- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
as_Rock
őstag
#5083 első kérdésére 5let?
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
bzoley
veterán
válasz as_Rock #5103 üzenetére
Rosszul tudod. Sok frontend elboldogul sw kártyával is egész jól. Még a Media Centert is rá lehet venni, az más kérdés, hogy semmi értelme pofozni a szart. Ha a HTPC-nél követelmény a Low Profile kártyák használata, akkor olyat kell választanod, amihez LP hátlap is mellékelve van. Egy típust nincs értelme ajánlani, mert ha az adott frontend nem támogatja, akkor meg vagy lőve. Előbb derítsd ki, hogy amit használni akarsz, milyen típusokat támogat, utána lehet választani. WMC-nél egyszerűbb a helyzet, neki szinte bármilyen hw-es tuner jó. Egyik típusra sem mondom, hogy nem ajánlom, bármelyik megfelelhet. Talán a PVR3000-t kihagynám, mert az ideális képminőségét csak a saját szoftverével lehet előcsalogatni.
-
as_Rock
őstag
Az iMon VFD sw-ére gondoltam, vagy esetleg még a Medio-ra, a WMC-vel az a gondom, hogy ha jól tudom angol nyelvű, és a család idősebb tagjai ilyen skill-el nem rendelkeznek
másrészt az XP-t már megszoktákPVR3000 kilőve? Pedig épp a teszted alapján azt néztem ki mint megfizethető és korrekt kártyát. benézem a HTPC software-es topicba ott a Hauppage TV-150 MCE-t ajánlgatják, de arról meg épp te írtad, hogy elég szutyok, HW-s támogatású kártyához képest
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
plaja
csendes tag
Van jelenleg a piacon Mpeg-4-et tudó DVB-T tunerkártya? Kellene egy tunerkártya, és nem szeretnék olyat venni, amit egy év múlva kidobatok.
-
Lahorva
tag
Sziasztok!
Sajnos a jó öreg winfast tv 2000 xp-met le kell cserélnem mert vista alatt nem igazán működik. Pedig amire én használom arra töb volt mint tökéletes. Na mindegy. Néztem helyette egy gigabyte gt-p6000 nevezetű tunert. Hallott valaki valamit erről? Várom a tapasztalatokat, véleményeket.
Előre is kösz. -
applause
aktív tag
Szerintem a tunernek harveresen kell tudnia az MPEG4-es DVB-T vételt. Eddig még ilyet nem találátam. Az igaz, hogy video felvételkor egyes kártyák tudnak mpeg4-be tömöríteni.
Ha tud valaki fentebb említett kártyáról, ossza meg velem.iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
New Life
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy tv tunert!
A lényeg, hogy USB2.0, analóg és digitális csatlakozó legyen rajta, és ne zabálja meg a gépem erőforrását!
+ távirányítő meg antenna sem hátrát!Tudnátok ajánlani valamelyiket?
mod: én ezt néztem ki:
[link]
valakinek van tapasztalata erről?Kösz
NL[ Szerkesztve ]
Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
őstag
ASUS 7131 hybrid kártyát sikerült beüzemelni Vista MCE 64bit alá Isteni az egész. Alig várom hogy induljon az olimpia. Ki fog derülni mit tud ez a kártya valójában. Szoftveres a kártya, de felvenni is nagyon profin tud, akadozásmentes. Igaz egy 6000+ AMD van alatta.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Leadtek WinFast TV Pro II-jéről? Számomra nem szükséges a felvétel, ezzel pedig számítógép nélkül is tudok tv-t nézni. Elég sok helyet takarítanék meg, ha a 20éves tv-m eltűnne az asztalomról.
Ilyen dolgok érdekelnének: megtalálja-e a csatornákat? Milyen a képminősége? Általános minőség.
Nem értek a tv-tunerekhez, ezért kérem a segítségeteket.
Asus VW191s monitorom van, ha ez számít valamit.Köszönöm a segítséget előre is!
-
hdanesz
őstag
Nos, megvettem a drágaságot. Automatikusan megkeresi a csatornákat, de kb. 10csatornán a 40-ből nincs hang. Illetve csak sistergés,recsegés. Gondolom valamit manuálisan kell beállítani. Tudnál/tudna vki segíteni?
A képe meglepően jó, szerintem egy alsóbb kategóriás lcd tv-hez hasonlítható.
Köszi! -
hdanesz
őstag
Értem, köszi megpróbálom.
Van még 2 probléma...
Az egyik: összekötögettem a tunert meg a gépet,meg a monitort a következő módon: a tunerhez kapott vga és d-sub végű kábelt kötöttem a számítógép vga kártyájára, a monitor d-sub kábelét pedig a tunerbe. Így nagyszerűen lehet váltogatni pc és tv között,de a számítógép monitoron megjelenő képe nem olyan éles mint volt. Vegyek másik d-sub d-sub kábelt és kössem össze simán a tunert is a monitorral?
A monitoron 2 vga csatlakozó van, én a fent leírt "rendszernél" csak egyet használok. Hogy lehetne megoldani,h. ugyanolyan éles maradjon a pc képe a monitoron,de váltogatni is lehessen tv-pc közt?
Másik probléma: jelenleg csak úgy tudok hangot kicsalni a tv üzemmódból, ha a hangszóróm (Logitech Z4) kábelét bedugom a tunerbe...ez viszont elég macerás...mindig cserélgetni, asztal alá mászni...
A tunerhez kaptam 3.5mm csatis audio kábelt, be is passzintottam az alaplapi hangkari line-in dugójába...de semmi hang. Erre mit javasolsz?Nagyon köszönöm a segítséged!
-
Core2duo6600
veterán
válasz hdanesz #5122 üzenetére
Azért nem olyan jó a képed mint volr, mert közbe van iktatva még 1 kütyű
Ha a kábelek jók, és megfelelően vannak árnyékolva.
Akkor nem tudsz mit tenni, esetleg úgy, hogy a moni 2 bemenete között
Hangra : teljesen normális amit leírtál, mert ennek nincs köze a gépedhez.
HA nem lehet a hangfalon váltogatni, és nem akarsz bemászni az asztal alá, akkor be kell szerezned még 1 erősítőt+ hangfalakat .Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
bzoley
veterán
-
hdanesz
őstag
A felbontás jól van beállítva. A hang problémám megoldódott, most már van hang mindkettőn és nem kell bujkálnom az asztal alá.
De ezeket a fránya sistergős csatornákat egyszerűen nem tudom beállítani. Próbáltam a területi beállítást megváltoztatni,de akkor meg más csatornák kezdtek sisteregni...
Fine tune-t is próbáltam..de semmi haszna. -
hdanesz
őstag
Újabb problémám oldódott meg... Sikerült megszüntetni a sistergést.
Már csak a nem túl éles pc kép maradt....
Elég rossz nézni, főleg olvasni. -
Tono38
csendes tag
Ki tud segiteni sürgössen szükségem volna 1 aver tv hybrid tunerre HC82R .Valaki tudja merre kaphato kis hazánkban?
-
animatrix11
őstag
üdv
tudtok segíteni? van egy pinnacle usb-s tunerünk, de ritka szar a szoftvere... milyen más programmal lehet hég használni a gyárin kívül? én lepróbűltam egy párat de nem igazán ismerik fel az usbset
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
törölt tag
válasz animatrix11 #5130 üzenetére
A hw sem sokkal jobb...
Amelyikkel összefutottam, azt a Leadtek PVR2 felismerte és tudta használni, csak éppen hang nem volt.
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok.
Kinéztem két USB-s tunert (PINNACLE PCTV ANALOG USB 55e, Leadtek Dongle TV USB2.0 Külső Digitális TV&FM Tuner). Nekem semmi extra igényem (meg tapasztalatom se tunerek terén) nincs, csak ne legyen használhatatlan a szoftvere és a kép se legyen túl rossz.
Itt olvasgatva a Pinnacle cuccokat nem nagyon szeretitek, emiatt a Leadtek felé hajlok. Ennyire használhatatlanok a Pinnacle cuccai, hogy a nem ajánlott kategóriába sorolhatóak?
Minden építő jellegű hozzászólást és véleményt szívesen fogadok.no brain, no problem
-
bzoley
veterán
válasz Zolee11 #5132 üzenetére
A Pinnacle hardver olyan, amilyen(jellemzően a "kínai paic" feeling érződik belőlük), de a szoftver...
Viszont a DTV Dongle csak! DVB-T-t tud, "hagyományos" tévézéshez nem használhatod, arr ot a Dongle H, esetleg a PalmtopTV. Utóbbiról írtam pár sort, megtalálod az lhsite-on.[ Szerkesztve ]
-
Foedem
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Vettem egy Avermedia s-video bemenetes tv-kártyát és ha rádugom a fényképezőt, vagy a dvd-t vagy a videot csak futó színes csíkokat látok. Mi lehet a hiba? Mindegyiken van rca kimenet arra rákötök egy rca->s-video átalakítókábelt majd ezt kötöm a tv-kártyába.
Mi lehet a megoldás?A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Stig20
tag
Hello mindenkinek!
Ma hoztam haza egy Avermedia AverTV 007 FM Plus TV-Tunert, a konfigom az adatlapomon, alaplapi hangkarim van. A probléma csak annyi lenne, hogy TV-zés közben késik a hang, egyre jobban. 20 perc alatt majdnem fél másodpercet. Sajna nem nagyon tudok vele mit kezdeni, nem is tudom mit lehetne tenni vele. Ha valakinek van valami ötlete plz. írjon, ha nem sikerül akkor viszem vissza és veszek valami olyan tunert amit ajánlotok. -
Khan13
senior tag
Jó estét! Korábban ajánlottátok nekem a PVR3000-t mint jó analóg tunert, van olyan ami digitális adásokat is kezeli és szintén ilyesmi? Értem úgy jó minőség, kevésbé rendszer terhelő meg hasonlók. A másik kérdésem pedig hogy tudnak a tunerek olyat hogy egyik csatornáról felvesz a másikon meg nézem az adást? (Mint a videók)
-
Khan13
senior tag
Ha jól emlékszem a DVR3100H-ra azt mondtad hogy rosszabb mint a PVR3000, csak abban jobb hogy digitálissal is boldogul, de ha őt mondod akkor okés. a Px meg pci-e ha jól tudom az meg a jelenlegi gépemben nem jöhet szóba : ) Lehet hogy következő gépemig nem lesz tunerem, és akkor meg az is jó, na majd lesz ami lesz, köszi a segítséget. A videókat meg nem tudom hogy működnek, mindenesetre régen jópárszor néztük x csatornán az egyik filmet amég a videó y-ról rögzítette a másikat.
Ha mondjuk van két valamilyen tv tunerem, akkor a kábelt mindkettőre be kell dugni hogy egyik rögzít másikon nézek műsort vagy mindkettő rögzít (ha lehet ilyen)? Ez így lehet hülye kérdés, de ez nem az én asztalom, nagyon nem. -
bzoley
veterán
A PVR3000-nél mindegyik "rosszabb", ami nem azt jelenti, hogy nem jó. Elég sokáig DVR3100H-t nyúztam, nem rossz kártya. A PxDTV2300H talán jobb egy hajszállal(ezt mások úgy sem látják), viszont "csak" szoftveres mpeg2-t tud. Most ezt használom.
A lényeg, hogy mindegyik jó, és használható.
Van olyan videó, amiben két tuner van, arra érvényes az állítás, de a többség nem ilyen.
Ráadásul amit te említesz, szerintem egész más. A videó a saját tunerével rögzítette a filmet, te meg valószínűleg a tévé tunerével néztél egy másik csatornát.
Antenna minden tunerbe kell, anélkül nincs adás. -
jolti05
őstag
Sziasztok.
Lassan végre elérkezik a pillanat, hogy vásároljak egy TV-Tunert. Régóta tervezem, a kábel is itt figyel.
Őt [link] néztem ki, csak aztán belegondoltam, hogy nemsokára bekötik a házunkba a DigiKábelt, aztán ki tudja, hogy átállunk-e, vagy sem.
Ezért gondolom, hogy egy hybrid kártyát érdemesebb lenne venni, nehogy a végén pórul járjak.
Nem szeretnék rá túl sok pénzt költeni, a fenti Leadtek még épp árban van, de nyilván nem úsznám meg ennyiből a hybridet.
A másik probléma, hogy nincs hely a gépemben, ezért rápillantottam az USB-s kártyákra.
Tudnátok segíteni, hogy hogyan és mit, esetleg egy kis infót, hogy miért ne usb-set, vagy miért igen?Köszi.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
bzoley
veterán
válasz jolti05 #5147 üzenetére
Úgy látom, már vagy öt éve gondolkodsz a döntésen. Legalábbis a kártya korából erre következtetek
Nem rossz, de régi típusi(de úgy néz ki, még most is gyártják). Ajánlanám helyette a TV2000XP Globalt, valószínűleg olcsóbb is, és modernebb. Hybrid tunerrel kábel esetén egy centivel sem leszel előrébb, de nagyon kell, akkor esetleg WinFast DTV1800 H(talán ez a legolcsóbb).
Én inkább csinálnék helyet a gépben, de legrosszabb esetben a PalmtopTV talán szóba jöhet. -
jolti05
őstag
Nem, azért nem öt, csak kettő, körülbelül, csak sosem voltam úgy, hogy igen, akkor most elmegyek és megveszem. Nem tudtam, h ilyen régi az Expert.
[link] Itt két Global is van, valóban olcsóbbak.
"Mozgókép rögzítése AVI formátumban, max. 320x240 felbontásban, 25 kép/másodperc"
Ez komoly?A két hybrid kártya árban már kicsit húzós. Miért lenne bajom a kábelezéssel?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
bzoley
veterán
válasz jolti05 #5149 üzenetére
Global-ból két féle van. Rádiós, és rádió nélküli, nem árt odafigyelni.
A 320*240 baromság. Infromációt megbízható forrásból illik szerezni, pl. gyártó oldala.
Nem mondtam, hogy bajod lesz a kábelezéssel, de hybrid kártyát, és kábelt említettél egyszerre. A kettőnek köze nincs egymáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest