- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fortum
tag
Sziasztok !
A következő két SSD-vel kapcsolatban érdekelnének a tapasztalatok.
HP 500 S700 series és Apacer 512GB AS350 Panther mindegyikre 3év gari van.
Ahogy néztem kb ugyanazt tudják mint a nekem eddig etalon 860 EVO.
Ajánlott modellek ezek vagy maradjak a samsungnál?
Köszi a segítséget!
Ja és Windows 10-re és játékra lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Frawly #61642 üzenetére
Értelek.
Persze kérdés, hogy mit tekintünk "spécinek"!?
Napjainkra, amikor már egy ~10.000 forintos, belépő szintű Cooler Master, vagy FSP, stb. házban is gyorsrögzítősek az optikai és egyéb meghajtók, akkor ez a megoldás már általánosnak számít. (~20 éve az említett DTK házam különlegesség volt az ilyen megoldásai miatt.) És ez jó dolog!
"Egyébként ez a te házad teljesen jó lenne átalakító keret nélkül is."
Sőt, amíg nem volt meg az SSD keret, addig csak belehelyeztem az üres műanyag HDD tálcára. Ám zavart, hogy az viszonylag zárttá tette. Oldalt, alul viszonylag nagy részben műanyag takarja, hátul egy műanyag perem...
Ahogyan említettem nekem fontos, hogy az SSD-t is körbejárja a levegő, ezért külön praktikus volt az átalakító keret, mert meg tudtam vele emelni, és így jól tudja hűteni az első venti.
Egy kis kiegészítés. Rosszul emlékeztem, mert nem az AKASA, hanem ezt az AXAGON keretet vettem meg: [link]
"Aquila non captat muscas."
-
Watson25
tag
Sziasztok!Van egy régebbi működő konfigom.Proci I3 2120,Alaplap Asrock h61m-u3s3,8gb ram,Videókártya Amd Hd Radeon 6700,meg egy Samsung HD 103SJ Sata2 winchesterem.A winchestert szeretném kiváltani 500gb os SSD re.Milyen SSD-t vegyek ebbe az alaplapba,mire figyeljek oda a választásnál?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Watson25 #61664 üzenetére
Szia
Kiemeltem, meik jók lehetnek neked.Ezek az itt ajánlottak:
belépőszintűek, de ajánlott SSD-k:
WD Green 3D
Crucial BX500
Patriot BurstKözépáras SSD-k:
Crucial MX500 (m.2 sata esetén melegedhet, Normál SATA-val nincs ilyen gond)
WD Blue 3D (nem melegszik, nem lassul, dram cache nincs benne ?)Drágább kategória
Samsung evo (Ezek drágák, de jó is, átlag felhasználásnál nem lesz különbség a teljesítményben, így mondjuk azt, hogy indokolt esetben érdemes megvenni.)ezeket szoktam még én ajánlani, ezekkel sem volt gondom még:
PNY (Belépő szint, viszonlyag olcsó, de nem tapasztaltam eddig hibát ezeknél)
Patriot P200 (Nincs DRAM, olcsóbb kategória) -
addikt
-
HARDVERAPRÓD
válasz Elit3Zotya #61668 üzenetére
Szia. Jó lesz igen, csak felesleges az nvme. Elég a sata is. Nem veszed észre a különbseget sebessegben.
-
makoss
veterán
válasz King Unique #61591 üzenetére
Egy ilyen Samsung X5 külső SSD-vel + az én konfigommal mekkora adatátviteli sebességet lehet kihozni?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Graphics #61671 üzenetére
Azért kérdezem, mert van egy Z370 Taichi alaplapom, és rákötve egy Akasa AK-ICR-32 2 x USB3.1 + Type-C előlapi panelra ami egy Samsung T5 -nél kisajtoltam 400 MB/s sebességet, kérdés, mekkorát tud vajon az X5?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
King Unique
titán
válasz makoss #61670 üzenetére
Ehhez Thunderbolt 3 (40 Gb/s) port kell a gazda hardveren. Van olyan az alaplapon, annál is adott a Thunderbolt 3 AIC? Ha igen, akkor lehet értelme az X5-nek sebesség szempontjából, egyéb esetben viszont nem.
A milyen sebességértékeket tudna meg eleve hardver- és szoftverkörnyezet függvénye lehet, amit az alábbi szintetikus tesztek jól szemléltetnek PC + W10 és Mac + macOS felállásnál.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz King Unique #61673 üzenetére
Nem tudom, azért kérdezem...
Természetesen Win 10-en vagyok mint mindig!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Graphics
Jómunkásember
-
King Unique
titán
válasz makoss #61674 üzenetére
A user manual a 8-9. oldalon TB1-et ír, valamint az alaplap specifikációjában az "1 x Thunderbolt™ AIC Connector (5-pin)" is Thunderbolt 1 portra vonatkozhat. Ide viszont Thunderbolt 3 kellene, a Samsung X5 külső SSD is olyan, a TB1 (10 Gb/s) nem jó, mert eleve lassabb és más fizikai csatlakozót használ. De elvileg megoldható akár az említett alaplapnál is az alábbi teszt alapján + a sebesség is oké, ahol a Thunderbolt 3 AIC gondolom (?) utólag került beépítésre.
De hogy pontosan mi a helyzet, majd megmondják az alaplap topikjában, ahol szintén feltetted ugyanezt a kérdést. Bár lehet nem ártana konkretizálni ott is, az eddig infókat is hozzászőni.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Kingston A400 2.5 240GB-t SSD-t. Ezt használnám elsődlegesnek, másodlagosnak egy sima HDD-t.
Ár/tárhely nekem megfelel.
Viszont! Videó/animáció szerkesztésre használom javarészt. Így majdnem egész nap terhelem a gép minden porcikáját. Érdemes a fent említett SSD-t választani erre a célra, vagy ajánlotok valamit? -
jeni
félisten
válasz Kukcaman #61677 üzenetére
Szerkesztésre,vágásra,edítálásra mindig minőségit kell választani.
Nagyobb SSD-k sokkal több TBW írást bírnak ki.
Esetenként akár a dupláját is.Samsung EVO,Pro sorozat
Crucial MX500
Adata SX9xx sorozat.
Az se baj ha nem 250Gb (256Gb) hanem 500Gb (512Gb) választasz erre a célra.Mennyi a keret?
Használt is megfelelhet ilyenre,akár bontatlant is kitudsz fogni olcsóbban. -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Olvastam többször is, hogy a QLC belassul. Ezt hogy kell érteni? Huzamosabb írás/olvasás közben, vagy idővel úgy egyáltalán lassabb lesz?
-
Raymond
félisten
válasz DEJVID #61681 üzenetére
"Huzamosabb írás/olvasás közben"
Igen. Mindegyik hasznal bizonyos menyisegu NAND-ot SLC modban. Ez van hogy fix mennyiseg, de zomeben eloszor nagyobb es a telitettsegel csokken egy bizonyos minimum-ra (pl. 6GB). Amikor ez betelok akkor az isar sebessege lemegy arra amit a QLC NAND a valosagban tud az adott mennyisego csatorna NAND mellett. Tehat 500MB/s helyett csak 150MB/s agy 80MB/s-el fog irni. Ez nem azt jelenti hogy egyszer elfogy es annyi, ez irasonkent ertendo, tehat ha masolsz ra mondjuk egy 50GB file-t es a cache 25GB akkor az elso 25GB-t gyorsabban irja, a masodik 25GB-t pedig lassan. De ha kesobb masolsz ra megint 50GB akkor ugyanaz lesz a helyzet, nem "fogyott es orokre" az a 25GB cache. Az SSD a hatterben atrendezi az adatokat es megint lesz annyi SLC cache amennyit az adott telitettseg mellett definalt a gyarto.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Kukcaman
senior tag
válasz ubyegon2 #61678 üzenetére
Jól van, akkor jobb hogy előtte rákérdeztem.
(#61679) jeni: 20K a lélektani határ, ezért is gondoltam a kisebbet.
(#61680) Pyttawrx: de Samsungot miért ne?
Köszi az ajánlásokat.
Ebbe a gépbe huppanna bele: HP Elitebook 8570W.Érdemesebb külföldi oldalakon nézelődni?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Kukcaman #61685 üzenetére
A külföldire több esetben nincs garancia,akár az első napon hibásra futhatsz.
Az aprón nézelődj,ha szorít a keret,van ott is Crucial MX500 500GB SSD, Samsung 500GB 860 EVO
A cuccok nem az enyéim,nem vagyok érdekelt azok eladásában csak,hogy tudj rátalálni arra.
Előnye azoknak,ha nem jó, tudnak próba garit adni, ha velük ebben megállapodsz.
3-5 év Bolti garival +5000Ft-al több. -
nagyúr
válasz Kukcaman #61685 üzenetére
Ha 20k a határ, akkor eddig gondolkodtál rajta, a 860 EVO 250GB 20 alatt van ÁK-n. Ha tényleg egész nap vágsz/terheled, oda az kell! Nekem 8570p-ben van egy, igaz felváltva WD Blue 3D-vel, de ezen a gépen nem is csinálok komoly terhelést, persze ez nem is w csak p.
Aprón nem nagyon van 860 EVO vagy majdnem bolti áron.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
makoss
veterán
válasz King Unique #61676 üzenetére
Ha ez kompatibilitási lista, akkor ezzel jó lehet az x5? [link]
A lista a ASRock Thunderbolt 3 AIC adatai közt volt.[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz DEJVID #61683 üzenetére
Ez csak nagy fájlok írásakor és másolásakor van, mikor ilyen 10-30 GB feletti méretről van szó. Változó, hogy mikor éri el ezt a pontot, egy 1 terás modellnél több az SLC cache, így lehet 50-80 GB után lassul be. Ha sokat másolsz nagy mennyiségeket, akkor a QLC felejtős. Ami miatt egyáltalán nem szoktuk ajánlani, hogy sokszor a 3D TLC-sek alig drágábbak, és azoknál nincs ilyen gond.
-
Gamer21
tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni SSD vásárláshoz, ki is néztem egyet! Mennyire ajánlott? 425TBW és az ára fogott meg, de nem tudom hogy ebben az árkategóriában mennyire van jelentősége.
[link]Csak operációs rendszernek szánnám! Ha tudtok ajánlani jobbat és megbízhatóbbat akkor azt előre is köszönöm a max keret 25K lenne és 480-512GB kivitelben.
Nyújtsd mindig a legtöbbet , ne elégedj meg azzal ami vagy ! Próbálj meg az lenni AMI LEHETNÉL !!!
-
King Unique
titán
válasz makoss #61690 üzenetére
Az előző válaszban le van írva, konkrét teszttel szemléltetve, hogy elvileg igen, működhet, ha beépítésre kerül a Thunderbolt 3 bővítőkártya. De az ugye megint külön macera, megvenni, beépíteni, letesztelni, stb. Illetve ha TB3-as külső SSD használata volt a cél, akkor nyilván célszerűbb lett volna eleve olyan hardvert, olyan alaplapot venni, amin gyárilag van TB3 port és nem utólag bajlódni a bővítéssel.
Másik lehetőség nem erőltetni a TB3-at, hanem kihasználni az alaplap jelenlegi csatlakozóit. Vagyis a specifikáció alapján adott az USB 3.1 Gen 2 Type-C port, amihez lehetne pl. ilyen, vagy ehhez hasonló NVMe-alapú külső SSD-t összerakni, vagy akár készen venni (példa) és azzal kimaxolható lenne a szabvány, meg gyorsabb lenne, mint a SATA-alapú Samsung T5. -
nagyúr
válasz Gamer21 #61692 üzenetére
Mindkettő jobb, itt mindig szerepel a 3 ajánlott tipusban. Fél giga DRAM cache van mindkettőben, jobb, megbízhatóbb mindkettő, mint amit kinéztél és alig drágább.
A TBW-vel ne foglalkozz, úgysem használod ki egyiknél sem.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Frawly
veterán
válasz Kukcaman #61677 üzenetére
Az A400 nem való videószerkesztésre. Max. csak régi, retró gépbe, SATA1, SATA2 portra, meg Irodistáné Mancikának a gépébe, ahol csak egy szál, gyári állapotú Windows fut róla egy darab Office-szal, meg egy böngészővel és ennyi. Magyarán csak nagyon lightos felhasználásra.
A legtöbb esetben az A400 árához hozzáteszel 2-3 ezrest, és egy sokkal jobb SSD-t kapsz, gyorsabb, teherbíróbb NAND-dal, DRAM cache-el, stb.. Pl. MX500, WD Blue 3D.
-
Kukcaman
senior tag
Köszönöm a válaszokat, nagyon meg könnyítettétek a választást. Már nézem is a Crucial-t.
Az egész napos vágás csak zárójeles, ami hasznos ebből kb 8 óra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest