- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGLuke
őstag
válasz FefeeX #15301 üzenetére
Sorry, még mindig az előző hsz-nál ragadtam le.
Egyébként fontos a mobilitás? Mert 3,5"-os méretben is vannak jó rackek, amin több csatolófelület található, és gyorsabbak is. Szóval, ha csak otthonra adattárolásra lesz, akkor az is megfontolandó.Szerintem a Verbatim is jó választás lehet, mert a Toshiba lemezekkel sem szokott gond lenni, persze a 2 vs 3 év gari miatt lehet én is a WD-t választanám.
Egyik barátomnak van ilyen fekete színű WD. Ha jól emléxem adnak hozzá tokot is, ami kell is a karcmentesség miatt. Meg az ujjlenyomatok miatt.
-
FefeeX
veterán
válasz LGLuke #15302 üzenetére
Van egy Chieftec Black Box-om (3,5) meg benne egy 640es F1... Egyrészt kva nehéz, másrészt óriási, szóval utálom cipelni na Ezért kell egy kicsi is. A HD anyagokat a nagyra másolom, eSATA-n, az SD-t meg majd a kicsire, ott nagyjából úgyis mindegy...
Ha csak szürke WD lenne ennyiért, én a Verbát választanám, 1 év ide vagy oda, mert sokkal szebb, a feketénél már annyival nem. Sajna egyik helyet megkérdeztem, 7-14 nap... És nincs garancia hogy annyi lesz az ár... Következő... Azt max marad a Lord meg a Verba...
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Venni szeretnék egy 500-as winchestert.
Olyat szeretnék ami viszonylag halk, a seekelés nem is zavar inkább a vibrálás.
Öcsémnek WD Black-et vettem 500-ast tavaly és neki nem is zavaró az 590-es házban. Nekem most egy 320-as és egy 160-as van, de ezek eléggé "rezgetik" a házat.
Nagyon gondolkozok egy 5200-on adatra és egy 150-es Raptoron, de a raptor elég hangos nem? Meg nem is olcsó mulatság.
Lehet jobb lenne egy 500-as 7200-as.
Segítsetek! Köszi! -
FefeeX
veterán
-
csutkaa
senior tag
köszönöm a válaszokat
-
Core2duo6600
veterán
válasz kelzsoca #15306 üzenetére
Lehet, hogy én is beujjítok majd egyet, mert már unom a rezonanciát.
Lehet megvárom, amíg í WD kijön a 500 as tányérral, valahogy szimpatikusabb mint a samu, de ez izlés kérdése.
Lgluke
Az essentialhoz nincs semmien tok, nincs 1 hónapos a 2 új drive om, és okádék ahogyan kinéz.
Pedig csak hurcolászom.
2 ujság közt a hátizsákban, hogy ne érje ütés.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
kisza25
félisten
válasz FefeeX #15305 üzenetére
erről a Samuról beszéltél?
milyen olvasási és milyen írás sebességet tud?[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz Dzsekó #15311 üzenetére
azért érdekelne mert nekem a sima 2tányéras 500-as is 90Mb körül nyomja
na már most a 750Gb-os 14.800 az F3 500 meg 12800, tehát egy Gb a 750-esnél 19,66Ft az 500-asnál 25,6Ft azért az elég nagy különbségEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Core2duo6600
veterán
-
kisza25
félisten
válasz Core2duo6600 #15314 üzenetére
ez a 750-es 3db 250-es tányérral lenne? akkor vegyek inkább egy500-as F3-mat
most van egyWD 160-am egy samu320 és egy samu 500, de mindig kifogyok a helyből
még ezen a samun is gondolkozom ebben 2db 500as lemez van?Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
SZATA
senior tag
Sziasztok! A múlt héte vettem én is egy Sam. HD502HJ vinyót. Meg vagyok vele elégedve, halk, hűvös.
Az egyetlen kérdésem az, h normális, h nekem a benchmarknál 120-130 MB/s lett a max sebessége? A neten és itt a topikban általában 20-szal több szokott lenni. Hozzáteszem, h SATA1-es lapban van és nekem így is jó, mert 2,5 x olyan gyors mint a régi (igaz arról futott a rendszer mérés közben), és simán felismerte.[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
válasz kisza25 #15315 üzenetére
Nem, ebben az 1TB-osban 3db 334GB-os. Samsung F1 jó esetben 334GB-os lemezekkel van szerleve, régebben a 750-esnél, meg 1-2 640-esnél fordult elő a 250GB-os lemez, csakúgy, mint az 500-asoknál.
Samsung F3 500GB vagy 1TB ajánlott, esetleg, ha tudsz várni, akkor a Hitachi 7K1000.C. Ez utóbbi még nem kapható, de reméljük, hogy 1 hónapon belül elérhető lesz.
WD-t nem tudom mikor rukkol elő az új drive-okkal. Seagate-nek van már 7200.12-es verziója, ami 500GB-os tányérokkal van szerelve, és tényleg gyors is, de sajna voltak vele gondok.Samsungból F1-et ne vegyél. Nem is olyan megbízható, és már nem is tartozik az élmezőnybe sebességet tekintve.
-
Dzsekó
addikt
Hali!
Akkor valószínű, hogy integrált chip vezérli a sata portokat (pl. Silicon Image), ezt meg a fizikailag a PCI busz mögé teszik, ezért a sávszél áteresztő képessége a PCI busz áteresztőképességével egyezik meg, ami 133MB/s.
Amikor a lapod kijött, akkor még nem voltak ilyen brutál gyors vinyók, elég volt így megtervezni, hiába 150MB/s-et nyom a sata1. Lassacskán mostmár az a véleményem, hogy nem mindegy, hogy sata1 vagy sata2 lapra tesszük a legújabb vinyókat, mivel ráadásul sata1-es lapban még kevés a natív is. -
-
Telefunen
őstag
-
-
FefeeX
veterán
válasz Telefunen #15320 üzenetére
Nem egészen, a 750esekből (mind F1-es volt) létezett olyan, ami a 330as tányérokkal volt szerelve, és bár igaz hogy így is 250es korlátozottak voltak, de volt olyan is, ami nem az F1 szériás technológiával készült (mégis F1 a neve), hanem még a 250es tányérokkal... És nem is lehet megkülönböztetni külsőre ezeket...
-
MZsoltee
veterán
1 TB-os lemezekből melyek ajánlottak, elsősorban adattárolásra lenne. A rendszer egy WD 2500AAKS-en van.
WD green 10EADS-t néztem ki, van ennél jobb választás? A megbízhatóság a legfontosabb! Valamint sokat menne, ha nem is 24/7ben, de 15-20/7ben igen.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
LGLuke
őstag
válasz Telefunen #15326 üzenetére
Nem tudom, de az egyik logout-os cikkben is megemlítették: Samsung HDD generációk
Valóban tudtommal sem volt külön 250GB-os, legalábbis a desktop drive-ok között.Viszont a sebesség tesztek egyérteéműen azt mutatták, hogy bizony a 250/640/750GB-os modellekből is voltak olyan darabok, melyek a 334GB-os tányérok mellett 250GB-ost kaptak.
-
LGLuke
őstag
válasz Telefunen #15328 üzenetére
Nem! Mert a sebességet az adatsűrűség határozza meg. Szóval, ha a nagyobb adatsűrűségű tányérokat használják, akkor ugyanolyan gyorsnak kellett volna lennie a sebességtesztekben, mint a többi 334GB-os tányérral szerelt HDD. Viszont voltak olyan 640 és 750-es HDD-k az F1-es szériából, melyek kb 20MB/s-os sebességgel lassabbak voltak átlagosan.
-
Telefunen
őstag
válasz LGLuke #15329 üzenetére
Nem csak az adatsűrűség dönt. Pl. ha a 334Gb-os tányérnak a széleit tiltjuk le, akkor lassabb lesz az átlag, és a maximum is..
Egyébként lehet abban valami, hogy valóban csak 250Gb-os tányérokat használtak, hiszen ha 334-esek lettek volna, letiltott tárterülettel, akkor legalább a minimum olvasásuknak meg kellett volna egyeznie, de ott is gyengébb volt a 750-es..
-
LGLuke
őstag
válasz Telefunen #15330 üzenetére
Szerintem a 640-est úgy oldották meg, hogy 3db 250-es tányért használtak. Egy tányérnak 2 oldala van, így jön ki a 250GB, azaz oldalanként 125GB. Azaz 2 teljes tányérral elérték az 500GB-ot, majd a 3. tányérnak csak a felét használták, az plusz 125GB, s így elértük a 625GB-ot. A 640-es lemezek kapacitása pedig olyan 596GB körül kell lennie, szóval marad még bőven tárterület.
Szerk.: Egyébként tényleg nem csak az adatsűrűség határozza meg a sebességet, hiszen a fordulatszám is befolyásolja, csak ugye ebben az esetben mindkettőnél azonosan 7200RPM
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
válasz Telefunen #15333 üzenetére
Audi100td hozzászólásit nézd! Egyébként többen linkeltek sebességtesztet 640-esekről, még külföldi fórumokon is régebben, és itt is. Most nincs kedvem keresgélni, de Samsung topikjában is biztosan van ilyen kép.
Egyébként ezért került le a Samsung F1 az ajánlott listáról, meg később az egyre nagyobb számban visszavitt példányok miatt. -
AXisBOLD
addikt
üdv.
milyen vinyót érdemes venni manapság olyan 500-1TB között, ami nem rezonál és nem megy szarrá 2 év alatt, mint a mostanim.
Aurea mediocritas
-
LGLuke
őstag
válasz AXisBOLD #15335 üzenetére
Ha a tartósság a lényeg, akkor a Hitachi 7K1000.B verzióból az 1TB-osat ajánlanám. Van már újabb széria is, de látom Neked ez sürgős lenne, az újabb széria pedig még nem kapható itthon.
Egyébként milyen autót érdemes venni, aminek 2 év alatt semmi baja nem lesz?
Lehet mondani megbízhatóbb márkákat/típusokat, de ezt Neked senki nem fogja garantálni! -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Szerintetek nagyon max 10.000Ft-ig milyen jó 500-640Gb-os vinyót vegyek??? Használt is jó, csak garis persze.
S.o.s lenne, már holnap meg is venném.
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
LGLuke
őstag
válasz Sziszifeca #15341 üzenetére
Újonnan nincs 500GB-os. Legalább 12k a Samsung F3 500GB. Régebbi szériák sem olcsóbbak. Amúgy nem mondtad el, hogy mire kellene: rendszernek, vagy adattárolásra?
Én őszintén megmondom, nem vennék használt HDD-t idegentől, mert hiába garanciális, nem tudod, hogy használta az illető. Túlmelegedés, rázkódás gyakori szállítás miat... Napi hány hideg indítás volt...
-
LGLuke
őstag
válasz AXisBOLD #15344 üzenetére
Ez most kicsit félrevezető! HDSentinel a működési időt mutatja. Valóban 114 napot mutat, de Te ezt 24 órában használtad? Mert ha nem, akkor nincs értelme a 120x24-nek.
24/7-et írunk akkor, ha napi 24 órában megy a gép, és ezt a hét minden napján teszi.
A 120x24 meg számomra azt jelenti, hogy 2 év alatt te 120 napon használtad a gépedet, de akkor 24 órában. Ez azért fontos, mert a HDD-k esetében a le- és felpörgés nagyon fontos. Sok esetben egy éjjel-nappal működő szerver HDD-je megbízhatóbb, mint egy naponta 5x ki-bekapcsolt számítógép, melynél nagyon magas a hideg indítások száma.Egyébként nekem február óta megy egy ilyen Hitachi 7K1000.B 1TB-os HDD-m 24/7-ben szerverként, vagyis éjjel-nappal. A kondíciója pedig 100%-os.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Sziszifeca #15346 üzenetére
Ha rendszervinyó lesz, akkor inkább 7200RPM-eset vegyél, Samsung F3-asat.
-
AXisBOLD
addikt
válasz LGLuke #15345 üzenetére
persze kicsit félre érthető, de úgy értettem hogy összesen ment 120napot...azaza 120x24órát kevesebb mint 2 év alatt(nem egyfolytában). nem kevertem a szokásos 24/7-el.
amit a ki-be kapcsolásról írtál viszont érdekes. de ez a vinyó semmilyen szempontból nem volt gyötörve, ez a gáz. sőt kímélő használatban volt. naponta max 4-5 óra és max 2x ki-be kapcs, de inkább 1x. és volt hogy 1 hónapot pinent.
más: ha menet közben száll el nem visz magával mást?
Aurea mediocritas
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital