- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azie
őstag
-
AL
addikt
Sziasztok ! Ilyet már rég láttunk . Vajon honnan szedték ezt és mennyire új ? Biztos téli álmot aludt .
http://www.videopart.hu/TV/plazma%20TV
Údv. -
dorika87
őstag
válasz PainKiller13 #21947 üzenetére
1587-5329-4581-6075
-
marilllyo
veterán
válasz Pro Koryak #21948 üzenetére
Hmm! Nekem a mostani is az j6300.
Nekem tetszik.PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
atirag
őstag
válasz #20221952 #21925 üzenetére
Nézegettem a tv-ket és 60-as tv-t szeretnék. A mostani tv-m ugye 120hz-es és ennél is érzem a reccenéseket. Ha vennék egy 60hz-es valamilyet akkor annál még jobban érezném gondolom. Tudnál olyat ajánlani ami több mint 60hz-es sony samsung lg ?
Mert próbáltam nézegetni,de ílyen szinten nem lehet keresni. És például az emagon akciós 18-as tv-k küzöl majd 500k-ig mentem és mind 60hz-es volt.
[ Szerkesztve ]
-
Zolapapa89
csendes tag
válasz Zolapapa89 #21938 üzenetére
Valaki erre?
-
törölt tag
válasz atirag #21955 üzenetére
Pont 60" nem tudok mondani, de 65" vannak ilyenek, amiket jó szívvel tudok Neked ajánlani.
64.5" Samsung UE65MU8000 - ami nálunk 8002 néven fut, de ugyanaz VA, Edge-LED, 120Hz és akcióban van
64.5" Sony KD-65XE9005 - ezt nagyon ajánlom, mert VA, Direct LED, 120Hz és itt most akciós árban vehető meg
64.5" Panasonic TX-65EX780 - MVA, Edge-LED, 120Hz és akcióban kapható
Én a fentiek közül a Sony-t választanám, a MediaMarktban volt szerencsém élőben is kipróbálni, a tv adásokat (közszolgálatiak) teljesen jól jelenítette meg.
-
Pro Koryak
addikt
válasz Zolapapa89 #21938 üzenetére
Ha lényeg, hogy sötétben is nézed, akkor a samsung!
Hasonló árban még a pana ex600, de az is ips paneles.
Vedd a samu-t nyugodtan. -
AL
addikt
válasz Zolapapa89 #21956 üzenetére
Szia ! Jónak mondható az általad jelzett Samu 50mu6102 vagy nézd még meg a Panasonic 50ex700 ast . Mindkettőről van sok vélemény . A Panasonicra ha hivatalos helyen veszed most 5 év garanciát kapsz regisztrálás után . Üdv.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Mennyire ajánlott ma egy LG 32LJ500V a Telekomtól 55K-ért, ha nincs rá több keret?
Vannak erős hátrányai? Pl. egy Samsung UE43J5500-hoz képest milyen a képminősége?[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
Na, én jól lemaradtam az 55UK6100-ról. Gondoltam ma reggel megrendelem Emagról, erre már nincs készleten. Bár mondjuk ezt gondolhattam volna, hogy elkapkodják.
-
-
whited
addikt
Sziasztok
50"-ban ennél van jobb választás ezen az áron?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! Aki rendelkezik LG 32LJ500V vagy LG 43LJ500V LED készülékkel meg tudná nekem mérni a talpak szélességét? (ráfér-e az állványra vagy sem)
Szülőknek szeretném, ahogy olvasom jó választás ár/érték -et tekintve. Illetve sok a pozitív visszajelzés az eladói oldalakon.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
kzoli89
tag
Sziasztok,
Újra VB, újra TV akciók (feltéve ha nem vitték fel az árakat előtte), és elgondolkodtam, hogy leváltanám a jó "öreg" TV-met: UE46H7000STXXU
A következő szempontok alapján szeretnék:
- 4K, 50-55"
- Smart funkciók közül: Youtube, Plex alkalmazás, Twitch (opcionális, hogy ki tudjam váltani a chromecast-ot)
- HDR
- A Plex kapcsán jó lenne még, ha tudná vinni UHD-t minden külső beavatkozás nélkül. Általában ehhez elég, hogy USB-ről is le tudja játszani az adott filmet.
- Sík képernyő
- 3D nem kell, de ha benne van, nem zavar
- Márkából preferálnám a Samsungot. A jelenlegivel sem volt bajom, és a családban sok ilyen TV van.
- Ár: 270K +/- 30KNagyjából ennyi lenne.
Köszönöm előre is segítséget!
Üdv,
Zoli -
kzoli89
tag
válasz junior11 #21970 üzenetére
Szia,
kissa1026 nem régi kommentje alapján meg is találtam azt, amit mondtál. Viszont a SONY is képbe került:
Sony Bravia 55XE9005
Samsung 55MU8002A SONY-ban tetszik, hogy Android-os. Bár nem tudom, hogy pl. az Android-os Twitch elérhető-e rajta, illetve, hogy egyáltalán jönnek-e rá biztonsági frissítések. Mondjuk ebből a szempontból a Samsung sem feltétlen a legjobb
Tudtok amúgy egy jó helyet, ahol ezeket jó áron meg lehet venni, vagy netán személyesen megnézni, és összehasonlítani?
Z
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
-
kzoli89
tag
@junior11,@Lackooo84:
Köszönöm a segítséget. Az Androidos lehet, hogy csak elsőnek tűnik jónak, de ha lassú, akkor hagyom a fenébe, és maradok a Samunál.Üdv,
Zoli -
Hyena
senior tag
válasz kzoli89 #21974 üzenetére
Nekem egy sony xe9305 van , a kep nagyon szep az android meg olyan amilyen.
Tv-s android alatt ne olyanra gondolj mint amit a telefonokon latsz, mivel meg a legdragabb uj tv hardvere is altalanos teljesitmenyet tekintve egy 5 evvel ezelotti 20.000 ftos kinai tablet szintjen van.
Sajnos ezert a play storebol feltelepitheto programok is eleg "megfontoltan" mukodnek rajta, tisztelet a kivetelnek.Mindazonaltal ha nincsennek olyan terveid , hogy mindenfele alkalmazasok tomeget telepited fel, es tobbet szamit a kepminoseg akkor nyugodtan valaszd a sonyt mivel igy nem sok dolgod lesz az androiddal es amugy mindegy milyen rendszer fut a hatterben.
Ha szeretsz szorfozni a csatornak kozt egyesevel leptetve oket es a beepitett tunert tervezed hasznalni akkor ez sem tul gyors.
Ha mediaboxot hasznalsz csatornavaltasra akkor mindegy vagy ha EPG (guide) bol valasztva lepsz kozvetlenul a valasztott csatornara akkor is.Azt azert elmondom, hogy hasznalok egy 2018-as Tizen rendszeru samsung tvt is aminel a menuben valo navigacio/csatornavaltas sokkal lenduletesebb, de kepminosegben elmarad a sonytol...
A helyedben az altalad emlitettek kozul a sonyt valasztanam, vagy ha mindenkeppen samsung akkor valami dragabb Q szeriasat...
[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
kzoli89
tag
QLED-es TV-ben gondolkodtam, de nem tudom, hogy ez mennyire felel meg a feltételeimnek:
QE55Q6FAMTXXHAz akciós ára kb. ott van, mint a másiknak, de nem tudom, hogy milyen a VA-hoz képest. Az utóbbi 4 évvel nem nagyon foglalkoztam ilyenekkel
Amúgy Digi van CI kártyával, szóval a csatorna váltás, és alap kezelés sebessége elég fontos.
Z
-
marilllyo
veterán
Szerintetek mennyi idő múlva fut ki a 50EX780? Augusztus végén még kapni fogok?
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
kzoli89
tag
Megnéztem egy-két review oldalt, és a SONY tényleg jobb választásnak tűnik (bár ha jól látom, ez is tavalyi modell, nem csak Samsungok ). Még alszom rá egyet, aztán majd hétvégén meglátom.
Köszönöm a segítségeket!
-
AL
addikt
válasz atirag #21955 üzenetére
Szia ! Ezen az oldalon sok tévének megtudod nézni az adatait, csak a jobb felső sarokba be kell írni a típusszámot pl. : 49xf8505 . Van olyan, ami külföldi azonosítóval jelenik meg, de lejjebb jelzi, hogy ugyanaz . https://www.displayspecifications.com/en/model/cb71115a
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pro Koryak #21959 üzenetére
Tényleg nagyon jó tv a Sony, de inkább LG lesz csak megvárom, amíg 500 ezer lesz, mint a Sony, mert most majdnem 1 millió forint.
-
KriszXxX18
tag
Sziasztok!
Az alábbi igényekhez, melyik tv volna a legjobb választás? Vagy mi volna a legközelebb ezen igényekhez?
Amit tudna kellene:
-Pendrive-ról tudjak filmet nézni. Ne legyen problémája a különböző formátumokkal. Az plusz öröm volna, ha a HD minőségű filmeket is elvinné akadás nélkül.
-Lehessen rajta youtubeozni, ha lehet szintén akadás nélkül.A keret kb. 80.000 Ft volna.
Méretben a 65-80centi volna ideális.
-
törölt tag
https://index.hu/tech/2018/06/14/mi_bujt_a_tevebe/
"Lézerszínház
A kijelzők terén az egyetlen valamire való technikai újítás a lézertévé volt, amivel szintén a Hisense nyomul erősen, és valójában nem is annyira új (már vagy 10 éve kísérleteztek vele a japánok, aztán 2013-ban az LG vette elő egy körre, igaz, 4K-s verzió tényleg most először van belőle), és nem is annyira tévé, inkább projektor. A nagy előnye az OLED-ULED-QLED tengerben, hogy nem csak tök sötétben van szép képe, hanem bármilyen fényviszonyok között – és az ember a való életben általában bármilyen fényviszonyok között szokott tévét nézni. A technológia egyelőre nagyon drága, bár a cég égre-földre esküdözik, hogy 100-150 hüvelykes képátlónál az ár-teljesítmény aránya már bármivel szemben megállja a helyét."
-
jilian
addikt
Helló!
Tudnátok ajánlani max 55" körülit?
- tv adások "nézhetőek" legyenek
- nem fontos a 4k....
- beépített lejátszó birkozzon azért meg letöltött filmekkel
- DLNA nagyon fontos lenne
- betekintési szög azért ne legyen csak szembőlre korlátozva...150 körüli árat tudnék rá hirtelenjébe szánni.
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Elsősorban Youtube-ot támogató TV-t keresek 32-39" méretben. LG-t használunk, elégedettek vagyunk a választható funkciókkal, bár biztosan akad jobb is. Valószínűleg Nickelodeon és társai futnának rajta. Esetenként USB-s, (vagy ha tud ilyet) hálózati megosztás.
Mit javasoltok? Köszönöm[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
Elthan
csendes tag
Sziasztok! Én 43" TV-t keresek, ami hagyományos és jó képminőségű, megbízható. LG-re gondoltam, mert abból van 3 is otthon. Smart azért nem érdekel, mert tv okosítók vannak. Nem szeretem az androidos tv-t ezért az okosítókra Libreelec van telepítve. Ez nekünk így pont jó. Full Hd-s lenne a megfelelőbb. Van valami ötlet? Már nézegetjük 1 hete, de nem nagyon értem mi a különbség köztük és feleslegesnek tartom, hogy olyat vegyek, amit úgysem használunk ki. Például azt se értem, hogy ugyanzt tudja az egyik tv, mint a másik a leírás szerint, csak más a sorozatszáma, mégis 10-20000 Ft-al drágább. Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Anyósnak vettem egy nagyon olcsó Selecline 32"-is tv-t, teljesen rendben van. Analóg is tűrhető, digitális meg szuper. A hangja nagyon rendben van. 43 ezer Ft volt az Auchanban.
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos elromlott a jelenlegi Sony TV-m, 80k lenne a panelcsere. Elgondolkodtam egy új TV vásárlásán emiatt. Már öregecske volt, bár a képminősége még ma is megállta a helyét (szubjektív véleményem szerint).
55"-60" között keresek egy újat, lényeges, hogy szép képe legyen, illetve van még egy fontos funkció:
A Sony TV-vel azonos hálózaton lévő gépekről lehetett filmet lejátszani nagyon egyszerűen, Windowsban jobb gomb a file-ra, majd "Lejátszás Sony Bravia TV-n". Teljesen megbízhatóan működött minden gépről, illetve telefonról is egy alkalmazáson keresztül. Ha jól sejtem ezt a funkciót DLNA-nak hívják. Ez fontos lenne a jövőben is.Tudtok esetleg ajánlani valamit, ami a fentieknek megfelel?
Ár egyelőre nem szempont, megnéznék többet is az ajánlások közül. Persze csak, ha nincs egy, ami mindent visz a kategóriában.
Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
atirag
őstag
válasz #20221952 #21957 üzenetére
Ma megnéztem a mediaban a SONY KD-65XE9005BAEP-t. Beszélgettem a sony-s seráccal és megnéztem tv- adással kb 2.5 méterről. Nem volt túl jó látvány😊 Azt mondta a digi-nek jobb az sugárzása mint ami náluk van.
De lehet az 55-ös jobb lenne. Csak hát ugye azért indultam eleve neki a vásárlásnak mert új kellett és akkor ugye nagyobb -
Lackooo84
nagyúr
-
-
uzoltan
csendes újonc
Sziasztok,
Esetleg erről a tv-ről mit gondoltok?
SONY KD65XF7596
Mindenképp 65öst szeretnék és most Telekomnál elég olcsón hozzá lehetne jutni.
Ahogy láttam csak 50hz a képfrissités,de talán van benne az a funkció amivel mesterségesen növeli a képfrissitést.
Elsődlegesen filmnézésre és PS4-es játékokra használnám,fontos lenne,hogy mozgásnál ne legyen elmosódás.
Sajnos nem találtam még olyan boltot ahol meg tudnám élőben nézni,Sony-val hátha van valakinek tapasztalata,nekem eddig csak Samsung készülékei mvoltak.
Köszönöm
-
törölt tag
válasz atirag #21994 üzenetére
Nos igen, Magyarországon a HD tv adások inkább HDReady-k, így hiába várod a tűéles képet... viszont a Sony képminősége kiváló (pl. bőrszín).
Kellet volna vinni saját tartalmat, főleg olyat, aminek a képi tartalmát már jól ismered a saját tv-den. Én mindig azt kérem, hogy az M1 HD adást mutassa meg Normál beállítással (mert általában Dinamikussal van, ami egy katasztrófa minden tv esetében), ha az elfogadható, akkor az a tv akár meg is vásárolható (és ma már készpénzes vásárlás esetén kötelező az alku!).
-
bacee
csendes újonc
Sziasztok!
Mekkora urbánus legenda (vagy fake news ), hogy az új tv-t 24 óráig ne mozgassam (ne csomagoljam ki és ne kapcsoljam be)???köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest