Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz fabula #3473 üzenetére

    @Komi875: javaslom egy ATX tápról tápláld meg a boardot, heatbed/hotend nélkül. Ha bekapcsol, feléled akkor az nem sérült. Még a hotend is kipróbálható atx-ről, 1 12V-os ágról. A hotbed esetén már fogj össze legalább 2 db 12V-os ágat.

    @fabula:
    Arduinoban nem kell baud rate-et megadni csatlakozáskor, cura/pronterface/etc viszont igényli. Ha nem azt adod meg, ami a FW-be van kódolva, nem fog tudni beszélgetni a szoft a boarddal.
    57600 az anet gyári baud rate-je, esetleg 115200 ha azóta változtattak, mióta az enyém kijött.
    Próbáld meg mindkettővel, az egyikkel kellene tudnia csatlakozni (nem veszélyes, nyugodtan babrálhatsz vele).

    Első réteg: az asztal szintezés érdekes dolog, legalábbis nálam. Beszintezem az asztalt, ahogy a nagy gumimacikönyvben elő van írva, papírlap, mágia, stb. Utóbbi időben már úgy csinálom, hogy papírlap alig moccan meg a nozzli alatt (üvegre nyomtatok).
    Ennek ellenére elindul a teszttárgy és az első réteg hulladék, alig tapad le vagy vonszolja a nozli a szálat.
    Ekkor szoktam elővenni a Z offszet állítási csodafegyvert. Beállítok egy szép, kövér 0.5-ös értéket, tesztnyomat és eldől, hogy mennyire kell még közelebb állítani a nozlit az asztalhoz.
    Biztos lesz, aki leugat, hogy mégse jó az asztal szintezés, jó asztal szintezés mellett nem kell Z offszetet állítani. Hát nálam kell, hogy miért...? Tudja tök. De pl most is, papírlap szorul a nozli és asztal között, ez volt a szintezés.
    Majd még 0.20 Z offszetet kellett állítanom. Így lett ilyen első réteg:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák