- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HF77
őstag
egyébként hol lehet megnézni melyik tévé milyen panellel rendelkezik?
mert általában a terméklírásnál pont nem szerepel!!!xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
bromi84
tag
A sokat emlegetett https://www.displayspecifications.com/ oldalon panel type.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz bromi84 #40544 üzenetére
Hasznos kép
Na ezért váltottam sok évnyi lg-zés után Samura. Ezen felül az ips lg-im színei valóban sokkal jobban torzultak oldalról nézve. 20 fokos eltérésnél már keményen szürkült és még az a maradék fekete is eltűnt, míg a mostani, állítólag rossz betekintési szögű va-t simán nézem oldalról...egyedül a WebOS-t sírim vissza és a Magic Remote-ot sírom vissza. E téren a Samu fényévekre van az Lg-től. -
-
AL
addikt
Szia ! Ha jól látom Anyukád Telekom előfizető, akkor ott több 10 ezer forinttal olcsóbban tudtok tévét venni. A Telekom oldalán, vagy a Vevőszolgálaton is tudsz válogatni.
A tartósságra sajnos nincs garancia. Ha mégis üzletben vásárolsz, akkor érdemes + 3 év garanciát venni hozzá.
Itt láthatsz néhányat a kínálatból : [link] [link] [link] [link]
A Telekomnál szerződés esetén Én előfizetésemmel is 40 ezerrel olcsóbbak az itt látható készülékek. Nálatok ez lehet több és kevesebb is, meg kell érdeklődni.
Itt megnézheted az adataikat : [link]
Lényeges a kijelző ( IPS, vagy VA ), használat és a nézési szokások szerint kell választani
( és kinek, melyik kép tetszik ) . A fenti összefoglalóban és itt olvashatsz róla : [link]
( az árukeresőn és az áruházak oldalain szoktak vásárlói vélemények lenni )
Az itt látható 2 db 50 - es LG és a Samsung VA kijelzős (főleg szemből jó a kép , oldalról fakul)
Az 55 - ös LG IPS - direct ledes paneles: LG 55UM7450PLA (néhány véleményt is olvashatsz)
Érdemes üzletben megnézni őket és az otthoni nézési távolságból és nézési szögből próbálgatni mindkettőt, hogy lássad melyik tetszik jobban ( mert minden tévének más a képe, hangja és menüje ).
Ha esetleg nem szeretnél 4K készüléket, akkor szerintem ez az egyszerűbb Sony, ami FHD is megfelelő lehet : [link]
Ha ezt veszed, akkor a Sony márkaboltokban utólag is vehetsz hozzá + garanciát ( 1 éven belül ) .
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz balint82 #40538 üzenetére
Szia ! Szerintem ahány választ kapsz annyi féle lesz, mert nincs olyan, hogy tökéletes .
Ugyanazt a készüléket az egyik ember isteníti, a másik pedig szidja. Nekem van Panasonic és Sony is ( XF8505 ), a Pana kicsivel gyorsabb a youtubenél és egyenletesebb a lejátszása, de nem panaszkodok a Sonyra sem.
Lehet, hogy a 9005 gyorsabb . Mindkét tévémre jellemző ( szerintem mindegyikre ), hogy bekapcsolás után lassúak egy kicsit, majd később gyorsabbak lesznek.
Próbálj a Sony topickban is érdeklődni. Az akció a készlet erejéig, ill. 23. - áig tart. Nagyon kedvező ára van, 2 éve még 600 ezer volt.
Üdv. -
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #40523 üzenetére
Sikerült megcsináltatni, a háttérvilágás ment el benne már másodjára.
TCL márkával ismerkedtem, meg a UE55RU8002-vel, csak az már a keret duplája.
-
hyperspale
csendes tag
Igen valóban ezek között nincs 100e különbség, de első körben én a 8002-höz képest néztem. Jelenleg kivárok, és azon agyalok, hogy vajon az olimpia előtt mennyivel kedődnek az akciók?! Feltételezem addigra kifutnak a "régiek" és jönnek az új szériák amik nem feltétlenül jobbak... Mindegy, ha jön egy jó ajánlat akkor lecsapok!
-
kippedli
tag
Ma kinéztem egy 65q70r-t illetve egy 65sm8500pla TV-t. Szerintetek melyik a jobb választás?
-
hunaqua
addikt
válasz hyperspale #40561 üzenetére
Én nem vagyok biztos már az ilyen "olimpia" vagy "VB" akciókban. Azok a maradék készletek lesznek rá promotálva amiket nem tudtak még kifuttatni. Azok meg nem véletlen maradtak meg.Persze,lehet találni egy két jó vételt,de abba bármikor bele lehet futni.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hyperspale
csendes tag
QE55Q70 MM-ban 280e, szerintem nem várok tovább!
Köszi a segytséget mindenkinek! -
Gigicuci
senior tag
válasz hyperspale #40565 üzenetére
Ez nem lenne jobb?
-
Gabesz87
veterán
Nem tudom meggyőzni a feleségemet, hogy a telekomnál vegyünk új TV-t, a mostani LG-t meg eladjuk. Új hűségidő vállalással (van a Magentámban egy lejárt hűségidejű mobil is) alig kerülne többe a mostani 300Mbit net helyett az 1000-es, és azzal 45100 Ft készülékkedvezmény lenne. Már hoznám is el az 55Q70-et. De most babaprojekt van, nem költünk
-
mzso
veterán
Helló!
Futtában meg tudtam nézni egy Sony KD-49XG8396-ot a MM-ban.
Ránézésre nem találtam benne kivetni valót, bár sok időm nem volt. A betekíntési szögek jók voltak. (Fontos, ha monitornak is használnám). Hasonló Samsungokat (QE55Q60RA, UE55RU8002) sajna nem láttam.Másnak is vannak rossz tapasztalatai a KD-49XG8396-tal vagy a Sony-kkal általában Pug-on kívül?
Egyébként általános vélekedés szerint a Tizen vagy az AndroidTV jobb smart rendszer? Van mindkettőre sok (hasznos) alkalmazás?
Én tapasztalat híján úgy gondolnám, hogy az Androidra jóval több minden van a mobiltelefonos ökoszisztéma miatt.A VA panel kapcsán az a nagyon gyengus féle ami viszonylag kis szög esetén is fehéredik fakul az csak az ilyen ócsó TV-kben van mint a Philips (TP-Vision) TV-k? És az egy fokkal kevésbé rossz ami sötétedik ahogy élesedik a szög de sokkal észrevehetőbben mint a jobb VA-sok azok mennyire fordulnak elő?
Egyébként van hely ahol információt lehet arról szerezni milyen konkrét panel van egy bizonyos TV típusban? (Régen volt ilyen weboldal monitorok esetén) -
AL
addikt
válasz kippedli #40562 üzenetére
Szia ! A Q70 egy jó VA paneles TV . Hasonló panelje van, mint a Sony 9005 - nek .
Lényeges, hogy milyen panelt választasz, előző leveleimben és az összefoglalőban olvashatsz róluk ( ha nem ismered őket ).
Ehhez képest a a másik készüléked gyengécske ( IPS paneles ).
Ha IPS paneles kell, akkor az LG 65SM9010 és a 9800 már sokkal jobb.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha szeretnél többet megtudni a készülékeidről, akkor a google keresőbe beütve a típusszámot és a teszt szót több infó is előjön.
Üdv. -
maki0308
csendes tag
Sziasztok tudnátok nekem abban segíteni hogy egy Samsung QE65Q70RATXXH milyen beállításokat lehet vagy kell elvégezni hogy a legjobb képminőséget tudjam elérni? Persze tudom mindenkinek más de pár dolog biztosan segítene
Köszönöm előre is a segítséget -
mzso
veterán
Esetleg meg tudja mondani mi a fantázianeve a black frame insertion-nek (ami ugye gyakorlatilag háttérvilágítás villogtatás) Sony és Samsung TV-k esetén?
A fentebb említett típusokban vajon van-e? -
danielgalaxy
aktív tag
Üdv! Azoktól kérdeznék, akiknek Samsung Q70-es TV-jük van. Tegnap óta tulaja vagyok egy 55inches változatnak. Amivel nem vagyok teljesen elégedett, az a game mode. Egy Ps4 Pro van rákötve, de legutóbb pl a Death Stranding mintha nem 4K-ban menne, elég recések az élek, és mindennek tetejében a főszereplő figura elég homály lesz a körvonalaknál, ha gyorsan mozgatom körülötte a kamerát. Ezek a problémák a régi FullHD TV-mnél nem fordultak elő, egészen olyan, mintha romlott volna a kép QLED-re váltáskor. A Destiny 2 gyönyörűen néz ki, viszont a kamera mozgatásakor elég szörnyű lesz a kép, mintha nem tudná rendesen frissíteni a frameket a TV, mintha megittam volna fél liter vodkát játék előtt.
Azt olvastam, hogy játékra csúcs a Q70, de nem vagyok lenyűgözve (enyhén szólva). Játszogattam a game mode beallitasokkal, de nem nagyon látok javulás. Valami tapasztalat itt valakinek? Ötlet? -
Duran
tag
Na mélyen tisztelt Hölgyek Urak,
előrelépés történt az ügyemben. (#40418)
Ígértem leírom, hátha érdekel valakit.
Dióhéjban :
Samsung RU7022 65 colos méretben, ocsmányan felhős, bevilágításokkal teli, backlight bleedinges tv-t kaptam, nagy csalódás volt, de végül kicseréltettem, és most egy tökéletes darabot kaptam kézhez.
Tapasztalat/Vélemény :
Ha led tv-t vesztek és bleedingel mint a fene, semmiképp ne érjétek be a "Technológia velejárója", "Ez nem garanciális probléma", "Vegyél drágábbat az majd nem lesz ilyen szar/ipari hulladék/gagyi (meg ki tudja milyen jelzőket kapott még a készülék sok ismerős és nem ismerős szájából/tollából...)"A most kézhez kapott tv minden színen szép homogén, a sötét / világos kompozíciók közti váltásoknál a fényerőszabályzás nem zavaró többé, mert nem ugranak ki a képből a tenyérnyi felhőcskék , maximálisan elégedett vagyok vele, azt kaptam a pénzemért ami szerintem teljesen egyértelműen járt volna elsőre is érte.
Lényeg a lényeg, bárki bármit mond, ha nem tetszik vidd vissza, cseréltesd, járj a nyakukra, mert van belőle jó, ami nem foltos. (Itt külön szerepet játszhat, ha van módod, interneten rendeld meg a cuccot... Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, hogy előtte szemügyre vedd, menj be, nézd meg, aztán rendeld meg a neten, mert így 14 napod lesz elállni az adásvételtől, míg egy üzletben vásárolt készülék esetében ez csupán 3 nap, vagy esetleg 0...
Na de TV-ről pár szó :
Ami tetszik :
4K - szép éles kép, még ekkora méretben is.
Ez a Samsung motion plus vagy mifene egész jól teszi a dolgát, ha jól be van lőve, a mozgásokat is szépen kezeli a tv.
A hangja szerintem abszolút elfogadható, azt szem előtt tartva, hogy egy olcsó készülékről van szó, kifejezetten jó.
3 HDMI csatlakozó
Saját vélemény szerint remek ár/érték arány.
Bluetooth
Kontra :
Sokak számára local dimming hiányában a tv az egész ledpanel fényerejével szórakozik a világos / sötét képek váltakozásakor. Ahogy olvasgattam ez sokakat zavar, de van rá megoldás (szervizmenüben némi trükközéssel kikapcsolható, de a fekete szín rovására megy)
Betekintési szög nem a legszuperebb, akkor vegyél ilyet ha főleg szemből nézed, nagyobb szögekben gyorsan fehéredik.
Smart funkciók lassúak, nem gördülékeny a menüje. Használható, de nem gördülékeny.Távirányító elég puritán, célszerű hozzá egy kis billentyű/touchpad kombót azonnal beüzemelni, ez cirka 1500 forintos tétel az ebay-en és igencsak megkönnyíti az írást/kezelést.
DTS hiánya, (illetve nincs rajta 3.5 jack csatlakozó, ezt csak így zárójelben, de aki esetleg valami féle kis analog bemenetes hangcuccot csatlakoztatna rá, célszerű ezt észben tartani)
A tv alatt soundbar / center hangszóró nem fér el, nagyon alacsonyak a lábai, így ha nem falra kerül alatta nem fog hely maradni.
Ezek jutottak eszembe elsőre.
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, és sok szerencsét kívánok a TV vásárlóknak, a megfelelő darab kiválasztásához, illetve ahhoz, hogy hibátlan cuccot kapjatok kézhez..
Töredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
Nenősüljmeg!
tag
Sziasztok!
LG OLED55C9PLA tv-vel kapcsolatban van valakinek negatív tapasztalata?
Érdemes ilyet venni? Ezt néztem ki és kivételesen ez a tv most itthon sem drágább, mint az EU többi országában... -
Duran
tag
válasz Nenősüljmeg! #40583 üzenetére
8Szia,
Mire vagy konkrétan kíváncsi? Van egy a családban. Tökéletesen elégedettek vagyunk vele.
Nem akarok hülyeséget mondani de azt hiszem úgy fél éve használja a nővérem, de csak átlagos dolgokra (netflix HBO Go etc.) Így pl arról nem tudok nyilatkozni, milyen rajta játszani.
Gyors, a képe és hangja (számomra) lenyűgöző, bár engem nem nehéz bámulatba ejteni mert teljesen laikus vagyok tv ügyben : .
[ Szerkesztve ]
Töredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Nenősüljmeg! #40586 üzenetére
Szia ! Ezt a kérdést inkább az oled tv topickban tedd fel.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Nenősüljmeg!
tag
válasz Jorgi Kormi #40587 üzenetére
Szia!
Ja.. Van olyan? Akkor megkeresem.
Győzködöm magam, hogy megérdemlem-e ezt a tv-t és jobb tisztában lenni az esetleges hibáival.Köszi!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Nenősüljmeg! #40588 üzenetére
Én is ezzel szemezgetek , 55 -ös vagy 65-ös méretben , de nálam több szempontot is figyelembe kell venni.
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
stilo18
addikt
válasz Nenősüljmeg! #40583 üzenetére
Negatív nincs, nagyon penge tv minden téren.
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Milka 78
nagyúr
válasz Nenősüljmeg! #40588 üzenetére
A nick nevedből itélve bőven megérdemled...besírtam
-
Vájt Voszem
friss újonc
Sziasztok! Szeretnék egy 65-ös tévét venni az idén , lassan közeleg az olimpia és a foci EB , nem mellesleg a netflixet nézném 4k-ban , a család meg a kábelen is tévézik hd és sd tartalmakat fogyasztva. Nézegetem az oled lgc9-t és a samsung q80-t , mind kettő most jó áron lenne . Valami tapasztalat ezekkel kapcsolatban? Mindenesnek kell a tévé , de minőséget akarok a képalkotás terén , 6-7évre tervezem legalább.
-
törölt tag
Üdv!
Tönkrement a Samsung UE60J6240-es tévénk.
Helyette kellene valami max 240000 forint értékben.
Nem fontos a 60 col, igazából háló szobában használnánk.
2,5m-ről nézve.Köszi!
TV adás, meg hálózati lejátszásra használnánk.
[ Szerkesztve ]
-
bromi84
tag
Meg tudná valaki mondani, hogy a Samsung 55RU8002-nek a lábai hány cm távolságra vannak egymástól?
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Van egy 60 év körül bácsi ismerősöm aki most éli a tévé fétis korszakát.
Jelenleg nagy dilemmája van... OLED vagy QLED... mindezt 55"-on.
Mit javasoltok melyik panel az ajánlottabb, és ha lenne konkrét típus ajánlás 55"-os méretben akkor azt megköszönném így előre is!
Panel lakás, nem túl nagy terekkel, jól sötétíthető szobában van-lenne a tévé, de napközben azért süt be a nap ezerrel.
Jelenleg egy meg nem mondom milyen a kezdeti 4k korszakban vett Samsung tévéje van ami 55"-os. Ezt szeretné lecserélni.
Sima otthoni használat. Van Blu Ray lejátszója amiről néznek is filmeket, de túlnyomó részt inkább valamilyen kábeles csatornát néznek... természetfilmek... sport csatornák... vagy sima filmezés... vagy hiradó... néha el-el indítanak egy kis youtube-ot is a tévén és nosztalgiáznak.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
AL
addikt
válasz kippedli #40580 üzenetére
Szia ! Azt nem tudom, hogy Neked megéri e. Ha nem romlik el, akkor mindenki mérgelődik a "kidobott" pénz miatt, ha elromlik, akkor meg megéri.
Én azért veszek mindenhez ( TV, hangprojektor, borotva, stb ) + garanciát, mert már 8 garanciális TV cserém volt. Volt, ami helyett a 4 évben kaptam új készüléket.
Olyan készülékem is volt, aminek semmi baja nem volt és kidobott pénznek tűnt a biztosítás, de inkább próbálom megelőzni a bajt.
Próbálj "osztani, szorozni" , hogy mennyivel lenne drágább a másik üzletben és mennyi a + garancia. Tudtommal az is üzletenként eltérő.
Volt itt, Aki azt írta, hogy a háztartási biztosításába belevette a tévét.
Ezt nem ismerem, utána kell nézni, hogy mi ez . Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Ezen az oldalon meg tudod nézni az adatokat : [link]
Jelenleg még csak ez a HX940 - es van fent.
Ha hiteles az infó, akkor ezek 100 Hz, IPS kijelzők és valós 10 bit + Dolby Atmos lesznek.
Végre lesz a Sonynak vetélytársa, mert jelenleg csak a Sonynak van 43 - as méretben ilyen készüléke és nagyon drága. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest