- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
szevasztok!
szerintetek melyik legyen?
még nem döntöttem el hogy adattárolásra lenne vagy megosztva oprendszernek is...
elvileg ezeket az új 5400eseket is már nyugodtan be lehetne tenni oprendszeres hddnek, mivel nem annyira lassabbWD 1000GB GP 5400rpm 32MB SATA2
SAMSUNG 1000GB F1 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2
SAMSUNG 1000GB F1 7200rpm 32MB SATA2CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
LGLuke
őstag
válasz scope2007 #14153 üzenetére
Samsungból esetleg F2 eco-t érdemes venni, de csak adattárolásra. Lineáris olvasásban/írásban elég gyorsak ezek valóban, de az elérési - és keresési idejük jóval lassabb. Szóval ott számít igazán a fordulatszám. Rendszernek azért volt jó pl. a WD Raptor.
7200-asból én még mindig a Seagate 7200.12-est választanám. Greenből pedig jó a WD is.
-
tomp
félisten
válasz scope2007 #14158 üzenetére
Hát ez van. pénz vagy hangtalanság?
Én 8napja vettem a Samsung F2 Eco-t. Eddig 5nap 4órát ment. Úgy lett berakva, hogy kivettem a floppyt, mivel nem volt több lemez, (szerver ház, így nincs külön hely a vinyónak. van vagy 8db hely az optikai hajtóknak, abba kell belerakni egy lemezt és arra a vinyót) így pont előtte van a floppy nyílása.(kivehettem volna, de legalább +szellőzési "lyuk") Ha lehajolok elé, akkor hallom a "kaparó" hangját. Normál helyzetben itt ülve semmi hangja nincs. Még önteszt során sem hallom*. Kivétel a bekapcsolás. Bár akkor a maxtorral együtt olyan hangja van... kb. egy vadászgép hajtóművének a felpörgési hangja. De ez csak 1-1,5mp-ig tart.
*Öntesztnél a maxtornak olyan hangja lesz, mint ha egy daráló kapcsolna be a házban. De mivel bad sectoros így pár mp elteltével megszakad a teszt.
-
LGLuke
őstag
válasz scope2007 #14156 üzenetére
A raptort csak példaképpen hoztam fel. Ne vegyél olyat, mert lineáris olvasásban és írásban nagyon megverik az új, nagy adatsűrűségű merevlemezek. Csak annyit jeleztem, hogy nem véletlenűl ajánlották rendszer HDD-nek, hiszen az 10k RPM-es. Systemnek, meg a sok miniatűr fájl miatt szüksége van a magas fordulatszámra. Vagy SLC-s SSD, vagy 7200RPM-es HDD kell rendszernek. Adattárolásra viszont az 5400-as a jobb, mert halkabb, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, és sokkal nem is lassabb. Legtöbbször meg úgyis óriás fájlokat tárolunk pár fénykép meg dokumentum kíséretében. Bár a fényképek is jó nagy méretűek a sok megapixeles digit gépeknek köszönhetően.
-
scope2007
addikt
köszi a válaszokat
egy ssdre lehet benevezek majd szeptember körül... abból is a 32gbosra sztem.. rendszernek bőven elég lesz...
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Geniust
tag
Sziasztok!
Rendszervinyót szeretnék vásárolni innen.
Ki milyet ajánlanna 320gb alatt?Olyan 160Gb-os is megfelelne.
Halk és hüvös legyen és hát gyors mert rendszernek lenne
Annyira sokfajta van h nem tudom melyik lenne a legjobb választás,meg hát mindenki ir mindegyikröl vmit és nem tudok dönteni .
Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
balage30
csendes tag
sziasztok
én egy 160 gigás Samsung S2vel szívok. az elsőt már kicserélték mert halott volt. a másodikat pénteken vettem át és akkor 100%-ot mutatott a hard disk sentinel.ma már 67 hibás szektort jelez +33% kondit van ötletetek???
-
S. Szabi
őstag
Heló!
Arra lennék kíváncsi, hogy játékra is jobb két brutál SSD RAID1-ben (pl. OCZ Vertex EX SLC SSD 120GB), mint pl. két VelociRaptor RAID1-ben??
[ Szerkesztve ]
-
Porcupain
aktív tag
Megérkezett a WD scorpio blue. Halk és gyors, de viszont melegebb mint a hitachi 100gb lemezem. Ez elsősorban azért is lehet mert jóval kevesebbet fogyaszt (Teljesítmény (pozícionálás),"0,8 W", Teljesítmény (pihenő üzemmód),"0,4 W",Teljesítmény (készenlét),"0,1 W") A WD pedig 2,5W, 2,0W és 0,3W.
Itt van a két lemez hd tune eredmény.:
Hitachi 5K100 100GBA WD már sata 2 és ezért is lehet gyorsabb, bár nem tudom,hogy az alap lap támogatja-e a sata2-t.
[ Szerkesztve ]
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
LGLuke
őstag
-
Porcupain
aktív tag
válasz LGLuke #14171 üzenetére
Nyilván csak elütés volt....
Én eddig úgy tudtam, hogy gyakorlatban is dupla sebességük van a sata2 hdd-nek, sata1-hez képest. Viszont tényleg nagyon melegszik a wd. Tegnap 56 fokra is felment. A hitachinál annyira nem volt jellemző.
[ Szerkesztve ]
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
LGLuke
őstag
válasz Porcupain #14172 üzenetére
Az viszont furcsa, nem kellene ennyire melegednie. Milyen házban van, mennyire jó a hűtése?
A SATA2 dupla sávszélt biztosít valóban, de maga az eszköz lassú. Úgy képzeld el, hogy hiába teszünk egy Trabantra Ferrari F430 által használt szuper gumiabroncsot, ami bírja a 300Km/h fölötti sebességet, ha a Trabi motorja úgysem képes erre a sebességre gyorsítani.
Itt is ilyesmi a helyzet. Maga a HDD nem tudja a sebességet. Bizonyos SSD-k már a SATA2-t is túlszárnyalják, éppen ezért PCI-e foglalatos SSD is van már. -
LGLuke
őstag
válasz Porcupain #14174 üzenetére
Akad 1-2 előnye. Pl. ha natívan kezeli az alaplap és nem IDE módban megy, akkor támogatja az NCQ-t, ez szervereknél, azaz kiszolgálóknál a legelőnyösebb, valamint a hot swap is működik, ami akár otthoni gépeknél is előnyös. Ugyanúgy leválasztható a működő HDD, mint egy pendrive, kivételt képez az oprendszeres lemez, azt nyílván nem lehet lekapcsolni. Nah meg az új SLC-s SSD-k már talán ki fogják használni a 300MB/s-os sávszélt. Ma az egyik, ha nem a leggyorsabb SATA2-es HDD a Seagate 7200.12-es szériája. Ezek is maximum 130MB/s-ot tudnak olvasás esetén. Szóval a SATA1 határát sem érik el.
-
Gyick
őstag
Hi!
Ez .12-es vinyó ugye?
[link]
Ezt rendeltem meg[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz balage30 #14168 üzenetére
Szerintem cserélj tápot egyszer, mint vinyót tízszer.
Még ha nem is a táp okozza a gondot, érdemes átcserélni. Én be nem teszek kodegány tápot a gépembe.
Jobb félni, mint megijedni...
Ha most azt kérdeznéd, hogy milyet, akkor Corsair, Seasonic, minkettő nagyon jó márka.
Corsairból a VX450-es nagyon halk is. De jó a CX400-as is, ha nem akarsz annyit költeni rá. De ha fogadhoz vered a garast, akkor FSP 350PNF vagy a picit gyengébb PNR. PNF-et már nem nagyon lehet kapni, akár használtan is vehetsz, még mindig sokkal jobb, mint a mostanid. 2-3 évesnél régebbi használt tápot ne vegyél.
Ezt már pár ezerért megkapod, ez alá ne add, mert csak bajod lesz belőle.[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Hogyan tudom kideríteni egy 320-as WD vinyóról, hogy ez 1 tányéros-e?
S/N: WMAV29739563
MDL: WD3200AAKS-00L9A0
WWN: 50014EE0AC13AAAE
DATE: 04 JUL 2009
DCM HANNNT2CG
LBA: 625142448Más számot nem találtam rajt.
Ja, ha valakit érdekelne az említett vinyó vadi új és eladó.
-
Dzsekó
addikt
Már majd 1 éve 1 tányérosak a 320-as WD-k, bőven 1 tányéros a tiéd.
Mostmár az 500GB/tányérnál tartunk, így az AAKS már kezd kicsit "lassúcska" lenni.
Egyébként a sebességkarakterisztikából lehet kideríteni, amit HDtune-al tolhatsz, illetve a tipusszámnál a - utáni részből derül ki. WD3200AAKS-00B3A0 volt az első 320GB/tányér 320-as WD blue vinyó. A tiéd 00L9A0, azaz bőven 1 tányéros. Közöttük több széria volt már. -
Porcupain
aktív tag
-
Geniust
tag
Sziasztok!
Ezek közül lehet vmelyiket rendszernek használni?.
Mert hát ugye ezek hangtalanok ugytudom és gondolom nem fütenek annyira mint 1 merevlemez. -
-
Dzsekó
addikt
válasz Geniust #14192 üzenetére
SLC-sek közül nézegess.
Nekem a 32GB Samsung SLC-s van, annak jó a boot sebessége és nem is lassul be.
De ezt jóval olcsóbban is be lehet szerezni kéz alatt.
Nekem év elején 23-ba fájt.
Márkából ajánlott a Samsung, Intel/Kingston (MLC is), OCZ Vertex (csak ez, pl. Apex hulladék).[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Sziasztok, szeretnék egy ~1TB-os vinyót venni, egy szerver/htpc-ben lesz, így szempont lenne a minél halkabb és hűvösebb működés, és min. 3 év garancia. A PH-s teszt alapján a Samsung EcoGreen modellje tetszett, pont a fentiek miatt, és mert csak két tányért használ. Erről mi a véleményetek, milyen alternatívát ajánlanátok? Nem gond az 5400-es fordulat, nem lassítja túlzottan?
A vinyót belső gigabites hálós adattárolónak is használnám, tehát itt osztanék meg a többi gépem között zenéket, filmeket, ftp-n képeket, stb.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Látom itt már szóba kerültek (#14153) az egy terás eco vinyók... Nekem ezen lenne az oprendszer is, ami mint írtam, egyszerűbb szerver funkciókat lát majd el (web, torrent, ssh, ftp), valamint nem szeretnék mellé másik vinyót.
Samu F1 és F2 között sok különbség van? A többi versenyzők közül melyek 2 tányérosak? Illetve lehet-e 3 tányérral halkabb, hűvősebb, kisebb fogyasztású egy meghajtó, mint 2-vel?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
LGLuke
őstag
Samu F1 az 7200RPM-es. Attól már sokkal gyorsabb és halkabb is a Seagate 7200.12-es változata, mert ez már 500GB-os tányérral van szerelve csakúgy, mint a Samu F2 eco. A Samu F1 pedig még a régi 334GB-os tányérral van megáldva.
Ha a szerver sok funkciót nem lát el, illetőleg csak adattárolásra lesz, és ott is inkább nagy méretű adatok, akkor jó az 5400RPM-es. F2-es eco green elég jó.
Ha kell sebesség, akkor 7200RPM-es Seagate .12-es verzió.5400-asok halkabbak, alacsonyabb fogyasztásúak, és hűvösebbek is.
Minél több tányérból áll, általában annál nagyobb a zaj és fogyasztás, valamint a hőmérséklet is.Üdv!
-
harry
veterán
válasz LGLuke #14198 üzenetére
Köszi, én is hasonlóképp gondoltam... Esetleg más márka? WD Green milyen, az F2 szériához képest?
Seagate a 2 tányér és 7200 miatt elgondolkodtat - a WD is hasonló tulajdonságokkal bír? Amennyiben igen, akkor vagy ezen kettő között kellene döntenem, vagy mérlegelni a Samu kisebb forulata adta hátrányait. Avagy, ha tényleg hűvösebb és halkabb, akkor lehet ez lesz a jó. Gyakran és nagy fájlokat szerintem nem fogok másolgatni róla, olvasni biztos többet (mivel a gépeken lesz felcsatolva, mint megosztott könyvtár/vinyó), illetve torrent/web letöltés ír rá, az meg mindegy. Esetleg gépekről másolok rá, nem hiszem, hogy túl gyakori lesz, vagy nem több gigás adatokat.
Garancia mindegyikre 3 év, igaz?Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital