- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
peter889
őstag
válasz ubyegon2 #61140 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a választ és az ajánlásokat!
ubyegon2, "Ehhez képest vesd össze a használt 850 Pro-val, főleg ha hosszú távra veszed."
Szóval a 850 Pro-t is ajánlanád?"Szeretném ha a rendszerem még évek múlva is stabilan működne, nem kellene újratelepítgetni.
:DDD Ezt gondolom csak poennak szántad, gyanítom Winx-et használsz! "
Nem szántam poénnak.
Majdnem 7 éven át normálisan működött a Win7-em, mígnem a Nod32 "virusírtással" működésképtelenné tette.
Nod32 volt éltem legbrutálisabb "vírusa."(#61142) Frawly, Neked külön köszönöm az igényes, részletes levezetést.
Sejtettem én, hogy az általam nézett adatokból valamik nagyon hiányoztak, azért is érdeklődtem itt.
A Raid0-ámat még 7 éve kreáltam.
A nullához erősen közelítő ms-os elérési időkről eszembe jutott a jó öreg Commodore-idő, amikor egy játéknak, programnak betöltése a magnó kazettáról kereséssel, stb. akár 10 percet is igénybe vehetett.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz peter889 #61154 üzenetére
Szóval a 850 Pro-t is ajánlanád?
Persze, a 850-es sorozat is teljesen jó, még a 850 EVO is, nekem van egy abból is, használtam vettem, a 860 EVO-t meg újként. Ha megbízható eladótól veszel jó állapotú 850 Pro-t, az meg főleg jó. OK, hogy a 10 év garancia az már főleg marketing, de ezeknél a Samsungoknál valóban minőség van a háttérben!
Windows 7-et amúgy már el kellene engedni, nem? Mondjuk nekem 6 éve már sikerült.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
peter889
őstag
válasz ubyegon2 #61156 üzenetére
Köszi a választ.
És a 850 Pro-t vagy a 860 Pro-t ajánlanád inkább?Lehet, hogy jó volna elengedni a Win7-et, még meglátom.
Ezen a notebookomon Win 10 van, de még mindig szokatlan nekem.
Akkor Te már sokkal korábban váltottál.
(#61155) SunMount3r,
Szinte teljesen biztos, hogy az tette teljesen működésképtelenné a Win7-emet, részletesebben: [link][ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz peter889 #61157 üzenetére
Nem értelek, megbízható ssd-t akarsz, akkor vegyél újanon az ajánlottak közül, attól hogy samsung pro ssd a neve, nem lesz normál használatban jobban megbízható, mint egy zsír új wd blue 3d, vagy crucial mx500. És ezek legalább újak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Graphics
Jómunkásember
Vagy bekaptál valami jó kis Malware-t...
Csak mert ez a bitguard annak néz ki, semmi köze a Nod32-höz...
A Nod32 kiszúrta Malware-t és el akarta távolítani... Ok-okozat...
Nem kellett volna bitguard, nincs probléma... ...
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
nagyúr
860 EVO-t, felesleges a drágább Pro, de a 860 EVO jobb szerintem, mint a 850 Pro, cache-ben mindenképpen és a vezérlője is újabb. A NAND 48 Layer (V-NAND v3) ill 64 Layer (V-NAND v4), gondolom ez is jobb már. De stabilításra, gyorsaságra nem lehet különbséget tenni közöttük. Megint csak szerintem, de mindenütt ezt is olvashatod.
Lehet, hogy jó volna elengedni a Win7-et, még meglátom.
Kénytelen leszel váltani, nincs már támogatás hozzá, gondolom ez biztonsági szempontból lényeges.
Akkor Te már sokkal korábban váltottál.
Igen, de nem csak a 7-esről, hanem úgy amblock a Windowsról, desktop Linuxra. Ez főleg 6 éve az akkori gépemnél durva teljesítménybeli javulást hozott, a biztonságról nem is beszélve és pontosan annyit konyítottam hozzá, mint most Te. (hacsak nem ismered mégis a Linuxot)
Egyébként amit a hozzáértőbbek írtak már, ugyanúgy megfelelő az MX 500 és a WD Blue 3D is, de amiket igényként támasztottál, az alapján mégis a 860 EVO-t javasoltam. Sokan nem javasolják, mivel kicsit drágább, emiatt viszont sokan rá is kérdeznek, hogy mi a baj a 860 EVO-val, miért nincs javasolva? Annyival talán jobb is, amennyivel drágább......
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Pyttawrx #61161 üzenetére
Használtan akarom venni, és néztem az általad említetteket is, de a Samsungból nagyobb a választékot látok. Itt már 1-2 ezer forintot nem nézek, nekem az a lényeg, hogy minél megbízhatóbb legyen.
Ja, és 256 GB-osra gondoltam.SunMount3r,
Úgy emlékszem SP1, de a lényeg, hogy nem frissítettem sosem, hogy stabil maradjon. Nyilván vírusok kerültek rá, aminek az irtását a Nod rosszul végezte.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
-
demoninpain
csendes újonc
Üdv.
Egy normál alaplapban és i5 proci mellett tud-e a következő egyszerre működni?
x16 gpu x4 m2 x1 wi-fi kártya? vagy csak
x16 gpu x2 m2 x1 wi-fi kártya?
Megéri-e egy gyors pcie ssd-t venni ( most hogy az új konzolokban is az lesz ), vagy inkább vegyek egy 860 evot? Az ár kb azonos. -
tasiadam
veterán
válasz demoninpain #61167 üzenetére
Alaplap es proci tipusa is kene.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
demoninpain
csendes újonc
válasz tasiadam #61168 üzenetére
I5 6500 ami elvileg x16-ot tud ( a jelenlegi i5ök is).
Asus B150 Pro Gaming D3 aminek asszem van x4 chipset dedikált.
Jelenleg van benne egy x16 gpu meg x1 wlan pcie kártya ami elvileg működik gond nélkül.
Azt viszont nem értem hogy ez a gyakorlatban h működik. Olyan is hallottam h felváltva használhatják a sávokat az eszközök.
És van egy M2 x2 pcie slotja.
A gépet később tervezen upgradelni, valószínüleg valami 4000es amd-re.
SSD azért vennék most, mert
1, kevés már a hely
2, jelenleg csak hdd van
3, most még jó áron van. -
Merciless
csendes tag
Sziasztok!
Osregi asztali pc-mben szeretnem lecserelni a rendszerlemezt egy minimum 500GB SSD-re, atlagos felhasznalasra.
Az alaplapom egy ASRock M3A790GMH/128M [link] , a PCIe foglalt tehat csak SATA johet szoba.
A jelenlegi HDD 10 eve szolgal hibatlanul, hasznalaton kivul helyezni ezutan se fogom, az uj SSD-vel is ilyen tavlatokban tervezek, szoval a tartossag/megbizhatosag lenyeges szempont.Az osszefoglalot es a hozzaszolasokat olvasgatva a kort leszukitettem a Crucial MX500, WD Blue 3D, Samsung 860 EVO harmasra. Ha 500GB-t veszek akkor nincs koztuk lenyeges arkulonbseg, a plusz kb 2ezer forintert a Samsunghoz ha jol latom hosszabb garanciaido jar, ezenkivul van meg valami elonye? Persze ha egyaltalan jo ehhez az alaplaphoz.
Erosen fontolgatom hogy radobok meg kicsit es inkabb 1TB-st veszek, abbol viszont a Samsung mar nem jatszik mert ott jelentosen dragabb mar, ennek van valami oka?
Ha jol tudom ezeknel az SSD-knel a nagyobb merett nagyobb sebesseggel es hosszabb elettartammal is jar, ebbol en ereznek barmit is?A tapom osszes SATA kabele foglalt mar (az alaplapon meg van szabad hely), ezt egy SATA power splitterrel gondoltam athidalni, ez jo megoldas?
[ Szerkesztve ]
-
gera021
aktív tag
Sziasztok
1tb os ssd akarok venni mert a jelenlegi kezd megtelni es le akarom váltani hosszu távra.
Kérdezősködtem es minden fele keppen m.2 ssd vegyek mert 1 millióval gyorsabb mint a sata változata es ha tudja a lapom akkor csak m.2 jöhet szóba. Asus 470x pro az alaplap.
Az lenne a kerdesem h csak gamer gépbe lenne használva mert van netezos gepem külön. Melyiket eri megvenni de most komolyan? 860 evo 1tb neztem ki de buzi vagyok ha azt veszem mert lassu szar a 970evo plus hoz képest.
Segítséget előre is koszi -
Graphics
Jómunkásember
-
Raymond
félisten
válasz gera021 #61172 üzenetére
A szexualis orientaltsagnak nincs sok koze ahhoz hogy milyen SSD-t veszel, mindegyik taborban hasznalnak mindenfele kivitelt. Per pillanat jatekoknal nincs ertelme NVMe-nek, de ez valtozhat egy-ket-harom even belul. Igazabol ahogy olvasom itt a dontesben tobb sulya van az erzelmeknek mint a technikai reszleteknek igy en azt mondom vedd meg a 970 EVO Plus-t mert nyugodtabb lesz az elet ugy.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
gera021
aktív tag
Köszi a gyors választ.
Nem használom semmi extra dologra jatek letolt, telepít,jatszik. Ennyi a szerepe nálam. Cod. Apex.Bf.stb.
Haverok piszkálnak akikkel napi szinten játszok h m.2 kell venni es csak samsungot l -
nagyúr
válasz gera021 #61175 üzenetére
Én elégedett vagyok az occsó' belépőszintű Kingston A1000-el és a Netac 930E-vel is (SATA SSD árban voltak).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Haverok piszkálnak akikkel napi szinten játszok h m.2 kell venni es csak samsungot
M.2, ezt mondják a haverok!? Ott valami komoly tudás lehet a háttérben!
Mutasd meg nekik ezt a képet majd pihenésképpen:
Egyébként gyanítható, mire gondoltak és még az sincs kizárva, hogy NVME-vel gyorsabban lelőnek, ha neked nem M.2 van!
-
Raymond
félisten
A felsorolt jatekoknal nem lesz semmi elonyod az NVMe-vel, amirol beszelsz az sima peer pressure a "te nem vagy meno mert nem XY markaju cipod van" kategoriabol. A megoldas ugyanaz - vagy megveszed amivel huzatnak vagy ignoralod.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
COD/BFx játékokban többet érsz el egy jó egér+billentyűzettel, mint egy bűndrága Samu NVMe SSD-vel.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Graphics #61178 üzenetére
Persze, de én erre reagáltam csak:
minden fele keppen m.2 ssd vegyek mert 1 millióval gyorsabb mint a sata változata es ha tudja a lapom akkor csak m.2 jöhet szóba
Utána persze említésre kerül egy NVME-s SSD.
Mondjuk valóban ez az
1 millióval gyorsabb
rész volt a haverok szakszerűségére utaló jel![ Szerkesztve ]
-
gera021
aktív tag
Koszi nagyon jo fejek vagytok. Akkor megrendelem a 860evo 1tb ssd. Joval olcsóbb es a tarhely ugyan az. Koszi
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
A lehető legolcsóbb, és legmegbízhatóbb satás SSD kellene egy irodai gépbe.
240GB-os.
PCX-ről rendelném.
Sebesség nem létfontosságú. Csak office, és java-s alkalmazások.Előre is köszi.
-
nagyúr
válasz tzsolesz #61183 üzenetére
legmegbízhatóbb - sajnos ezeket a 250GB-nál találod, nem véletlenül ezek között van az itteni 3 ajánlott tipus.
A400-ast egyébként raktam egy notebookba 2 éve és gond nélkül működik, de ezek közül én ezt venném, ha mindenképpen 240GB-os kéne: GigaByte 240GB GP-GSTFS31240GNTD
A WD Green-t meg a CX 500-at úgyis ajánlani fogják itt a szakik rögvest.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Merciless #61188 üzenetére
PCI-e ha lenne szabad, akkor se nagyon tudnád boot meghajtóként használni.
Amúgy 99%+, hogy mene a SATA SSD akármelyik.
Kingston Hyper X Fury 120 GB-os SATA SSD-t használok 13 éves lapban.
(#61191) Graphics: találtál 4-et, most nézem már 5 van. Ha jó amit taáltál, akkor meg biztos hogy mene benne.
Kellemetlen, hogy pont Samukkal...[ Szerkesztve ]
-
Merciless
csendes tag
Koszi a valaszokat!
-
nagyúr
válasz Merciless #61192 üzenetére
Legrosszabb esetben élhetsz az elállás jogával, ha mégsem mene.
-
SunMount3r
nagyúr
Az SSD-knél van valami határ a foglalt tároló terület kapcsán %-ban, ami fölé már nem ajánlott menni, úgy mint a HDD-knél, mert belassul?
Úgy néz ki 240GB-os BX500-at fogok venni a rendszernek, de lehet muszáj lesz egyből kb. 90%-osan teleírnom adatokkal.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SunMount3r #61194 üzenetére
Akkor be fog lassulni már írásnál is, mert nincs DRAM
-
Graphics
Jómunkásember
válasz SunMount3r #61196 üzenetére
Nem úgy lassul be, hanem másolás közben fog belassulni.
Utána használhatod vígan, az első másolás lesz hosszabb.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Graphics #61198 üzenetére
Ja értem az mind1, én az általános használatra/rendszer gyorsaságra kérdeztem volna, miután már tele másoltam. De akkor SSD-knél nincs ilyen "határ" egyáltalán?
HDD-knél 25%-ot szoktak mondani, hogy kb. annyi szabad helyet kell rajtuk hagyni, hogy ne veszítsenek sokat a max. sebességükből.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz SunMount3r #61199 üzenetére
Nincs ilyen az SSD-knél, nyugodtan teleírhatod. Szokták mondani, hogy a wear-leveling működése miatt érdemes 10% szabad helyet hagyni, de mivel az SSD-k élettartamát 99%-ban a vezérlő élettartama határozza meg (egyszerűen hétköznapi felhasználás során nem tudsz rá annyit írni, hogy maga a cella érje el a maximális írhatóságot), ezért nem érdemes ezzel törődni.
A kerethez: bármi jó, az SSD hangtalan és érzéketlen a rezgésre. Valami légáramlat azért kell neki, a túlmelegedés egyetlen elektronikus eszköznek se tesz jót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest