Hirdetés

Aktív témák

  • Wikingking

    csendes tag

    Sziasztok!

    Először is elnézést, mert ez lehet, h offtopic, de mivel szegről-végről ide is vág, ezért itt teszem fel. Tapasztalt fórumozók nyugodtan megmondhatják, hol érdemes a kérdéssel inkább próbálkozni :)

    Tehát a problémám:
    - Egy 4 éves Sapphire 4870x2 büszke tulaja vagyok, de a kártya az elmúlt 1-1,5 hétben elég érdekesen működik. Konkrétan a felére esett vissza a 3D-s videóteljesítmény. Minden játék szaggat. Szerintem az egyik mag a 2 közül nem vált át rendesen 3D-be, vagy valami egyéb árulás lehet, nem tudom. Össze vissza próbálkoztam driverekkel, hátha a 12.6 vágta szét a rendszert, mert emlékeim szerint pont azelőtt frissítettem. Nem segített, konkrétan a gyártó oldaláról leszedett 12.4b-s hotfix oly mértékig kaki, hogy az egyik magot nem is látta vele se a CCC se a GPU-z (illetve ez utóbbi tán látta, de nem írta h crossfire van, pedig van.). Na most ez utóbbi progi is fura dolgokat mutat, mert hol azt mutatja, h van load a másik magon is mondjuk BF3-ban, hol azt, h nincs. Az viszont tény, hogy ami eddig 35-60 fps volt, az most 17-30.
    Egyik barátomnak ugyanilyen, csak gigabyte címkés kártyája van, azt elkértem a hétvégére, és azzal minden flottul megy, szóval hihetőleg nem egyéb hardveres baj van.

    Két kérdésem volna:
    - Van-e valami egészen tuti módszer, amivel be lehet azonosítani a hibát, vagy működésre lehet bírni a második magot (már ha a feltételezésem helyes)
    - Cserének kinéztem egy 7850OC-t, nem tudom, hogy ez jó lenne-e? Egyes elvakult szervizesek azt mondják, h egy 460GTX is besöpri a szőnyeg alá a kártyát, de őszintén ahány tesztet néztem, legtöbbször még az 560GTX Ti sem verte meg. A 7850 viszont jó választásnak tűnik, de nyitott vagyok minden javaslatra :)
    (a gépem: MSI P45 Platinum, Q9550, 4x1GB CSX DDR2 (1066) 800Mhz-en, Kingston SDD, Win7 64bit, Catalyst 12.6)

    Köszi a segítséget ^^

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák