- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
myk74
senior tag
Ez [link] jó vagy rossz választás lehet?
Régen jó volt a Thomson, most vajon milyen?
Kb 150k a határ. 50-55coll,ps4/ps3 lenne rákötve , és sok mese
menne rajta.[ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
junior19
senior tag
válasz uzoltan #22292 üzenetére
A 8 éves Sharpomon most kezd kb ilyen lenni, de még nem ennyire rossz. Ezért, illetve nagyobb méret miatt szeretném lecserélni.
Ez a kép teljesen rossz, ezt ne fogad el, ezen kalibráció sem segít. Középen, ahol nagyjából fehér a fehér, ha 120 nitre van állítva, akkor a szélein kb 60 nit alatt lesz a fénysűrűség. Plusz az rgb együttfutás sem lesz jó.
Ha már most látod és zavaró, ez a használat idejével még rosszabb lesz.
Én az enyémet megnézettem egy szerelővel is, s kijelző hibásnak mondta, nem éri meg javítani.
Én sem vagyok benne biztos, hogy a tied is a háttérvilágítás miatt ilyen, mert elvileg a háttérvilágítás nem csinálhat ilyet, hogy a sarkokból átlósan sötétül a kép. Ez a tieden is látszik, bár még nem nagyon feltűnő.
Nézd meg az Eurosporton amikor a playeren reklámoznak műsort, ott majdnem full piros a kép, a sarkoktól átlósan pedig bíboros inkább.
Sok szerencsét a megoldáshoz.codec project
-
BReal
addikt
válasz horvath83 #22298 üzenetére
Lesd meg ezt.
Lövésem sincs, hogy ez mennyire mérvadó, mindenesetre azt írja, nem túl erős a kontraszt. Hivatalosan is csak "High Contrast" van feltüntetve az adatlapon.
(#22299) kapaca76: Sajnálom. Mindenesetre Neked is szól, amit előbb írtam: XE8005-ös Sony modellek. 43" 170e, 49"-os 190e.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
hello,
egy ideje már böngészem a 40-43 körüli tv ket, vele szimpatizálokhilips 43PUS7303
van vkinek bármilyen tapasztalata vele? vagy ha van vmi best buy ebben a szegmensben az is érdekelne
köszihttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
AL
addikt
válasz Larry303 #22308 üzenetére
Szia ! Ez még új, 3 hónapja jelent meg, ezért drágább a hasonló tudásúaktól és még kevés a tapasztalat róla .
Nem mondom, hogy rossz, mert nem láttam és nem ismerem. Találtam egy pár leírást róla .
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/43pus7303-p404106753/
Itt látható egy összehasonlítás a hasonló áru és tudású Panákkal, amiről több vélemény van itt is .
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/75df5f51c
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-50ex700e-p365987049/
Legjobb, ha üzletben megnézed őket és a Philips topickban is érdeklődjél !
Üdv. -
MIG21
tag
Inkább a Thomson 49UC6406-ot vedd 118 ezerért, vagy a Thomson 55UC6406-ot 135 ezerért!
Ezek már jobb processzorral, nagyobb memóriával, Android 7.0 operációs rendszerrel rendelkeznek. Mindkettő BESTBUY kategória ezen az áron!
Jobb panellal szerelt tévét ennyiért nem lehet kapni: [link]
(A TCL U55P6046 mindössze annyiban különbözik a Thomson 55UC6406 modelltől, hogy szálcsizsolt alumínium keretet kapott.) -
törölt tag
Mit szólsz ehhez, a hónap végéig 5 év garanciával tudod megvenni.
-
Márton
nagyúr
Az előd tényleg lassú, fagyogat stb?
Ma a MM-ban nem akartam hinni a szememnek, hogy 170e egy 65-ös Thomson UHD TV?
Nekem a képminőség fontos (élesség, telt színek), a hdmi2 bemenet (4k/60) és hogy usb-ről vigye is a 4k/60 mp4-et. Nem fogok böngészni vele, stb.Erre jó lehet?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
válasz Márton #22315 üzenetére
Nem egy igazán kiemelkedő minőségű a Thomson, ezt Te is láthatod, ha ezt az oldalt megnézed...
64.5" Thomson 65UC6406 - Specifications
Ráadásul ez a drágább tv az MM-ben.
És csak 2 év garancia van rá!
-
MIG21
tag
válasz #20221952 #22314 üzenetére
A Hitachi televízió készülékeket a török Vestel gyár gyártja, amely nem a jó minőségű termékeiről híres. Érdemes kerülni őket, nem megbízhatóak. Itt egy tv szaki hozzászólása a Vestel által gyártott tévékről: [link]
Ebből a széles palettából egyet sem mernék bevállalni bizalommal.@ (#22315) Márton:
Az UC6306 sem lassú, nem fagyogat, mert azon nem Android operációs rendszer fut, hanem a Thomson saját operációs rendszere. A panel elvileg abban is ugyanaz. -
Márton
nagyúr
Az arukereson irta vki róla, hogy a képre fagy a menü, 4k lejátszásnál megáll, újraindul, stb.
Be kell mennem nyúzni fél órát egy médiában saját anyaggal..
Vagy van itt UC6306 tulaj?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
MIG21 (#22317)
Igen, én azt tudom, hogy a török Vestel Lengyelországban gyártott átmatricázott terméke, sőt még korábban én írtam le valamelyik hozzászólásomban.
De!
Ma már sajnos az is igaz, hogy még a márkás termékek sem megbízhatók (technológiából adódó problémák, hanyagul megírt optimalizálatlan szoftverek), én ebből nem látok más kiutat mit a hosszú garanciaidőt és a garancia hatékony érvényesítését, valamint a precíz javítást. E háromból csak az elsőre látok esélyt a vásárlásoknál...Egyébként nem akarom védeni az általam ajánlott terméket, de azt gondolom, hogy - ha jól működik - akkor nem csinál rossz vásárt vele leendő tulajdonosa.
(#22318) Márton
"Nagyon gyenge böngésző, az enyém sajnos 4K videó nézésénél 3-8 perc után sajnos annyira lefagyott, hogy kikapcsolt, vagy újraindult. Másik készüléket válaszzottam."
Nem vitatom amit ír, de azt sohasem fogom megérteni, hogy egy belépő kategóriájú készüléktől miért várunk olyan dolgokat, amiket biztosan nem, vagy nem úgy tud, akármi mi is szerepel a leírásában...
(#22319) Jamcsabi
Jó, de a vásárló honnan tudja ezeket a dolgokat?
Ő csak azt tudja, hogy meddig van garancia és reméli, hogy a garanciáját tud érvényesíteni a garanciaidő alatt, arról fogalma sincs, lehet hogy csak átvevőpont van Magyarországon és aztán külföldön javítják a készüléket, vagy hogy az aktuális szervizben a szakmát éppen most kezdő műszerész az általa leadott készüléken sajátítja el a szakma fortélyait.[ Szerkesztve ]
-
perlevi
újonc
Sziasztok!
Köszi AL!
Ma vettem a fáradtságot és bementem a Westend MM-ba megnézni a TV-ket.
LG6950 előtt álltam legalább 10 percet. Nyomkodtam a beállításokat, a rendszert, és egy kis Youtube-ot de sajnos a mobilnet nem töltött be rendesen a 4k videót. Összességében nagyon megyőzött az LG. Egy hajszálnyival talán “fehérebb” volt mint a mellette lévő samsungok, de nekem nagyon tetszett, a feketék is szépk voltak. Aztán elkezdtem bámulni az xe80-as sonyt amit BReal ajánlott és hááát.... összességében szerintem az volt a legszebb..
Most ott állok, hogy Sony vagy LG... mindkettő nagyon tetszett, Sony nak jobb volt a képe... LG a rendszer miatt és a magic remote miatt nagyon szimpatikus...Készítettem egy képet is, LG vel a középpontban, körülötte samsung tv-kel. Bal felül azhiszem egy sony xe70 es volt, az LG fölött pedig valamilyen philips, már pontosan nem emlékszem.. Lehet, hogy butaság igy képeket keszíteni a tvk-ről, és semmi értelme sincs, de azért megosztom veletek.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz #20221952 #22320 üzenetére
Hát nem tudom. Azért egy 4k tv esetén egy 4k videó lejátszás legyen már fagyásmentes.
Ez akkora igény így 2018-ban?
De lehet a videóval volt ott gond, vagy azóta jött ki újabb firmware és már jó. Ezért kéne tulajok véleménye. Mert ez az ár már a lélektani határon vanEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
válasz Márton #22322 üzenetére
4K és 4K videó között is lehetnek óriási különbségek, a 4K csak a felbontás, pedig azért ott még vannak más tulajdonságok is.
De tudod mit, itt van az általam készített minta állomány, ha ezt akadás, fagyás, bufferelés nélkül mindkét hangsávot megszólaltatva le tudja játszani a tv belső szoftveres lejátszója, akkor én leszek az első, aki azt rögtön megveszi 65" méretben.
-
Márton
nagyúr
válasz #20221952 #22323 üzenetére
Tudom, ezzel foglalkozom
Fáradozásod köszi, de a link nálam regisztrációt kíván, melyet kihagynék.Végülis van S905x stickem, ami viszi, tehát még az sem akkor gáz, ha néhány formátummal baja lenne.
De maga a 4k kép legyen éles, ne húzzon nagy csíkot meccs közben, elfogadható legyen a betekintési szög és szépek a színek. Ha mindezt tudja akkor 170-ért brutál vétel egy 65-ös monstrum.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
mateo91
tag
Hali ki milyen tvt ajánlana 180ezerig ? samu lg sony ez a 3 jöhetne szóba.
-
WaterWave
veterán
Nah elhoztam a tv-t, beállítottam rajta mindent szépen
Nagyon szuper49xf9005
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Zsolt196403
újonc
Sziasztok!
Egy kicsit belebonyolódtam.
Tudom az előnyét hátrányát a VA és IPS paneleknek.
Olvastam az edge és a direkt LED háttérvilágításról.
Mégis melyik párosítás a legjobb.
VA - edge
IPS - edge
VA - direkt
IPS - direkt -
törölt tag
válasz Zsolt196403 #22332 üzenetére
VA, Direct LED, 120 Hz
-
Márton
nagyúr
válasz #46372352 #22334 üzenetére
VA jobban keni a svenket?
Eddig fel sem tűnt a jelenség, de most hogy nézem a focit, bizonyos kamerasebességnél csúnyán maszatol az LW5500-am, teljesen elveszik a fullhd részletesség Fix képnél meg minden fűszálat megszámolok.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tengri
senior tag
válasz WaterWave #22331 üzenetére
Gratula! Kellemes élményeket a jó tv-hez!
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Kleroo
veterán
Ahoy!
Kezd meghalni a TV-m. Bizonyos színtónusok, átmenetek nem stimmelnek.
Kéne egy új.
Kritérium: idős usernek, nem kell semmiylen okosság/élesség/szuper színek, semmi.
Funkciók (pendriveról játszan mindentfélét, esetleg netflix lehetőség, wifi)
Méret: mostani 91 centi széles 37es TV-nél kb 5-8centivel szélesebb fér be, így talán egy nagyon vékony kávás 43as bemehet a helyére.Navon/kínai sharp/random vackokokn felül kéne megtalálni a legolcsóbb megoldást.
Így fociVB alatt le akarok vadászni valami megaakciót. ötlet?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
golyós
addikt
Megnétem élőben a mediában a Samu 6102-t 43 és 50 colban. Tetszik.
Viszont az eladó ajánlotta a Sony KD49XE7077 tvt ami erősen akciós most.
Erről annyit tudok, hogy edge led-es. Érdemesebb lenne azt választani?Illetve a filmnézés másodlagos (havi 3-5 alaklom) szempont lenne. Ebben az esetben elég egy FHD tv inkább. Nem tudom van-e értelme ezekre a hazai adás minőségekre UHD-tv venni?
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
AL
addikt
válasz Osiris #22339 üzenetére
Szia ! Én az MM - ben vettem ilyen kábeleket, szintén 7 ezer körül volt az ára. Szerintem tökéletes. Hiába van több kábelre is ráírva, hogy 4K, az kevés. Fontosak a többi adatok is. Majd nézd meg a dobozát, részletesen fel van sorolva minden jelátviteli adat. Nemhiába 5 csillagos. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz golyós #22341 üzenetére
Azt kell megnézni, hogy adott méretben a FHD TV-t mennyivel kapod meg olcsóbban. Ha van közte kézzel fogható különbség (és feltehetően van), akkor kifejezetten hazai adásokra tökéletesen fölösleges pénzkidobás az UHD TV, lévén a hazai FHD tartalmak jelentős részének sem sok köze van a valódi FHD tartalomhoz.
-
törölt tag
-
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, de nem jött válasz, hátha most így55"-os méretben, IPS panellel (najó, nincs kizárva a VA sem), milyen ajánlott modellek vannak alacsony input laggal?
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok én Norbi vagyok és egy Sony 50 colos Kdl 815W szeretnék leváltani egy 4K HDR tv te ami 65 colos lenne. Szerintetek a Samsung QE65Q6FAM , 4K HDR10+QLED , Quantum Dot Modellje megéri a 374.000 ft-ot ? Illetve a képét néuve meg tudását nézve érdemes lenne ezt választani. Csak Filmnézésre Szeretném !
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs