- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz holozis_HUN2 #45501 üzenetére
Azért HT-zik, mert ez még olcsóbb neki gyártástechnológiában, mint valódi 6 és 8 magos i9-eket gyártani.
FX-6xxx/FX-8xxx.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Alister71
nagyúr
válasz holozis_HUN2 #45507 üzenetére
Nem, itt a magasabb. És épp itt a lényeg. Egy dupla árba kerülő i7 2600K c2c fél fps-el veri le az FX8120-at Tehát magyarázza valaki el nekem, hogy miért vegyek 80-ért 2600K-t, mikor 35-ért vehetek AMD-t. Ott ahol valós több szálú felhasználás a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz holozis_HUN2 #45510 üzenetére
Igen, elég komolyak. Főleg 3x-os árban. De hol van mellette a teljesítmény?
Várom a tesztedet. Én csak egy FX8120-al álok ki, ellentétben az intellel. Tehát döntsön melóban a több szálú felhasználás. A trollkodás kevés, bizonyítékot követelünk.Motaba78: jól is tetted.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Zsivaagoo
őstag
Eddig mi volt a legerősebb processzorod?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Milka 78
nagyúr
Na akkor összefoglalom dióhéjban mint AMD és Intel tulaj is.Jelen pillanatban az i5 simán jelég mindenre és versenyképes a 8xxx-es FX procikkall(single player).Az erősebb szálteljesítménynek köszönhetően a 4 magot használó játékokban még el is húz tőle.Viszont a mellett nem mehetünk el,hogy a legújabb játékok(amik még ki sem jöttek,mint pl.Battlefield 4, a Need for Speed Rivals, a Mirror’s Edge 2, a Dragon Age: Inquisition) Frostbite 3 és CryEngine 3-as motort használnak.Ezek már használják a 8 szálat ami ugye nincs az i5-be.Ezt valamilyen szinten képes ellensúlyozni az erősebb szálteljesítmény egy szintig(magasabb a magonkénti terhelés),de multiba már lehetnek gondok a 4 szállal(pl BF3 64-es rombolós pálya).Ilyen esetben az FX szépen szétdobálja a terhelést a sok magjára,így "simább",egyenletesebb játékélményt kapsz.Az i7-et nem is említem,mert az más árkategória,de a HT vagy segít a játékokon(BF3-nál pl. jól jön),vagy nem és csak ront a helyzeten.
Most egy 3570k-et hajtok és nagyon elégedett vagyok vele(pedig egy lusta dögöt fogtam ki),de ha nullából kéne gépet építenem tuti 8 szálas procit vennék(i7 vs. 83xx).Itt az I7 Haswell nálam egyből el is vérzik az ára és a vulkán szerű hőfoka miatt(már az Ivy-t sem tudom úgy hűteni ahogy szeretném). Valószínű egy kitesztelt 83xx-et vennék ami tudja a 4.8ght-t értelmes fesszel és egy jó fajta lappal és jóccakát.
Viszont ha teli lennék mint a déli busz akkor vennék egy 4770K-t arról lecsapnám a kupakot(ez utóbbi vicces a majd 80 ropis procinál),mert ugye hűteni csak(és annyira tele vagyok,hogy nem érdekel a garivesztés ) így lehet és ez alá szintén egy jó fajta lapot és kifizetném a 2x-es árat a kasszánál pár % teljesítményért(meg a tudatért,hogy mekkora király vagyok ) -
ST05
őstag
jól mondod a hasw i5 már hozza ezt a benchet is
Lord Vader: azért ne essünk tulzásba, hogy 80ezerre titulálod a 2 generációval ezelötti i7-2600k-t
valóban nagyon erős az FX ed
ár/teljesítmény aránya,
de a 2600k-nak azért megvan a kis előnye, nem véletlen drágább is.
ha már ehhez hasonlítottad, bár nem egy évből valók
AMD verhetetlen ,hogy a pénzedért számitási kapacitást kapszde én továbbra is azt vallom , szökét se hasolnitsuk a barnához , vagy bömöst a mercihez ,
vagy megállapodunk egyel, vagy birtokoljuk mindkettőt, de felesleges hasolnitgatni
vmiben egyik, valamiben a másik jobb
"trollkodás kevés, bizonyítékot követelünk" szerintem idáig ne szabaduljunk azért el
"döntsön melóban a több szálú felhasználás" mondhatnám erre is,
hogy 2 év kellett és hasw 4 szálja fogja azt a 8 at
de igazad van kétszer annyiba kerül, ezekszerint talán 2 szer erősebb is
remélem egy döntetlenben kiegyezel azért[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Tegnap este megrendeltem a 4670k-t de most ahogy olvasgattam ezeket az eszmefuttatàsokat faszàn elbizonytalanitottatok nem voltam soha AMD párti meg rühellem is de ahogy mondtàtok hogy a konzolokba AMD proci lesz igy előnybe lenne a gépekbe is az AMD?
Xbox One: bandymnc
-
Milka 78
nagyúr
válasz bandi0000 #45515 üzenetére
A konzolokból ne is indulj ki,mert mint kiderült a PC-s iparnak köze sem lesz hozzá A jaguár procinak annyi köze van az FX-hez mint a HT-s i7-nek(erős általánosítás,de nagyjából igaz)Jó is lenen ha a portolás abból állna,hogy hány mag van...Én már azon sem lepődnék meg ha Intel bácsi beszór egy kis mannát,hogy a friss játékok profitáljanak a HT-ból(mondjuk ez nem érint téged perpill),de ez is jósolásnak számít...Az már más kérdés,hogy konzol ide,konzol oda jönnek a többszálú játék motorok(függetlenül a konzoltól).Azért nem kell parázni.A 3570k-m vígan viszi a 7870XT CF-et és az elkövetkező pár évben kötve hiszem,hogy procilimited lesz A BF3 fent említett pályája igen extrém esetnek számít.Pusztán arról szólt az eszmefuttatás,hogy az FX-nek most jobban fekszik a játékipar alakulása,mint egy évvel ezelőtt,de ettől még bitang erős a procid.
miresz : Már ment is a beszámoló
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
A 4670K 68 ezer, mig a 8320 40 ezer. Le is zártam ezzel a dolgot. A döntetlennek esélye sincs, csak egy hatalmas lol-nak.
De ha arról van szó, a használt piaci árakat is összehasonlíthatjuk, bár annak sincs több értelme.trollkodás?? micsoda? egy olyan áruház ahol az emberek vásárolhatnak az neked troll??
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
Ha egy internetes gépet rakok össze ahol a grafika nem számít de később lesz benne egy rendes VGA játékra akkor melyik proci lett volna jó választás? Azért lett volna, mert az első lett. De nem vagyok biztos benne, hogy azt kellett volna választani. Ha viszont jó választás annak örülnék a legjobban.
A keret: alaplap+proci ~ 28ezer Ft.Core i3-2120 - 18ezer + 3év gari
A5-3500 12,7ezer + 3év gari
A6-3670k - 17,8ezer + 3év gari
A6-6400K - 18,1ezer + 3év gari
A8-3850 - 20ezer + 3év gari -
Zsivaagoo
őstag
válasz d@minator #45521 üzenetére
Hát... pont a legszarabbat választottad.
- i3-2120 helyett inkább G2020-at kellett volna.
- proci erőben az A8 leveri az összes választottat (jó, egy szálas teljesítményben az i3 a nyerő, meg a G2020)Konklúzió: egy 760G-s csipszettel szerelt legcsumpibb AM3+ -os alaplap egy használt Athlon II X4 640 procival elvalagázza az összes felsorolt cuccot proci teljesítményben, a lapon van integrált VGA (játékon kívül jó mindenre) és az Athlon II X4 640 HD7770-ig elegendő.
-----------------
Internetezni azért jó lesz - ne dobd ki, mert nem fogom elkapni - egy szálas játékokhoz még jó lehet, de 2 év múlva ki kell dobnod az i3-at egy i5 szerelme miatt.
-
holozis_HUN2
tag
válasz Alister71 #45518 üzenetére
De egyébként most a teljesítményről beszélünk nem az árról Csak a rendes teljesítmény nem tuning nem fogyasztás meg ár. Ha eggyik proci sincs tuningolva akor az i7 meg az i5(1-2 fps-sel) veri az FX szériából az FX.8350-et is. És szerintem a jövő multi játékai is inkább a VGA-ból esznek mint prociból. Meg persze át is lessz alakítva kicsit konzolról PC-re és akkor már más a helyzet.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz holozis_HUN2 #45526 üzenetére
Hozzászólásaid alapján én is kíváncsi lettem, hogy mit szívsz/szedsz. Mert lehet, hogy nekem is kéne valami olyasmi.
-
=HG=
addikt
válasz holozis_HUN2 #45528 üzenetére
Tudatmódosítót szeretne..ha nem tévedek ...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz kristof123 #45533 üzenetére
i7-2600-at szed. Nem is tudtam, hogy mostanában így nevezik a varázsgombát.
-
=HG=
addikt
válasz holozis_HUN2 #45535 üzenetére
Nálad ez az ámokfutás úgy kezdődött, hogy BF3-BF4-re akarsz kihegyezni egy konfigot..Nem ? Akkor hogy jutottunk el az i7-ig ?
(#45537) d@minator: Sajnos a HT-val sem vagy sokkal előrébb..
[ Szerkesztve ]
-
-
holozis_HUN2
tag
-
d@minator
addikt
válasz d@minator #45537 üzenetére
Csak jelent valamit a HT ha az i3-2120 és egy GTX660 hozta a 30fps-t ugyanezen a pályán ugyanezekkel a beállításokkal, mint itt. [link]. Egy 2 magos G2020 is tudja ezt?
Az A8 kiesett valahogy a látótérből. Ami vigasztal, hogy szűkös volt a keret és lappal együtt még +3ezer kiadást jelentett volna. Akkor már megsínylette volna a táp vagy a monitor. Valahol meg kellett húzni a határt.
-
Alister71
nagyúr
válasz kristof123 #45540 üzenetére
De bolondok vagytok Én tegnap este teleszívtam magam, igaz csak vörösborral, de komoly volt.
Alister from Hell
-
Zsivaagoo
őstag
válasz d@minator #45537 üzenetére
Ezt:
"Konklúzió: egy 760G-s csipszettel szerelt legcsumpibb AM3+ -os alaplap egy használt Athlon II X4 640 procival elvalagázza az összes felsorolt cuccot proci teljesítményben, a lapon van integrált VGA (játékon kívül jó mindenre) és az Athlon II X4 640 HD7770-ig elegendő."nem viccnek szántam. Mondtál 30k-t, abból ez jön ki. 30 k-ból ez a legjobb.
-
ST05
őstag
válasz holozis_HUN2 #45532 üzenetére
clock to clock azonos órajelen erősebb is, -100mhz el már utolérte ..
valamint ilyet az IVy sem tudott!! -
joysefke
veterán
válasz holozis_HUN2 #45544 üzenetére
játékban a magasabb ivy i5-k jobbak mint a sandy i7. Ha frapsal akarsz játék mellett videót is felvenni, akkor elképzelhető, hogy változik a felállás, de ha csak a játék a cél, akkor ivy i5...
-
joysefke
veterán
válasz holozis_HUN2 #45546 üzenetére
Az leggyorsabb ivy i5-ök itt és most jobbak mint a sandy i7 (játékban) hogy a fraps mennyit számít nem tudom megítélni. Hogy mit hoz a jövő azt sem tudom, de használtan bármikor becserélheted értékeggyeztetéssel az újabb i5-t egy régebbi i7-re, ha azt akarnád...
J.
-
d@minator
addikt
válasz Zsivaagoo #45542 üzenetére
Te már megint viccelsz velem?
"Athlon II X4 640 HD7770-ig elegendő". Az i3-2120 meg GTX660-ig de ez mellékes. Az Athlon-tól még egy Phenom is jobb. Na meg a két magos G2020...
Itt egy PH teszt most találtam: [link] Hol "valagázza" el az Athlon az általam felsoroltakat? Vagy mire gondoltál amikor ezt írtad? -
Zsivaagoo
őstag
válasz d@minator #45548 üzenetére
Valódi 4 magos teljesítményben elvalugázza őket az általam írt Athlon.
A Phenom II X4 meg persze, hogy jobb az Athlonnál.De 30k-t írtál alaplap + CPU-ra.
----------------
szerk: azért a PH tesztjeit is mértéktartással, 1 dioptriás szemüveggel és kissé távolból kell ám olvasni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel