- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
válasz ricsip #70237 üzenetére
Hát ezt elég sajnálattal hallom...Baromi gáz szerintem, hogy a HDD semmilyen módon nem jelzi a felhasználó felé, ha éppen írási műveleteket végez
Én külső dokkolóba teszem ezt a vinyót, és le szoktam választani. Most ez akkor megszakíthatja a folyamatot, vagy az eszköz valahogy megjegyzi az aktuális folyamatot, és folytatja a következő bekapcsolásnál? Nekem mostanában amúgy is vannak gondjaim a lemez leválasztásával (bár nem elsősorban ennél a HDD-nél), gyanítom a mappa megosztás lehet a probléma, egyszerűen nem hajlandó leválasztani, mindig használja valami "program" (Unlocker persze ilyenkor nem lát semmit)... Ha már nagyon elegem van, elkezdem kilőni a feladatkezelőben az svchost-okat meg dllhost-okat, ami sokszor hamarabb vezet "balesetekhez", minthogy megoldódna a probléma....Fancy quote placeholder
-
King Unique
titán
válasz Memora #70305 üzenetére
Miért, egy SSHD, SSD vagy más adattároló talán jelzi a felhasználó felé hogy éppen írási műveletet végez, ha nem akkor meg miről is beszélünk?
USB-n a leválasztási probléma meg ugye nem ennek a topiknak a témája és nem is feltétlen SMR specifikus, az OS topikjában le lett írva arra vonatkozóan a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz silver-pda #70294 üzenetére
Mindhárom kb. egykutya, 2,5", SATA3, SMR, 2 év gyártói garancia, stb. Ha nem opció a 2,5" SAT3 SSD, akkor a 3 közül akármelyik megfelelhet a célra, meg talán gyárilag is hasonló HDD van / volt a játékkonzolban.
-
Memora
senior tag
válasz King Unique #70306 üzenetére
Köszi, ezt kipróbálom, csak jobb lehet, mint az én megoldásom
Fancy quote placeholder
-
Jahno
veterán
válasz King Unique #70306 üzenetére
És ha nem ír, hanem olvas?
-
Memora
senior tag
-
Memora
senior tag
válasz ricsip #70312 üzenetére
A másik módszerrel (225 eseménynapló) már megnéztem, a "system" tiltotta le a kiadást, úgyhogy ez nem sokat segített egyenlőre. A fenti módon viszont úgy látom, egyszerűen meg lehet szüntetni az adott megosztást is, vagy leállítani a munkamenetet, stb, úgyhogy ha legközelebb rakoncátlankodik, akkor ki fogom próbálni
Fancy quote placeholder
-
Hawk1979
őstag
Sziasztok. Milyen csendes,1-max 2TB-os winyót ajánlanátok ami csendes. Lehet 5400rpm-es. A feleségem sorozatait stremelném csak róla a gépről. 3,5 colos. Az ár fontos szempont
Tele a mostani a sok szar torrenttel....1TB WD AV-GP WD10EURX ???
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hawk1979 #70315 üzenetére
Ha elég 1TB akkor én simán ajánlom a SATA3 1TB WD Blue WD10EZEX-et. Kussol, nem parkol, 7200 rpm, csak sok kisméretű fájl írásánál hallatszik a fejpozícionálás hangja. Előző verziója a SATA2-es WD10EALS-ból 2 db megy nálam 11 éve 100/100%-os kondícióval.
2TB-nál már a tibaimp kolléga által ajánlott WD Purple a nyerő. Gyakorlati használatban csak egy bolhatökényivel lesz lassabb az EZEX-nél.
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Van egy 5k500 b-250 winyóm egy minipc-ben.
Hogy tudom megnézni hogy milyen sebességgel működik?
sata2 vagy 3? -
Dzsekó
addikt
válasz gabor128 #70321 üzenetére
Az SSD elérési ideje egy nagyságrenddel jobb (ms <-> ns), emiatt - is - lesz gyorsabb, ehhez jön a nagyobb sebesség, de igazából inkább az elérési idővel veri meg az SSD a HDD-t.
Mindenképp érdemes váltani. Samsung EVO-tól felfelé ajánlott. Gyors, nem melegszik, elég sok írást képes elviselni.[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Dzsekó #70323 üzenetére
A millisec és a nanosec között 6(!) nagyságrendnyi (=milliószoros) a különbség.
Amúgy a tipikus HDD access time az 5-10 millisec nagyságrendben van. Az SSD access time pedig tipikusan 20-100 mikrosec (azaz nem nanosec). Szóval a százszoros-ezerszeres között helyezkedik el az eltérés reálisan, a milliószoros helyett.-
-
Dzsekó
addikt
válasz ricsip #70324 üzenetére
Igaz, a mikrot kihagytam. A memóriákra ns-et írogatnak rá, igaz az SSD-t nem néztem. Abból indultam ki, hogy az is memória. A nagyságrendet meg a mikro és nano illetve milli és mikro között értettem, de ha a számértékeket nézzük, akkor az ezres szorzó miatt mindegyik között 3 nagyságrendnyi a különbség valóban. A HDD-knek inkább 15-25ms a véletlen elérési ideje tesztek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Üdv, van a régi pc-ben 2db wd 1tb ezex és egy 500gb-os aakx. Most viszont van pár hónapja egy új pc-m amiben egyelőre csak egy 500gb-os m.2 ssd van. Viszont kellene hdd is, hogy a régi gépen lévő adatokat az új gépre átvigyem. Viszont most csak 2db hdd-nek van a gépházban hely, így arra gondoltam, hogy egy 2tb-ossal kiváltanám a 2 1tb-osat...
Főként adatokat tárolok rajta, mint pl. filmek, zenék, képek, sokféle egyéb fájl (word excel pdf stb.), illetve néhány játék, de azok (legalábbis egy részük) ssd-re kerülnek rá alighanem.
Néztem a wd blue WD20EZBX típust, ez okés?CRF300L
-
tibaimp
nagyúr
Igen, és nem!
szerk: igen, ebben a méretben 5400-as ezért is a halkabbak közé tartozik. Annyira nem hátrány. Az igazi hátrány az SMR-es HDD lenne. [link]
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Kronos3000
senior tag
Toshiba 4TB S300 /HDWT840UZSVA/
Pc-be filmek tárolására, napi átlag 3-4 óra használattal, van valami hátránya? (cmr-smr, nem szempont) Ahol venném ott ez a legolcsóbb, 3-év garival, ennyi a választás miértje. [itt][ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Kronos3000 #70330 üzenetére
Miért kérdezed, mert már eldöntötted!
Amúgy SMR-es [link] [link] , így itt nem javasolt, de a Te pénzed, Te döntsed.
Én tuti nem vennék SMR-es HDD-t, főleg nem ekkora méretben (4TB), mert türelmetlen vagyok ilyen téren, de ez én vagyok.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Kronos3000 #70332 üzenetére
OK!
Nekem 3db WD Black van itthon a gépben, ezek meg a hangosabb példányok közé tartoznak, (viszont cserébe gyorsak ), és engem meg az nem zavar, ezért írom mindig a hangossága illetve a Te esetedben a lassabb másolásra is, hogy erősen szubjektív. Mondjuk ezt az SMR esetében én nem gondoltam volna, de persze kinek mi, mert például engem kifejezetten zavar, mikor a gép csak szarakodik a file műveletek közben.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
törölt tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni HDD vásárlással kapcsolatban.
Jelenleg egy 4TB WD PURX és egy 4TB WD PURZ van RAID1 tömbben.
Eredetileg 2db PURX volt csak pár éve tönkrement az egyik és helyette lett a PURZ.
Most a másik PURX is megadta magát és úgy döntöttem vásárolnék 2db egyforma 4TB HDD-t, ezeket pedig kiveszem használatból.Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen 4TB HDD-t javasolnátok NAS használatra ami 5400-5900RPM körüli fordulattal bír?
Fontos lenne, hogy ne olyan legyen, mint a Seagate 4TB HDD-m, ami ha jól tudom SMR technikával írja az adatokat és számomra nem megfelelő.
Gyorsan meg is venném az ajánlott darabot, mert jelenleg áll a szerverem és éjjelre jó lenne már elindítani a raid sync-et.Köszönöm.
-
A Mágus
csendes tag
Üdv!
Van jónéhány biztonsági másolatom (főként képfájlok vagy csomagolt fájlok) mára már törölt/elromlott/stb HDDkről, DVDkről egy erre szentelt CMRes merevlemezen. Biztonság kedvéért tartanék erről is egy biztonsági másolatot. Mivel az erre a célra fenntartott HDDre ritkán írnék, szóval nagyjából "statikus biztonsági másolat" lenne, és mivel nem igazán használnám, csak akkor, ha az előbbi, CMRes lemez tönkremenne, vagy nagyritkán egy új biztonsági másolatot készítenék, ezért arra gondoltam, hogy beszerzek egy SMR-es HDDt.
WD BLUE mennyire megbízható ilyen szempontból? -
os!
tag
Helló
TB/ár alapon nézek CMReket, és feltűnt hogy a WD Gold jóval olcsóbb mint bármelyik WD, pedig a goldnak talán a legmagasabb az MTBFje és tele van védelemmel, stb.. nem értem.
hál'istennek pogány vagyok
-
os!
tag
Akkor ennyi, hogy hangos?
Arra gondoltam nem-e a kereslet/kínálat hozta így, vagy lehet a REDnek túl jóra sikerült a portfóliója/reklámja...hál'istennek pogány vagyok
-
tasiadam
veterán
Udv
2.5 HDD-t milyet ajanlatok pi4 NAS/plex szerverbe?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tibaimp
nagyúr
válasz tasiadam #70346 üzenetére
SSD? Támogatja a pi4? Csak mert az összes 2,5 colos HDD már SMR-es, innentől kezdve, tulajdonképp, mindegy melyiket veszed, egy kutyaszar [link]
szerk: esetleg 3,5 col HDD nem fér el?
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Memora
senior tag
válasz tibaimp #70335 üzenetére
A file sharing, simán intézőből, tulajdonságoknál megosztok mappákat a megosztás fülön "vendég" felhasználókkal (az asztali gépemről a laptopommal). Ez néha használat után is fenntartva marad, néha meg nem...
Persze gondolom eleve nem ilyen "vendég" felhasználói megosztást kellene csinálnom, de ez működik, és lusta voltam utána nézni, hogy kellene professzionálisan és biztonságosan beállítani ezt.Fancy quote placeholder
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital