- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Linkelni akartam, mert nem az én állításom, viszont az állítás valóságtartalmában (a samsungra vonatkozóan) jelenleg megbízok, amíg nincs más infó, tekintettel, hogy azért ő csak tudná, ha máshogy lenne.
Ráadásul andrasko kollégánál nem látom okát, hogy miért ne azt írná, amit olvasott. Én meg azt olvastam, hogy az alkoholos filc almát okoz. Ez akkor most igaz?
Igazad van, objektíven van egy pozitív és egy negatív állítás, azonos súllyal, de én az előbbinek adok igazat, mert így itéltem meg legjobb belátásom szerint.
A hozzászólás második fele ebből a szempontból irreleváns, ebben is igazad van, de részhozzászólást nem tudtam linkelni.
-
grunge
addikt
Ezt a torrentezést nem értem, a többi téren már kitisztult a világ Nos ha teszem azt fut a utorrent miközben filmezek / netezek (HDD-re töltök nem SSD-re) akkor az nem tesz neki jót vagy hogy értsem? Köszönöm!
159 SW 1.9 jtdm <3
-
grunge
addikt
válasz Silentfrog #4205 üzenetére
Okaj köszi!! Megéri ezért kiadni a pár ezressel többet, vagy tökéletes lesz a Samu 830 120 GB is?
159 SW 1.9 jtdm <3
-
balpis
őstag
válasz Silentfrog #4200 üzenetére
ugyanez volt az érzésem kedden este a Mammutban a boltjukban.
Először nem értettem, ha van az extra garancia akciójuk, az eladó miér nem említi meg egyáltalán. Mikor mondtam, hogy azt is szeretnék, akkor jó, legyen. Aztán megértettem. Kb. 10 perces papírmunka. Utána mivel cetelemes hitelkártyával fizettem (10% fix engedmény náluk mindenből, ez az egy dolog, ami esetleg megéri...), így a pénztárnál már csak nyomtatni kellett volna egy számlát. Na erre bő 10 percet vártam, mert a pénztáros csaj eltűnt. Aztán mikor másodszor hívták telefonon, méltóztatott visszasétálni....Lehet, csak ez a boltjuk ilyen, nem tudom, de ez elég gáz. Egy éve vettem már itt valamit, akkor se volt sokkal jobb a helyzet....
(Igaz, ingyen ki is hozták volna, vagy máshonnan is rendelhettem volna, de nekem épp porszívóvásárlási kényszerem volt kedd délután )
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
ricky731
tag
Sziasztok!
128/120 as SSD szeretnek venni en is az asztali gepembe...OCZ Agility 3 vagy OCZ Vertex3 megbizhatobb/konnyebben kezelheto/beallithato?
Most ido hianyaban nem olvastam meg el az elso hozzaszolast(meloban vagyok) sem de igerem bepotolom amint hazaerek Csak hirtelen felindulasbol jott a dontes hogy picit felgyorsitsam a gepem.... -
Balage76
senior tag
Látom megint elővetted a legszubjektívebb énedet és tényként állítod be azt amit gondolsz.
Tudod ha figyelmenkívül hagysz minden hibát akkor végülis minden termék tökéletes. Csak azt nem értem, hogy akkor más termékkel miért nem vagy (legalább ennyire) elnéző...Megint milyen sárbadöngölésről beszélsz? Erről a problémakörről, erről a termékről beszélgettünk, de ha én leírom hogy OCZ, akkor az egyből sárbadöngölés... vicces...
Igazságszerint hosszabb volt ez a komment, de aztán kitöröltem jó részét, nincs kedvem szemellenzős emberekkel vitatkozni...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #4183 üzenetére
Ja igen, félreértettem, tudom, hogy van ilyen HDD keret is.
Igazából most 4 SSD között vacillálok.:
OCZ Vertex 3
OCZ Agility 4
Samsung 830OCZ Vertex 4 ezen azért akadt meg a szemem, mert 5 év garancia van rá. Gondolom ez csak jelenthet valamit, nem?
Ki mit mond? Melyik legyen 128 GB-os méretben?
B-L-A-C-K ajánlása miatt a Vertex 3 mellett állok most, de igazából mindegyik szimpatikus, csak más más okból.
Mint írtam első a megbízhatóság.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Vasinger! #4214 üzenetére
A garanciáról itt már kifejtettem a véleményem.
-
félisten
válasz Vasinger! #4219 üzenetére
Ezt nehéz most megjósolni, mert más szempontok is közrejátszanak egyszerre.
1. Olybá tűnik, hogy a Samsung 830 64GB-os SSD-k ki lesznek árulva, de ez nem jelenti, hogy a 128GB-os is
2. Jön az év vége, az ünnepek, ezt nem szokták a cégek minden esetben árzuhanással egybekötni, sőt...
3. Jön a Samsung 840 a piacra
4. (és bár lehet, hogy úgy gondolod, hogy ez nem tudja megbolondítani a piacot), de a Windows 8 is ebben hónapban lesz kapható hivatalosanÉn ezek alapján még csak tippelni sem merek, azt tudom mondani, hogy hozzád hasonlóan sokan várakozóálláson vannak, hátha egy hirtelen felindulásból elkövetett "hurrá 840, hurrá W8, hurrá év vége, hurrá elmentek otthonról" akció keretében varázsol valamit a Samsung, és a 830-asokhoz lesz valami tekintélyes akció.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #4220 üzenetére
Akkor várok. Most úgy se lenne időm újrarakni a windowst meg beállítgatni stb.
Majd ha lesz egy leheletnyi időm ünnepekkor akkor körülnézek és ha úgy látom, akkor veszek egy SSD-t.
-
Moloch 01
csendes tag
Sziasztok!
Meghalt a winyom,és úgy döntöttem, hogy akkor legyen ssd helyette.Csak azt nem tom,hogy milyet érdemes venni.
Nem vagyok profi ezen a téren ezért kérném a segítségeteket.Előre is köszönöm a válaszotokat.Amihez kellene:
-Gigabyte H55M-USB3 rev.2
-Intel Core i3-550 proci
-Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
-Sapphire HD6790
-Táp 450w, de lehet,hogy le kellene cserélnem?
-WD 500GB sata2 winyo melléKb. egy 90-120GB ssd-re gondoltam ami elég gyors és jó na és persze megbízható.Árban most úgy 30e körül,max 35e.
Jelenleg XP lenne rajta egy darabig még,de később Win7-re cserélném.És egy-két játék is lenne rajta, meg videót szerkeszteni kellene.Amit néztem az egy OCZ Agility3 sata3 120GB. De ahogy böngészem nem írnak róla sok jót.Vagy csak a rosszakat találtam meg.
-
PAtr0n
addikt
No beruháztam ma egy Samu 830 64Gb-ra. (Extremedigital, Sugár) Aztán tthon rájöttem mekkora szopóroller van, mert se sata kábelem, se plusz sata tápom nincs.
A vicc az, hogy az FSP 350 PNF tápom már így is szarrá van osztogatva, elosztózva, úgy néz ki mint egy pók terrárium
Szóval... van egy érzésem, hogy az SSD beüzemelés, telepítés napja nem ma van."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz Silentfrog #4224 üzenetére
Hát ja, van benne valami, már nagyon fáradt is vagyok, meg na öregszem már... régen ha valami új dolgot vettem a géphez addig nem aludtam amíg az nem működött. Most nagy ívben teszek rá, majd holnap lesz minden hozzá, és szépen nyugiban beüzemelem
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz DeFranco #4226 üzenetére
Halloood, olyan szinten offline a testem, hogy eszembe sem jutott volna amit írsz.
Mekkora ötlet! De már akkor is holnapra marad, most inkább kipróbálom az új Logitech F510-es gamepadomat.... vagy mégse? Ki köllene még azt is csomagolni. Áhh... majd hónap.Mos' látom a cuccaid közt, hogy neked is ez a jóságos FSP táp van? Megnéztem valami oldalon, ott 2 sata csati szerepelt, de az Istené' se találom a másodikat. Át lettem b*szva a palánkon. Nem most, már 3 éve amikor vettem. Amúgy nagyon jó táp, már bőven kiszolgált.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
anarchic
tag
Na szóval ssd tulaj lettem igaz nem azzal amivel elterveztem de megvan
Memóriáért mar kapkod a vas mennyit érdemes adni neki lapozót vagy van B variáns?
etc..
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok, napokban vetem egy OCZ Agility 3 at, olvasgattam, kérdezgettem, de ennél többet nem tudok, nem lehet kicsikarni belőle: [link] Spanommal beszéltem vissza veszi a bolt .
Érdemes vissza vigyem és ha igen mire cseréljem ki ami már hozza a gyári értékeket?
Tudom annyira a Win élmény index nem fontos ,de hogy 6.9 et adjon a Sata 3 as SSD re az tulzás...
"They know what is what, But they don't know what is what, They just strut. What the fuck? "
-
unclefucka
senior tag
válasz Moloch 01 #4222 üzenetére
Hali!
Én azért vettem 120-as OCZ Vertex 3-at (90-es helyett), mert:
- ár/kapacitásban sokkal jobb (+pár Ft -> +sokkal több GiB, tehát Agility-bői is inkább a nagyobbat)
- ahogy már korábban is írták: ha kell beépítő keret, akkor Vertex az Agility helyet
- a Vertex stabilan ajánlott bárkit kérdezel, az Agility-t nem mindenki ajánlja (és nem csak itt)
-és azért nem 60-asat vettem, mert a mostani belakott Win7-em már 60GiB felett van.gondolat: az új SSD-dre már Win7-et telepíts! ne aggódj semmi miatt, teljesen jó rendszer és hamarabb megszokod, mint gondolnád. Nagyon sok írás szól arról, hogy miért NE rakj WinXP-t SSD-re!
Üdv.: M
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Easyl0ver #4233 üzenetére
Az első kérdése mindenkinek az lesz:
Melyik porton használod?Mert pl. SATA2-n ez teljesen jó érték!
(persze távol álljon tőlem, hogy azt feltételezzem, hogy SATA2-re dugtad és nem a SATA3-as portra )Ha SATA3-on mérted ezt, akkor persze valami nem kerek, akkor majd segítenek az "igazi profik".
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Easyl0ver
tag
válasz unclefucka #4235 üzenetére
Persze Sata 3
"They know what is what, But they don't know what is what, They just strut. What the fuck? "
-
Bodor
veterán
válasz Easyl0ver #4233 üzenetére
Szia!
Nem gondolom, hogy az SSD-vel van a baj. Vagy az alaplapod ennyit tud, vagy helytelenek a beállításaid, vagyis user error, de elég ha egyszerre az egyik topikban teszed fel a kérdésedet, annál is inkább, mert a problémád nem ebbe a topikba tartozik.(#4230) anarchic:-nak is szól:
Idézet az egyes hozzászólásból:
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: [Flash SSD topik].][ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
válasz unclefucka #4235 üzenetére
SATA3-on volt neki, nem is kérdés!
SATA2-n max read: 280MB/s, amit a CDM-ban láttunk volna.
Ezzel szemben neki ~320-as értéke volt.Kár, hogy rosszul lett kifotózva, nem látjuk az SSD kapacitás kihasználtságát.
[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Easyl0ver
tag
Nagyker kb. azt hozatok amit akarok. Inkább én nem akarok sokkal drágábbat ez 21 körül van ennél sokkal ne legyen több annyi a lényeg. Ya és az is minimum 120Gb os legyen.
Bocs a rossz fotózásért itt a normális. : [link]
-
Bodor
veterán
Ezek szerint SSD szempontból szerintem az Edigitáltól a legjobb választás :
Samsung Basic SSD 128GB SATA3 MZ-7PC128B/WW (830 Series, SATA 6Gb/s)
27.900 Ft helyett 17900 FT.
(#4244) Easyl0ver: Még mindig azt mondom, hogy ez beállítás probléma, DE ha mindenáron cserélni szeretnél, akkor én az alábbiakat javaslom. 25 K-ig.
OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G
CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F120GB3Avagy 25K felett ( de ezekkel sem lesz gyorsabb a rendszered)
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW
A-DATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-128GM-C
CRUCIAL 128GB SATA3 2,5" m4 CT128M4SSD2
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" HyperX 3K SH103S3/120G
OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128GÜdv
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs