Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz bbmt #37876 üzenetére

    Te kevered a P1P és az X1 tulajdonságait. Az X1 úgy van egyben, ahogy megveszed, arra nincs semmilyen mod. A P1P-re lehet venni kamerát, oldalsó tárgyhűtőt meg oldallapot, micsoda nagy modok :) . A lényeg a lehet, de nem kell.
    Pont azért mérhető össze a P1P és az MK3S+, mivel pl. egyiken sincs kamera, zárt ház, de mindkettőre tehetsz.
    Nem igazán értem, milyen moddolgatásokat írsz, ha megveszed a P1P-t, rögtön nyomtat mindenféle mod nélkül, de lehet rá tenni külön oldalsó tárgyhűtőt és akkor pont ugyan olyan gyorsan fog nyomtatni, mint az X1. Ha nem teszel rá ilyet, akkor is sokkal gyorsabb a Prusánál és modernebb a mozgásrendszere, valamint árban is összemérhetők.
    A P1P-n nics lidar és kamera sem, tehát nem muszáj X1-et venned, ha neked ezek értelmetlenek és a Prusán sincs egyik sem, tehát szintén összemérhetők alapállapotban.
    Az meg nem egy nagy mod, hogy bedobozolod, azt a Prusánál is szokták, ha pl. ABS-t is akarnak nyomtatni vele. Lásd a sok Lack asztalos modot. A P1P-re nem muszáj a gyártó által javasolt színes oldalakat használni, meg lehet sima plexiből is csinálni házilag olcsón közvetlenül a nyomtató keretére téve.
    Viszont később a P1P-hez is meg lehet venni a négy színű AMS modult mint ahogy a Prusához is az MMU2-t. Ebben is hasonló képességűek.
    Szóval semmi komoly mod nem kell rá, mint pl. az Ender 3-ra, vagy más nyomtatókra, nem kell mozgásrendszert módosítani, autoszintezést rászerelni, mágneses PEI lapot venni, hotendet és extrudert jobbra cserélni, stb.
    Az meg végképp nem érv, hogy a Prusa milyen régi tervezésű ez meg új. Az ár és aminőség meg a sebesség összehasonlítására linkeltem be a videót, nem a korszakok összehasonlítására :) .
    És nem vagyok sem Bambu Lab, sem más gyártó fanja elvakultan, mindig keresem a nekem optimálisat és ezt úgy teszem , hogy gyűjtöm az infókat több forrásból is, pl. elismert videocsatornákról, flehasználói fórumokból, stb.
    Ez természetesen változik az idők során, hiszen az elmúlt években sorra jönnek ki az egyre jobb és többet tudó 3D nyomtatók. Szigorúan az én véleményem az eddig tapasztalataim alapján, hogy jelenleg ár/érték/minőség arányában az egyik legjobb vétel lehet a P1P, de aki nem akar ilyet venni, az ne vegyen, csak ne legyen senki elvakult azért, mert neki van valamilyen nyomtatója, ami neki bevált és legyen nyitott az újra is.
    Nekem most is van nyomtatóm, de még egyszer sem írtam olyat, hogy valaki ezt vegye, mert ez a jó. Ha kérdeznek róla válaszolok legjobb tudásom szerint, de nem esküszök rá egyedüli márkaként, már csak azért sem, mert már volt öt különféle nyomtatóm, különféle mozgásrendszerekkel négy féle gyártótól (XZ-head mint pl. a prusák, delta, core xyz) és kiismertem a tulajdonságaikat, hibáikat, erényeiket és határaikat.
    Ja és nem kapok pénzt egyik gyártótól sem, hoyg itt leírom az én véleményemet :D .
    Ui.: továbbra sem ekézem a Prusákat, bármennyire is ezt állítja Tikakukac :DD ! De már van jobb és mindegy, hogy hét év múlva, mert most most van és az a kérdés most mi éri meg azt a pénzt, amit kérnek érte és mit adnak ennyiért, nem pedig az, hogy tavaly, tavelyelőtt vagy 7 éve mi volt a jobb.
    Aki most vesz új 3D nyomtatót, szerintem annak ez a fontos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák