- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dellarocco
csendes tag
Multkoriaban kerdezgettem, h SSDt lehet-e USB 3.0an csatlakoztatni es irtatok, h azzal a TRIMmel lesz problema. Egy masik forumon ebben a temaban irtak ilyet:
"Trim-el kapcsolatosan én úgy tudom, hogy az újabb OS-ek már kezelik rendesen az SSD-t szóval nem kell szarakodni a trim-el (de ha tévedek javítsatok ki) "
"Nem írtad az SSD típusát, de pl. a Samsung alapból támogatja a trim-et, nem kell külön szoftver hozzá, így mindegy, hogy miként van csatlakoztatva."
Ezekrol mi a velemenyetek?
Mondjuk ez mac-es forum (nekem is macbookom van) szoval nem tudom, h ezeket kifejezetten OS Xre ertik-e v nem.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz dellarocco #27302 üzenetére
Az OS kezeli a Trim-et de nem USB-n hanem csak SATA-n.
-
scope2007
addikt
szevasztok!
melyik SSD-t válasszam?
120gb az adott [win8.1 + programok + bf3]
fury vagy 3k?KINGSTON HyperX FURY 120GB SATA3 SSD [r/w: 500/500 MB/s]
KINGSTON HyperX 3K 120GB SATA3 SSD [r/w: 555/510 MB/s][ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
scope2007
addikt
ja még lemaradt ez:
hyperx 3k
Controller: 2nd Generation SandForce® Controller SF-2281
akkor a vezérlő is korrekt gondolomCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Henker2
addikt
Hali!
Ha van egy 256 gigás SSD-m azt ugyan úgy mint a HDD-nél lehet particionálni, mondjuk 100 giga rendszernek meg a maradékot a progik számára?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Henker2
addikt
-
Wikoo
aktív tag
Üdv
Egy HP ProBook 450 G2 be akarok venni egy m2 ssd-t. Erről mi a véleményetek? Csak Win 8.1 + programok mennének rá, netezésre, töltögetésre + irodai munka és egy kis fotószerkesztés lenne. Jó vételnek számít ez az ssd?Békesség, boldogság! x)
-
Soma01
veterán
Szerintem jó lesz. Én még ezt nézném meg. ADATA 128GB Premier Pro SP900 M.2 SATA 2242
Keress mindkettőről teszteket.
2242 kell bele? szerk. Igen, az![ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!SSD-t vásárolnék,op rendszer win7,főként MMO játék alá.Keret max 25-30e Ft.
Specifikációm alább látható.Előre is kösziAz is érdekelne honnan érdemes venni,a fórumot olvasgatva van néhány problémás bolt.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
Bodor
veterán
válasz gerisz23 #27325 üzenetére
Tessék. 5 év garanciával, megbízható helyről és jó áron.
Talán még ez a 180 GB-os is belefér.
Ha elég a 3 év akkor ugyaninnen a Crucial MX100 256 GB is beleférhet a keretbe.
(#27326) radi8tor1: Gondolom minél nagyobbat!
[ Módosította: radi8tor ]
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Megjött az 520-as Intel (számlán ez van), a dobozban egy 530-as vigyorog rám, de a számlán levő S/N egyezik.
Kérdés:
Örömködjek és használjam még ha nem is best buy volt az ára miatt(~24K), mert sokáig meglesz...
Visszaküldjem mert nem azt kaptam amit kértem?Utóbbihoz elég közel állok, mert ha gariztatni kellene nincs ingyen futár lehetőség és ha visszakapom az árát máshol meg tudom venni akár garanciafutár (vagy akárhogy is nevezzük) lehetőséggel.
Ti mit tennétek? -
gerisz23
őstag
válasz MasterMark #27329 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a gyors választ,a 120 gigás lesz 5 év garival
Rendszernek meg egy játékra úgyis elég,van mellé még pár winchesterem adattárolásra.
Jelenleg csak Star Treck Online-t tolom,a többi game meg elfér majd a másik winyó(i)mon.
Nagyon belassult a rendszerem,a keretem meg tényleg nem mehet 30 fölé,rendszernek meg eddig is elég volt 120Gb és nem egy game van fent épp,csak sokkal nemis játszom
Még 1x köszi!Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
Bodor
veterán
válasz MasterMark #27335 üzenetére
Nem értem, hogy hogyan jön most ide a topikgazda dolog...
-
Bodor
veterán
válasz MasterMark #27337 üzenetére
Dehogy vettem támadásnak, csak tényleg nem volt apropója.
[ Szerkesztve ]
-
p2pp
őstag
válasz Dealer95 #27338 üzenetére
16-án rendeltem emag-on, 24-én jött meg. Minden rendben volt. 18900 volt. Egyenlőre nagyon jó, de, h mégis mennyire, az csak később derül ki ki.
Már jó ideje figyeltem náluk, napi szinten többször is, mire sikerült rátalálnom. Ár/érték arányban is nagyon jó!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
DarkDeer
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudjátok a választ.
Kinéztem egy Intel SSD-t, elég sok hazai boltban kapható.
Viszont nagyon sok helyen csak 1 év garanciát írnak hozzá, máshol 3-at, de van ahol 5 évet.
Ha olyan helyen veszem meg ahol 5 évnél kevesebb garanciaidőt írnak, akkor ezt az 5 évet még lehet valahogy érvényesíteni, esetleg az Intelnél? -
Scholes9
nagyúr
válasz gerisz23 #27333 üzenetére
Ha eddig HDD-n volt a rendszered, meg fogsz szerintem majd lepődni, h mennyivel gyorsabb lesz a Win használata 😊 Én nem tudnám SSD nélkül elképzelni már a gépem használatát, sőt a játékokat is csak onnan futtatom, ég és föld 😊
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
lajtika
aktív tag
Üdv. Milyen SSD-t vegyek az alábbi paraméterekhez?
Egy sub notiba kéne, plusz HDD adatoknak sajnos kizárt, csak egy meghajtónak van hely.
Tipikusan 180-200 GB adat lenne rajta windowsal együtt.
Napi átlag olvasás 48GB
Napi átlag írás 28GB
Napi minimum 12 órát megy a gép évi 365 napban 6Gb memória mellett. Két megoldás érdekelne egy olcsó de viszonylag megbízhat, és egy nagyon megbízható. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest