- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Yettel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz gyeniko #25149 üzenetére
Azt el is hiszem. Ellenben a múltkor is volt itt D80E 5 kiló magasságában. Azzal meg is érkezett egy jó időre, aki megveszi. És ahogy elnézem, ez az ár kezd tendencia lenni.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Dexar007
veterán
Haaat..
Most inkabb arra szeretnek rajonni,hogy miert nincs kep asztali gepemen keresztul.Valami driver problema lehet,mert laptoprol\medialejatszorol ugyanarrol a hdmi kabelrol van kep.De a gepemet (amd7950 vga) valamiert nem szereti.Laptopban egyebkent nvidia kari van.Give me your cum,bull!
-
xtremetuning
addikt
válasz xtremetuning #25151 üzenetére
Hozzátenném, egyre több 3 chippes c3x 720p kerül elő 1000-1400 euro közt a piacon.
Ha valaki félreteszi az előítéleteit (és kellő távolságból tudja nézni), akkor az nagyon durva kép tud lenni.
Ahol nem az élességet keresi, hanem az állát......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Attól eltekintve, hogy nagyon zajos és a pirosak eléggé belépőszintűek, jóval élőbb.
SZVSZ
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
hm15
senior tag
válasz spiky03 #25155 üzenetére
Igen, képátló 230 centiméter, White ace 1.2 Screenline barkács fix vászon.
(#25156) xtremetuning
Csal a fénykép nagyon, Szepinél furcsa nekem, hogy olyan hideg, nekem annál sokkal melegebb cinema üzemmódban. Melyik lehet közelebb valósághoz? Ha az ő képeit elcsalta a fényképező ilyen színűre, akkor persze mindegy. Enyém se ilyen, inkább megközelítőleg.
[ Szerkesztve ]
-
ressting
csendes tag
Sziasztok!
Projektor vásárlás előtt állok és kíváncsi lennék, hogy tudnátok e nekem ajánlani egy nekem megfelelőt.
Csak film nézésre használnám. Ami nekem lényeg hogy HDMI legyen rajta és mivel hogy full hd filmet vetítenék a projektor felbontás is legyen 720p vagy 1080p. Nem kell bele wifi meg 3D. Ha újonnan venném max 160at álldoznék rá és remélem ennyiért kapok ilyet.
Tanácsokat várok, hogy szerintetek ilyen árban mit érdemes megvenni. Köszi szépen!
Üdv -
Norbi 72
veterán
válasz ressting #25160 üzenetére
Egy kis alkuval ez remek proji.
-
yodamastah
őstag
Javaslom óvatosan ítélkezni a projektorok képéről fotók alapján. Egy olyan láncolat ez, ahol sok helyen el tud mászni a reprezentáció a valósághoz képest. A kamera és monitor amin a fotók visszanézésre kerülnek sokat tudnak csalni. De a legnagyobb csalás hogy teljesen mások a körülmények. Fényben, windows desktoppal körülvéve nézünk vissza a képeket egy kitudja hova kalibrált, szűkebb dinamika tartományú, de nagy fényerejű monitoron nézzük vissza, sokkal kisebb méretben.
-
yodamastah
őstag
válasz Márton #25147 üzenetére
Ez nagyon igaz Szerintem amúgy a 4K upgrade mizéria izgalmasabb része a szélesebb gamut. Nagyon kell már valami jól eltalált gamut szabvány ami átlépi a REC709-et, és a film printek gamutját közelebb hozza. RE2020 jó lenne, de az a szívás hogy annyira széles a gamut hogy megjelenítő oldalról nehezen tartható. Talán DCI elérhetőbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
Ez is egy W1070, 225-ös, 1.4 gaines vászon, cinema módban, de a kép szerint a színvilág teljesen más.
Így a színvilágot hagyjuk csak a kép élesség és részletesség miatt teszek be képet, ami megint csak nem adja vissza a valóságot teljesen.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
Csak azért, hogy ne mondjátok azt, hogy homályos RC nélkül a HW55.
RC off:
RC on (20):
Húúú, de szét van élesítve.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
Befejezésül, aki nem szereti az éles részletgazdag képet az tényleg ne akarjon 4K-t.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
A Dune lejátszóval sem tudom mi az a nagy probléma még mindig. Még a Home Movie is ezt használja a demószobájába, akkor gondolom olyan rossz csak nem lehet.
-
McCoy20
tag
Üdv All,
tudnátok ajánlati olyan személyt vagy szervizt ahol projektorokkal foglalkoznak?
Előre is thx
Üdv
K -
hm15
senior tag
válasz szepi0808 #25165 üzenetére
Jó sok képünk van, tényleg mindenhol mások a színek. Lehet hogy én használok a lejátszóban erősebb színeket. Nem annyira más mint a képeken, de feltűnt az arcbőrön is.
(#25163) yodamastah
Óvatosan kezeltem. Gagyi fényképezővel készítettem, a zaj is a jpeg kivágás és tömörítés miatt került rá, a valóságban a vetített képen nincs, de ezek a filmek se zajosak.
-
nagyúr
-
Janaboy
Topikgazda
válasz devil-k #25179 üzenetére
De most ebből azt kell leszűrni, hogy egy 500e Ftos lejátszó szebb képet fog produkálni, mint egy 100eFt-os düne?
devil-k: de akkor korábban miért lehetett azt olvasni, hogy műszeres méréssel mutatható volt, hogy a 20eFt-os HDMI kábel és a 300eFt-os HDMI kábel nem volt különbség?
Tehát a képet (na nincs képjavító áramkör bekapcsolva a lejátszóban), mi tudja befolyásolni?[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
StLui
veterán
válasz devil-k #25181 üzenetére
Barátom Peugeot-jában volt bmw motor, úgy adta vissza az újonnan vett autót 2,5 évesen a Peugeot-nak, hogy nem tudták megjavítani, mert az egyszerűen szar volt, inkább kedvező feltételekkel beszámították neki egy másikba amiben nem az a motor volt. Szóval nem egyértelmű amit írtál
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
szepi0808
senior tag
válasz xtremetuning #25177 üzenetére
Mi lenne a tuti tipped?
Oppo volt nálam attól nem estem hanyatt. PC-t ne ajánlj csak asztali lejátszót.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Vikthor #25178 üzenetére
Sarkítva igaz is lehet(ne). De azért sok dolog nem az nekem se.
Az hogy egy magát pronak hirdető cég dunézzen, az az....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz szepi0808 #25183 üzenetére
Snell Sanyinál jártamban, még a nyáron nagyon meglepett az új Arcam. Azon az áron nagyon jó a kép és a hang, csak ki kell egészíteni egy CFW-vel és best buy SZVSZ.
Az új Primare eggyel jobb kép és hang, viszont dupla ár( ha alkudsz Jancsánál!) és nagyon jó sztereó front-endnek is.
Audiocom Oppo. Nagyon dögös, de másfél milla. A hangja zenére nem annyira jó, mint a primare, viszont moziban üti és a képe is jobb illetve másabb. A primare képe lágyabb, pasztelesebb, de van akinek az jön be.
...és az összeset elveri egy jól összerakott htpc. Ez van.
-
devil-k
nagyúr
Akkor:
Nem vicces, amikor egy több milliós szetthez egy ilyen lejátszót használnak? Méltatlan, ráadásul ezzel hogy hozzák ki a maximumot a rendszerből?
(#25183) szepi0808
Mi a bajod a PC alapú lejátszással? Ez a jövő.Janaboy
Itt most a lejátszókról van szó, nem pedig a HDMI kábelről.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz Janaboy #25188 üzenetére
Úgy, hogy a megépítese/felhasznált alkatrész/táp/nyák tervezés miatt jobb kép jön ki belőle ugyanarról a lemezről. A lemezen nagyon sok olyan infó van (képi/hangi), amit ezek a kis lejátszók elő sem tudnak hozni.
pl.: gyenge processzor - kis számítási mennyiség a képnek, rögtön mosottabb/életlenebb lesz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz devil-k #25187 üzenetére
A köv pár évben tuti pc a legjobb képű cucc. Aztán majdcsak csinálnak újra nagyon jó képű lejátszókat. De a valóságra szvsz most ezek hasonlítanak legjobban. Szepi, tényleg le kéne szokni az utólagos élesítésről. Engem nagyon zavar. Tudod, shit in shit out..
eladó topping dac
-
devil-k
nagyúr
válasz bajnokpityu #25193 üzenetére
Én szeretem a PC alapú lejátszást, lassan már 1 éve. Szepi kolléga idegenkedik, pedig ha tudná.
- mozi bolondéria -
-
szepi0808
senior tag
válasz devil-k #25194 üzenetére
Emberi áron gondoltam asztali lejátszókat. és ha a Dune 60eFt, akkor a drágább legyen sokkal jobb képű. Mondjuk ebben az Oppo is elbukott a + 200Ft-al picivel volt csak jobb képben, meg nehezebb kezelni.
PC nem kell, nem szenvednék vele egy percig sem, inkább szétverném. De ez az én számtek tudásomnak is köszönhető, de más meg olyat nem tud, amit én igen.
-
szepi0808
senior tag
válasz bajnokpityu #25193 üzenetére
Nem fogok és a 4K-t is várom, mert szeretek mindent látni a képen, ami ott van élőben is.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz szepi0808 #25195 üzenetére
Mennyi a falfestés ? Mennyi egy grandview belépő szintű vászon ? Mennyi egy screenline, amihez szived szerint már Te is adnád a neved ?
Na képzeld el, hogy a dune a falfestés.
-
bajnokpityu
félisten
válasz szepi0808 #25196 üzenetére
A túl élesítéssel a valóságot bebukód. Az arányokat. Lesz kráteratcod, 2mm vtg hajszálad. Nálunk a részlet talán még több, viszont egészében valóságosabb. A filléres mai mini pck tudják a 4kt, okosabbak, könnyen használhatok, és valóságosabb a képük, és még a használt dűnénél is olcsóbbak.
Xtnek már mutattam, milyen részletet tud egy nagy pc. Jó mozgással, színekkel. Cserébe azzal már van munka, és drágább, mint a düne.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
robi222
senior tag
válasz xtremetuning #25198 üzenetére
Dune-nél jobb volt a mede8er képben és hangban is .A popi 400 is jobb képben, de rossz a hangja.Az Oppo 95-nek a képe a popi 400-al ért fel de a hangja brutál.Oppo 105eu-nak volt eddig a legjobb képe,hihetetlen tiszta és zajmentes volt,de a hangja rosszabb volt a 95-nél.
Ezeket egyszerre egymás mellett 1 napig tesztelgettem.
Persze ez csak az én tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest