- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Peterhappy #162949 üzenetére
Vegyék meg, amíg egyben van használják, dobják ki, jöhet a következő. Erre tényleg felesleges időt pazarolni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Peterhappy
őstag
válasz Öcsielvtárs #162950 üzenetére
Hát ez elég egyértelmű volt. Köszönöm a választ, szó szerint ezt fogom mondani.
Ez így van, én ezzel mindig is tisztában voltam és maximálisan tiszteletben is tartottam.
Én igyekszem első körben önerőből megoldani mindent, akár értek hozzá, akár nem.
Aztán van, hogy két napot elszúrok az életemből, mire belátom, hogy én ehhez kevés vagyok és sűrű elnézéskérések közepette kullogok be - pl. a héten a Tomato topikba - hogy a nálamnál okosabb és rutinosabb Kollégák segítsenek helyrehozni a hülyeségeimet.Mint mindig, ezúttal is köszönöm szépen a türelmeteket és a segítségeteket
Szerk: @Tikakukac: megpróbálom lebeszélni róla őket. Eléggé olyan hatása van az egésznek, mint amikor ~15 éve megjelentek az első érintőképernyős mobilok. Volt szerencsém végignézni pár kollégám szenvedését azokban az időkben...
[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok!
Egyetemre (Kereskedelem tehat “irodai” felhasznalas fokepp) tanulashoz, tok atlagos dolgokhoz keresek gepet. Aminek orulnek: FHD kijelzo, 13-14”, SSD, 8GB RAM (talan eleg lenne 4 is) , amiket eddig talaltam azok ok lennenek: [link]
Az asus 152.000 a HP 159.000 Nagyjabol ez lenne a max keret. Jelenleg egy haldoklo asus x555lb-m van, ennel valami strapabirobbat szeretnek ha lehet.A HP erosebbnek tunik es ha neha regi jatekkal jatszanek arra van dedikalt vga, de ez nem kriterium. Akkuban mennyivel lehet gyengebb a HP? Melyik lenne erdemesebb a ketto kozul? Esetleg valami mas jobb valasztas?
Koszonom elore is!Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Tikakukac
titán
válasz Bkrisz9 #162953 üzenetére
Ennyiből újonnan mindegy mit veszel, kb. az előző géped lesz, csak más logóval meg papíron jobbnak tűnő hardverrel. De ez elég logikus is.
Ennyiből olyan 7470-es Latitude van apróra feldobva, hogy a székről hanyatt esel és azért marad is a tárcában pénz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Bkrisz9
őstag
válasz Tikakukac #162954 üzenetére
Akkuval azok hogy birhatjak? Eloadasok kozott neha tobb ora idom is lenne, nem menne pocsekba az az ido ha addig tudnam hasznalni. Emiatt gondolkodtam ujban.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Tikakukac
titán
válasz Bkrisz9 #162955 üzenetére
Notebookcheck tesztekben van vagy 4-5 féle mérési mód, nézd meg ott.
A használt gép és akku kérdést sosem értettem. Én most adom el az X230-amat. Gyári akku. 97,5%-os. Új gépeknél sem ritka, hogy mérek 97%-ot. Innentől kezdve meg
-
Peterhappy
őstag
válasz Öcsielvtárs #162950 üzenetére
+ @Tikakukac: átment az üzenet, A515 lesz
-
BProgrammer
lelkes újonc
válasz Öcsielvtárs #162930 üzenetére
Ez a gép szerinted nekem is jó lenne memória + ssd bővítéssel?
#162924-es hsz alapján.
-
Clain
tag
válasz Öcsielvtárs #162940 üzenetére
Érdekelne, hogy 350-400k keretből mit ajánlanál
min. igény masszív fém ház, 512gb ssd, dedikált vga 13-15" ig
proci + memória igazából mindegy (lehető legjobb ami ebben belefér) -
Milán.
csendes tag
Sziasztok! Keresem leendő laptopomat a lenti specifikációk alapján. Nem nagyon jutottam eddig eredményre. Az ASUS TUF laptopokat néztem , de nem vagyok biztos a dolgomban, így segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Köszönöm előre is!
(1) Mikor lenne esedékes a
vásárlás?
Ebben a hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
3-4-(nagyon max)500000Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tanulás, irodai alkalmazások és CAD. Elsőéves BME hallgató vagyok és az elkövetkező években lenne tervezői munka.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Preferálnám a matt IPS-t, méret felbontás nem szempont.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Könyvtár-kávézó néhanapján
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 esetleg IOS
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
CAD úgytudom SSD igényes 512GB+, ram min.8GB, nem kell optikai
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nem vetem el a használt gép lehetőségét -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz BProgrammer #162958 üzenetére
Szia, amennyiben az általad használt programokhoz elég egy integrált Radeon RX Vega 5 integrált grafikus kártya, akkor igen.
ThinkPad
-
válasz BProgrammer #162958 üzenetére
Ryzen 3 egy komolyabb vs solution-tól úgy meg fog feküdni, hogy öröm nézni. Ha jól emlékszem, Te Visual studio + c++, + néha vm + x tab chrome-ban használatra keresel gépet, úgy, hogy néha komolyabb projektbe is akarsz piszkálni.
Ez a gép, amit írtál maximum akkor ajánlott, ha mindenképpen új gépet szeretnél. Ennyiből olyan fasza használt üzleti/ws notit kapsz garanciával, hogy az összes ujjad is megnyalod.Topikosoknak: bocs, hogy belevau, de pont ismerem azt a fajta terhelést, amihez gépet keres. Az r3 borzasztó kevés ehhez. Ha van olyan verzió, és belefér a keretbe, r5 már elég lenne (ez tipikusan a minél több szál, annál jobb esete).
A legjobb viszont szerintem egy nem hülye thin and light, hanem 3-4kg-os használt ws lapos lenne, h-s procival.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz Clain #162959 üzenetére
Nem sok mindent tudtunk meg arról, hogy mire használnád, illetve a fém ház sem minden.
Ennyiért van Zenbook:
https://www.notebook.hu/asus-zenbook-13-ux334flc-a4118t
EliteBook, ha elég a Vega8:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-elitebook-735-g6-6xe78ea-ez%C3%BCst-laptop-13-3-fhd-ryzen5-8gb-512-gb-ssd-win10h-1323505.html
Esetleg ProBook:
https://aqua.hu/laptop-notebook/hp-probook-450-g7-laptop-win-10-pro-ezust-9tv51ea-t914659
ThinkPad
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni abban, hogy a Digiprime asus laptopok terén mennyire megbíztható?
[link]
A volt hivatalos asus garanciával árulja a laptopot. Viszont olvastam már hideget-meleget a boltról. Az ASUS ROG ezen típusát, viszont más webshopban nem láttam.
Merjek innen rendelni?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Tikakukac
titán
-
ghost364
senior tag
Sziasztok!
14 colos üzleti kategóriás gépet vennék használtan erős procival. Igazából két lehetőségem van, erről kérdeznék valakit aki ismersi ezeket a generációkat, hogy melyik lenne jobb.
Dell Latitude E5470 az egyik esélyes, a másik a TP T460p. Hardveresen nagyrészt ugyan az a kiépítés, ár is megegyezik kb. Thinkpadem sok volt már, őszintén most kicsit a Dell felé kacsintgatok, és mivel hardveresen ugyan az mindkettő, már csak az a kérdés, hogy melyik jobb minőségű. -
Tikakukac
titán
válasz ghost364 #162975 üzenetére
Ugye, én is most cseréltem, de nem akartam még annyi pénzt adni 5470-ért. Így maradt E5450. Meg ebből volt olcsiban NV GPU-s verzió, ami szerintem kelleni fog, mert lesz némi munkaváltás is
-
Lionela
csendes tag
válasz nerozol #162969 üzenetére
Én 3 laptopot is vettem tőlük, ha garanciára került sor (egyetlen egyszer fordult elő, akkor is szoftveres, nem hardveres hiba volt), akkor nem volt gond.
Amire náluk figyelni kell, hogy előszeretettel hoznak be Szlovákiából gépet és szitáztatják át magyarra a billentyűzetet. Akit ez nem zavar (én magasról tettem rá, a spec konfig volt a lényeg), azt nagy meglepetés nem érhet.
A fentiek miatt lehet náluk olyan konfig, ami sehol máshol nincs Mo-n, de én ezt nem mindig mondanám hátránynak. Pl. volt hogy Mo-n csak TN panellal árultak egyébként nagyon jó Asust, de tőlük meg tudtam venni IPS-sel (igen az volt, leellenőriztem szám alapján), cserébe csak annyit kellett elviselnem, hogy a billentyűkön több nemzet karakterei is ott voltak kicsiben[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Lionela #162978 üzenetére
Én tudok pár ügyfelet akinek nem csak szoftveres problémája volt és igencsak mélytorkos szopó lett belőle.
Az pedig majd egy külön téma, hogy a telefonban tutira magyar-e a gép? Igen. Elhangzó válasz után hogyan lesz okosba' magyarítva mégis a gépsárkány a boltba érve. Volt aki feljött emiatt Szegedről.
Aki tudja mit csinál és valóban tudja (szerintem max 1% ilyen van, mert ha nem dolgoztam volna ebben az iparágban akkor engem is úgy kentek volna már át a palánkon, mint a sz@rt) az essen neki nyugodtan, a többieknek én soha nem fogom javasolni őket. Ha valaki már az első lépésnél susmusol, oda én egy ezrest sem rakok be, nem még több száz rugót.
-
Fleed
aktív tag
Sziasztok, megjött a rendelt [Dell 3835 laptop] . Szomorúan látom , hogy nem kivehető az akkumulátor. Ez már az új trend a laptopoknál? ha az akku megadja magát vegyük az új laptopot, esetleg márkaszervizben csereltessuk az akkut. Csak kíváncsiságból kérdezem.
-
Tikakukac
titán
válasz Fleed #162980 üzenetére
Alja lekap, 2-4-6 csavar ki, dugasz lehúz és kész cserélheted.
Spórol a gyártó helyet és súlyt is. Nem kell külön akkuburkolat és külön mechanika stb. veheti a lapos cellákat szépen és rakja be direktbe.
Ez részben a gyártók miatt részben, mert vékonyított laptopot akartak a népek.
-
Dhampir
félisten
válasz Fleed #162980 üzenetére
(3835-öt írtál, de a link a 3585-re mutat.)
Hasonlóképpen lehet eltávolítani a 3585-ből az akkumulátort, mint az itt látható 3580-ból.
-
AngryTryhard
csendes tag
Sziasztok! Nagyon haldoklik a most használt laptopom és nem is igazán alkalmas a feladatra, ezért tőletek szereték tanácsot kérni, hogy milyet vegyek.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Két héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 250 000 - 300 000 Ft
(3) Felhasználás?
-Tervezés CAD-ban leginkább 2D, de előfordulhat 3D is, hosszú távra tervezem.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-Aknakereső fusson, felbontás nem fontos
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- Matt lenne a legjobb, de nem szempont.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
- Egyetemi használatra is heti 2-3-szor, de elbírom a nehezebbeket is, nem probléma.
(7) Operációs rendszer?
- Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- 512 GB SSD jó lenne, de fele ennyivel is megelégszem, ha van mellette HDD. Minimum 8GB RAM. Optikai nem fontos.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Passz
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Lehet használt is, de egy év garanciával.Én az Acer Aspire 5 szériát néztem, leginkább az Acer Aspire 5 A515-44G-R46B -t, de nyitott vagyok jobb ötletekre. Köszi előre is!
-
nikisayy
csendes tag
Próbálkozom ismét, a 2 héttel ezelőtti hsz-em elveszett a rengetegben.
Az alábbi paraméterek mellett szeretnék laptopvásárláshoz segítséget kérni.- Mostanában, 1 hónapon belül vennék gépet., max. 300k de boldogabb lennék, ha 250-ben megállna, nyilván használt gép esetén ez könnyebben megugorható lesz.
- Excel, Word, néha PhotoShop, filmezés, böngészés, néhány Steam-es játék.
- Méret 14" vagy 15”, IPS kijelző.
- Nem nagyon lenne hordozva.
- Operációs rendszer Windows vagy semmi.
- Legalább 256 GB tárhely, de inkább több és SSD-t szeretnék. Memória legalább 8GB, optikai meghajtó nem fontos.
- Elsősorban új, de szóba jöhet a használt is garival. Cél, hogy 4-5 évre kiszolgáljon a fenti felhasználás mellett.Niki
-
peestike
őstag
Nagy a minőségbeli különbség az acer a315 és a515 között?
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok
Nemrég kértem tanácsot tőletek "ágyban fetrengéshez" alkalmas laptoppal kapcsolatban, az lett a konszenzus, hogy erre való a tablet, addig sikerült továbblépnünk így családilag, hogy sokkal értelmesebb dolog lenne az ággyal szemben felakasztani egy tv-t/monitort, beszerezni egy asztali használt gépet, és kecses wireless perifériákkal még kényelmes is lesz, de végül ez mégsem megengedhető koncepció, MUSZÁJ laptopnak lennie, de most már kell tv is
Tehát szükség lenne egy olyan gépre ami alkalmas arra, hogy natívan kivetüljön egy tv-re, csatlakoztatni lehessen hozzá wireless egeret és bill-t és tulajdonképpen 99%-ban asztali gépként funkcionáljon. Ennek megfelelően az átlagos notebook tulajdonságok relatíve másodlagosak (súly, üzemidő, panel minősége, még a gagyi anyagból készült ház is tulajdonképpen másodlagosnak tűnik erre a felhasználásra), ellenben jó lenne egy erősnek mondható hardver (GPU is) throttling nélkül (tehát azért a hűtés mégse legyen gagyi).
Nagyjából 300bruttóból mit gondoltok, mit lehetne kihozni? (Tudom a választ, egy használt asztali és egy 13-as renew probook násza mind teljesítményben, mind jövőbeni használhatóságban túlteljesítene azonos áron, de most ha ezt nem nézzük)[ Szerkesztve ]
-
nikisayy
csendes tag
PS: alkalmanként használnék PhotoShopot, jellemzően családi bizbaszok szerkesztgetésére. A jelenlegi gép (HP ProBook 450 G1) is vitte, bár küzdött azért. Alapvetően nem ez a fő szempont, főleg, ha emiatt kiesik kb. minden.
Steam: nagyon alkalmi felhasználóként (2-3 hetente elkap néhány napra a lelkesedés) ilyen Don’t starve, Oxygen Not Included, Worms kaliberű játékok fordulnak elő.[ Szerkesztve ]
Niki
-
peestike
őstag
válasz Dhampir #162992 üzenetére
köszi! azért kérdezem, mert most azon agyalok, hogy melyik lenne esetleg jobb, ideálisabb választás, a315, 256 ssd-vel, 12 giga rammal, vagy a515, 512 ssd-vel, 8 giga rammal?
+6.000 huf a különbség első találatokra az a515 javára.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Kbali
nagyúr
válasz nemmaradtnév #162990 üzenetére
Vegyél egy konzolt
-
Ispy
veterán
válasz nikisayy #162991 üzenetére
Én ennyi pénzért, ha használt, akkor valami 7-es dell vagy hp elitebookra lőnék, azok jó eséllyel kihúzzák 4-5 évet, vagy ha nem is legalább javíthatók, van támogatás, alkatrész hozzájuk. Újban valami dellt néznék 3 év garival, de mondjuk nekem dell fétisem van.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
feket663
tag
Sziasztok! egy LENOVO IDEAPAD L340 gépet néztem ki, Intel Core i7-9750H processzorral, NVIDIA GeForce GTX 1650 videókártyával. Valakinek van tapasztalata hasonló géppel? Nem high end játékok futtatására használnám, inkább videó szerkesztésre, netezésre, ilyesmik. De mindig szerettem viszonylag jó processzorral és videókártyával rendelkező gépeket venni ( a mostani gépem egy MSI GP60, ami már 6 éves, és eddig inkább csak mechanikai gondjai voltak, de mostanra már a billentyűzet és az egér is kontaktos néha, mintha a kijelző is szaggatna néha, de sokat nem akarnék már bajolni vele), ezért tetszene ez a gép. Lenovo géppel még nem találkoztam eddig, nem ismerem sem a megbízhatóságukat, sem a szervizhátteret. Esetlegesen még az MSI GF63 Thin jöhetne szóba, annak egyedül a piros háttérvilágítású gombjai nem tetszenek annyira... Persze, ha 300 ezer alatt van más opció, azt is leírhatjátok. Ha tudtok, segítsetek a választásban! Köszi előre is!
-
GlacialSpike
kezdő
Valakinek egyébként van sejtése, hogy a gyári azonosítók hogyan működnek a Dell-nél? Mert elég nagy katyvasz az egész a komplett európai piacon.
Például:
N004L541114EMEAEz a magyar, német, lengyel értékesítési csatornában létezik de mégsem ugyanarról a laptopról van szó, ezek akár lehetnek angol, magyar vagy bármilyen egyéb nyelvű billentyűzettel is.
A fent említett kód az 5411-es Latihoz tartózik, de például a Vostronak is hasonló a nevezéke, viszont XPS, Alienware, Inspiron-nak mind máshogy néz ki. Ez főleg azért is érdekes, mert nem tudsz olyan könnyen megbizonyosodni a konkrét konfigurációkról, billentyűvilágítás, akksi méret tekintetében vásárlás előtt emiatt. De például ott vannak a HP ProBook-ok is, ott különösebb gond, hogy nem feltétlenül hajlamosak kiírni a háttér világításos billentyűzet meglétét. Miképpen lehet ebben a mocsárban evezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest