- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz matyifej #22347 üzenetére
Itt egy PH! teszt a 49" változatáról, igazából szörnyű amit képminőségben tud, 490-es kontraszt arány és 6 fölötti deltaT. Jól rémlett, hogy még írtam is alá, mert amúgy ez a teszt sem a legnagyobb hátrányát említi a végén.
-
Tengri
senior tag
válasz -FreaK- #22349 üzenetére
Én inkább VA panelosat választanék.
Szerintem nem olyan gáz a 25 ms input lag. Persze vannak IPS panellal felszerelt LG-k amik 15 ms vagy akár 9 ms input laggal rendelkeznek, de szerintem a Sony az jó választás."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
BReal
addikt
válasz golyós #22355 üzenetére
Hiába smart, ha pl. szar, lassú a rendszer vagy fagyogat a lejátszó. Vagy amikor a lejátszó az mkv fájlok egy részét nem játssza le. Én pl. jelenleg HA nem tudnám kihasználni a 4K előnyeit, nem vennék UHD TV-t. Értsd kellően nagy kijelző, hogy kijöjjenek az extra részletek. Vagy a 4K tartalom megléte: amíg 10-11000 Ft egy UHD film, addig hagyom, hogy a kiadóra rohadjon, tömörített mkv-t pedig nem fogok letölteni, arról nem beszélve, hogy a kedvenc filmjeimnek nem a letöltöm-megnézem-törlöm sorsot szánom, hanem szeretném megőrizni őket, ami kellő méretű háttér híján lehetetlen (ez feltételes mód, hiszen ahogy írtam, mkv-t nem akarnék letölteni, UHD BD formátumban a film pedig a 100 GB-ot közelíti- de a 4K mkv-knek sem szeretnék 20-50 GB-okat fenntartani per film). Erre pedig a legjobb a lemez formátum, az viszont sajnos méregdrága. TV-s 4K tartalomról itthon ne is álmodjunk, plusz ugye említettem, hogy a FHD tartalom minősége is hagy "némi" kívánnivalót maga után. És a streames 4K sem 4K a valódi pompájában, arról nem beszélve, hogy ha jól tudom, a Netflixnél még magyar felirat is sok esetben hiánycikk a tartalmaknál. Így számomra 30000 Ft különbség bőven pénzkidobás kategória. Ugyanis mire a fent említett dolgok megvalósulnak (elfogadhatóbb árú, 5-6000 Ft-os UHD BD film, magyar tartalmú 4K stream, megfelelő méretű és/vagy elrendezésű szoba a nagyobb méretű TV-nek), addig még feltehetően évek telnek el, addig pedig 1-2-3 TV generáció kijön, amivel olcsóbbá válnak azok a képességű modellek, amik most elérhetőek adott összegért.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz -FreaK- #22349 üzenetére
Szia ! Tavalyi tévék közül ezek voltak a sztárok és most akciósan jó árban kaphatóak . Panasonic 58ex780, Sony 55xe8577 ( 8505 ) mind a két szám ugyanaz a modell és Sony 55xe9005 . Sok vélemény van mindegyikről, olvasgass utána . Az MM - ben nagyon olcsó 250 ezer volt, talán néhol még kapható a 8577 - es .
Ezek mind VA panelesek. Játékképességeiket nem ismerem, de erről is írnak véleményeket. Képminőségre ezek a legjobb ár - értékarányosak.
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/d9b7401e5
Az LG topickban biztos sok tanácsot tudnak adni IPS LG tévékről. Azok lehet, hogy jobbak játékra, de kontraszt és a többi képminőségi jellemzője azoknak sokkal rosszabb.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
kellene egy kis degítség haátha vki már járt így,
ma megvettem a panasonic 50ex780, kibont, összerak, örül
vagyis örülne ha lenne hang, csak kép van UPC beltárivel,
zidoo, dune tökéletesen van minden kép és hang is ua a HDMI kábelen tesztelve, már beszéltem a UPC-vel de nem tudják mi lehet, majd hétfőn küldenek vkit, de minek azt nem tudom, nincs olyan sok beállítási lehetőség egyikben se ami a hangot érinteni, már mindent végig néztem a TV-ben és a beltériben is, de semmi ...járt már vki így? tudtok segíteni?
nagyon köszi
-
Zsolt196403
újonc
válasz #46372352 #22334 üzenetére
Elsősorban TV műsorok nézése FHD-ben.
Synology NAS-ról akár 4D tartalmak stremelése,
Alkalmanként Xbox One S játék.Sajnos a keret amit rá tudok szánni szerény.
A 2018-as LG-k a Telekomnál a legolcsóbbak.
Az 50UK6950PLB-t néztem ki részletre.Ma elmentem és megnéztem élőben az Euronics-ban.
Tetszett. -
StLui
veterán
válasz Zsolt196403 #22362 üzenetére
4D? moziban a 4D amikor rázzák a széket, szagokat és vizet fújnak az arcodba
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Zsolt196403 #22364 üzenetére
Én meg tényleg nem direkt nem értettem, azt hittem van valami házi 4D
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Tengri
senior tag
Az általad felsorolt tv-k (kivéve a pana ex780-at annak 21 ms) többsége 30 és jóval fölötti input laggal "büszkélkedhet". Az LG-k nagyon jók ebben a tekintetben, de a különböző teszteken siralmasan teljesítenek.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
csibuka85
senior tag
válasz #20221952 #22352 üzenetére
Szia a Telekomnál van. Ott néztem én is.
ProKoryak : Telekomnál van és vadiúj.[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Kleroo
veterán
Na mégegyszer.
Budget 43as TV-t keresek. A legelső tipus/modellt ami már nem gagyi, és nincs nála szignifikánsan jobb 1-2 ezer pluszért.
USB-ről tudjon jétszani, wifi/netflix, egyéb smart dolgok good to have.
Ez pl ennyi pénzért elég jó, nem?
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
golyós
addikt
Azt honnan lehet megtudni, hogy egy adott tv milyen paneles?
43as samu 6102 IPS viszont méretben bőven elég nem kell nagyobb. Más márkákat is megnéznék de kéne valami info, hogy melyik VA paneles.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
törölt tag
-
golyós
addikt
Ez valóban 100hz lenne? Olvastam, hogy ebben az árban ritka a 100hz-es tv.
Jobb lenne mint a Samu 6102?
LG 43 UK6400PLF[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
dragonfx
veterán
mi ez a pqi kpminőség index?
MI A KÜLÖNBSég 800 és 1300 közt?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Alex91
félisten
válasz #20221952 #22371 üzenetére
Mert mindenkinek mas az izlese... Van ami valakit zavar, a masik eszre se veszi, van akinek a fekete legyen fekete, meg az se baj, hogy minden fekete, a szurke is. Aztan van akinek minden fako, a masiknak meg a tul szines nem jon be stb.
(Azert kivancsi lennek, hogy egy szinhelyesre kalibralt kijelzo hany embernek nem tetszene... .)
Ugyhogy imho mindenki olyat vesz amilyet akar, nezze meg elotte ha tudja, aztan dontson...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
dragonfx
veterán
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]ezeket néztem ki.van valamelyik valakinek?
melyik ajánlott ezek közül?filmezésre és sportprogramokra használnám.zene is talán youtube de arra van cucc.
mennyiről érdemes nézni 43 és 50"? ami egészséges?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
törölt tag
válasz Alex91 #22378 üzenetére
(Azert kivancsi lennek, hogy egy szinhelyesre kalibralt kijelzo hany embernek nem tetszene... .)
Én ezt már kipróbáltam és gyakorlatilag mindenki azt mondta, hogy most sokkal rosszabb a kép, hiába mutattak mást az adatok. Apósomnak évek óta nem tudom megmagyarázni, hogy a Dinamikus képbeállítás nem a jó a tv-nek, de ha azzal nem is foglalkozunk, akkor a megjelenített kép sem jó, vöröslik benne minden ember feje, olyan sötét a kép, hogy elvesznek a részletek, ő és családja ragaszkodnak hozzá, hogy ez így jó és gyönyörű szép a képe.
-
golyós
addikt
válasz #20221952 #22380 üzenetére
Ez igaz
Anyámék két Tv-je úgy van beállítva, hogy mindig elszörnyülködöm náluk, hogy milyen szar a kép, főleg az Rtl híradós műzermi felvételein látszik, hogy ermésetellenes színük van a bemondóknak, kontraszttalan meg minden. A hagyományos képcsöves tv-mnek különb képe van.
A válasz : jó az, ne babráldHonor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Dani82
senior tag
Sziasztok
Szeretnek valami nagyon baszó tv-t 65'' lenne minimum, lattam itt hardverapron samsungokat, akár iveltet, ilyen 350-380 korul. Megeri ilyen ivelt csodat venni? Leginkabb filmezeshez es tvzeshez lenne, konzol, jatek nem jellemzo
nagyon koszi a segitseget -
csibuka85
senior tag
válasz golyós #22382 üzenetére
Hat kar hogy hajlított.
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
BReal
addikt
válasz dragonfx #22377 üzenetére
Adott márkák saját képfrissítési megoldása (Samsung PQI, Pana BMR, Sony Motionflow XR, stb.). Elvileg a nagyobb jobb saját márkán belül, de attól, hogy a Samsung 2000-et ír (ha jól tudom van olyan is), a Pana 800-at, a Sony meg 400-at, nem a Samsungé lesz a legjobb megoldás.
-
marilllyo
veterán
Erre esetleg tudtok megoldást? 50ex780
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
MIG21
tag
A Thomson (és TCL) televíziók hivatalos magyarországi szervize, a Conelser Kft. országos szervizhálózattal rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz marilllyo #22396 üzenetére
Szia ! A kezdeti beállításoknál Én mindennél a Magyar nyelvet választottam, így automatikusan az állt be mindenhol és minden jó lett. Próbáld a Menü gombnál lévő beállításokat végignézni, ha ez sem segít, szerintem gyári beállítások visszaállításával elölről kellene kezdeni mindent . Ha ez a TV tunerjénél van, akkor érvényes amit írtam, ha beltéri egységről AV csatornán nézed, akkor szerintem azon kell a beállításokat ellenőrizni. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest