Hirdetés

Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz csucsbicep #42262 üzenetére

    Fogalmam sincs. A Dirt Showdownban is két olyan beállítástól van ez, amelyek nagyon építenek a compute hatékonyságra. Az Advanced Lighting és a Global Illumination, mondjuk ezek adják meg a grafikának a szépségét is. Ezek nélkül a GCN úgy teljesít, ahogy várható az eddigi tesztekből. Ha bekapcsolod őket, akkor a GCN veszít valamennyit, de a többi architektúra sokkal jobban bezuhan. A Fermi és a korábbi VLIW nagyjából azonos mértékben veszti el a tempót, míg a Kepler arányaiban a legnagyobb sebességgel fizet. Persze van miből, de így is bezuhan a GTX 680 tempója a HD 7850 alá.
    Érdekes a helyzet. Igazából maga a jelenség nem váratlan, mert a Kepler shared memory teljesítménye a leggyengébb az összes eddig megjelent DX 11-es GPU közül, de azt azért nem vártam, hogy a HD 7850-nel megegyező tempót ad majd le a GTX 680 az új Dirtben. Talán driverrel még ezen lehet valamennyit javítani.
    Egy nagy kérdés van, hogy a jövőben a fejlesztők mennyire keményen építenek az LDS-re. Eddig a Dirt Showdown ebből a szempontból magasan a legmegterhelőbb. Azt nem tudom, hogy mennyire vették figyelembe a fejlesztésnél, hogy a Kepler shared memory tempója komoly visszalépés a Fermihez képest. Nyilván a logika nem azt diktálta, hogy az új generáció visszalép. Szóval ez lehet egyedi eset, ugyanakkor ott van az, hogy az LDS-sel egy csomó algoritmusban nagyon sokat lehet nyerni. Tehát az is lehet, hogy Forward Render mellett ez adta a hatékony teljesítményt az effektek implementálásánál.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Aktív témák