- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rector
csendes tag
Üdv
Szeretnék venni egy digitális (dvb-t) tv tunert. Olcsón hozzá tudnék jutni egyhez, viszont a hivataos leírásában csak mpeg2-t támogat. Magyaroszágon viszont, ha jól tudom mpeg4-ben sugároznak. Meg lehet azt oldani, hogy tudjam fogni az mpeg4-es adást mpeg2-es tunerrel? (szoftveresen)szerk: külső usb-sről lenne szó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az a 10,7-12,6MHz kicsit kevésnek tűnik...
A videomagnós megoldással semmivel sem vagy előrébb, abban is ugyan olyan tuner van, mint egy tunerkártyán.
A SCART átalakító meg ugyan az a megoldás, ahonnan elindultunk. A három RCA-t (kompozit, L/R) rá tudod tolni a tunerre. (Mi lenne egyébként a negyedik?)
rector: A tunered pontos típusát meg az ujjunkból szopjuk ki?
-
törölt tag
Ha az a sw kezeli is a tunert. USB-s tunerek esetén tipikus, hogy hang csak a saját sw-rel van.
goom: Rá szokás írni. A kétirányúakon pedig tipikusan kapcsoló van a ki és bemeneti mód váltására. Vagy megnézed, hogy melyik tűk vannak benne, abból lehet következtetni.
Esetleg szerezhetsz/építhetsz teljes bekötésűt.
-
rector
csendes tag
Kösz szépen!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy szerintetek melyik a legjobb szoftver erre a célra? -
VINIKOR
senior tag
Valaki próbálta ezt a tunert: ALCOR USB MPEG4 DVB-T - [link]?
-
szektamokus
tag
Sziasztok!
Véleményekre lennék kíváncsi, hogy milyen tv tunert érdemes venni?
Kinéztem kettőt:
Pinnacle 7010ix [link]
Leadtek Winfast PX DTV 2300H Anal. + Digit. ez 12650ftEsetleg ha ajánlanátok valamit kb 10-15e között
Ezek a kártyák tudják kezelni a magyar digitális adásokat? ( földi és kábel )
-
Zolee01984
csendes tag
Helló
Tudnátok ajánlani egy olyan külső tvtunert ami számítógép nélkül is működik.
Van s-video bemenete és d-sub kimenete.
És alkalmas analóg illetve digitális földisugárzás (mpeg4) vételére is. -
szektamokus
tag
válasz szektamokus #6164 üzenetére
Az előző kérdésben nem tud senki segiteni? Esetleg javaslat, hogy melyikek érik meg.
Egyáltalán érdemes olyan tv tunert venni ami tud digitálisat is, vagy jobban járok egy jobb minőségű analóggal?
Csak mert pl: digi tv-nél ugye alapból jár beltéri egység ( most már azt hiszem UPC-nél is) és abból már talán analóg jel jön ki. Ha igy van akkor a digitális résznek nincs túl sok értelme.
Ha tévednék javitsatok ki. -
bzoley
veterán
válasz szektamokus #6166 üzenetére
A Leadtek WinFast PxDTV2300H jó.
-
malwy
senior tag
Kábeltvhez szeretnék venni tunert, hogy tudjam élvezni számítógépen, számítógép monitorján is az adásokat. Mindegy, hogy belső v külső. /bár belső a szívemhez közelebb áll/
Követelmények: most analóg, később digitális adást is fogja, olcsó legyen.
Gondolom nem tarzoik a tunerhez, de nem bánnám ha fel tudnám venni a műsort! -
szektamokus
tag
Még egy kérdés: Ez a kártya akkor képes fogni digitális adásokat, de melyikeket?
DVB-T ez a földit jelenti? És mi a helyzet a kábelessel?Ha mondjuk van UPC vagy Digi tv, akkor ez hogy működik? Ha ilyet szeretnék nézni rajta akkor elég egy csak analógot tudó kártya is?
Vagy ebben az esetben a digitális jelet képes ez a kártya fogni Set Top Box nélkül is?
-
törölt tag
válasz szektamokus #6170 üzenetére
A DVB-T és a DVB-C más modulációt és más frekvenciatartományt alkalmaz. A Leadtek csak DVB-T tunereket gyárt jelenleg. DVB-C-re sok értelmes kártya egyébként sincs. Ha aq STB-ot meg akarnád kerülni, akkor nem sok esélyed van. Az utóbbi 50-100 hsz mondjuk másról se nagyon szólt...
-
sirarcheer
senior tag
válasz szektamokus #6170 üzenetére
Szia!
Nekem UPC silver digital előfizetésem van.
Amihez van dekóder. Scarton /éljen 21 század/ adja ki a digitális jelet, de van analóg kimenet is. /Szerelő elmondása szerint amelyik csak digitális jelet ad ki az nem jól működik/
Ehhez elég egy analóg TV kártya. Én nemrég vettem egy Leadtek PxTV1200 kártyát.
Tehát a TV-n digitális jelen nézhető az adás, PC-n az analóg.
A két adás független, tehát nem ugyanazt kell nézni mindenhol amit a dekóderen beállítasz.PSN: sirarcheer
-
törölt tag
válasz sirarcheer #6172 üzenetére
SCART-on egy deka digitális jel sem megy semerre, tisztán analog.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Most kapok egy tvtuneres kártyát távirányítóval.
V-Stream Studio Tv terminator!!
Kérdésem mire lehet használni őt és a távirányítót??Még vmi csak a tv adást tudom majd hangosítani vagy magát a gépet is lehet,mert ki és bekapcsolni tudja!!
Mindent tudni szeretnék
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
tzoli986
tag
hali!
tanulmányoztam a leadtek pvr 2100 tunert és nem teljesen értem,hogy hogy tudom összekötni a t-home beltérijével.
az ok,hogy scartból->rca,de a tuner kártyán én koax csatlakozót látok vagy van olyan átalakító ami scartból csinál olyat?vagy akkor hogy lehet ezt összekötni,mert a napokban vásárolnom kellene valamit. -
bzoley
veterán
válasz tzoli986 #6177 üzenetére
Nem csak coax van rajta, felületesen tanulmányoztad. Van kompozit is(rca).
Sickboy25:
Sok jóra ne számíts, a kártya elég "noname", nem sokan fognak jelentkezni. És ugyanezen okból kifolyólag a távirányítót kezelő programok sem nagyon támogatják, de próba cseresznye. Az, hogy a gépet ki lehet vele kapcsolni, még nem jelent semmit.
A távirányítók jellemzően csak a kártyához adott programot vezérlik, kevés az olyan, ami másra is jó. Ezért egyéb vezérlőprogram használata szükséges, viszont azoknak meg ismerniük kell ezt a típus, amire kevés az esély. "Népszerűbb" típusokból kéne válogatnod.[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
válasz tzoli986 #6179 üzenetére
Ez úgy van, hogy nem vagytok képesek megtanulni, hogy információt a gyártó oldalán kell keresni, és akkor talán meg is tudnátok, amit szeretnétek.
Pl.: azt is megtudtad volna, hogy ez mi: "1x Mini Din 9 tũs"
Ezen van összes bemenet: S-Video, kompozit, komponens, és audioHa nem találnád meg, akkor:
Connectors 1 RF TV source reception
1 RF FM source reception
1 Mini Din 9-pin connector for composite, S-video and component video input
1 phone jack for I/R sensor
1 4-pin jack for audio outputdaa-raa:
Ha jól értem, csak most akar tunert venni.
"a napokban vásárolnom kellene valamit."[ Szerkesztve ]
-
tzoli986
tag
nézegettem a gyártó oldalát,de vannak dolgok amiket még magyarul sem ismerek.angolul pláne.igaz az a kép amin rajta van a lényeg mindent elárul,csak ez nekem kimaradt a böngészés közben.sorry
-
őstag
Szia!
Nálam is hasonló gondok voltak. Nekem egy Pinnacle PCTVpro PCI van, 2003-as évjárat. Azokhoz nincs hivatalos Pinnacle driver Vista alá.
A megoldás: A 32 bites Vista megtalálja a tunert, de úgy mint ismeretlen médiavezélő. A drivert frissíteni kell, méghozzá úgy, hogy a Windows szeden le magának hozzá drivert a netről.
Ekkor kb. 5 perc szuttyogás után megtalálja a WDM drivert. Ezt a hangvezérlőnél is el kell játszani.
Ezután 5.10-es ChrisTV-t kell felnyomni, és már megy is a cucc. Igaz a ChrisTV egy kalap zz*r, de legalább lehet TV-t nézni.Icewolf || kósza ||
-
Sickboy25
addikt
Köszönöm a kielégítő választ!!
és milyet ajánlanál ami nem drága?
lényeg ,hogy vmi olyan legyen amivel tudom távkapcsolóval iránítani a szgép hangerejét is és kikapcsolni is tudjam vele a gépet!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
bzoley
veterán
válasz Sickboy25 #6186 üzenetére
Ha Leadtek, akkor mind egyformán működik, tehát mindegy, melyiket nézed ki magadnak. Max. annyi dilemma lehet, hogy a legújabb szériákhoz szebb távirányítót csomagolnak, viszont egy régebbit használtan, olcsóbban megkapsz. Mondjuk egy új Global sem túl drága.
Ajánlott olvasmány -
brownus
veterán
szia,
tegnap megadta magát a sok évet megélt winfast tv2000xp rm tunerem, és kell a helyére egy új. ajánljatok légyszíves 10.000hufig leadtek kártyákat. (vista 32 +sp1)
köszi előre is!már kinéztem párat, ezekkel mik a tapasztalataid?
- Leadtek PX TV 1200
- Leadtek WinFast DTV1000 T
- Leadtek WinFast TV2000XP Global
felvenni soha nem szoktam, csak tv nézésre kell.
ezek ilyen 7-8k körül mozognak...üdv, b
-
brownus
veterán
válasz #65675776 #6192 üzenetére
most már mindegy mert vettem egy tv2100 tuner kártyát. meg már lötyögött a coax bemenet is... holnap beviszem a kollégáknak, hogy forrasszák meg. lehet jó még, ha igen odaadom húgomnak;)
azzal mit lehet kezdeni, hogy ne sisteregjen/recsegjen a hang csatorna váltáskor?
(a tv2000xp global nem volt náluk) nekem elég ez is mert csak tv nézésre kell, felvenni nem szoktam..
szebb képe van mint a régi tx2000xp rm-nek, azt sajnálom, hogy ennek nem lehet a távirányítóját tanítani pc sw on/off-ra
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brownus #6193 üzenetére
Nem kell tanítani, be tudod kapcsolni vele a gépet, és ki is. Legalábbis Global óta minddel lehetett eddig ha jól tudom. Csak BIOS-ban engedélyezve kell lenie a megfelelő Wake Up paraméternek (Wake Up by PCI vagy Wake Up by PME Event szokott lenni leginkább).
A sistergés ellen van egy jó módszer: dobd ki az Audigy-t és vegyél egy normális hangkártyát.
TV2100? Már lehet kapni?
-
brownus
veterán
válasz #65675776 #6194 üzenetére
oké, megnézem a biosban mit lehet beállítani. az új típusú fekete távirányító jól néz ki, kemény műanyag. a landcomputerben vettem 6900 hufért. nem tudom ez miben jobb vagy rosszabb a globalnál. a cd amit kaptam hozzá a pvr2 2.0.3.9. verzió van + driver, és kábelek, hogy összedughasd a hangkarival. (elem nincs a távirányítóhoz )
most vettem használtan az audigy-t mert az alaplapi hang szörnyű volt... és sokkal szebb hangot ad!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brownus #6195 üzenetére
Élőben még egyikhez sem volt szerencsém, de láttam már a távot (a régebbiek közül nekem négyféle van itthon) és a tunert is (utóbbinak nem igazán tudtunk rájönni az értelmére, simán ki kellett volna vonni az RM-et és csá. A Global job választás szerintünk). Igazából csak azon lepődtem meg, hogy ilyen gyorsan piacra került. Bejelentve sem lett külön, csak kirakták az oldalukra. Bezzeg a PxDVR4300 DH-ról már szép lassan két éve tudni, de még mindig nincs forgalomban...
Érdekes, hogy most már nem tartozik elem a távhoz. Nemrégiben inkább az audiokábelt spórolták ki. Bár ez meg külső átkötésű, szóval. Áh, néha nem értem a Leadtek-et. Ez a tuner is olyan, mint amit elővettek a régebbi tervekből, és mégis kiadják.
Persze ettől még lehet jó.
-
bzoley
veterán
válasz brownus #6195 üzenetére
Ez elég rossz döntés volt a Global-hoz képest, nem szerepelt a listádon sem.
Uccsó bekezdések[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
nekem tényleg csak arra kell, hogy ha netezek akkor a bal alsó sarokban ott legyen, meg van pár műsor amit nézünk, na meg a paprika tv-ét felvenni nem szoktam semmit. tudom, a listán nem volt, és a globalt is szerettem volna de már csak ez volt náluk...
elolvastam a cikket, aszerint sikerült "belenyúlnom" mert megvettem az rm utódját... de szebb képe van a tv2100-nak, mindenféleképp minőségi az előrelépés, még ha nem is olyan nagy.
-
Sickboy25
addikt
sziasztok!
nah megkaptam kipróbálásra a terminatort!
a következő kérdéseim lennének!!
itthagyták nekem a upc-sek a tányért meg rajta a fejet(beltérit azt ugye nem)tudnám vhogy alkalmazni?dekódolóval vagy simán csak nem kódolt adások vételére?
a távirányítóhoz kapott vevő kis jack kimenetelű és a tv tneren olyan nincs!!akkor hova dugjam vagy hogy csináljam?
mi a legjobb kezelő progi?Bocs a láma kérdésekét ,de ez olyan új nekem még soha nem használtam és azt sem tudom,hogy majd mire lesz jó!!
Köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.