- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Sziasztok, milyen HDD-t érdemes mostanság venni tárolásra?
A legjobb ár/TB arányú winyókat szoktam keresni, most a 4TB ez a kategória (bár láttam egy Toshiba 6TB-t 43000 Ft-ért, ez nem tudom milyen...).
Leginkább 3TB-s WD purple-ök vannak itthon, amiből viszont éppen tönkremenés alatt van az egyik, úgyhogy nyitott vagyok más márkákra is.
Ami fontos, hogy azért lehetőleg ne parkoljon, a lassabb 5400 rpm elég, és legyen megbízható. Leginkább külső dokkolóban fogom olvasni/írni, (talán gépben is lesz néha), csak pl: hetente-kéthetente használom majd.Fancy quote placeholder
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Kellene egy gyors hdd, 2-4 TB tökéletesen elég. Az lenne a cél, hogy ha pl torrenten elindítok rajta egy nagy állományt, akkor ne dögöljön le, mert nem éri utol a gépet a hdd.
Mik a javaslatok? A 256 MB cache gondolom már nem rossz, ezen belül is vannak típusok, amik jobban bírják a tempót?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
ricsip
addikt
HDD cache kb. semmit nem számít random access-nél mimt amilyen a torrent is.
Állítsd be a torrent kliensben hogy szekvenciálisan töltsön ne ahogy esik úgy puffan összevissza. Illetve preallocate legyen a teljes file letöltés megkezdésekor. Kicsit eltököl vele az elején, de utána nem lesz töredezett a letöltött fálj.
A feltöltésre nincs tippem, talán vki más megosztja.-
-
Winne
nagyúr
válasz ricsip #69605 üzenetére
Köszi a választ. Így van beallitva most is, de a jóval kisebb netemen is el tud hasalni, mert erősek a seederek ugye.
Akkor ha nagy különbség nincs ebben, akkor melyik márkát / típust érdemes venni ami pcx-en elérhető?
@Lauda ssd-re nem fogok torrentezni. Ha nagyon elakad max állítok valami sebesség limitet a letoltesre. :)
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Pedig érdemes SSD-re torrentezni, mert még a letöltés is gyorsabb lehet. Samsung Evo elegendő erre a célra, és az már nem megfizethetetlen. Ráadásul az SMR HDD- k terjedésével egyre rosszabb a HDD helyzet.
256MB cache-s HDD-k sokszor már SMR-esek, aminél jóval gyorsabb egy 64MB-os CMR HDD. 5400RPM-es HDD-ből jók az ajánlóban lévő típusok, Purple, Red Plus, Skyhawk, Ironwolf. Ha sok torrent megy egyszerre, akkor 7200RPM kell, Red Pro, Gold.
[ Szerkesztve ]
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dzsekó #69611 üzenetére
Igazad van, valóban a WD RED is ilyen már!
Most megnéztem a Toshiba P300-nál az SMR-esek 128MB-al szereltek, míg a CMR ott is 64MB. Szóval van ebben is rendszer.
Ez alól kivétel a PRO/Enterprise HDD-k, mert ott a legkisebb kapacitást kivéve (1,2TB), már 128/256/512MB (jellemzően 8-10TB fölött) cache használnak és ez a szint CMR alapból.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Winne
nagyúr
válasz Dzsekó #69609 üzenetére
Csak az ssd élettartamának végét hamar belathato távolságba teszi az a baj. :)
Nem torrentezek versenyszeruen, mar rég kinőttem belőle, csak annyit megy amennyit illik ill ismerősöknek családi cuccok kuldesere használom. Annyi az érdekes, hogy ha leakasztja a hdd a gépet egy ilyennel akkor minden más is legal x időre.
Ha elaludtak végre a kölkök akkor atnezem az összefoglalót.
-
Memora
senior tag
Szia, 4TB-ost vennék, és "tök mindegy, filmek stb" adatokat tárolnék rajta, de ennek ellenére megbízhatóbb típust keresek. Pl: amire így hirtelen emlékszek a vásárlási szokásaimból és utánaolvasásokból, hogy a WD-ből pl: a green nem olyan megbízható, talán a blue sem, a purple és a red jobbak (black meg nekem fölösleges), ill. a Toshibánál is van legalább 2 minőségi kategória, ill. gondolom a többinél is. A parkolgatós HDD-ket is kerülném. Tőlem lehet lassú is, az nem probléma.
Esetleg erről a típusról is mondhatna valaki véleményt, milyen széria, megfelelő e, stb, mivel az ára csak kb: 40000Ft:
Toshiba P300 3.5 6TB SATA3 (HDWD260UZSVA)Fancy quote placeholder
-
tibaimp
nagyúr
válasz Memora #69618 üzenetére
Nem ajánlott, mivel SMR-es és be tud lassulni, én ne javaslom. A belassulás mértéke igen drasztikus is lehet, pár 10MB/sec-re visszaeshet az írás!
Mivel ez nem ajánlott, így a TB/Ft aránya nem számít .Akkor már inkább kb. WD Purple, WD Red Plus, Seagate Ironwolf, ezek 3 év garosak és CMR-ek.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
MaxxDamage
félisten
válasz Memora #69618 üzenetére
Emlékeim szerint a P300 3TB még CMR volt és jó darab.
Jelenleg a 2-3TB nem tudom milyen lehet, de talán az még CMR
tibiaimp biztos jobban tudja.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dzsekó
addikt
válasz MaxxDamage #69620 üzenetére
Ami az összefoglalóban van P300 típus szerint, az a CMR. 2TB-osból van újabb SMR is.
-
Memora
senior tag
válasz MaxxDamage #69620 üzenetére
Nekem is van két régebbi 2TB-s Toshibám, fogalmam sincs milyen típusok pontosan (vagy hogy belassulnak e file mozgatásnál), de ma is tökéletesen működnek. Ezeket szép lila/fekete papírdobozban adták, nem amolyan átlátszó csipszeszacskóba csomagolva, mint a WD-ket
Fancy quote placeholder
-
MaxxDamage
félisten
válasz Dzsekó #69622 üzenetére
Akkor P300-t se vennék többet (az újakból biztos nem)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Tiesto222
tag
Sziasztok
Ez a tipus mennyire ajánlott?
4TB Seagate 3.5" Barracuda SATAIII winchester (ST4000DM004)
Aquanál 31 270 Ft -
MaxxDamage
félisten
válasz Tiesto222 #69627 üzenetére
Szia,
Személy szerint azt nem venném, mert SMR.
WD RED Plus, WD Purple, Seagate Ironwolf pl. ami mindenképpen jobb!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Tiesto222
tag
válasz MaxxDamage #69628 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Akkor ezek közül bármelyik jó?
4TB WD 3.5" Red Plus SATAIII winchester (WD40EFZX) 35 390 Ft
4TB WD 3.5" Purple SATAIII 64MB cache winchester (WD40PURZ) 32 370 Ft[ Szerkesztve ]
-
hatter
tag
Sziasztok!
Nagyon jók a tesztek és az infók a topicban, ezer köszönet érte a dolgozóknak!
Kevés idő után ki is választottam magamnak egy WD Red Plus WD40EFZX -et adatok (zenék, filmek, játékok, videók) tárolásásra.
-
MaxxDamage
félisten
válasz hatter #69632 üzenetére
Szia,
Nagyon jó választás volt!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tibaimp
nagyúr
válasz ricsip #69633 üzenetére
ricsip: Én úgy gondolom, hogy egy Enterprise szintű HDD-vel nem mernek a gyártók "játszadozni" mert ott a szerver szintek komolyabb perek is kinézhetnek. Játékra ott a alsó/közép kategória, mint annó a WD a Red-el csinálta.
Én inkább a kiskert nézném meg, hogy milyen beszerzés...hatter: jó választás!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Winne
nagyúr
A mostani rendszerssd-t nem sajnálom, az lehet kap majd, nem tudom még mi lesz a sorsa, most valszeg a 980Pro helyett lesz egy nagyobb 970 Evo Plus és akkor helyhiányom nem lesz, így arra különösebb szükségem nem marad, lehet befogom erre.
-
VVoid
aktív tag
-
titán
Én is így gondolom. Még az előző gépembe vettem az első ssd-met, az lett a 850 pro, én is feleslegesnek találom, bőségesen elég egy ilyen "konzumer" ssd. Ezt sem használja el az átlagpolgár. Jelenleg 96%-os az ssd, közel 9 ezer óra futásidő és 23 TB írás után. Nálam erről megy minden, rendszer, torrent, filmezés stb stb.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
Sziasztok !
Keresem az a windows (10) parancssori segédprogramot amivel az APM kikapcsolható, úgy mint a HDseninel-ben. Esetleg a hdseninel-nek van valami paramétere amivel állítható, nem futtatnám állandóan.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Van nekem két WD RED 3 TB WD30EFRX 64MB merevlemezem, 2013-as gyártás. Az egyik már nem 100-as, ezt szeretném cserélni, ami a lényeg, hogy ugyan ilyen csendes legyen. Ezek egy Silent Nas-ban kábé hangtalanok, a Seagate Ironwolf 8TB-sek motorja meg állandóan hallható, akkor is, ha épp nincs lemezművelet. Van erre valami tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest