- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zohan echte
tag
Mivel Telekomnál veszem ezért csak ezek jöhetnek számításba. Amúgy árban is ők a legjobbak. Asszonynak meg mondtam ha 55" akkor már legyen jobb tv vásárolva. Az Lg 5 év nagyon csábító.
[link]
415eft,426eft,283eft
Ma döntenem kell úgyhogy segítsetek. Köszi. -
törölt tag
Sziasztok!
Na, vettem a fáradságot és elmentem a feleségemmel együtt a budaörsi Media Markt-ba.
Vittem magammal teszt anyagot (egyik és másik).
Sajnos továbbra sem tudunk megegyezni, csak abban, hogy mindenképpen 65" legyen, sőt ezt még a gyerekek is lelkesen támogatták.
A feleségemnek ár/érték arányban a SONY KD-65XE8577SAEP 4K UHD HDR Android LED televíziója tetszett, már csak azért is, mert az állományokat a saját lejátszójával tökéletesen lejátszotta. Javasoltam még a SAMSUNG QE 65 Q6F 4K UHD Smart QLED televízióját megtekintésre, de annak lejátszója csak akadozva játszotta le a filmeket és bár a feleségem is látta, hogy jobb a képminősége, de azt mondta, hogy nem annyival, hogy többet fizessen érte.
Mivel megegyezés továbbra sincs, így keresünk tovább... -
csibuka85
senior tag
válasz #20221952 #22552 üzenetére
Hello. Akkor a Samsung nem jó ? Pont azt akartam megvenni.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
zohan echte
tag
Szia.
SAMSUNG QE65Q6F, QE65Q6FAMT, QE65Q6FN ezek mind ugyanazok? Mert displayspecifications oldalon csak az QE65Q6FN található. Információ gyűjtés miatt kérdezem csak. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
farkas63
aktív tag
válasz zohan echte #22554 üzenetére
Előrébb írták, hogy az FN a 2018-as model, a FAM meg a 2017-es.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zohan echte #22554 üzenetére
Nem tudom, a 7 esetében én kétfélét láttam, gondolom, hogy a 6 esetében is így van/volt.
Fentebb olvasható a jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz zohan echte #22551 üzenetére
Sorrendben:
Elsosorban B7V majd elegge lemaradva Q7 es nagyon nahyon lemaradva UJ.Ezekert az arakert egyertelmuen a B7V.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
válasz #20221952 #22555 üzenetére
Ahha értem és milyen winyoról akartad lejátszani a mediában a tesztfilmet ? Én egy 8 terrás Seagate Archive külső USB 3.0 ás vinyót vinnék tesztelésre amin vagy 25 4K HDR film van. A Samsungnak amúgy jó képe volt ? Ezt 4-5 méterről érdemes nézni vagy közelebbről ?
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
AL
addikt
válasz zohan echte #22551 üzenetére
Szia ! Ha a képminőség a legfontosabb, akkor a B7 oledet válasszad, vagy a Q7 - es Samut, ebből a 3 - ból ezek a jók . Az oled topickban sok vélemény van a B7 - esről, a másik LG - t szerintem ne vegyed. Nekem Panasonic Oled van és nem bántam meg ( eddig ) nagyon szép, élethű kép és tökéletes hang. Üdv
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csibuka85 #22561 üzenetére
Itt linkeltem, hogy mit játszottam le.
Sajnos, nagyon szaggatott a lejátszás (érdekes, a Sony tökéletesen vitte), de az "Idétlen időkig" képével én meg voltam elégedve, olyan filmesen szemcsés volt, de engem nem zavart. Szerintem a minimális távolságnak 2,5 - 3 méter ajánlott.
-
zohan echte
tag
Akkor már inkább a B7 az 5 év miatt is és akkor az asszony is boldog az 55" miatt. Szerintetek várható, hogy ennek az ára csökkenni fog mostanában?
-
pdstudio
csendes tag
43”-as TV-t keresek, mindegy milyen kijelzovel de LG autodimming biztos nem kell mert megorjit.
Legyen franko, allithato fenyero, FullHD is jo, nem kell 4k, menjenek rajta a popularis kodekek, kontenerek, ne kelljen konvertalni ha letoltok valamit es Netflix-et, HBO Go-t nezek majd rajta.
Tudnatok ajanlani valamit? -
sakal83
addikt
válasz zohan echte #22564 üzenetére
Nem. Inkabb elfogynak az utolso darabok mert tavalyi széria.
-
csibuka85
senior tag
válasz #20221952 #22563 üzenetére
Igen azt láttam hogy mit játszottál de hogy MIVEL játszottad le azt nem látom. Pendrive vagy Külső Winchester ?
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Mi a vélemény a SENCOR és a NAVON tévé gyártókról?
Lehet tudni esetleg, hogy milyen panel van ezekben a tévékben?
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
BReal
addikt
A "300e is már sok érte" kijelentéstől azért sikerült eljutni a fél millióig.
Bocsi, tényleg semmi közöm hozzá, olts le nyugodtan. Csak ez a tovább nyújtózkodok, mint a takaró ér effektus nem jön be.
(#22564) zohan echte: A tendenciákat nézve a következő széria kijövetelekor lesznek olcsóbbak az előző szériások az azt megelőzőnél.
[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
Sziasztok!
A régi Samsung UE40ES6100 tvmet cserélném le, valami újabb tévére, ez nagyon jó tv volt de hiányzik már nagyon a gyerekek miatt a youtube, meg már lassú szegény. Hasonló tudású tévét keresek 55-65 collban.
Néztem telekomnál a sony androidos tvket, azok milyenek? nem lassúak? Kb 250.000et szánnék rá.
SONY KD55XF7596 SMART 4K UHD HDR ANDROID TV
LG 60UJ634V 4K ULTRA HD SMART LED TVVagy esetleg tudnátok valamit ajánlani? Inkább telekomnál vennék, előfizetés megújításával hátha kapok kedvezményt.
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
zpapp28
csendes tag
TCL tévékről mi a vélemény?
Elolvastam egy halom külföldi tesztet és tök jókat írnak. Vhogy itt a fórumon nagyon kevés az infó erről a gyártóról.
Plusz kijött a 6 Series az USAban (https://www.amazon.com/TCL-55R617-55-Inch-Ultra-Smart/dp/B079N9HDNQ) de sajnos ez nem lesz elérhető Európában (a TCL twitter oldalán válaszolták meg az erre vonatkozó kérdésemet).Viszont a többi TV amik itthon kaphatóak, annyira nincsenek benne ezekben a tesztekben. Plusz az EU-ban kapható modellek általában Androidosak az amerikaik Rokut futtatnak. A képminőségben viszont fogalmam sincs mi a különbség...
Szóval bárki aki tud segíteni a témában az írjon bátran. Köszi!
-
atees
őstag
Köszi!
Vagy találtam egy másikat, most mediába igen jó akcióba van:
SONY KD-55XE8096BAEP 4K UHD HDR Android LED televízióAláírás (nem kötelező megadni) :)
-
-
atees
őstag
válasz Pro Koryak #22584 üzenetére
De akkor nem jó ez a tv, vagy ilyen árba ezzel a hangprojektorral azért használható ? Vagy egy másik tipp?
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
AL
addikt
válasz farkas63 #22576 üzenetére
Szia ! Mindkét panelnek megvan az előnye és a hátránya.
IPS : széles betekintési szög, alacsony kontraszt, a fekete inkább szürke,
AV panel : magas kontraszt, alacsony betekintési szög, jobb fekete, élesebb kép.
Ez egyéni igényektől is függ, kinek mi tetszik, vagy mennyire veszi észre a különbséget.
Mint itt is láthatod a kontrasztarány a két panel között jelentős ( 800 és 4500 ), de ez is mint minden más gyártótól és típustól függ.
Mindkét panelnél van jobb és rosszabb is ugyanazon a gyártmányon belül .
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/4f402074c
Korábban hozzáértőbb kollégák ezt a témát jobban részletezték.
Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Ez IPS képernyős, ennél sokkal jobb a hasonló árban lévő 55XE8577 .
Két hete nagy sztár volt az MM - ben 250 ezerért. Nem tudom, hol lehet még kapni, telefonon kellene érdeklődnöd.
https://www.displayspecifications.com/en/model/fcaecdb
Ez a Pana kisebb, de sokkal jobb és 5 év a garancia rá. Ez az elmúlt év egyik legjobb tévéje.
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-50ex780e-p366052639/
Sokan dicsérik még a Pana EX 700 - as is.
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-58ex700e-p365987145/
A Pana topickban is írnak róluk.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
válasz Pro Koryak #22587 üzenetére
Ez lesz az elso
Android nem lassu ezeken??Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
AL
addikt
válasz #20221952 #22583 üzenetére
Szia ! Vásárlás előtt érdemes több oldalon is megnézni az árakat, mert, mint az Általad jelölt Sonynál is láthatod hatalmas különbségek vannak az áraknál.
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kd-65xe8505-p361198035/
http://www.soncity.hu/termekek/televizio/4k-ultra-hd-televizio/sony-kd-65xe8505b
Jó választást, vásárlást !
Üdv. -
nak0n
aktív tag
Hali!
Főleg xbox mellé, ill kisebb mértékben filmnézésre keresnék 4k HDR tv-t. Kb 3 méterről fogok játszani. Tudom, hogy ennyi pénzből csoda nem várható, de 200k-ig szeretném, ha beleférne, nagyon max a 250. Gyártó mindegy.
Köszi előre is! -
AL
addikt
válasz farkas63 #22550 üzenetére
Szia ! A képméret kiválasztásánál a nézési távolság a fontos, az a lényeg, hogy az egész képernyőt belássad, anélkül, hogy mozgatni kellene a szemeidet oldalirányba mindig ( ne olyan legyen, mint a régi mozi az első sorokból ) és természetesen túl messze se legyél. Nekem az 55 - ös 2 - 2,5 méterről tökéletes és a 4K minőség is jól látszik. Szerintem a többi gyártót is nézegessed, mert a legjobbak a Sonynál és a Panasonicnál vannak véleményem szerint, de ezek drágábbak is . 65xe9005, 65xe8505, 65ex780. Ezekről sok dicséretet olvashatsz itt a többi topickban és a neten is.
Üdv. -
stigma
addikt
válasz zpapp28 #22580 üzenetére
Hi, én is elég erőteljesen nézegettem a TCL tévéket, pontosabban az alábbi 2-t.
Hivatalos honlapon lévő összehasonlítás => Link
Viszont ami nem annyira rossz hív, az amazonon látod ha vásárlói véleményeket nézed, akkor 1-2 képet láthatsz tróluk: Amazon
Igaz bármilyen más márkás LED TV-nél ez a fajta felhősödés előjöhet.
Youtube-on is néztem sok videót, viszont egyetlen bajom , hogy előben nem tudom megnézni a TV-t ezért én egyenlőre ejtettem. Jó hír amúgy hogy nem csak az alza hanem az MM is forgalmazza már ezt a márkát.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Márton
nagyúr
Tudom, h most a lejátszás képessége volt a lényeg, de ilyen anyagoknak minek a 4k? HDR-t még megérteném, de itt az effektív felbontás nincs fullhd felett ahogy nézem.
Akkor csak bitpazarlás, amivel a hardvergyártók (gpu, hdd..) persze jól járnak, de a Földdel mi lesz?[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Én konkrétan e két sample-ról beszéltem most, hogy itt bizony felesleges a 4k, mert egy fhd is hozná ezt a részletességet. Persze hogy bizonyos tv méret /nézési távolságnál jogos a 4k, nem vitatom, tudom
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Denyiro
tag
Valaki vett a napokban ilyen Selecline 40S18 FULL HD televíziót? [link]
Nekem a méret, Full HD felbontás és az ára alapján szimpatikus. Néztem az tv adást rajta ma, a HD csatornák kifejezetten szépek voltak az SD-k meg olyan amilyen de bizonyos távolságból az is nézhető. Esetleg ha valaki már beszerzett magának ilyet akkor megoszthatná a tapasztalatait.[ Szerkesztve ]
Denyiro
-
csibuka85
senior tag
válasz #20221952 #22569 üzenetére
Ja de hát ez eleve nem is 4K ra van kitalálva sajnos. Akkor egy HDD-ről jól kéne visszaolvasnia a filmeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest