- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hool
aktív tag
válasz Core2duo6600 #15950 üzenetére
Lenovo a55 a gép, alaplapi lapkakészlet: Intel Broadwater i946GZ
De hagyjuk, letettem róla, nincs idegem tovább szenvedni, azért köszi szépen. -
Habzsi-Dőzsi
tag
Sziasztok!
Milyen HDD-t tudnátok nekem ajánlani?
Elvárásaim: 1TB, halk, nagyon megbízható és gyors. Ennek a 3 kritériumnak az egyvelege kellene
Kérlek mondjatok több alternatívát, illetve tudok még várni, ha még jobb winyók jönnek ki hamarosan.
Üdv, Habzsi
Magellan Polar-X kerékpár ELADÓ Sürgős
-
Core2duo6600
veterán
válasz Habzsi-Dőzsi #15953 üzenetére
Samu F3 as
Hamarosan kijon a Hita nak a C változataDe egy pár oldalt visszamész akkor be lettek írva a 500 gigas tányérral szerelt változatok.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bolic
őstag
Igen normális, viszont az újabb WD RE3 HDD Sentinel szerint 2 napig volt használva állítólag gyártósoron, gondolom be lett járatva. Sokkal csendesebb, mint most korábbi bejáratott RE3.
Gondolom, kb. 2 hét folytonos gépbe kéne rakni és valószínűleg csendesebb lesz.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
mimi_bacsi
tag
* 320 GB 5400 RPM Western Digital SATA Hard Drive (New)
* 500 GB 5400 RPM Western Digital SATA Hard Drive (New)
* 320 GB 7200 RPM Seagate SATA Hard Drive (New)
* 500 GB 7200 RPM Seagate SATA Hard Drive (New)Egy Mac Bookba kellene, kicsi a mostani HDD, TI melyiket ajánljátok?
-
Core2duo6600
veterán
válasz mimi_bacsi #15957 üzenetére
WD
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
oalex
senior tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy kiderítsem melyik a leg(vagy közel a leg)-kisseb fogyasztású 2,5"-os SATA winyo a piacon olyan 250Gb és a fölötti méret már jó.
Lehet akármilyen lassú, mert az nem számít nekem.Segítségeseteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
oalex
senior tag
Én ide lyukadtam ki, ár érték arányban melyik lehet a legjobb vétel? Illetve ha valaki tud olyat amiben még érdemes gondolkodnom, az ne habozón az értesítéssel. Vagy esetleg ezek közül valamelyiket messziről kerüljem?
Toshiba 500GB SATA II (MK5055GSX) [link]
Seagate Momentus 5400.5 500GB (ST9500325AS)
Seagate Momentus 5400.5 320GB (ST9320320AS) [link]
Western Digital Scorpio Blue 500GB (WD5000BEVT) [link][ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
Norberto778
csendes tag
1 TB-os vinyó vásárlás előtt állok. Segítséget szeretnék kérni mert nem igazán vagyok jártas a témában. Főleg tárolásra használnám, minél halkabb és gyorsabb legyen, 20-25 ezer körül.köszi előre is
-
g@bo
nagyúr
Western Digital 1000GB SATAII 7200RPM (WD10EADS) 32MB Green Power 15750 HUF
Samsung 3,5" 1000GB 5400rpm (HD103SI) ECO-Green SATAII 32MB 14 840 HUFurak, meiket javasoljátok a két motyó közül? háttértárnak kellene. v ha esetleg van jobb ötlet.
-
bolic
őstag
Szereztem WD 2TB WD20EADS HDD-t (sokáig bámultam a hátsóját, hogy milyen kövér és nincsenek bemélyedések ), mindig előszeretettel először teljesre formázok. Éppen megy, legalább 5-6 órába telik. Nem is gondoltam, milyen sokáig tarthat. Ne kérdezzen, miért hajtok végre a teljes formázást, régóta ismerem a HDD felépítéseit és nem engedem hogy a felhasználatlan területen gyorsabban el fog használódni, ha nem olvas vagy ír az adott területen stb.
Most jön a legégetőbb kérdésem, hogy miért nem írtátok a WD20EADS túlmelegedésról, ha passzív hűtésen használ? Jelenleg 46C foknál tart teljes formázás során. Mi ez? Technológia balfék? Avagy ahol húzódik a technológia határ, ott sem valósul meg teljesen? Eszem megállt, mit csináljak vele. De majd tesztelek film lejátszás során, hiszen elvégre filmek tárolásra összepontosítok, néha lejátszok onnan is. Remélem ezen nem fog túlmelegedni a lejátszás során.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz Dzsekó #15969 üzenetére
Mindegy, beszerzem valamikor házventit. Igen, idle-ben 43C fokot mutat. Szerintem a szenzor nem pontosan méri le a hőmérsékletet, hiszen a WD Raptor 150GB sokkal melegebb kézrátétellel, mégis 5 fokkal hüvösebb mint a WD Green 2TB. Helyileg hol van a szenzor? Áramkörön vagy a HDD belsejében?
[ Szerkesztve ]
-
hool
aktív tag
Nálam is sok óra volt a formázás. A 46 fokkal mi a baj? 43 kb az idle, erősen használva 46-47 fok, de szerintem ez teljesen rendben van.
MOD: Akkor mivel 2 TB tudja ezt is?:
StableTrac - The motor shaft is secured at both ends to reduce system-induced vibration and stabilize platters for accurate tracking, during read and write operations. (2 TB models only)[ Szerkesztve ]
-
Norberto778
csendes tag
Asus m2n-e lapom van (6 × Serial ATA 3.0 Gb/s connectors support six Serial ATA devices), kompatibilis lesz a SATA II-s vinyóval?
-
sgergi
veterán
válasz Norberto778 #15973 üzenetére
Igen.
-
wid22
aktív tag
A 640 s Samsung winyó és az 1TB F3 s Samsung is 2 tányéros elözö 334 s F3 s 500 s de 2 tányéros az elérési idejük is azonos szinte 13m/s kb
Olvasás valoban más 90 v.120 MB/s Akkor a win nem ugy áll föl mint a 640 s röl? Nem tudom csak kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Üdv mindenki!
Most melyik a legjobb 500gb-os vinyó ami egy tányéros?
Nekem a samsung a szimpi, de azért inkább megkérdezek mást is... -
atish15
aktív tag
Sziasztok.Valaki tudna nekem írni valamit a wd 74gb os raptorokról?Mennyire hangosan mennyire melegszenek?Megéri egy ilyet beszerezni rendszervinyonak?
-
Shodan
addikt
válasz fenergie84 #15977 üzenetére
wd-ből: [link]
vagy samsung HD502HJ ez mindegyik egy tányéroswww.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
pckownz
őstag
válasz fenergie84 #15982 üzenetére
Köszöntem!
-
Core2duo6600
veterán
válasz fenergie84 #15977 üzenetére
Igen, mert sürübben vannak az adatok rajta így gyorsabbnak kell lennie.
(#15983) pckownz
ÁT kell a hdd ét jumperolni.
Vagy egy sata 2 es lapban átállítania.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bolic
őstag
válasz Norberto778 #15975 üzenetére
Bárhol, de ebben a boltban biztosan lehet kapni: [link]
-
bolic
őstag
Alászereltem gyenge 8cm zölden világító ventit, máris 32C fokra csökkent idle-ben, na az már normális. Hát figyú, kb. a 46C fokon az már meg fogja gyilkolni a HDD-t hosszabb távon, optimálisan mindig 30C~36C fok körül kell hogy legyen.
StableTrac-ra no comment, de gondolom a stabilitási lemezekre, még valami vibráció visszaszorító, ha van(nak) vibráció alkatrész(ek) a házban. Hajlamosan optimalizálni a vibráció erősséget, nem értek hozzá de érzem az asztalamon, hogy tényleg nem zavarnak egymásnak, semmiféle rotációs ("dallamos" stb. mi a tököm...) vibrát nem észleltem.
Nahh bumm 43C fok vagy 32C fok, nagy a különbség... Brrr...
-
bolic
őstag
válasz atish15 #15978 üzenetére
Szia! Hát jó régi a 74 gigás raptor, bármelyik pillanatban lerobbanhat. Olvastam néhány hónappal ezelőtt, váratlanul elszállt egyik napról másik napra. Érdemes frissebb Raptort venni és nem pedig használtan, hiszen a 10K RPM az kockázatosabb osztályhoz tartozik. Viszont túlmelegedős fajta, nyáron teljes hűtésen 45C fok körül volt utoljára, most 37C üresjáratban. Igen még mindig megéri rendszerwinyónak használni, akár Vista alatt is.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Akarok, venni vinyót mert helyszűkében vagyok. Satás vinyóim vannak és Satűsat is szeretnék. Samsung 1TB osat néztem. 20 alatt lehet venni. Használtan érdemes garival venni vinyót vagy inkább felejtős. Nem vagyok híve a használt cuccok vásárlásának, de úgy sokkal jobban járok anyagilag. De mégsem merem megvenni/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
atesss
addikt
Üdv !
Gondolkoztam rajta, hogy elég lenne-e nekem egy "Eco" 5400rpm-es vinyó 1 vagy 1,5B-ból, és rájöttem, hogy igen, pl. azért, mert a PCI-os SATA kártyámmal úgyis olyan max. 110MB/s körül tudnám olvasni (és így már húzva is van a PCI az FSB-vel együtt). Meg nem rendszer menne rá. És a hang, de főleg a megbízhatóság elég fontos.Szóval melyek azok az 5400rpm-es vinyók, amik 500GB / lemezesek ?
Ezeket egymáshoz képest milyennek mondanátok sebességben, hangban, de leginkább megbízhatóságban ?
És egy Samsung F1 640GB-hez képest ? -
Mr.Grincs
veterán
Köszi a tippet.
Ebből az 1TB osból van 5400 RPM es az nagyon lassú? 1TB Samsung HD103SI SATAII 32MB cache winchester + ECO green
Tárkapacitás : 1 TB
Fordulatszám : 5400 RPM
Átmeneti tároló: 32 MB Cache 20 226,- Ft Az Aqua.hu
Igazából szeretnék Hordozhatót is venni de, nemtudom még Vagy ezt vagy azt kéne vennem.ÉS az F1 kiadás az mit takar?
[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
MZsoltee
veterán
válasz Mr.Grincs #15998 üzenetére
Rendszernek nem ajánlottak, bár nem olyan sokkal lassabbak.
Ha 5400rpm akkor: WD 1000GB GP 5400rpm 32MB SATA2 (WD10eads)A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs