- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz Dzsekó #15752 üzenetére
Megvettem a WD Blue-t, még egyszer köszi , rendszervinyó lett belőle. Annyi a kérdésem, hogy emlegettetek itt egy samsung vinyót ami rendszervinyónak kiváló (asszem F3), de nem biztos, mert nagyon gyors, és nagyon halk... mennyivel? halkabb és gyorsabb mint annál amit vettem jóval? Mert akkor lehet rosszat vettem rendszernek, mivel a gépem fő előnye a "nagy" halksága. Vagyis a minimális zaj.
-
Core2duo6600
veterán
válasz czanga #15753 üzenetére
Annyi a különbség, hogy abban 1 db 500 as tányér dolgozik, tehét sürübb az adat.
És mivel mind a 2 nek a fordulatszáma azonos, így elviekben gyorsabb.Azért csak elviekben, mert pl nekem a
Samu F1 640 es, 334 es tányérok, és a WD 500 RE3, 250 es tányérok, ugyanolyan gyors.Saját mérés alapján, 320 as tányéros WD Blue és a Samu 320 as, szintén 1 tányéros,
esetében a samu mintha gyorsabb lenne.
Viszont hangosabb a motorzaj.És persze nagyon sokban függ ez a melyik hdd a gyorsabb dolog a vezérlőtől, vagyis a déli hidtól, mert lehet, hogy nem tudja kihajtani a tempokülönséget.
Bent a cégnél a gépemben egy 750 es WD Black van, megnem mondom, hogy milyen tányéros.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
LGLuke
őstag
válasz Core2duo6600 #15754 üzenetére
De mivel egy tányéros 500GB-os WD blue-t vett, így amit mondtál törölhető is!
-
czanga
őstag
válasz Core2duo6600 #15754 üzenetére
köszi.
amúgy amit vettem caviar blue egytányéros, ezt nem írtam oda. tehát lényegében megérte. -
Core2duo6600
veterán
válasz MZsoltee #15748 üzenetére
Hogy vagy vele megelégedve ?
#15755) LGLuke
JahhEgy olyan gépház amiben 4 db 7200 as hdd dolgozik, tud csendes lenni, vagy erre nincs esély ?
WD Black ből létezik már 500 as tányérokkal szerelt 1 terrás ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
newgamer
aktív tag
válasz Core2duo6600 #15759 üzenetére
Lehet csendes a ház 4 HDD-vel is, csak úgy kell összerakni és olyan ház kell, amiben ez megvan oldva, na meg az adatforgalomtól és a HDD típusától is függ, nekem volt olyan 7200-es vinyóm régen, aminek semmi hangja nem volt.
-
newgamer
aktív tag
Házilag lehetne barkácsolni a HDD-nek rezgéscsillapítót, szerintetek a HDD és a fémkeret közé, valami nagyon vékony gumis szalagot betenni?
-
MZsoltee
veterán
válasz Core2duo6600 #15759 üzenetére
Hát semmi gondom nincs vele. Sokat megy, pont ma van meg egy hónaja és 23 napot és 21 órát ment eddig. A gyorsaságától nem vagyok elájulva, nem vettem észre, hogy gyorsabb lenne a 2 tányéros 500GB-osnál a gyakorlatban sebesség tesztben gyorsabb. Szóval nekem bejön, végülis rendszernek jó, csöndes nem melegszik.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Core2duo6600
veterán
válasz MZsoltee #15764 üzenetére
Nekem 2 van, raid 0 tömböt csinálok majd.
A rendszert jelenleg egy 640 es Samu F1 és egy 500 as WD RE3 viszi, mind 2 ről tudok indulni jelenleg 2 különböző védelmi progi kipróbálása miatt van így megcsinálva, viszont a gépház szinte táncol a rezonanciától.
Én majd egy Black et szeretnék bele, mert arra már rájöttem, hogy jobb egy hatalmas hdd mint több kisebb.
Black ből létezik 500 as tányérokkal szerelt változat ?
[ Szerkesztve ]
-
teknős
csendes tag
Tudom, hogy nem itt van a helye, de itt olyan gyorsan segítetek:
Kérdésem, honnan tudod szeretni ehhez a sata vinyohoz telepítő drivert? Vagy egyaltalan melyik kell ehhezWD5000AAKS
TeKi
-
sfdrakex
nagyúr
válasz teknős #15766 üzenetére
Milyen Os-t használsz? Szerintem Xp sp de sp3 óta tuti kezeli a SATa vinyókat driver nélkül, Vista és Win7 meg már szintén kezeli alapból driver nélkül. Ham égis kell a driver akkor pedig nézz szét a gyártó oldalán. http://www.wdc.com/en/
Bár azt hiszem SATA drivert inkább az alaplaphoz zsoktak adni kislemezen., meg a cdjén is szokott lenni.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
nexuspolaris
tag
Akit érdekel, itt kapható egytányéros 500Gb-os WD Caviar Blue, nagyon jó áron, nettó 10.500Ft-ért. Én is innen vettem.
Modelszáma: WD5000AAKS - 00V1A0
-
Pinya007
aktív tag
válasz Dzsekó #15734 üzenetére
Szia!
Kinéztem egy külső meghajtót amely egy WD10EAVS merevlemezt tartalmaz. Ez egy alacsony fordulatszámú, "zöld" winchester.
Hány tányérból állhat? Van a nagyobb sebességen kívül más előnye/hátránya a nagy adatsűrűségnek 2 tányér = 1TB vs. 3 tányér = 1TB?Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
TopaMo
aktív tag
Mit tudtok a Hita 7K1000.C-ről?
-
őstag
Ma vettem egy F3-as 500 GB-os Samsungot, most formázom, eltart egy darabig, de aztán remélem jó szolgálatot fog tenni hosszú ideig : ))
"Less but better" - Dieter Rams
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis felvilágosítást, ha lehet1.Okozhat valami problémát, ha én egy 500GB-os winyót ketté paticionálok és az egyiken az op rendszer menne a másikon pedig a cuccaim?Az érdekelne, hogy így szokott e valami általános probléma lenni vagy maradjak inkább a 2db winyónál?
2.Mit jelent a winyóknál a dual proci?
3.Miért olcsóbb a 32MB-os WD5000AADS Caviar Green, mint a 16MB-os WD5000AAKS Caviar Blue és mit jelentenek ezek a caviar green/blue kifejezések
Előre is köszi a segítséget!
-
Core2duo6600
veterán
válasz McBJani #15774 üzenetére
Semmi gondot nem okoz, ekkora winyonál bevett gyakorlat.
A duál processzor esetében kb arra számíthatsz, mint a dual channel ram, és a sima esetében.
Ramok esetében úgy olvastam kb 10 % ot jelent, csupán ez a sebességben.HDD esetében meg valamivel gyorsabb a feldolgozás.
Black - Erőteljes használatra, 24/7 ? , Szerverbe ?
Blue - Általános Desktop hdd.
Green - Csökkentett energiafelhasználás , lassabb fordulatszám, kevesebb hőtermelés, kisebb zaj. , leginkább adattárolásra.[ Szerkesztve ]
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni 1 1tb os vinyót és szakmai segítséget szeretnék kérni, hogy milyet is érdemes venni.
(Samsung és Maxtor kizárva) .
A választ előre is köszi. -
LGLuke
őstag
válasz McBJani #15774 üzenetére
1. Bármekkora HDD-t particionálhatsz, semmilyen problémád nem lesz. Annyi a különbség, hogy a 2 partíció közötti másolás az ugye egyazon HDD-n következik be. Tehát 2 HDD között gyorsabb másolni, hiszen az egyik olvas, másik ír. Ebben az esetben pedig fej olvas, majd ír, majd megint olvas...
2. Szerintem semmit. Marketing hablaty. Biztosan van különbség a black és blue WD között, de kizárt dolog, hogy több feldolgozó egység legyen. Ha ezzel lehetne gyorsítani valamit, akkor már minden gyártó lecserélné vagy gyorsabbra, vagy többre és egyfolytában egymás licitálnák felül. A mechanikától függ inkább a sebesség, hiszen a fejnek kell értelmeznie a sáv alatt elhaladó szektorok tartalmát.
Amit Core2duo6600 mondott, azt pontosítanám: memóriához nem hasonlítanám, hiszen ott a RAID0 szerű ötletet használták fel a dual channel esetében. Azaz egyszerre ír a 2 modulra, így megduplázza a sávszélt. A single channel esetében ugye oda írt, ahova az OS utasítást adott. A 2 csatornás esetében viszont kényszerítve van, hogy ne csak az egyik modult használja, és később a másikon folytassa, hanem egyszerre írja mindkét modult, és egyszerre is fogja olvasni a tartalmat, akárcsak a RAID0 esetében.
A 2 feldolgozóegységben én azért nem hiszek, mert gondoljunk csak a dual cpu-s alaplapokra. Kell egy busz, és memória, amin ezek az egységek kommunikálnak, hiszen konkurens folyamatok mellett, nehogy egymás folyamatát is elvégezzék. Ennek szinkronizálása, és megvalósítása olyan horror költség lenne, hogy nem érné meg alkalmazni, inkább tennének nagyobb teljesítményű vezérlő chipet, mint lassabból 2 db-ot.
Én inkább fejmozgás optimalizálásra gondolok, és egyéb firmware különbségekre.
3. Ezeket leírta Core2duo6600, így nagyon nem részletezném, talán csak a fordulatszámot írnám le konkrétan: black és blue 7200RPM, ezek inkább rendszer HDD-k, míg a green 5400RPM-es inkább adattár.
Cache méret nem számottevő. Legyen legalább 16MB, onnantól szinte mindegy. Egyébként csak kis fájlok mozgatásánál számít a cache, így a rendszer HDD-k esetében vesszük hasznát. 8-10-100GB-os mkv fájlok mozgatását nem fogja befolyásolni. -
McBJani
tag
válasz Core2duo6600 #15775 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Akkor veszek egy 500GB-os 16MB-os blue winyót, kettéosztom és kész, nem kell foglalkoznom semmivel, és nem kell félnem semmitől
Üdv. -
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
korábban itt ajánlott WD6400AAKS winyót megrendeltem és win vista és 7 is lesz rajta. hogyan érdemes felosztani? (70-70-500 az én elképzelésem)
köszi
Aurea mediocritas
-
Core2duo6600
veterán
válasz AXisBOLD #15782 üzenetére
Ez nagyjából jó lesz.
Bár vért fogsz izzadni, hogy feltedd a 2 win -t 1 hdd re.
Mert bár simán felmegy, de a második particion D: lesz a rendszer partició neve, ami szokatlan, esetleg pár progi problémázik miatta.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
d@minator
addikt
Sziasztok.
Tavaly vettem egy HD502IJ-t és nagyon elégedett vagyok vele, legfőképpen, hogy halk, nem rezonál, seekhang sincs. Mára már kinőttem és szeretnék egy nagyobbat. Helyben venném őket 3év garival, mert ha rendelném őket akkor postával drágább lenne az egész.
Ezek vannak a boltban (a mostani mellé):
HD502IJ - 14k
HD502HJ - 13kVagy a mostani 1éves 502IJ elmenne 9k-ért és egy HD103SJ lenne 20,3k-ért.
Melyik lenne jobb választás? -
Uzmany
őstag
Tudnátok egy olyan tesztet linkelni, ahol az 500GB/P-s Hitachi, Samsung, WD szerepel?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
Core2duo6600
veterán
válasz AXisBOLD #15782 üzenetére
Pontosítok, a második win 7 telepítés ki fogja nyirni a korábbit.
Trukokkel meg lehet ugyan csinálni, de nem érdemes.Én anno még talán 98 as időben csináltam hasonlót aminek teljes adatvesztlés lett a vége
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Milyen 1TB-os winyót érdemes venni manapság, ami nem megy tönkre 3 éven belül?
Ezeket nézegetem:
Hitachi 7K1000.B 1TB
Samsung F3 1TB
A 7K1000.C mikor jön?hardverapro.hu/tag/chipman
-
siriq
őstag
válasz Core2duo6600 #15783 üzenetére
Nekem van ugy rendszerem hogy D:\-re lett rakva. Minden program mukodik rendesen(egybol d:\program files\ ba akarja telepiteni magat). Persze maceras de nem kivitelezhetettelen.(foleg hogy regen a win98se-vel is ezt csinaltam).
CHIPman: nagyon hamarosan. Most nyomjak csak ki a piacra.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Kofler
tag
Sziasztok !
Külső HDD vásárlására szántam el magam és ebben szeretnék tanácsot kérni. Ha lehet akkor 1TB-osat szeretnék és nem ártana a gyorsaság is. Annyi féle márka kínál már külső HDD-t, hogy nem tudom melyik válasszam ? Illetve az lenne még a kérdésem hogy ezeknek a külső merevlemezeknek van valami féle külön programjuk amit fel kell telepítenem vagy csak egyszerűen rádugom USB vagy FireWire porton keresztül és felismeri mint külső meghajtót ?
Válaszotok előre is köszönöm !
-
AXisBOLD
addikt
válasz Core2duo6600 #15787 üzenetére
fagy53 és Core2duo6600 köszi.
akkor csak vistát rakom fel, aztán majd lecserélem 7-re. de azért akartam mind a kettőt, mert korábban sok helyen láttam hogy 98 meg xp vagy 2000 közül lehetett választani post után. de akkor gondolom ezekkel az újakkal már nem lehet ezt vagy...
akkor 600-40 lesz a felosztás, esetleg 300-300-40.
más: a 250-es vinyóm azt hiszem végleg feladta(vista betöltésnél kékre fagy). ha nem az lesz a rendszer hdd talán le lelet szedni róla még valamit?
Aurea mediocritas
-
Bikerman
aktív tag
csáó.
milyen külső merevlemezt ajánlotok min. 750G-ásat? lehetőleg az ára ne menjen 30 felé...
mire kell odafigyelni? úgy használnám, hogy laptopra, ps3-ra kötögetném rá, a pc-n letöltött fájlokat.ragazzi della curva...
-
LGLuke
őstag
válasz AXisBOLD #15792 üzenetére
Nem tudom, hogy a többiek honnan szedték ezt az információt, de nekem most is figyel egy arch linux a gépen, mellette egy XP, és egy Vista.
100%, hogy lehet Vista mellé Win7-et tenni másik partícióra. Van a Vistanak is, meg gondolom a Win7-nek is bootmanagere. Mivel ez már nem olyan egyszerű, mint az XP managere, hogy csak boot.ini fájlt kellene szerkesztgetni, így érdemes programot használni hozzá: VistaBootPRO. Ez sajnos fizetős, de biztosan van ingyenes is. -
-
LGLuke
őstag
válasz Core2duo6600 #15798 üzenetére
Az sosem árt, ha 2 rendszer van a gépen. Főleg, ha valaki munkára is használja. Bármi baj történik van egy tartalék rendszer, amin tud dolgozni, illetve folytatni a munkát, s ha lesz ideje helyreállítja a másikat.
Win7-ben is lehetnek egyébként bugok, amik később derülnek majd ki. Ráadásul írta, hogy majd akkor teszi fel, ha legálisan meglesz, és ebben igaza is van.
Az XP móde pedig a Te core2-eseden se működne, hiszen csak a core i7-eseken elérhető, mert kell a HW-es virtualizáció.
itt a leírás -
Core2duo6600
veterán
válasz LGLuke #15799 üzenetére
Menj fel a Intel oldalára, az én cpu mban van hardveres virtualizáció az intel oldala alapján, igaz még nem próbáltam.
Ami a 2 rendszer illeti, egyet is értek vele meg nem is, ha az ember biztosra akar menni, akkor inkább 2 gép kell.
Persze lehet 2 rendszer, volt hogy nekem 3 volt, aztán már belezavarodtam.
Ha az illetőnek legális kell, akkor adhatok neki, egy az MS től igényelt rc kodot.
Amit már nem használok.
lehet 2 is van, ha nem töröltem ki az e-mail ből.Más:
Használja - e valaki, úgy a rendszert, hogy raid 0 ról bootol, és a programok is raid 0 ra vannak telepítve, vagyis alapesetben c: raid 0 tömbön van.
Érezni - e észrevehető gyorsulást ?
Nem a boot idő, tart amig tart , hanem inkább a müködés érdekel. .Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SSD többféle, sata 2,5"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest