- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz szimcsi #69449 üzenetére
Nyugodtan veheted, a WD Purple széria ráadásul igen halk is. Megnéztem és a nagykerben is és hivatalosan is 3 év gar van rá [link] , nem 2! Nézz másik boltot, ha teheted.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz ricsip #69448 üzenetére
Bocs, de ezt most nem értem!
Az elején, mikor a Win GPT-re particionálja, akkor kiválasztod, hogy, ha jól emlékszem: "Alapértelmezett" ez a 4k szektorméret. Mit kell akkor állítgatni?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #69452 üzenetére
Az a lemezfoglalási egység a formázásnál, ami fájlrendszertől és kötetmérettől függően NTFS esetén 16 TB-ig alapértelmezetten 4 KB.
Ellenben itt a 4Kn vonatkozásában a logikai-fizikai szektorméretről van szó, ami ugye a mai HDD-knél alapesetben 512e (512/4096 bájt) és az teljesen oké is, 4Kn (4096/4096 bájt) max. pl. az egyes enterprise kategóriás sorozatoknál szokott lenni és ott Windowsok esetén minimum Windows 8 szükséges a kezeléséhez. Viszont hogy ezt egy 512e HDD-nél minek utólag piszkálni és erővel belenyúlni a firmware-be, az számomra is rejtély, ha valakinek annyira 4Kn-es HDD kell, akkor eleve olyat kell venni ami gyárilag (firmware szinten) olyan (példa) és kész...[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz King Unique #69453 üzenetére
Igen, pont ezt néztem, mert nem értettem ezt az átkonvertálást. Az EXOS esetében:
- ST14000NM001G -- [link] ez a gyárilag 512kb szektorméretes, de átkonvertálható 4096kb-ra.
- ST14000NM010G -- [link] ez meg a gyárilag 4096kb szektorméretes, és csak ezt támogatja.
A 2.2-es fejezeteknél látható.De akkor a gyárilag 512kb szektorméretes HDD-k is megfelelnek a Win10 esetében a "sima" napi használatra, igaz? És nem szükséges átkonvertálni?
Ja és még egy kérdés, akkor egy 18TB-os és az fölötti HDD esetében, már 8kb szektorméret lesz?[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #69454 üzenetére
Miért ne felelnének meg és miért kellene kötelezően átkonvertálni 4Kn-re, meg ha eddig is megfeleltek számodra W10 alatt az 512e HDD-k?
Egyébként Windowson NTFS fájlrendszer esetén az alábbi parancsokkal lehet megnézni parancssorban, ahol azfsutil
esetén az "X" értelemszerűen a kötet meghajtóbetűjele.fsutil fsinfo sectorinfo X:
fsutil fsinfo ntfsinfo X:
wmic partition get BlockSize, StartingOffset, Name, Index
wmic diskdrive get bytespersector, captionAz meg az előző válaszban már le lett írva, sőt linkelve is, hogy 16 TB felett és 32 TB-ig NTFS fájlrendszernél az a 8 KB a lemezfoglalási egység a formázásnál, aminek semmi köze az előbbihez, a logikai-fizikai szektormérethez.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz tibaimp #69452 üzenetére
Az 1 szektor méret az 512 sima bájt, nem 512 kilobájt.
Amúgy boltokban általában ahogy esik úgy puffan van a konkrét modell, mert sok helyen nem írják ki a pontos típusszámot, csak annyit h. exos x18 18TB meg azt h. sata v. sas. Az oprendszerek meg lassan 10 éve támogatják a 4knatív szektort, akkor meg minek használni az emulációt. Főleg ha maga a gyártó promózza a datasheet-ben, h. 1 másodperc átállítani. Illetve nem 1irányú / zsákutca, bármikor lehet oda-vissza váltani köztük. Nyilván egy telemásolt lemezt már én sem állnék neki átállítgatni, de ha vadiúj 0 km-esen azonnal átállítom ahogy nekem kell, az miért fáj itt bárkinek is?
[ Szerkesztve ]
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz King Unique #69455 üzenetére
Akkor, én már itt ledobtam az ékszíjat... . Keverem a dolgokat rendesen....
Megnéztem a C: D: H: mind egyforma pedig a C: egy 120GB SSD, a D: egy 4TB-os HDD a H: meg 8TB-s HDD.ricsip: igaz, kösz a pontosítást.
-
viharhozo
addikt
válasz ricsip #69446 üzenetére
Beraktam egyet, de semmi extrat nem tudok mondani.
Van mellette egy ST12000NM001G, egy ST8000NM0055 meg egy ST6000VN0033 es semmi valtozast nem erzek azzal, h negyen lettek.
Inditasnal seekel meg teker egy eleg nagyot, a tobbi ezt nem csinalja.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
sz.j
nagyúr
Ha esetleg valakit érdekel, akkor most ingyenesen letölthető az Auslogics Disk Defrag Ultimate lemeztöredezettség-mentesítő
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy sata 2 wd black hez képest ami 7200 as mennyivel lehet lassabb egy sata 3 as 5400 as toshiba p300 as, ha egyáltalán lassabb? Játékok alá gondoltam.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Marci112233
addikt
válasz Moonwolf #69464 üzenetére
Játék alá inkább 7200-at forgó HDD-t javaslok. Van a P300-ból az is, mert nekem van egy 2 TB-os belőle.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Moonwolf
senior tag
válasz Marci112233 #69465 üzenetére
Ahonnan lenne 2 tb os csak ez az új fajtából van. Viszont a kettő hdd közötti különbség érdekelne. Most egy sata 2 es 500 as wd blacken vannak a dolgok. Mellé lenne egy ilyen 2 tb os. A modell száma: HDWD220UZSVA
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Marci112233
addikt
válasz Moonwolf #69466 üzenetére
Nekem ilyen példányom, van és tényleg elég kevés helyen kapható.
De alternatívaként ezeket is lehet szerintem nézni, de ha mégsem, akkor valaki kijavít majd.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #69461 üzenetére
Na első tapasztalatok a Seagate Exos X18 18TB-al:
Sok mp kell neki amíg felpörög, észrevehetően megakasztotta a boot folyamatot. Nem zavaróan hangos amikor idle. Seek-eléskor ugyan eléggé zörög, kb. mint ha egy fémvödörben ráznék egy marék csapágygolyót. De nem vészes, főleg ha leginkább szekvenciális elérésre fogom használni.
De! Terhelés alatt kurvagyorsan felmelegszik egy nyitott gépházban, 20 fokos szobahőmérsékleten is 42 fokra. Esélyes h. ez még feljebb is kúszhat a terhelés elhúzódása során.
A "seek error" smart counter fél óra használat alatt 100+ ezres nagyságrendben van, és folyamatosan emelkedik. A raw read error rate alatt pedig valami eszetlen nagy raw érték látszik. De legalább az statikus és nem változott tovább az első használat során.-
-
rostiron
őstag
Szerintetek ??
[link]Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
ricsip
addikt
Fél órát ment egy hűvös szobában, azért ennyi idő alatt nem kellene így felforrósodnia. Amelyik gépben akarom használni majd, ott sem lesz hűtve. Nem az enterprise volta miatt vettem meg, hanem mert kellett vmi nagy, és 18TB-ban ez volt a legolcsóbb. Ha azért enterprise mert elvárja az aktív hűtést nntúl erős igénybevétel esetén is, akkor bajban leszünk egymással.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz ricsip #69475 üzenetére
A külső dokkolóban a 7200-es vinyóim sec pec felmelegednek 45-48 fokra. Nyáron csak úgy tudom őket használni, hogy a szobaventilátorral fújatom a cuccot. Ugyanezek a vinyók a szellőztetett házban elvoltak 30 fokon.
A gyári speckó szerint 60 fokig jó a vinyód, szóval a 42 fok meg sem kottyan neki.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz ricsip #69479 üzenetére
Köszönöm!
Annó leveleztem Máthé Jánossal, a hd sentinel ügyvezetőjével. A hgst vinyómnak nagyon megugrott a spin up time értéke, toshiba vinyónál is felmerült ez a jelenség.
Máthé János a következőt írta nekem: [link]
A lényeg, hogy felesleges pörögni az értékeken, ha bármi gáz van a sentinel jelezni fog.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Még nem írnám le teljesen, mert amúgy megy mint a veszedelem. Csak érdemes erre odafigyelni ha monitoring-ot akar rá bekapcsolni az ember.
Amúgy 18-20 órát ír egy teljes "long" smart test-re, és 1 óra futás után már 46 fokos volt a 20 fokos szobában, konkrétan forró. Ugye egy teljes végigolvasás / írás ebben az esetben igencsak hosszú ideig nyúzza a diszket.
-
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Még nem léptem meg illetve még mindig csak nézelődök, de a Synology DS418-asomban a jelenlegi 4x4-ből kettőt nagyobbra váltanék. Kinéztem egy boltban egy 12 vagy 14 TB-os modelleket, de érdekelne maga a bolt menyire megbízható?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
titán
válasz Marci112233 #69483 üzenetére
Szia!
Ennyiért kapsz 16/18 tb-os seagate exos modelleket, amik tényleg kimennek a világból és 5 év gyártói garisak. Illetve a 14tb-os modell 100 ezer ft alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
-
-
tibaimp
nagyúr
-
Tiesto222
tag
Sziasztok!
Vettem egy új oled tvt karácsonyra és szeretném a legjobb minőségben nézni a filmeket ezért most mindent 4k HDR-be szedek le ami eléggé eszi a helyet.
Ezért főleg filmek tárolására szeretném használni.
Megnéztem az ajánlott a tipikusokat és ez tűnik jelenleg best buy-nak: Toshiba P300 3.5 3TB 7200rpm 64MB SATA3 -
tibaimp
nagyúr
válasz Tiesto222 #69488 üzenetére
Jogos, amit Zoty4 írt! Hamar tele lesz, csak példa: a Gyűrűk ura 3 rész összesen nálam UHD+DV 366GB!
Inkább 6TB illetve fölötte gondolkozz.
Ha nem, akkor amit kinéztél még jó (2 év gar, CMR). A P300 4TB, 6TB változata már nem mert SMR-es! Vagy kicsit többet áldozol rá de marad a 3TB, akkor a WD Purple, 3 év gar, CMR, halk
-
Tiesto222
tag
válasz tibaimp #69490 üzenetére
Igen én is nézegettem a méretekeket tronok harca 1,7Terra az már a felét el is foglalná Nyilván jobb lenne a minél nagyobb tárhely de az ajánlott listán lévő 6TB-osokok ára elég húzós. Talán 72 ezerér láttam a legolcsóbbat (TOSHIBA Performance X300 6TB)
Majdnem , hogy ugyanott vagyok vagy még olcsóbb ha 2db 3TB-ost vennék.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Üdv!
WDC WD10EZEX-08M2NA0
WDC WD10EZEX-08WN4A0
ST2000DM006-2DM164Ezek a hdd-k vannak most nekem,de elég hangosak az új házban és jópár évesek is már
tárolásra másik fórumon ssd inkább hdd vegyek adattárolásra...
Szóval ezeknél van halkabb ,funkciókat tekintetve.
"
Ebből az első amin féltve őrzött kódok,képek,zenék és egyéb dokumentumok vannak kb
240-256gb os ssd elég lenne, új adatok ritkán érkeznének rá.
Második qbittorenthez tippre havi 300gb le fel ammenyire éppen viszik 60gb kb
1tb os ssd-re lenne szükség(jelenlei net seb 100/10mbit) késöbb 1000/1000. Nem szükséges ezt kihasználni.
Harmadik a másodikra érkező cuccok tárolására főként anime.
Amiről időszakosan egy usb hdd-re másolok amit szeretnék megnézni
2tb ssd lenne szükség
" -
tibaimp
nagyúr
válasz pruzsi #69496 üzenetére
"1tb os ssd-re lenne szükség" később írod "2tb ssd lenne szükség" én nem értem!
Írd le pontosan, hogy mekkora méretű és hány darab HDD-re lenne szükséged, mert így nem tudunk segíteni.
-
drdoom
csendes tag
Szerintem úgy érti hogy a ssd fórumról ide irányították hogy inkább hdd-t vegyen az alábbiakra,és az ott beírt kérdését idézte itt. Tehát ahol ssd-t ír azt vehetjük hdd-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Horgász topik
- Apple asztali gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest