ráteszed a tálcát és leküldöd home-ba? meghúzott csavarokkal? jó hogy nem töri be a displayt. z beállítás után már csak nyomtass. (de nekem csak a mars 2 pro-val meg feljebb van tapasztalatom,lehet neked így kell, de nem hiszem)
[ Szerkesztve ]
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok
Jelenleg egy Sovol SV07-es nyomtatóm van, a közeljövőben szeretném eladni és venni egy kicsit nagyobb nyomtató felülettel rendelkezőt. Bambulab A1-re gondoltam ami bele fér a keretbe. Esetleg más alternatívát tudnátok ajánlani?
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
fabula
őstag
válasz gothic20 #44704 üzenetére
Hidd el, "asztalrángatós" kategóriában már csak a Prusa MK4 van versenyben vele, de egyenlőre kissé vesztésre áll, az árról nem is beszélve.
Ha belefér a keretedbe, vedd meg a Bambu A1-et.
És nem, nem vagyok sem Bambu fan sem gyári "ügynök", csak vettem egy P1P-t tőlük lassan egy éve és azóta csak nyomtatok, alig győzöm filamenttel .
Korábban már leírtam, hogy ez a 6. 3D nyomtatóm, de még az előző egész jó nyomtatótóm sem hasonlítható hozzá, akkor a különbség a Bambu javára.
A1-em ugyan nincs, de mind a Bambu fórumokon mind a nevesebb 3D-s youtubber tesztelők ugyan úgy nyilatkoznak róla (meg az A1 miniről is), mint anno a P1P-ről.
Szárazabb, tisztább élmény .
Persze ez csak az én véleményem, ezt is vedd figyelembe, nehogy megint "megvádoljanak" azzal, hogy "mindenkit rá akarok venni" a Bambu vásárlására .
Az előzőz egyre jobb nyomtatóim után is egy más élmény a Bambu-val nyomtatni, ezt tudom és értékelem. Pedig már több, mint 6 évem van a benne a 3D nyomtatásban, tesztelésben, kísérletezgetésben, moddingban, talán ezt is untam meg, mikor a P1P megvásárlása után rájöttem, lehet ezt sokkal egyszerűben is csinálni . -
fabula
őstag
válasz Scallion #44703 üzenetére
Szerintem is igazad van, ennek semmi értelme, mivel ez a menüpont a papírlapos 0 szint beállításhoz van. Szerintem.
Mondjuk nem is olvsatam sehol olyat, hogy ezt az alap szintezésen kívül másra kellene használni. Nekem Mars 2-őm van és annál sem így kell .[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Demo07 #44702 üzenetére
Tank tisztitas csak akkor kell, ha maradvanyok vannak a FEP-en.
#44703Scallion:
"Aztán ráteszed a tálcát és leküldöd home-ba? meghúzott csavarokkal?"Mar miert tenne tonkre? Ugyanoda kuldi vissza, ahol kalibralta, mert az a z=0. Annyival nem tudja benyomni a kijelzot, plane, hogy felfekszik a teljes feluleten, igy nem lesz egy pontban nagy nyomas. Raadasul a papirlap es a fep vastagsaga kozott parszor 10 mikrometernel nem lehet tobb, az meg boven keves, annyira azert nem rugalmatlan az lcd.
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
Amúgy emberünk holvan? Valamit reagálhatna.
-
Scallion
senior tag
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
PLA filament tárolás és szárítás témakör:
Ha "légmentes" dobozban tárolom a kinyitott filamenteket, akkor azzal nagyon rosszat nem csinálok, ugye?
Illetve ha a lakás száraz (néha túl száraz is, <40% RH), akkor is kellhet szárító, ha nem használom el gyorsan a filamenteket? -
TheProb
veterán
Légmentes alatt olyat értesz, ami nincs vákuum alatt csak szimplán szigetelt a fedele? Szilicagéllel jobb lehet, mint a semmi, de a vákuum az igazi papírforma szerint.
Ha már tárolás. Ezt a fajta vákuum tasakot nem ajánlom senkinek, egy hulladék. Lehet csak nekem sikerült átlag alatti minőséget vennem, de szinte az összes zacskó visszalevegősödik relatíve gyorsan. Ez egyfelől azért, mert baromi könnyen kiszakad, elreped maga a zacskó. Meg többnél szar a simitózár is. Az meg hagyján, hogy maga a vákuumozás is egy kínszenvedés.
Valakinek van esetleg bevált "verziója"? Amúgy az Eryone-os gyári zacskók marha masszívak és simitózárasak is, ha azokra lehetne valami szelepet heftelni, az már fasza lenne szerintem.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Szikravadász
csendes tag
válasz TheProb #44717 üzenetére
Megerősítelek benne, valóban nem ér semmit. Hamar visszalevegősödik, nehéz lezárni és merev, mint a papír. De legalább zörög-csörög.
A Filanora tekercsekhez adnak jól záródót, de nem vákuumozható. Nálunk 35% alatti a páratartalom, vákuum nélkül, csak lezárva egy szilika zacsi társaságában jól bírják (PLA, PETG). Viszonylag ritkán nyomtatok, így elég sokat "tárolódnak", de ebből még nem volt problémám.[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz Mr.Csizmás #44721 üzenetére
Biztos jó a pumpa az IKEA-s tasakhoz? Kép alapján annak is menetes, pozitív szelepe van. A linkelt pumpa ránézésre csak sík szelepre illeszkedik normálisan.
Amúgy ez az IKEA-s tasak nagyon nagy, 2-3asával lehetne bele tekercset pakolni.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Kinyomtam ezt a Recaro ülés style telefontartót, elég pöpec. A bukókeret elmehetne string, overhang tesztnek is. (seam-et elbasztam, pont a támla közepén van. )
-
fabula
őstag
válasz Mr.Csizmás #44721 üzenetére
#44718 hsz-emben linkeltem a Sunlu vákumos zacskót meg van hozzá király kézi pumpa is.
Én már sokféle zacskót meg pumpát kipróbáltam, de ezek sokkal jobbak, mint bármi eddig.
A pumpához meg nem kell áram sem és mivel nagyméretű és menetesen megy rá a zacskó szelepére (amin van menetes zárósapka is), tényleg könnyedén és gyorsan lehet vele vákumozni.
Az ára sem borzasztó a minőségéhez képest. -
-
fabula
őstag
Én a Bambu AMS-ből jellemzően nem veszem ki a filamentet, csak ha hosszabb ideig nem nyomtatok, leginkább csak cserélgetem őket, mikor mi kell a nyomtatáshoz csak egy AMS-em van ).
Régebben a külső adagolású tekercseket mindig levettem és mentek vissza a vákumos zacskóba, de az AMS-ben van egy halom szilikagél (nyomtattam bele tartókat mindenhová) meg elég jól is zár. Ja meg tettem bele egy pára és hőmérséklet mérőt, azon látni, ha cserélni kell a szikagélt, amit meg kiveszek belőle elszíneződött szilikabogyókat mennek szárításra és vissza egy légmentesen záródó üvegtartályba.
Én vettem akciósan egy Sunlu S2 szárítót, főleg PETG-hez szerintem nélkülözhetetlen, de ha kell, PLA-t és ABS-t is szárítottam már benne, főleg régebben vásárolt anyagokat. Nyomtatáskor észre lehet venni, ha már vizet vettek fel a filamentek.
Korábban én is egy aszalóban szárítottam, de azt már visszakapta az asszony végleg . Na meg ez kisebb helyet is foglal. Szerintem ez is egy szükséges kiegészítő, ha valaki komolyan gondolja a nyomtatást, akár hobbi szinten is. -
Marci79
senior tag
Üdv urak!
Ma összeraktam az első nyomtatómat. Biqu B1.
A próbanyomtatás:
-Sunlu eABS filamenttel
-235/70 fokos hőmérsékletek
-Cura 5.6-ban szeletelve
-50mm/s sebességgel
-0,4-es fúvóka
-gyári firmware (2022. márciusi)Érdekelne a véleményetek.
(Igen, korábban Sunlu T3-at írtam, hogy vettem. Nos, az is megvan még, ki sem bontottam a dobozból, mert lecsaptam a bikucira a nagyobb asztala miatt is. Az megy eladásra, a bikuci pedig megmarad.)"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Marci79
senior tag
válasz Scallion #44733 üzenetére
Köszi! Ezekszerint nem kell semmit állítanom? A felülete szép sima is, bár a kép neméppen adja vissza.
Ismerősék Flashforge Adventure 3-a sokkal rondábban nyomtat."Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
LógaGéza
veterán
Sziasztok,
Gondolkodok azon, hogy leporolom a nyomtatóimat, és visszatérek eme nemes hobbihoz.
Építéssel szeretném kezdeni, de nem tudom melyik irányba induljak, ezért szeretnék másodvéleményt kérni.
Egyik opció, hogy építek 0-ból egy Voron V0-t, a másik, hogy a meglévő Ender3v2-et alakítom át Switchwire-re. Árban kb ugyanott van a két művelet, mind a kettőnek van előnye-hátránya. A V0-nál attól félek, hogy kicsit a nyomtatótér, a SW-nél nem tudom, hogy az asztalrángatás mennyi problémát okozna.
Szerintetek merre induljak?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
SigSauer972
friss újonc
válasz fabula #44705 üzenetére
Szeritnem kvázi paradigma váltás van jelenleg az asztali nyomtatók világában a Bambu Lab nyomtatóival. Nyilván reagálni fognak rá a többiek is. Prusa szerintem sincs most versenyben. A K1 / K1 Max-ot nézegettem, de sok helyen írták, hogy mintha összecsapták volna, túl gyorsan reagáltak a Bambu-ra. X1C-im vannak, problémamentesek. Csak PLA-ra gondolokozom rajta, hogy beállítok A1-eket vagy P1S-eket. Az A1-nek vonzó az ára, de a P1S-sem vészes szerintem. FLSUN S1/T1-ekre leszek kíváncsi, illetve, hogy fog majd működni a kissé magasabb régiókban az X1E.
"Animae scrinium est servitus"
-
tibitron
tag
Üdv. rendeltem bambulab filamentet, de véletlenül a refillen hagytam, igy a spoon nélkül jött. Van esetleg valakinek akár használt Bambu pla normál filája, igazából a spoon miatt:) (nyilván pénzért:
-
fabula
őstag
válasz SigSauer972 #44736 üzenetére
A Bambu innovációi valóban felforgatták az évek óta szinte álló, apránként lépegető 3D nyomtató gyártók világát. ez igaz a Prusa-ra is.
Nyilván sokan elkezdtek kapkodni, amikor rajöttek, hogy a Bambu népszerűsége egyre nő és elszipkázza előlük a vásárlókat. Hiába volt előttük a Bambu nyomtató, azért még sem olyan egyszerű ilyen rövid idő alatt ugyan azt előállítani, hiába látszik kívülről egyszerűnek, mert az ördög az apró részletekben van. Kinézetre lehet "Bambu" a K1 sorozat olyan, mint a Bambu, de belbecsre nem olyan egyszerű ugyan azt megcsinálni .
Ha meg csak PLA nyomtatására kell egy második nyomtató, akkor én a P1P-t venném meg, mert PLA-hoz jobb a nyitott nyomtató. Nekem P1P van és bedobozoltam egy Vision házba (akkor még nem volt P1S), aminek egyszerű lekapni a két oldalát mivel mágneses rögzítésű. Amúgy ha abban gondolkodsz, hogy nem csak PLA-t, hanem időnként mondjuk pl. ASA-t is nyomtatsz benne, akkor meg a P1S lehet a jó választás, annak le kell venni a tetejét PLA nyomtatáskor. Arra én is kíváncsi leszek, hogy hogyan sikerül más gyártóknak felzárkózni a Bambu-hoz, de jelenleg a Bambu olyan a 3D nyomtató piacon mint a Tesla a villnyautók között . -
SigSauer972
friss újonc
válasz fabula #44738 üzenetére
Igen, azért P1S, mert ésszerűbb választás, ha mégis kell valami másra is . Igen, pl. ASA. Illetve 2 db X1C árába 3 db P1S fér bele. Saját shop és műhely kiszolgálására használom őket és nyilván nem mindegy a rendelkezésre álló kapacitás.
Ultimaker is sok szempontból irrelevánssá vált. Érdemes végigolvasni az ultimaker felhasználók véleményét, akik várásoltak Bambut már az Ultimakerek mellé. Amint a Bambu kijön egy 2 fejessel és/vagy egy pl. 400x400x400mm-essel, Ultimakernek is vége. Évek óta alszanak az Ultimakernél is. Majdnem azt vettem még tavaly, áldom az eget, hogy végül a Bambu mellett tettem le a voksom. FLSUN-ra vagyok kíváncsi tényleg. Nem sietnek, úgy látszik, ami nem is baj.
(Tesla is felkötheti most a gatyáját: BYD Seal )
"Animae scrinium est servitus"
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Próbálom kinyomtatni egy porszívó gombját, van egy rész ahol a levegőbe kell nyomtatni, hát support-al ez sehogy nem sikerül szépre. Se a fa, sem a sima verzióval.
Mit lehetne ezen még állítani? A modellen nem szeretnék változtatni, pont olyan mint a gyári alkatrész.
Az organic support úgy rátapad hogy késsel tudom csak lefeszegetni, de szebb a másik sem lett.Orva slicert használok. Pla 210 fok.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz syler123 #44740 üzenetére
Mint ahogyan írták, ha van AMS-ed, akkor PETG support interface réteg és 0 z távolság.
A másik, hogy 180 fokkal megfordítod és akkor a normál support alul lesz, ami gondolom nem látszik beszerelve. A PETG-s módszer olcsóbb, mint a PLA support anyag, ha csak nem adtak neked a nyomtatóhoz Bambu support anyagot is.
Ha nincs AMS, akkor a support z távolság 0,12 és vedd kisebbre a nyomtatási vsatagságot 0,12-re, akkor a ferde részek talán szebbek lesznek vagy próbáld ki a változó rétegmagasságot és esetleg csökkentsd hotend hőmérsékletét 5-10 C fokkal, hogy ne tapadjon annyira a supportra a tárgy.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz fabula #44744 üzenetére
Ez egy Sovol SV06 plus, nincs AMS. A nyomtatási vastagság 0,1 mm.
Ha megfordítom 180 fokkal, akkor minden supporton lesz és akkor a gomb része nem lesz ilyen jó minőségű, mert az a legszebb, ami az asztalra olvad. Igazából akinek lesz azt mondta jó így is, mert az a része nem látszik ki, csak a gomb, csak engem zavart, hogy ilyen rossz a supportnálÉlőben nagyon szép lett a többi része, nem recés, csak itt nagyon rázoomoltam a telefonnal, ez csak ilyen 20 x 30 mm-es cucc.
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz LógaGéza #44735 üzenetére
Esetleg lesd meg ezt: [link]
Egyszemélyes fejlesztés, bár mindig változik valami apróságban a visszajelzések alapján. Discord-on egész szép közösség alakult már. Mennek a tapasztalat megosztások és néha ez alapján módosítások.
Én pont most építgetem át a Ender 3 V2-t. Bár hátrányból, mert van sok dolog, amit nem tudtam jól kinyomtatni hozzá.
Mondjuk ehhez már gondolkodom, hogy inkább megbíznék valakit, akinek minőségibb zárt nyomtatója van, hogy nyomtassa ki. Mert én így csak azt tudom, hogy "ideiglenesen" összerakom, aztán kinyomtatom a hibás dolgokat, aztán átépítem.
Igazság szerint már nagy részt összeraktam és ma üzemeltem be először, hogy belőjem a Klippert. -
fabula
őstag
Benchy rajongóknak Benchy karácsonyfa .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest