Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sotyks94

    aktív tag

    Üdvözletem!

    Egy, a routerekben jártasabb kolléga segítségét kérném.
    Van nekem egy régi, vacak Dlinkem. Régi is, vacak is, és az elmúlt pár napban kezd elromlani, szóval eklerülhetetlen a nyugdíjazása. Kéne nekem egy olyan router amit a következőkre lehet jól használni:

    -1000Mb/s-et megközelítő sebességen tetőzik a net. (jelnleg csak 120/20-as net van, de ha a Digi végre beteszi a lábát a 7. kerületbe akkor lecsapok egy jókis 1000/200-as netre, és nem akarok akkor már routert váltani.)

    -120négyzetméteres téglaházról beszélünk, és kéne a wifi minden sarkon. (hosszúkás lakás, a legmesszebbi pont az adótól 3 igencsak vastag téglafalon falon át megy, vagy 20 méterre) Vagyis egy bitang kis wifi adó kéne bele. A wifi adó sebessége azonban nem fontos (100mb megy, én már boldog leszek), csak az hogy stabil legyen a lakás másik felében lévő chromecaston is.

    -5 gép, és néha egy ethernetes szerver van rákötve. Néha van az 5 gép valamelyikéről hostolva szerver. (bár nem tudom hogy ez különleges bánás módot igényel e)

    -Minél jobb kezelőfelület kéne szoftveres oldalra. Elég sokat ügyeskedek portokkal, és néha szerverekkel is, jó lenne ha nem valami beton primitív felülete lenne ahol szinte semmit nem lehet. A mostani régi Dlink, éppen hogy a KB szintet hozta. (de ismerős routerébe belepillantva láttam hogy van ennél sokkal rosszabb is)

    -Garancia és élettartam egy fontos dolog. Lehetőleg ne az legyen mint a mostanival hogy havi 5x kell újraindítani mert rendszerint meghülyül.

    -Ár: 20e körül. Drasztikusan az árat csak erősen indokolt esetben lépném át.

    Ha valami fontos kritériumot kihagytam akkor sry, szóljatok és javítom :)

    A válaszokat előre is köszönöm, mind a konkrét termékekre vonatkozókat, mind az általánosabb tippeket :R :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák