Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Stigori #18478 üzenetére

    Mint laikus, aki eddig a szomszéd nyomdába járt A4-A3 színes nyomtatgatni (plottolni továbbra is), azért én is megfigyeltem, hogy ha grafikai munkáról van szó, nem véletlen van akkora gépparkja egy nyomdának, de ami ennél is fontosabb, az általad átküldött anyagot sose csak 1 kattintással továbbküldik, hanem még dolgoznak vele, hogy a saját gépparkjukhoz igazítsák és a megrendelő valós színeket, vonal élességeket kapjon.

    Egyszerűen amit Te a bekalibrált, színhelyes monitoron látsz, azt nem tudod egyik napról a másikra Te otthon akármilyen nyomtatóval visszaadni a megrendelőnek. Ez azért hosszabb betanulási folyamat, mert még a profi gépet is meg kell tanulni kezelni.

    Ha tényleg szeretnéd csökkenteni hosszú távon a költségeidet, lehet venni a felsorolt alsó kategória felsőbb szegmenséből gépet, de készülj fel rá hogy azért a pénzkeresetedet biztosítandó minőségi nyomtatást legalább az első fél évben továbbra is a nyomdával kell intézned.
    Az idő alatt szépen munkaidőn kívül, hobbiként kitapasztalod a géped határait, aztán meglátod hogy a 300 ezres gép beváltotta-e a reményeket, van-e esély valóban versenypiacon minőségi munkát eladni vele, vagy váltanod kell komolyabb gépre, amivel ismét hónapok lesznek megtanulni a gép határait.

    De ez az elején csak hobbi, hisz a pénzkeresetedet továbbra is biztosítani kell.

    Aztán 1 év után majd látod mennyire sikerült beletanulnod a nyomdász létbe a jelenlegi PC-s grafikai tudásod mellett. Nyilván, nekem tervezőként jóval hosszabb lenne a betanulás, mert nem állt még rá a szemem a színek és vonal vastagság-élesség-cikcakkosság közötti nüansznyi különbségekre, amiket a megrendelő sem tud megfogalmazni, csak annyit mondana rá hogy "ez nem az amit kértem, nem tudom megfogalmazni miért, de érzésre nem az".

    Pl ami nekem 1 db egyenes, ferdén felvett vonal, azt lehet Te egyből látod hogy valójában az én 120k-s nyomtatómmal(minden kalibrálás nélkül) készítve cik-cakkos szélű lett.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák