- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
Nézzétek csak, mit találtam ! Vadonatúj Samsung 830 256 GB
3 év garanciával, ahogy volt is. Na ez például nagyon megbízható!
Majdnem egy árban van a 850 Pro-val...
[ Szerkesztve ]
-
-
ladanyi
tag
sziasztok!
rendszerlemezként gondoltam venni egy 120 gb ssd-t és árban megegyezően ezeket találtam.
Kingston 120GB HyperX 3K SATA3 2,5" SSD ( SH103S3/120G )
vagy
Samsung 120GB 850 EVO SSD SATA3 MZ-75E120B/EU (850 Series, SATA3)
mezei user felhasználó itthoni asztali gépre.
sajna a teszteket olvasva nem egyértelmű számomra, bár a samsung 5 éves garija meggyőző.
de melyik a jobb választás???? -
Piftuka
veterán
válasz bundaska #27257 üzenetére
"Ez vonatkozik a régi V200+-ra is (nekem jelenleg ilyen van, és meg vagyok egyelőre elégedve vele, 3,9 TB írás van benne 2,5 év alatt), illetve amiket itt az fórumon azért ajánlanak, a Fury illetve e 3K?"
Más nevében nem beszélek, de én a magam részéről kerülöm a Kingston termékeit. Az elmúlt években elég alaposan lejáratták magukat az egyes termékeik (SSD-k, USB kulcs, memóriakártya, memória) meglehetősen nagy meghibásodási rátájával.
Én ezek után nem tudok bizalmat szavazni egy olyan elektronikai cikknek, amire az van írva: Kingston.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz zolee06 #27258 üzenetére
"Windows 7 van, lesz rajta !! Hosszabb távra gondolkodok, sokat játszok főleg multiban !! Ezért is tervezem egy ssd-t na meg persze hogy a rendszer gyorsabb legyen !!!"
Mint bizonyára olvastad, a többség véleménye eltér attól, amit most írni fogok...
Én továbbra is tökéletesen megfelelőnek tartom a 120-128 GB-os SSD-ket az általad ismertetett felhasználási területre.
Tudom, hogy egyszerűbb a "minél nagyobbat vegyél" elvét követni, mint átgondoltan programokat telepíteni, és optimalizálni, de ha valakinek egy Windows7, a "szokásos" applikációk és 1-2 multiplayer játék nem fér el 120 GB tárhelyen, azon szerintem egy 256 GB-os sem segít.
-
Piftuka
veterán
válasz DarkDeer #27342 üzenetére
"Kinéztem egy Intel SSD-t, elég sok hazai boltban kapható.
Viszont nagyon sok helyen csak 1 év garanciát írnak hozzá, máshol 3-at, de van ahol 5 évet.
Ha olyan helyen veszem meg ahol 5 évnél kevesebb garanciaidőt írnak, akkor ezt az 5 évet még lehet valahogy érvényesíteni, esetleg az Intelnél?"Ha megfogadod a tanácsomat, akkor bármilyen tartós fogyasztási cikket csak olyan forgalmazónál vásárolsz, amely az adott termékre a gyártói jótállást is biztosítja.
Ezt ugyanis jogszabály írja elő!
Sajnos a mai napig több forgalmazó nem ennek megfelelően jár el!
Persze megveheted olyan helyen is, ahol kevesebbet adnak, mert egy esetleges meghibásodást követően a törvény őket is köti... A kérdés, hogy szándékodban áll-e fogyasztói vitát kezdeményezni, az NFH-hoz fordulni, és "harcolni" az igazadért?
Hát nem egyszerűbb ha eleve olyan üzletben vásárolsz, amely ismeri, alkalmazza és betarja az előírásokat?
-
Vangelis
félisten
Üdv Skacok...
Én marha elég sok adatot tároltam.. kicsiket de fontosakat egy OCZ Vertes plus+ SSD-n
Ami ma este azt mondta, hogy soha tovább...
Ezek a xarok tényleg így szó nélkül teljesen meghalnak?
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Soma01
veterán
-
hszabi18
újonc
sziasztok!
szeretnék ssd-t venni és szeretném kikérni a véleményteket, hogy melyiket vegyem. nemigazán találtam róluk nagyon sok mindent de főleg az érdekelne, hogy milyen sebességre képesek mert csak a maximális sebességet találtam meg náluk.
Sandisk 120GB 2,5" SATA3 Ultra II Series SDSSDHII-120G-G25 (Write:500MB/s, Read:550MB/s)(20 240 Ft)
Transcend 128GB 2,5" SATA3 SSD370 MLC TS128GSSD370 (Write:470MB/s, Read:570MB/s)(21 610 Ft)
Kingston 120GB 2,5" SATA3 HyperX 3K SH103S3/120G (Write:510MB/s, Read:555MB/s)(23 070 Ft)
Corsair 120GB 2,5" SATA3 Force Series LS CSSD-F120GBLS (Write:535MB/s, Read:560MB/s)(21 150 Ft)előre is köszönöm a segítséget.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD ~ 18.600Ft
Olcsón szeretnék jót! Van jobb ötlet?
HTPC-be lenne rendszernek (sebesség nem érdekel) + spotify-al nyúznám.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Veheted nyugodtan. Ha érdekel a +2 év garancia, akkor meg 22.5K-ért Intel 530
(#27381) kistewe: Ipon-ban is össze vissza ugrálnak az árak. Nézd meg az árgrafikont.
-
Emperor_
addikt
-
DarkDeer
senior tag
válasz Piftuka #27363 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Magam is így gondoltam, ezért megrendeltem az Ipon-tól 5 év garanciával egy 520-as sorozatú 240 gigás Intelt.
Én még 33.839Ft-ért rendeltem meg csütörtök este, a visszaigazoló e-mail-ben ennyi szerepel.
Azóta az ára 88 ezerre ugrott a honlapjukon.[ Szerkesztve ]
-
TYÜTYI2006
tag
válasz Lacee83 #27389 üzenetére
Sziasztok!
2013 Decemberében vettem 1 Kingston HyperX 3K SSD-t 120 GB kit-est. Eddig az aláírásomban szereplő gépben használtam. Novemberben egyszer csak hirtelen, lement a teljesítménye 80 %-ra azóta is azon van, kondíció 100 %-os. Alakul már az új gépem. Viszont ha 11 hónap után így jár nem kérnék még egyszer a 3K-sból. A Fury-t nem ismerem. Viszont a 3K nélküli meg már alig kapható. Hdekakas nem tudná adni, csak a 3K-st, illetve árukereső szerint is csak 1 webáruházban láttam. Az alaplapom Asus Z97 Deluxe, Ram: Teamgroup 2X8 GB 2400 MHZ Extreme Gold. A többi még rendelés előtt van, de Seasonic SS660XP2, illetve egyenlőre 4690K az a biztos, később 4790K. A kérdésem, hogy tudok e venni még 3K nélkülit? Hardveraprón sem találtam, újan lenne a legjobb talán. Amennyiben nem, akkor mit ajánlatok, ami minimum hasonló tudású, de inkább azonos, vagy jobb mint a 3K nélküli? És hasonlóan ajánlott, megbízható? A várható élettartamot is figyelembe véve. 120-160 GB-ig, Sata 3, MLC-st, akár kittel is, de kit nélkül is. Nem lenne baj, ha 35-ön belül meglehetne venni kb, de az ár nem a legfontosabb tényezője, bár azért számít. Illetve nem rövidtávra szeretném venni. A jelenlegi is napi szinten volt használva. A 3K-s meg vagy eladó lesz, vagy amikor meg lesz a másik gépünk, abba jó lesz majd. Köszönöm a válaszokat. -
Coolmat
őstag
válasz TYÜTYI2006 #27391 üzenetére
Szia!
"Novemberben egyszer csak hirtelen, lement a teljesítménye 80 %-ra azóta is azon van, kondíció 100 %-os."
Nagy valósznűséggel feltettél egy olyan drivert, ami nem támogatja a TRIM-et, töröld le, és használd a Windows gyári AHCI driverével. Bővebben: [link]Asztali PC-mben nekem is HyperX 3K van tavaly február óta, de már akkor sem lehetett a régi sima változatot kapni. Szerintem tartsd meg a 3K-t és költöztesd át majd az új gépbe, jelentős előrelépést csak egy M.2 foglalatos NVMe interfészes SSD jelentene a mostanidhoz képest, amiket még úgysem lehet kapni...
[ Szerkesztve ]
-
TYÜTYI2006
tag
válasz Coolmat #27392 üzenetére
Nem tettem fel semmi drivert. Csak biosban átállítottam az AHCI-t ide módra, mert 1-ik HDD-men van XP biztonsági rendszernek, betöltött az XP, és ott lett 80 %, azóta is annyi. Azért mentem akkor az XP-re, azóta se voltam ott, mert kellett tudnom, hogy itt win 7-en, miért nem jó a silicon image portból mindkettő. Csak 1-iken lát HDD-t, míg XP-n mind a 2-őn. Tehát hogy melyik alaplapi programhoz tartozik a silicon image 2 port. A próbálkozást végül közel 1 terra adatom bánta, de szerencsére Get Data Back igen nagy részét visszahozta. Mivel ugye még több minden hiányzik az új gépből, így mivel ez a teljes értékű gépem, így kivenni nem tudom innen, mert akkor ez használhatatlanná válna ugye. Átköltöztetés, az csak később lenne lehetséges. Illetve a jövőbeli másik géphez is csak kell SSD, ezért is kezdtem gondolkozni, ez a jelenlegi jó lenne a másikba is majd. Ha meg lenne még egy, akkor logikusan már akár rendszert is tehetnék alapból az újra. Még persze gondolkozok mi legyen, csak holnap rendelek Hdekakasnál pár hardvert, ezért érdeklődtem.
[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
Coolmat
őstag
válasz TYÜTYI2006 #27393 üzenetére
Nagyon egyszerű, válts vissza AHCI-re, és lesz TRIM is
-
Emperor_
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest